valla kızdırma bak sana inat rujda sürerim föndotende sürerüim hatta bu iş sahneye kadar giderhihoyyytyuuuuuuuhhhh dudaklarına da ruj süreydin bari bi de bana diyo angut diye yaaaaaaaa :mymeka::mymeka:
celen oje için erken yaw.. az daha büyüsünler.. ben bi de küpeye özeniyorum ama canı yanacak diye hiç bizaman deldiremem sanırım, aşıya bile zor dayanıyorum içim gidiyo..
..
kızlar bebişim emerken hep bırakıyor tekrar alıyor ve de ağlıyor. bunun sebebi ne olabilir. 2 gündür geceleri çok huysuzlanıyor gerçi gündüzleri de öyle ama.sabah 5te kalkmıştık yeni uyudu ama uyuyacağından endişeliyim çünkü hemen uyanveriyor kesik kesik emdiği için doyup doymadığını da anlamıyorum. ayrıca göğüslerim mahvoldu çok acıyor ya.
celen oje için erken yaw.. az daha büyüsünler.. ben bi de küpeye özeniyorum ama canı yanacak diye hiç bizaman deldiremem sanırım, aşıya bile zor dayanıyorum içim gidiyo..
ibolya o çaylar bikere açıldıktan sonra 2 ay içinde tüketmek gerekiyo kutunun üzerinde öyle yazıyor..
kızlar bebişim emerken hep bırakıyor tekrar alıyor ve de ağlıyor. bunun sebebi ne olabilir. 2 gündür geceleri çok huysuzlanıyor gerçi gündüzleri de öyle ama.sabah 5te kalkmıştık yeni uyudu ama uyuyacağından endişeliyim çünkü hemen uyanveriyor kesik kesik emdiği için doyup doymadığını da anlamıyorum. ayrıca göğüslerim mahvoldu çok acıyor ya.
valla kızdırma bak sana inat rujda sürerim föndotende sürerüim hatta bu iş sahneye kadar giderhihoyyyt
acaba sağlığını etkileermi ki bi kere süreydim yaw:çok üzgünüm:
ah dbestcim bende cok istiyorum kulağını deldireyim.ama onun acısına büyükler zor dayanıyo minicik bebişin nasıl sızlar acaba???:1no2:
benim kız da memede saçma sapan hareketler yapıyo bazen kaydirigubbakcemile3 mesela emzirdikten 10 dakika sonra falan (karnı tok emin olduğum halde) kucağıma alınca kafasını hemen memeye yapıştırıp ıh ıh diyodu ve şapırdanıyodu ben de tekrar meme veriyodum aynen senin dediğin gibi memeyi ağzına alıp 1-2 emip çıkarıyodu sinirleniyodu tekrar yapışıyodu ben de sütüm yetmiyo heralde diye düşünüp (oysa sıkınca süt fışkırıyodu) mama vermeyi denedim normalde açken biberona yicek gibi saldırıyo ama onu da almayınca anladım ki karnı tok, uyku zamanı geçmiş, uyuması lazım ama uyuyamıyo.. bu durumda hemen gevşek kundak yapıp ağzına emzik tıkıyorum ve önce beşiğine yatırıyom bazen kendiliğinden dalıyo bazen uyumuyo ozaman ayağıma alıyorum ayakta sallıyorum...
o durumda emzik vermeyi denesene belki işe yarar.. ağzına emzik koy, bebeğini odasına götür ışık, gürültü vs olmasın ve yatağına yatır bakalım ne yapacak.. benim kızım aşırı yorgun olup uyumak istediğinde ama uyuyamadığında böyle yapıyo..
