2008 Ekim Anneleri

evet ya sormayın..bide yavrum ağlamaya başlayınca hemen kucağına alıyo"tamam babam bendesin, ağlama artık" diyo..yani annende olsan ağla ama babandasın..
ben hep diyom zaten memesinden süt gelse bana vermicek bile çocuğu..o ana ben evde bakıcıklava:
özlemcim benimkide babasında 5 d.da uyuyo..hani kız çocuğu babaya,erkek anneye düşkün olurdu..koca bi yalan:dilcikar:

len ekim anaları.napıyonuz.kızlar ammada yapmışınız haa.ben doğururmuyum bi daha 5 sene geçmeden.gerçi herşeyin hayırlısı olsun ama gerçekten en az 5 yıl geçsin bebeişimin herşeyini doya doya yaşayım istiyorum.kocişe de zati yasak geldi.yok ona özel bişi bi daha.ya korunacak ya korunacak.:dilcikar:
kız phatosh seninkide amma yapmış haaa.adam demekki bikaç kere rast gelmiş sen devirmişin kıçını yatarken bebek gıklamaya başlamış seninki de bakmış sen horul horul bari ben bakayım demişş sırnaşık şey yaa sen de adama hak var demi ama laelaelaelaelae neyse karılar ben buralardayım.haberiniz olsun haa :roflol:

çıtır kızz sen bebeğinin altını açmadan çiş yaptığını anlamıyon mu?gürültüsü yeter kızımın:roflol:her an yanımda ya o bakımdan yavrummmmmmmmmmmmm:1hug:

ule celen teknolocik karısın vesselam :roflol: hamileyken göğüs ucum yok diye eczaneden 2 tane göğüs ucu aldım benimki de kullanamadı, anam eşşk kadar uç var yusuf paşanın ağzı minnacık, istese de aalamazdı zaten :)

eee söylüyoz dinlemiyonuz anacım, kocişim kocişim deyip duruyonuz, bu modellerin hepsi aynı diyom sizeeeeeee, atalım gitsin kazana :roflol:

yav birisi kocasına humananın emzirme çayından içiriyodu kimdi o yaaa :roflol::roflol::roflol:

çıtır kızz sen bebeğinin altını açmadan çiş yaptığını anlamıyon mu?gürültüsü yeter kızımın:roflol:her an yanımda ya o bakımdan yavrummmmmmmmmmmmm:1hug:

:roflol::roflol::roflol: anacım çişini yaparken nasıl gürüldüyo bu, benimki genelde mıçarken ve gaz çıkartırken gürüldetiyo onu anlıyom da, çiş nasıl gürüldüyo çözemedim :roflol:

hadi len ordan:mymeka:
yapmadım öle bişiiii..o işe gitcek uyanmasın diye mızmızlandığı an kalkıyom..ama ilk günlerde kafamı kaldıramyodum.o doğru..alışana kadar baya bi eşekten düşmüş karpuz durumlarındaydım..şimdik dipçik gibiyimsırnaşık şey

buarada kocasına emzirme çayı içiren ben değilim:1no2: aman haaaa

yav birisi kocasına içiriyodu o çyadan ama kim içiriyodu unuttum, işe yarayıp yaramadığını da söylemedi yav, hani işe yarıyosa ben de içireyim diyorum :roflol:

arkadaşlar 2.bebek meselesine gelince,ben kendimi 3-4 yıldan önce hazır hissedemem gibi geliyo.ama şöyle bi durumum var ki; sezaryen olurken, temizleme esnasında dr.um eşimi(eşim başımda duruyodu) yanına çağırdı.yumurtalıklarımın altlarında endometriozis olduğunu söyledi..:bbo: ne olduğu hakkında hiçbi fikrim olmayan bu rahatsızlık sezaryen esnasında teşhis edildi.yıllardır hep sol yanım ağrır.bi çaresi bulunamamıştı.o kısımda yapışıklık gibi bişey oluşmuş yani. neyse sonuç olarak kontrole gittiğimde dr.um bu durumda 2.çocuğu düşünüyorsanız acele edin dedi.ilerleme durumunda kısırlık yaparmış:çok üzgünüm:öyle ilaçla falan bi tedaviside yokmuş....o orada sürekli duracak yanii.bu durumda ne yapcam bilmiyorum.eşim 1 yıl en fazla 2 yıl bekler...bi yanda psikolojim..bi yanda bu durum:uhm:

geçmiş olsun canım, yağız'a hamile kalırken sorun olmamış yani 2 yıl içinde de hızlı ilerlemez sanırım bu hastalık, canını sıkma herşey olacağına varıyor rabbim ol dedikten sonra oluyor, benim kaç tane arkadaşımın ve eşlerinin hiç bir tıbbi sorunu olmamasına rağmen bebekleri olmuyor o yüzden canını sıkma dua et inşallah hayırlı bir zamanda ikinci bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın..

