2008 Ekim Anneleri

kızlar bebekleriniz ne alemde? benimkisi artık onunla konuşana aguu aguu diyor ve sevgi sözcükleri söylediğinde gülücükler saçıyor parmaklarımızı sıkıca tutmaya ve yattığı yerden kafası kaldırmaya başladı

selam herkese
bikaçgündür giremedim.özledim yine sizleri.p.tesi misafir vardı.salı ben annemlere gittim.oğluş yine huysuzluk yaptı bugün.saat 12 de ancak kahvaltı yapabildim.ne zaman yemek yiyecek yada çay falan içecek olsam bebişim ortalığı yırtıyo bağırmaktan.kafamçokkarıştı sanki anlıyo ya.eşimle nöbetleşe yemek yiyoruz.sizinkilerde yapıyomu böyle şeyler.

gülşencim bizim agulara başlayalı baya bi oldu.sonuçta 9 gün sonra üç aylık olacağız inşallahhihoyyyt sesli gülüyoruz artık.altını alırken falan bişeyler anlatıyo gibi.önceden altını açtığım gibi bağırırdı.şimdi çok mutlu oluyo.emerken 2 eliyle memeyi tutuyo.çok tatlı görünüyo o zaman ya..en önemlisi ise gece uykumuz düzene girdi..Allah'a şükürler olsun ki 3-4 gündür gece 1 kez uyanıo.sabahlar kadar uykusuzluk çok kötüydü ya.artık güne daha keyifli başlıyorum.aylardır ilk kez geceleri uyuyorum.bebişleri gece uyumayan anneler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.Allah herkesin yavrusuna tatlı uykular versin valla.

selamlar annişlerr...
sabah sağlık ocağına gıttık.asımız vardı..
once sol kolundan veremm,,,
sonra sağ kolundan karmaa
ve sonra da bacağından pnömokok oldu kızım...
sağlık ocağında ılk pnomokok asısını olan ıklım oldu. açılışı onunla yaptılarkaydirigubbakcemile3
canım bebeğim benım..ağlamadı bıke doğru durust ıkı vikk yaptı sustu.bır tane daha bebek vardı o yırttıııı amann alaahımmm:bbo:gr alm
aman ne tatlı aman ne akıllı maşallaahh hıcte ağlamıyo diye dıye bıtiremedılerrr..
kıızm 55 cm olmuş boyu daha da uzun olabılır dedi hemsıre ayağını cok bukmüştü tam alamadı ölçüyü.
vee 5.600 olmuş kılosu da..
1 kg 200 gr almış yanı.
anne sutune devamm..

kızlar hemsıre bıngıldagına baktı ve kapanmak uzere.cok az acıklığı dedi.valla cok krktum hemen goturdum oradan hastaneye.doktor sımdılık iyi dedi.bas cevresını olctu. eğer baş cevresi buyumezse ozaman korkarız dedi.bıyere yazdı,kaybetme her ay yazıp bakalım dedi. d vıtamınını kesıyım mı dedım yok devam et dedi.içim rahatlayarak eve geldım...
aman kızlar dıkkat edınn:ecrin_bebek:

benım kızımda ınanılmaz değişti...
gülücükler sacıyorr,,.,,bıkere onu emzırırken ben bıseye kahkaha atarak guldum baktım oda seslı seslı guldu kahkaha attı oda resmen.hıc unutamıyorum o anı ya..superdı..
onunla konuştuğumuzda ya da konuşmayarak sadece gulumseyerek baktığımızda bıle oda gulumsuyor bıze.nasıl mutlu oluyor ınsan:asigim:
kendı kendıne agulamalar ses cıkarmalarr harıka ya her seferınde asık oluorum ona:asigim:
cnım kızım benım allah nazardan kem gozlerden sakınsın,,,esırgesın yarabbımm:asigim:

