2008 Ekim Anneleri

ibolya sen normal mi sezeryan mi oldun.bi de kaç ay kanaman oldu doğumdan sonra?baksana senin regl zamanın gelmiş.o yüzden soruyorum canım.

ya ben pazartesi günü gidcem doktorumuz 1 ay sonraya randevu vermişti, o zaman tartılırız, ama 24 kasımda 3800 gramdık, bz biraz minik doğduk ama yaşıtlarımıza yetişecez galiba, sağlık ocağında kıyafetleriyle tartmışlardı, hastanede tam emin değilim ama soymuş olabilirler, çünkü doktor bebeğinizi sadece bezi kalacak şekilde soyun demişti, benim sıpa da altına yaptığı için ben koşup koridorda annemin yanına gittim çantadan bez aldım o esnada tartmışlar, kıyafetleri çıkartıldıktan sonra tartılması lazım tam emin deilim,

ibolya sen normal mi sezeryan mi oldun.bi de kaç ay kanaman oldu doğumdan sonra?baksana senin regl zamanın gelmiş.o yüzden soruyorum canım.

canım ben sezeryan oldum, ama öyle aman aman bi kanama olmamıtşı bende, ilk 12-13 gün sürekli geldi ama yoğun değildi, sonra kesildi, haftada bir beş günde bir azcık geliyodu o kadar, bi pedi bile doldurmayacak kadar az geliyodu , dün de sanki oluyomuş gibi oldu ama bugün tık yok anlamadım ben bu işi:uhm:

anladım canım.ya bizim kız 3 gündür televizyon izliyo.sizinkilerde de varmı ya bi dikkat edin bakalım.

anladım canım.ya bizim kız 3 gündür televizyon izliyo.sizinkilerde de varmı ya bi dikkat edin bakalım.

yaa benimkisi de pcye bakıyo emzirirken, ışığı dikkatini çekio galiba, ben de hemen kapatıyorum ekranı, gözleri bozulcak allah korusun, ya bugün bu çocuk durmuyo yaaaaa çatlayacam hırsımdan saatlerdir uyutmaya çalışıyorummmmmmmsenağlama

ya sizin asılar nerdeyse bitti bizim daha bu karmalar olmadı.bana sağlık ocağından verilen tarih 24 aralık??cok gec deilmi????

sizin bebişlerin özel doktoru varmı?bizim henüz yok.olmalımı?aslında ben istiyorum tüm gelişimini bir doktor takip etsin diye.sizlerde durum nedir???
bidde bana anadolu yakasında üsküdar-kadıköy-ümraniye civarlarında bi doktor tavsiye edermisiniz???

iyi akşamlar hanımlar öle bebeğim uyuyo falan demeyin kıskancık oluyom yaaaaaaaa benim hanım en fazla taş çatlasa 3 saat ilk uykusu sonrakiler de 1.5 - 2 saat tv bebeklerin zeka gelişimini olumsuz etkiliyormuş ona göre

ya sizin asılar nerdeyse bitti bizim daha bu karmalar olmadı.bana sağlık ocağından verilen tarih 24 aralık??cok gec deilmi????

benimki de 24 aralık anacım, özel doktor derken özel muayenehanemi diyon celenim, benim doğum yaptığım hastanin dru bakmıştı bize ilk, onda dvam edioruz, paazarteis günü yine gidcem hatta,

benim kızda tv.izliyor gözü bir takılsın daha çevirmiyor.bizde pazartesi karma aşı için gideceğiz sağlık ocağına.aslında ayın 8 inde gidecektik ama bayram diye 15inde gel dediler.sağlık ocağında soymadan tartıyorlar sonra kafalarına göre düşüyorlar.doktor kont.soyup tartıyor.

doktorumuzun tavsiyesi ile 3 yaşına kadar kesinlikle izlettirmedik ve iyiki öyle yapmışız kızımın dikkati çok iyi...ama bi arkadaşım tam tersini yaptı yemeğini yemedi tv başına ağlıor tv başına şimdide dikkat eksikligi var çocugunda ikimizin çocukları yaşıt o kadar çok fark varki belki tek sebep tv konusu olmayabilir ama olabilirde...yemek yemeyi red ettigi zaman reklamla yedireceksiniz sonra arkası geliyor zaten haberiniz olsun...oğlumda tv izlemeden büyüyecek ben tv karşısında yemek yiyen bi çocuk değil algıları yerinde dikkatli bi çocugu tercih ederim
celencim sağlık ocakları aşı kilo takibi yapıyor ama en az 1 yaşına kadar özel bi doktorunuz olsa çok iyi olur.
sağlık ocagında kıyafetiyle tartıp 300gr çıkarıyorlar,doktorumuzda bezini bile çıkarıyor çünkü gramlar çok önemli

iyi pazarlar kızlar...,:CüvCüv:

anlaşılan aranızda molfıx kullanan yok..molfıxın 4-9 unu kullanıyorum su an ama bıraz bol gıbı sankım..3-6 sı olsa tam gelecek aslında ondan sordum bılenınız var mı diye..:ecrin_bebek:molfıxın kendı sıtesınde yok acıklama....nesee

celencım benımde kızımın sımdılık ozel bır doktoru yok.şimdie kadar gerektiinde behcet uz cocuk hast. ne goturuyordum.yıne oyle yapıcam ya da polıklnıklerden bırıne gıderım surekli...aynı sey...ben bu konuyu sağlık ocağındakı hemsıre ıle konustumda onunda fıkrı aynydı benımle..bız zaten boy-kılo olcumu asıları vıtamını vs.. yapıyoruz,özel doktora gıttığinde oda aynı seylerı yapacak.asılarını kendı yapmak isteyecek hem dışardan asılara para ödeyeceksın hemde muayene parası vereceksın hıc gerek yk dedı.rahatsızlandığında goturmen daha mantıklı ccukta bısı yokken goturmene gerek yok dedi.ama hep aynı doktor olması bana da mantıklı gelıyor.onuda dediğim gıbı sureklı aynı poliklinikte aynı doktora goturucem..devlet hast.bıle gotursek doktor secme hakkımız var.aynı doktoru secıp devam edılebılır...

