2008 Ekim Anneleri

merhaba kızlar, geç de olsa herkesin bayramını kutluyorum, evde değildik bu akşam geldik o yüzden şimdi geçmişi okudum ve bişeyler yazayım dedim..
gripli insanlardan bebeklerinizi koruyun arkadaşlar, bebeklerinizi yaklaştırmayın uzak tutun sonuçta hastalık bu ve bebekleri korumamız lazım, ayıp değil ki bu kibarca söyleyin bence, sonradan üzülürsünüz allah korusun..

eşim ile ayrı şehirlerdeyiz ve 2-3 haftada bi görüşebiliyoruz, kırkımız çıktıktan sonra beyfendi yanımızdaydı ama sezonu açamamıştık anlatmıştım size hala sezonu açamadık sanırım bi ben kaldım doğumgünümü unutacak mı demiştim ya, onu da unuttu çok sinirliyimm kendisi ile uzun bi süre konuşmucam işteeee
ama neyse ki meleğim var onu çok seviyorumm hergeçen gün daha da bağlanıyorum ona yavrum beni tanıyor gülücükler atıyor agular yapıyor dünyalar benim oluyor onu öyle görünce

buarada dün gece kabus gördüm çok fenaydı.. :çok üzgünüm: rüyamda yavrumu birine emanet ediyorum ve işe dönüyorum yani çalışmaya başlamışım, neyse akşam işten çıkıyorum ki yavruma bakan kişi onu kaybetmiş, arıyorum arıyorum hiç biyerde bebeğimi bulamıyorum ama herşeyi ile beraber kaybolmuş ne bi eşyası var ne bir resmi, polise gidicem bilgisayardan resmini bulup vereyim diyorum, bebeğimi çalan kişiler bilgisayardan resimlerini de silmişler yani bebeğimle ilgili hiç bişey kalmamış geriye allahım nasıl ağlıyorum görseniz senağlama rüyamda annemde vardı anne ben buna nasıl dayanırım yavrumun yokluğuna bu nasıl bi acı diye ağlıyorum ama o acıyı yaşadım yani tarif edemem Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın rüyamda bunu gördüm çok kötüydü uyandım ama nasıl terlemişim uzun süre kendime gelemedim günüm bok gibi geçti etkisinden kurtulamadım hala senağlama sabahtan beri de gözümü kırpmadım sürekli nefes alıyor mu diye yavrumu kontrol ediyorum zaten bu konuda obsesiftim iyice yoldan çıktım allah sonumu hayıretsin :çok üzgünüm:

Son düzenleme:

ayyyyyy rüyan çok kötü allah korusun, rüya işte gelmiş geçmiş,sarıl bebişine, ohh mis gibi kokla, yanında olduğnu hisset ve rahatla,

ay okuyunca benim başıma gelmiş gibi oldum Allah korusun yavrularımızı, hiç göstermesin eksikliklerini. onları çok sevdiğimiz, başlarına birşey geleceğinden korktuğumuz için böyle rüyalar görüyoruz sakın aklına kötü şeyler getirme. İnşallah bir daha rüyanda bile böyle üzülmezsin

good morning len kalkın karılar:mymeka: bizimkiler gidio birazdanhihoyyytayyyy cok üzüldüm haaaakaydirigubbakcemile3 ama dün aynı arabada bebekle birlikte 6 kişi 45 dklık yolu gittik geldikbenm herife anlatamadım 2 araba gidelim aynı arabada aynı havayı solumayalım die ama nuh diyo peygamber demio:mymeka:

dbest rüyalar tersine çıkarmış bebeğinle mutlu ve huzurlu ol canım
kızlar bebeğine rezene çayı veren varmı hiç

heee ben veriom sonrada misler gibim uyuyomirmirmirmiraksamları kücük biberonun yarımını veriyorummirmirmirmir