gülşencim Tamer de çoktandır agulara başladı.sırtüstü yatarken kafayı kaldırıyor.yüz üstü yatarken yan dönüyor.kahkaha atmaya başladı kikirdiyor resmen çok heyecanlanıyor yanına gidince.en önemlisi ablasını tanıyor kızım yanına gelince gülüyor gidince ağlıyor bunu herzaman yapıyor çok komik oluyor bol bol videolarını çekiyorum onların kızım hergün yeni bir şarkı yapıo kardeşine çok acaip bir bağları var Şeniz ellerini artık tanıyor güzelce oynuyor elleriyle,yatağında dönencesine uzanıp onları tutmaya çalışıyor.kucağı ve öpülmeyi sevmiyor.yatagını ve anakucağını çok seviyor.

aman phatosh um maşallah de nazar değmesin bizim vtndaş da öleydi 12 de yatar 4 te kalkar bi sonraki de 7 gibin olurdu şimdi ikişer saat arayla kalkıyom kaç giündür

ya kızlar bu rezene çayını aldım milupanın ama pek bi işe yaramadı sankim tokken mi çken mi vercez günde kaç defa vercez yahuu:uhm:

yeşimcim senin kız nasıl kıskançlıklar falan başladımı

merhaba ekim annişleri
merancım benim kızım 12ye girecek nerdeyse oyüzden pek kıskançlığı yok saedece kardeşini başkalrından kıskanıyor bana yardımcı olabilmel için gayret ediyor hatta altını değiştirmeyi bile seviyor kızım çok uyumlu ama oğlan eziyetli

çıtırım biz de yaptırdık aşımızı.koldan verem,bacaklardan karma ve pnömokok aşısını yaptılar.maşallah eylül de hiç ağlamadı.şu an uyuyo.sürekli bakıyorum ateşine.gece de muhtemelen ateş ölçerle ölçer bakarım.yanakları şu an normal sıcaklıkta.senin bebişin baş çevresi kaç cm geldi?benimki 38 cm baş çevresi,5100 gr kilosu,58 cm de boyu geldi.kalça usg miz de dediğim gibi ocakta olacak.inşallah o da temiz çıkar.:Saruboceq:

meran ellerini tanıyor demişsin ya.sen eldivenlerini yeni mi çıkardın yoksa önceden beri hiç mi takmadın?eylül elleri açıkken direk gözlerinin içini bi yokluyo.o yüzden yaza kadar çıkarmayı düşünmüyorum.bana bi fikir verşn yine de sizinkiler de gözlerine sokuyo mu ellerini.çocuklar göz retinalarını yırtarlarmış.o yüzden pek güvenmiorum eylül hanıma.:1no2:

eylülcüm sadece 1 hafta taktık eldiven.tırnaklarını bebek törpüsüyle törpüledik çünkü çok ince olduğu için kesmeye korkuyorduk.hala törpülüyoruz.elleri açık kalmalı oynamalı elleriyle bu çok önemli birşey arkadaşlar.bebek törpüsüde yurtdışından aldığımız bi bakım setinin içinden çıktı.kartondan incecik bişe burdada vardır mutlaka...
yeşimcim senin kızda tam abla modunda yani maşallah benim karşı komşumunda kızı 10 yaşında ama felaket kıskanıyor yalnız bırakamıyorlar onu gördükçe bende çok korkuyordum ama öyle olmadı,kızım öyle altını falan değiştirmeyi çok istiyor engel oluyoruz.çok zor iş falan diyoruz zarar verir diye korkuyoruz ama bez getirme ve biberonu mutfaga götürme görevi verdik ona onunla çok mutlu oluyor yerimseniben

meraba..benim kızım 2,5 ayı geçti.fakat ben hala eldiven kullanıyorum..gözbebeğini çizer diye..acaba yanlış bişiy mi yapıyorum...elleri sürekli yüzüne gözünde..gaz sancıları malum kıvranıyor ellerini yüzüne gözüne götürüyor...ne yapabiliriz bilmiyorum açıkcası...