bizimde karma-verem-pnömokok asılarımız önumuzdekı hafta ıcı.çarşambaya gun vermişti ama ben yarın gıdıcem.soylemiştim ya spral taktırcaktım enfeksıyon var dıye takmadı.ilac yazdı. sağlık karnemı evde unuttuğum ıcın receteye yazdı.araya tatıl girdi alamadım.yarın ilaçlaı yazdırmak ıcın gıdıcem.kullanmaya başlayım bakalım ne olcak..belkım o arada aşılarını da yaparlar 2. kez gıtmek zorunda kalmam... benım doğumdan sonra kanamam 2-2,5 hafta fılan surdu ılk gunler yoğundu snra azaldı...sonra hıc geledı kanama ama akıntı oluyordu cok bende normal zannedıyordum doğumdan sonra olur ıçım temızlenıyor snuçta fılan dıye düşünüyordum ama normal değilmiş meğer..enfeksyıyon olmuş..ama olması normal..ılk gunlerde sarılıkla bilmemneyle hastanelerde gıt gel ugrasırken doktorun verdiği ilaçları en onemlısı antıbıyotiği düzenlı kullanamadım.ben na bağlıyorum bılmıyorum ama...
işte gecen hafta perş. gunu kanama başladı bıraz.2. gun de geldı bıraz bende gıttım taktırmaya ama oyle cok regl kanaması gıbı olmadı.bır gun aksamına geldı bıraz ıkıncı gun oğlen bıraz geldı durdu,pzt ye kadar boyle surdü sonra acık kahverengımsi bır akıntı gelmee devam etti..acıkcası su an regl oldum muolmadım mı bılemıyorumm..:uhm:
su ılacları kullanayım bır haftaya da bakalım duzne gırer ınş..:uhm:

bızımde tv ye ılgimiz tam...ama merana katılıyorum...izlettırmemek en uygunu.dıkkatı dagıtan algıları kapatan,dunya ıle bağlantıları kese,hatta otizme kadar yolu olan bişi bu tv.susup bı kenarda otursun sesını de cıkarmasın dıye coğu anne(!) tv karsında bırakıyor evlatlarını...bız bılınclı annelerız..çocuklarımızı tv karsısında sınırlı oturtmalıyız.oda tv ızleme yasına geldığınde tabı..sımdı değil..

kızlar ben kajoyu merak ettim uzun zamandır gelmiyor yine umarım eşiyle sorunlarını çözmüşlerdir :Saruboceq:

napıonuz bakemmirmirmirmir bu kız beni deli edicek haaa dün dısarı cıktık.cıkmadan da emzirdik rahat gezelim die.ama ne mümnkün yıktı ortalığı meme bulamazsa cocuk kendinden gecercesine ağlıo ah su yalancı memeye bi alışsaydı pek bi rahat edicektim..millette sanki hiç ağlayan bebek görmemiş:mymeka: mel mel bakıolar:mymeka:

benımkı de arabada kendınden gecıo.ağlarken yatırıyorum.kesıo ağlamayı ya sızıp kalıo ya da sessız sessız bakınıo etrafına oylce

benımkı de arabada kendınden gecıo.ağlarken yatırıyorum.kesıo ağlamayı ya sızıp kalıo ya da sessız sessız bakınıo etrafına oylce

e oda ilginçmişfisfisfis benm zillide tam tersi.kucağımda sus pus yatırayım diye niyetlenmem bile yetio ağlamasına:roflol:
maşallah de şu kıza cıtır valla cok pis nazar değicek ha

Sende benim gibi şanslısın desene ...benim oğlanın o kadar gazı olmasına rağmen doğduğundan beri gece uykumuz vardı..uyandırma konusundada bende senin gibi pimpirik etmiştim uyandırsammı uyundırmasammı diye etrafımdakiler uyuyan çoçuk uyandırlırmıymış diye muhalefet tabi...neyse ki doktor arkadaşım var ona sordum uyandırayımm mı diye o da uyandırma dedi 28 günlük olana kadarmış 2 saaattte bir doyurmak, daha sonra vücudları kan şekerlerini tolare edermiş...yani için rahat etmezse doyur ama gece uykusunu almak bizim için de iyi oluyor kolumuz kanadımız dinleniyor...bebeğinin kilosu normal gidiyorsa uyu gitsin..

Bu zamana kadar almadıysa bundan sonra almaz sanırım...benimkine 2 günlükken aldırdık şimdi bıraktı almıyo...çok fena bu veletler anlıyo boş meme olduğunu öğürüp atıyo...bende zorlamıyom artık vermiyom...

günaydın
gece uyuyan bebek ne güzel benim oğlan ikisatte bazen saat başı uyuyanıyor üstelik gece en az bir kez mıçıyor nerdeee öyle üç saat beş saat uyumak tabii bu arada benim uykularda yalan oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…