selam herkese,
kabus dolu bi bayramın ardından evimizdeyiz... bayramın 2.günü ist.a annemlere gittik yolda iyiydi oğlan ama annemlere vardık gece 1e kadar uyumadı memeyi de tutmuo karnı aç ağladıkça ağlıo bi daha bebekle uzun yola çıkan ne olsun yolda 3saatlik bi yol... ya bizimki akşamları memeyi tutmuo boş boş ağlıo açlıktan kriz geçircek neyse günü orda geçirdik allahtan gelen giden çok olmadı kalabalık gelmiş gitmiş biz gidene kadar.dün akşam feribota bindik yine ağladı salla babam salla bide karşımızda suratsız bi aile oturuo sanki ağlayan bebek görmediler veya onları rahatsız edioz ya napalım bebek işte neyse uyudu bizimki pusetinde sallıoz iyice dalsın die tabi masayı işgal ettik biraz karşımızdakiler bi surat yine... feribottan indik arabada yarm saat daha ağladı...neyse asıl bomba eve gelince patladı ev soğuk hava bi lodoslu bursada ev buz gibi olmş hemen kombi ufo açtık tabi bizmki bağrınıo elim ayağıma dolaştı emmio yine babası sallıo o da yoruldu zavallım...biraz süt sağ da biberonla verelim dedi sağmıycam işte tutsun memeyi dedim.eşim normalde çok sakindir benden iyi susturur bebişi sakinleştirir onun kucağnda da çıldırınca dayanamadı sen ne biçim annesin çocukla inatlaşıon sağ biraz süt işte dedi neyse bi sinir gttim mutfağa o sinirle pompayı takarken nasıl çevirdiysem çatlattım medelanın elektrikli pompasıydı göğüse oturrulan kısmı gitti yani öfkeyle kalktım zararla oturdum....onun yedek parçası satılıomudur acaba netten baktım bulamadım...neyse elimle sağdm içti biraz sakinledi battaniyede salladık uyudu ama gece bi uyandı öksürüo gibi nasıl korktum hasta ettik çocuğu diye...iyi gibi şimdi ..yani hala sabırlı anne olmayı öğrenemedim ağlayınca bi panik bi sinirlenme bende,sonra kendime kızıyorum iyi anne olamıom diye...eşimde sonra gönlümü aldı öptü möptü
bebekli insan anca kendi evinde rahat edio uzak biyere gidince düzenimiz bozuluo valiz çanta heryer dandini oluo
neyse çok anlatcak var da şişirmeyim kafanızı
sevgilera.s.

heee ben veriom sonrada misler gibim uyuyomirmirmirmiraksamları kücük biberonun yarımını veriyorummirmirmirmir

günaydın bende dün aldırdım ilk kez vereceğimde onun için sordum dün bizim velet aile içinde birbirine düşürmedik insan bırakmadı bağıra bağıra bir hal oldu gaz sancısından
kabus gibi bir gündü ben kızımda böyle zorluklar yaşamadım:1no2: ama napalım katlanacağız şimdi baksan sanki akşamki bebek o değil:uhm: melekler gibi gülücük saçıyor

merhaba bende ekim ayında anne oldum bebeğim iyi sağlıklı çok şükür ama benim göğsümde yara oluştu doğumdan bu yana geçmedi yapabileceğim bir şey varmı bilen varmı doktora gittim fito isminde krem verdi sanırım onunda biir faydası yok iltihaplı olduğu için emziremiyorum sağıp veriyorum birde süt arttırmak için neler yapıyorsunuz bu arada ben çalışıyorm ve çalışmaya başladım

allahım bu acıyı düşmanıma bile vermesin saverozkalcım cok zor bilirim:çok üzgünüm:ben hala cekiyorum göğüs acısını.ama emzirmeyi hiç bırakmadım.sadece ilk hafta kanlı geldi ozaman biraz sağdım ki oda toplasan yarım cay bardağını gecmez.öööle kanlıda verdim.cünkü bana sölenen emzirmeye devam et bebeğin ağzında o yaraları iileştiricek şeyler varmıs.krem falan hikaye.hiçbişe ii gelmedi.biraz karbonatlı su işe yaradı.onun haricinde chiccoya saygılarımı iletiyoruma.s. addamlar müthiş bişe icat etmiş.GÖĞÜS KALKANI.emzzirmediğim zamanlarda sürekli göğsümde kaldı ve göğüslerim hep havayla temas etti.hatta içine süt akardı onu bile ziyan etmedim bebeğime verebildim.ama bazen o sütleri unutup eğiliyorum foşş yere hepsisırnaşık şey o yuzden bayram boyunca pet takiiim dedim o da hava aldırmadığı için yine yara oldu:çok üzgünüm: kesinlikle pet kullanma.o göğüs kalkanlarından al.işe yarıo.süt arttırmak için dün bi tavsiyede bulundu bi akrabamız.1 bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı toz maya karıstır iç dedi.bide üzüm hosafı bide bol su bide kuru börülce(ama o da gaz yapabilir bende yapmadı gerci:sm_confused:)