prizecim aynen ben de hala takıyorum eldiven valla yüzünü gözünü çizip 1 saat ağlamaktansa bırak eldivenli kalsın.

prizecim aynen ben de hala takıyorum eldiven valla yüzünü gözünü çizip 1 saat ağlamaktansa bırak eldivenli kalsın.

doğru walla haklısın galiba...ama ellerini tanıması onunla oymaöası önemliymiş..yine de içimde bi kuşku kaldı

eylulcum senn karmayı da bacaktan yapmışlarrr benımkının neden kolundan yaptılarkiii??
:uhm:

benımkınınde bas cevresı 38 cm geldi.
bu ay ıcınde bende goturup kalca usg sı yaptırıcam ıns..

anacım aşı yapıldıktan sonra ateş takibi yapmanızı söylediler mi, tam emin deilim ama verem aşısında galiba ateş yükselebiliyomuş, bilgin varmı, biz de ayın 24ünde gidcez de

good morning len ekim anaları ve minicik bebişleriŞeniz kız ibolya artıkın su kazanın altını yakma zamanı geldi.hatta cok doldu biz ikinci bi kazan daha hazırlayalım ancak sığcaklarkötükedihüso

noldu lem senin oküz bi halt mı etti yine :roflol:

evet evet benimkisi de yapıyo artık, hem çok tatlı gülüyo, yanaklarına çenesine dokuna dokuna seviyorum, sesimi de inceltiyorum konuşurken, ağzı bi karış açılıyo böceğimin, öyle zevkli gülüyo ki ısırıveresim geliyo Şeniz ayı yavrusuunu severken öldürürmüş benimkisi de o hesap olcek :roflol:

bizimkinin de arka bıngıldağı çok açık değil, hemşire bulamamıştı geçen sefer, ya o d vitamini bıngıldağı erken kapatıyomuş be n o yüzden tırsıorum, bi de hergün vermeyi unutuorum ben onu yaa, sabahları 3 damla dedi doktorumuz, sabah geçince de vermiyorum, acaba bi sorun olurmu

ya benim sıpanın da elleri sürekli yüzünde, yanlışlıkla eldiven çıkmış dün gece, yüzünü cart diye çizmiş, ben de korkuyom valla elini gözüne sokcak diye, bu bebek törpüsü dediğin nası bişi anacım, bebek törpüsü istiyorum deyince veirirler mi acaba

benim kızımın tırnaklarını kestiğim halde eldivenini çıkarır çıkarmaz yüzünde birkaç yırtık oluyor ama yinede gündüzleri mümkün olduğunca açık bırakıyorum gecede hem üşümesin diye hemde yüzünü çizmesin diye eldivenini takıyorum

aynen bende ööle yapıorum.cıkartmaya basladığımdan beri hareketleri daha bi çeşitlendi çoğaldı.hihoyyyt
yarın ööleden sonra asıya gidicez bizde.şimdi vurulmadan önce surup mu veriyim yoksa vurulduktan sonra fittilmi???

Eldivenlerimizi 40 ımıza 3 gün kala çıkardık...çıkarış o çıkarış oldu,takmıyoruz artık ellerini tanısın..bebeğe benzedi böle.. ellerinde eldiven uzaylı gibin oluyodu...parmaklarını öpüyom bi hoşlanıyo velet sormayın gitsin..

Kızlar bugün cam rende aldık ve bilin bakalım naptım ben elma suyu tatdırdım bayıldı bizimkisi ağladı arkasını istedi vermedim tabi...artık az az tatdırcam...

Son düzenleme:
bende bugun bezelye yemeğinin suyundan tattırdımkaydirigubbakcemile3 aslında vermezdim ama ööle bi bakışı vardı ki içim sızladıbenneyaptımki ama ne yalanmak sonrakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…