hıh kızlar şu süs işini erteleyek özellikle kız anaları benim kuzen çocuk dru o anlattı kulağınıza küpe olsun bir hasta gelmiş çocuk ağlıyo hep bulamıyolar ne olduğunu hastaneye getiriyolar derken hastanede çocuk dışkısını yapıyo bezini açıyolar bide ne görsünler küçük tokası nı yutmuş kız aman kızlar ben heveslenip taktıydım şimdi sadece yanımdayken takıyom arada
bitane daha var bunuda tvde duymuştum yine çocuk ağlıyor anne baba altlarını değişiyolar karnını doyuruyolar gazını çıkarıyolar ateşine bakıyolar ama yinede durmuyo en son bütün üstünü soyuyolar annesinin saçının teli bebişin parmağına dolanmış parmak mosmor olmuş aman kızlar dikkatli ya rabbim korusun herkesinkini içlerinde benimkinide
yuuuuuuuhhhh dudaklarına da ruj süreydin bari bi de bana diyo angut diye yaaaaaaaa :mymeka::mymeka:
hay ağzını sevim ibolya tam da benim verecem cevabı yazmışsın
e anacım yavrucukların oyuncağı yok ki napsınlar, analarının memeleriyle oynuyolar hihoyyythihoyyyt benim böcük de yapıyo vallaha öyle, emerken birden geriye doğru kendini bi atıyo mememi koparcak nerdeyse yav kaydirigubbakcemile3 yav bu arada siz bebelerinize oyuncak aldınız mı, yada alcaksanız ne tür bişey alcanız, oyuncak için çok mu erken bu konuya da bi el atsak olurmu acep:uhm:
ya hatunlar bişey sorcam, şu lahana suyundan içsem bebişe bi zararı olurmu acaba
geçen hafta eşime lahana aldırdım pazardan öylece duruo güya hergün kaynatıp suyunu içecektim sütümden oğluma dokunur mu diye endişe ediom bilginiz yada yapanınız var mı?a.s.
lahananın gazdan başka ne problemi olabilirki
Emziren annenin yediği besinlerden bebeğin de etkilendiğini belirten Erkul, “Emziren anneler, özellikle lahana, turşu ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmalıdır. Sütün tadına karışan baharat, bebekte emme isteksizliği yaratabilir” diye konuştu. Annenin, bunların dışında kalan her türlü besini gönül rahatlığıyla yiyebileceğini anlatan Erkul, et, süt, yoğurt, meyve, sebze tüketimine ağırlık verilmesinin doğru bir beslenme tarzı olacağını ifade etti.ya hatunlar bişey sorcam, şu lahana suyundan içsem bebişe bi zararı olurmu acaba
geçen hafta eşime lahana aldırdım pazardan öylece duruo güya hergün kaynatıp suyunu içecektim sütümden oğluma dokunur mu diye endişe ediom bilginiz yada yapanınız var mı?a.s.
Emziren annenin yediği besinlerden bebeğin de etkilendiğini belirten Erkul, “Emziren anneler, özellikle lahana, turşu ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmalıdır. Sütün tadına karışan baharat, bebekte emme isteksizliği yaratabilir” diye konuştu. Annenin, bunların dışında kalan her türlü besini gönül rahatlığıyla yiyebileceğini anlatan Erkul, et, süt, yoğurt, meyve, sebze tüketimine ağırlık verilmesinin doğru bir beslenme tarzı olacağını ifade etti.
Zeka gelişimi için balık ve ceviz
Prof. Erkul, bebeğin zeka gelişimi açısından annenin haftada iki kez balık yemesinin, aşırıya kaçmamak kaydıyla ceviz tüketmesinin de olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. Gaz yapıcı etkisiyle bilinen kuru fasulyenin de, emziren anneler tarafından çok fazla tüketilmediğini belirten Erkul, “Emziren annelerin, kuru fasulyeyi yasaklayamıyoruz. Çünkü et alamayanlar, protein ihtiyacını bu besinden karşılıyor. Fasulyenin yaratacağı gaza katlanmak şartıyla, kuru fasulyeyi de tüketebilirler” diye konuştu
(alıntı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?