o ne la göüs kalkanı filan, savaşa mı gidiyoz:roflol: anacım benimde göğüslerim çok acıdı ilk zamanlarda, çatlaklar oluştu ama öyle kanlı hiç olmadı, ben sürekli göğüs pedi kullanıorum, o göğüs kalkanı ne menem bişey anam, belki lazım olur aklımda bulunsun

merhaba kızlar bayramda bitti çok şükür doğum günümün 2.kutlamasını yaptık dün kayınvalidemler eşimin teyzesi kuzeni kardeşleri fln geldii yorgunluktan öldüm kutlamamı eziyetmi walla bişe anlamadım.akşama kadar yemek yapmakla uğraştım...oğlumda sanki bana izin verdi akşama kadar sadece yedi uyudu.ne zaman zor durumda kalsam uyuyor sanki anlıyor sizinkilerde öyle yapıyormu...
iki gündür karnım ağrıyordu sonunda regl oldum hiç bu kadar sevinmemiştim korunsakta korkuyordum.çünkü kayınvalidem emzirken hamile kalmış 3 aylık bebegi varken hemde herkese kızıyormuş hemen ikinciyi doğuruyorlar die kendi başına gelmiş.emzirirken hamile kalınırsa süt tuzlanırmış ve çocuğu zehirleyebilirmiş bile haberiniz olsun...
bugün aktara gittim sütüm azalmıştı keten tohumu ve bi bitki verdi ama onun adını unuttum.keten tohumu hem zayıflatır hemde sütün bebege daha çok yarar dedi bayan kendisinede kullanmış.ben hamile kalmadan önce keten tohumu kullanmıştım selülit yapıyor diye bırakmıştım bakalım işe yarayacakmı kullancam sütüm olsunda kilo falan boş zaten 4-5 kilo fazlam var...

celen kıss o göğüs kalkanı dedğin göğüs ucu koruyucusu mu valla benim oğluş inat bende göğüs ucum çatlak diye ondan aldıydım chicconun bizimki iki kere emdi bi daha da ağzına almadı deli etti beni emseydi onla ne güzel olurdu geçerdi yaram ama anladı plastik olduğunu herhalde
çaresiz yara yara emziriyom allahtan kanlı gelmiyoo gerçi gelse de emziririm ama sıpa onu da anlıyoo bi kere kanlı geldiydi de yüzünü buruşturdu almadı velet

bu arada bi oylama yapmak istiyom oğluşa bende çay veriim diyom artıkım ama rezene çayı ile gece çayı arasında kararsız kaldım bi farkı var mı bunların hangisi rahatlatma konusunda daha etkili tartışalım bakımmm

biraz önce milliyette okuduğum bi haberi sizle paylaşmak istiyomm
3 kilogramlık minicik vücuttan çıkan o kocaman ses ve hepimizin telaşı, bebeğin minicik ağzı annesinin memesi ile kavuştuğu an son buluyor. Benim bile içim huzur doluyorken sanırım bebek ve anne için çok daha özel ve tarifi zor duygular yaşanıyor.