selamlarr...kaynatmıssınız yınee..

eylul sankım bızımkıler her an yanımızd değelll sastım vallaa şarrrrrrrrrr dıey mı işio senın velet hayretkafamçokkarıştı
ben kaka yaptığında anlıom bıtekkmirmirmirmir

aranızda molfıx kullanan var mıı***??? 3-6 kg olanı vaar mıydı molfıxın?:uhm:eşim aramış bulamamışta..ben gordum dıye hatırlıyorum ama..

pahatoşş kocan sana ıftıra atıyor olabılır ama soyledıklerınde haklı.
eğer mızıklayınca bakmayınca son care cocuk cıgırıyo.uykusu da acılıyor..
ben hemen gık dıyınce alıyorum.5 dk emıp tekrar uyuyor..

bu arada 5 saatlık kesıntısız uykusu vardı geceleri.şimdi o 6-7 saate cıktı bazen 8 saat bıle oluyor.uyanıp tekrar 2-3 saat daha uyuyor 6-7 saat uyuduğunda. gece 1 kes uyanıyorum yani.
acaba yeterlı beslenemiyormu?
ılk başlarda 2 saatte bır saat kurup uyanıp uyandırıyordum ve emzırıyordum.sımdı nasıl olmaı gece acaba.doktoruna gıdecek olan ya da gıdııp bunu öğrenen var mıı??

ya canım yarınımız bile belli değilken niye bu kadar takıyosun kafana, herşey olacağına varır, ikinci çocuğu düşünmek için zaten önünde zaman var, bakarsın o zamana kadar duyguların deişir, bakarsın ikinci çocuğu istemezsiniz tek çocuk yeter dersiniz, bakarsın sorunun ilerlemez 5 yıl sonra bile çocuk yapabilecek durumda olursun, şimdiden bunları düşünüp sıkma canını, sen şidi bebişini düşün, allaha daya sırtını, o ol dedimi olur, allah sağlıklı uuzun ömürler versin, herşey olur gider gönlünü ferah tut bakim

sen molfixmi kullanıyon, anam sevmedim ben onu be, ilk doğduğumuz zamanlarda kullandıydık, babystar ondan güzel, şimdi de primanın uyu oynasını denedim onu da çok beğendim, onda devam edicem, ya senin bebeğin çok uyuumuyomu, benimki geceleri 2,5-3 saatlik periyodlarla uyanıyo, o da acıktığı için, emziriyorum uyuyo, zaten uyurken emiyo, gözlerini açmadan ben acıktım diye ağlıyo, dediğim gibi hem uyuyo hem emiyo, nadiren 1-2 defa 5 saate yakın uyudu o zamanda da banyo yaptırdığımız bi zamandı, suyu görünce gevşedi böcüğüm, benimki sabah 5ten sonra uyumuyo benim derdim de o, erkenci olcek herhal, bence sen saati kur bebişini emzir, yavrucak uyku ağır basıyodur açlığı aklına gelmiyodur, benimkinin uykusu hafif olduğundan belki de bilmiyorum hem uyuyo hem ağlıyo :roflol: anacım bebeciğinin beslenmesi lazım sen uykusuna aldırma, emcek ki büyüycek, eğer yapabiliyosan uykusundan uyandırmadan emzir, olmuyosa uyandır emzir zaten onlar emerken uyumaya başlıyolar

maşallah ya yazdıklarını okuyunca inanamadım zaten bebek dediğin böyle olmalı ya benimki çok cadı uyumuyo, günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyo en ufak şeyde uyanıyor, zaten kesintisiz 2,5-3 saatten çok uyumadı hiç doğduğundan beri :bbo: okadar yorucu bişey ki.. en kötüsü de uyumadıkça daha da uyumuyo deliriyo o yüzden zorla uyutmaya çalışıyorum ama nafile.. valla çoook şanslısın

bir de siz hala 2 numara bez mi kullanıyosunuz? biz 3 numaraya geçeli çok oldu yani primanın 4-9 kg sunu kullanıyorum, hemen her marka bezi denedim ben ve prima kullanmaya karar verdim, ama huggies'in bel lastiği olması çok büyük avantaj, belki bu sefer huggies alırım çünkü benim kız acaip tazyikli mçıyo, saçına kadar çıkıyo mokları kaydirigubbakcemile3 bir tek huggies dayanıyo kızımın gümbürtüsüne kaydirigubbakcemile3 ama huggies de çok kalın, prima incecik o yüzden bebişim prima ile daha rahat sanki..