Emzirmeyi uzun tutun

Emzirme son derece özel bir dönem kadının hayatında. Çünkü dokuz aylık birlikteliğin devamı olarak yeniden bir duygusal ve fiziksel bağ yaşanıyor her emzirme seansında. Tüm bunların ötesinde anne sütünün mucizevi bileşimini de unutmamak lazım. Bu vesile ilse sizinle anne sütü ve emzirmenin faydalarını paylaşmak istiyorum:

Emzirme ne kadar uzun sürerse bebek ve anne için faydaları da o derece artıyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akademisi emzirmeyi mümkün olduğunca uzun tutmayı ve en az bir yıl süreyle devam etmeyi öneriyor.

Emzirmek son derecede sağlıklı ve doğal bir yöntemdir. Doğum şekli normal veya sezaryen ne olursa olsun, mümkün olduğunca doğumdan hemen sonra başlanmalıdır. Emzirme süreci bebeğe olduğu kadar anneye de faydalıdır.

Emzirme sürecinde bebek ile duygusal ve fiziksel bağ devam eder.

Süt üretimi için kalori harcanır ve bu enerji harcaması annenin kilo vermesine yardımcı olur.

Emziren annelerin yumurtalık ve meme kanseri riskinin daha düşük olduğu bilinmektedir.

Çocuk için en ideal yapıya sahip

Bebeğinizi bazı hastalıklar ve enfeksiyonlardan korumaya yardımcıdır. İçerdiği koruyucu maddeler anne sütünün içeriği bebeğin değişen ihtiyaçlarına göre değişim gösterir.

Bebek prematüre doğmuşsa prematüre bebeğin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterir. Bebek için sindirilmesi en kolay olan besindir. Bu nedenle bebekler daha sık beslenmek ister ve daha iyi kilo alırlar.

Bebeğin ruhsal gelişimi için faydalıdır. Hazırlama zahmeti yoktur ve istediğiniz her zaman mevcut, kullanıma hazır, temiz ve uygun sıcaklıktadır. Maliyeti yoktur. Çevre kirliliğine yol açmaz. Emzirilen bebekte karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık daha az sıklıkta görülür. Temas sürekliliği ile sıcaklık ve yakınlık sağlayarak ve bebek ve anne arasında özel bir bağ oluşur.

Emzirme döneminde

Sütün bol gelmesi için annenin yapması gereken iki şey vardır: Bebeğini sık sık emzirmek ve bol miktarda sıvı tüketmek. Sütün bol ve uzun süreli gelebilmesi için bebek her istediğinde ve de sık sık emzirilmelidir. Emzirmede her iki göğüs birden kullanılmalıdır.

Pek çok üstün yönü var

Anne sütü, enfeksiyonlara karşı korur. İnek sütünde bulunan â-laktoglobulin alerjik özelliklere sahiptir e çocukta alerji, solunum sisteminde bozukluk ve döküntülere neden olabilir. Anne sütü antialerjeniktir.

Anne sütünde glutamik asitten sonra yoğunluğu en yüksek olan aminoasit, büyümeyi düzenleyen etmenlerden birisi, hücre membranını bütünlüğünü sağlayan ve retina zedelenmesini önleyen taurindir. Anne sütündeki taurin düzeyleri inek sütünden 30-40 kez daha fazladır.

Anne sütünde büyüme faktörleri bulunmaktadır. Anne sütünde yoğunlukları yüksek olan büyüme faktörlerinden bazıları, epidermal büyüme faktörü (EGF), sinir büyüme faktörü (NGF), insüline benzer büyüme faktörü ILGF-I), meme kaynaklı büyüme faktörü (MDGF), koloni uyarıcı faktör (CSF), taurin, etanolamin, fosfoetanolamin ve interferon’dur.

Anne sütündeki şeker laktozdur. Anne sütünün laktoz yoğunluğu annenin beslenmesinden etkilenmez. Yavaş ve kolay sindirildiğinden kan şekerini çocuğun fizyolojisine uygun olarak düzenler, kalsiyum ve diğer minerallerin emilimine yardımcı olur, bağırsak basterileri tarafından laktik aside çevrilerek, dışkıda istenmeyen mikroorganizmaların üremesini engeller.