çıtırım bizim velet de gazı mazı sancı yapmazsa 1 haftadır 4-5 saat uyuyo ilk yattığında ilk yatışında mama veriyom o tok tutuyo herhald gece 5-6 civarı uyandığında 15-20 dk emip yatıyo sonra bi de 8 gibi uyanıyo ondan sonra bazen uyuyoz bazen oturuyoz
yani diceğim sütün oyuruyodur ki uyanmyodur bence içini ferah tut uykunun keyfini çıkar kızının maşallahı var foto da doymuyo diye üzülme:1hug:

bende primanın 4-9 kg sine geçtim valla ben bezimizden memnun olduğum için hiç başka bez kullanmadım ama 2 numarayı bırakalı çok oldu bizim paşanın tombiş ayacıklarını sıkmaya başlamıştı dakaydirigubbakcemile3

yagmurcum keten tohumunu yoğurtla karıştırıp yiyebilirsin yada suyla içebilirsin...
ibolya ben içirmiştim eşime :içelim: ama bi işe yaramadı hoş artık bendede yaramıor
fatoşcum geçmiş olsun canım ya umarım istedigin zaman bebek sahibi olursun....
oof ya doğum sonrası ilk reglimi oldum ama felaket kızlar dogumda bile bu kadar kanamam olmamıştı.öyle halsiz bitkin kaldım ki zaten ileri derecede kansızlık var bende hap ve enjeksiyondan nefret ediyorum pekmezde içemiyorum midem kaldırmıyor doktora gitmeye korkuyorum napcam bilmiyorum....doğumdan sonra regl olan kim var

meran ben daha olmadım.acaba doğumdan sonra 1.5 ay oldum o yüzden mi böle gecikmeli oldu anlamadım.
kızz çıtıırrr gadasını aldığım:roflol:çiş dediysem kaka yani anlasana.fenalık yapma şindicik.
bebişine gelince valla öyle bi alışmışım ki onun uyanma saatlerine o uyanmayınca ben uyanıp onun dudak kenarlarına dokunuyorum bikaç kere.o da parmağımı ağzına almaya çalışıyo.uykusunu kaçırmadan emzirip gazını çıkarıyorum.sonra yatırıyorum uyuyo maşallah.
sen de dene.hem sonra cırlamıyo açım diye.hem uykusu biraz daha fazla oluyo.aç olmadığı için
fatoşum canım yaa.geçmiş olsun içini ferah tut.Allah çok büyük.hiç bişi olmaz inşallah sıkma canını.
biz hala 3-6 kullanıyorum.kızlar valla prima kullanın.ben gece 11 gibi değiştiriyorum.sabah 5 e kadar bazen daha fazla gidiyo.çünkü primanın çiş hacmi çok iyi.yani emiyo ve altını açtığımda asla ıslaklık olmuyo.düşünün o kadar saat bekliyo.ama kakası olunca zaten hemen değiştiriyorum.prima öneririm.

anacım o çayı deneyen sen miydin :roflol: işe yaramıyo demek ha, şansa bak, bu arada benim regl oluomuş gibi belirti verdi azcık geliyo gibi oldu, adet sancısına benzer bişeyler oldu ama şimdi tık yok hüffffff çok sıkıcıbenneyaptımki

ya kızlar bu arada bebeişlerinizin kiloları nasıl?bi de tartarken üzerindeki giysileri çıkarıyolar mı yoksa elbiseleriyle tartıp darasını mı düşüyolar?biz çarşamba günü karma aşısını+verem aşısını yaptıracaz.dün gittik ama yapmadılar çarşamba geleceksiniz diye.bi de bizimki üşüttüğü için öksürük şurubu verdi doktor.çok canım sıkıldı.daha çok erken ilaç için ama inşallah hemen geçer de ben de vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…