Verdiği enerjinin yarısı yağdan gelir

Anne sütünün verdiği enerjinin yaklaşık yarısı yağlardan gelir. Anne sütünün yüzde 98’ini trigliseritler oluşturur. Trigliserit yapısında en fazla bulunan yağ asitler ise palmitik ve oleik asitlerdir. Kolostrumda (ilk gelen süt ağız sütü) daha fazla olmak üzere anne sütünün çoklu doymamış yağ asitlerinden zengin olması beyin gelişimi, myleinizasyon, retinal işlevler ve hücre proliferasyonunun normal olmasını sağlar. Anne sütü yağının sindirim ve emilimi inek sütüne oranla çok daha kolaydır. Sütün içerdiği yağ miktarı gün içinde salgılandığı saate göre değişkenlik gösterir. Bebek beslenmesi süresince 2 tip süt salgılanır. Emzirmede ilk gelen süt yağdan fakir, laktozdan zengin sulu süttür. Bu sütün özelliği öncelikle çocuktaki dehidratas-yonu (vücudun susuz kalması) ve hipoglisemiyi (kan şekerinin düşmesi) önlemesidir. Beslenme süresi uzadıkça çocuk yağlı süte ulaşır ve sütün içeriği 3 kez, proteini ise 1,3 kez artma gösterir ve emzirmenin sonuna doğru salgılanan ve yağdan zengin olan sütü alan çocuk doygunluk hissederek memeyi bırakır.

Yağlı süt bebeğin enerjisinin büyük bir kısmını karşılayacağından bu süte ulaşması için emme süresini uzun olması gerekir. Yağlı süt enerji yanında doygunluk vereceği için de çocukta rahatlama ve derin uyku görülebilir.

Bu nedenle her süt verişte anne bir memesini boşaltmalıdır.

yok bacım sennki uç.onu emzirirken kullanıosun.cemrede almadı onu.alamadı.kocaman bişi.bu dediği emzirmede kullanılmıo.normal zamanda takıosun.göğüs ucu sürekli hava alıo.yaralar camasıra değmio.ve benm farkında olmadığım akan sütü içinde biriktirio.daha sonra onu cemreye veriyorumyerimseniben

şutarafagitti

herkese merhabaahihoyyyt
gerçi kimseler kalmamış.ben anca vakit buldum Yağız'dan..zehir gibi benim oğlan maşallah.hiçbişey yapmama izin vermiyo.bi süredir gece uykusu düzene girmişti.2 kez uyanıp emiyodu ve tekrar uyuyodu.ama dün gece felaketti..uyumayacağı tuttu.eşimle nöbetleşe baktık..sen işe gideceksin uyu falan dedim ama dinlemedi.sağolsun sayesinde bende uyudum biraz.sabah işe giderken "sağol aşkım uykusuz kaldın ama dinlendim sayende"dedim..ne dese beğenirsiniz"sen çok derin uyuyosun,oğlan mıkırdandığında hemen kendine gelip müdahale edemiyosun,ne zaman çığlık çığlığa bağırsa o zaman kalkıp bakıyosun.onunda uykusu dağılıyo..o yüzden ben baktım":mymeka:
bu neyaa..ben adama teşekkür ediyom o bana çocuğa bakamıyosun demeye getiriyokötükedihüso..çocuk gak dese başındayım be..acayip bozuldum..
bu ekim babalarına acımıcan ha.baksınlar sabaha kadar.uykusuz uykusuz işe gitsinler sonraÇok üzgünüm çoook

merancım bu keten tohumunu nasıl tüketcez bi de canım ya benim sütte fazla değil zaten
fatoş aynı gıcık bendede var he lan biz doğuruyoz bunlar sendroma giriyolar he gıcıkım zaten kendilerine

muhaha cok ii yaa:roflol:tam tipik bir ekim babası:roflol:bakarlar sonrada söölenirler:mymeka:

aynen katılıorum canım bide babasının kucağnda susmuo mu bayramda rezil etti beni ben sallıom sallıom uyumuo babası 5dak.da uyutuo herkes dalga geçti kızım sen bu çocuğa bakamıon yasin ne güsel uyutuo diye sanki gündüzleri kim bakıosa... bide bende ağlayınca ver ver çocuğu deyip alıo kucağmdan sanki ben bişey yapıom çocuğa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…