benümkü sizinkinden büyük leyn bi günde bile nasıl değişiorlar sositososito hem çaktırma ben eylül (25) anasıyım sengözlerimebaksanab doktorum öyle istedi yoksa 8ekimdim...burdan tşk ediom sayesinde kocam hödük olmaktankurtuldu Şeniz bende hödügün karusu olmaktan kurtuldum zandumcaa puhahaa :roflol:
Eşsiz hitaplarınız, tarzınız ilginç...
Sonra çocuklarımız neden Türkçe konuşup yazarken hatalar yapıyor diye düşünüyoruz ? Biraz nerede hata yapıyoruz diye düşünsekmi ki ? Acaba sorun onlarda mı yoksa biz anne babalarda mı ?
benim kızım öznesiyle yüklemiyle hatta ve hatta dolaylı tümleci ve zarfıyla çok güzel konuşuyor... kaydirigubbakcemile3 ama süpürge diyemiyor...telekominikasyon diyor ama süpürge yok...e napabilirim ben şimdii... :uhm:
öcü olmadığınızı biliyoruz kazen lütfen söylermisiniz ben ne yapabilirim?
(ooff ne gerildim ya bu cümleyi kurarken sizli bizli olmak artık zor gelior bana burda kaydirigubbakcemile3 )
günaydınmirmirmirmir moralleeem çok bosuk:çok üzgünüm: dün kıuyamet koptu evde.adamın hayatındaa varsa yoksa abisi:sm_confused: vallaaa cıldırıcam artık:
hazırını ilk verdiğimde güsel yedi evde de yaptım havç patates brokoli az yedi 4-5 kaşık anca alışıo heralde...en çok muhallebiye muz rendeliom onu sevio
ben keremi uyutup gelem saçımı yoluo kucağmdaklava:
o brokoliyi ben bile sevmiyorum çocuk nasıl sevsin be öğkkk -tatlicadiarzu-
Benim canim teyzemin oglusuna sikildi oda bizim gibi ekim 1 de dogum yapti bu 4 bebisi bundan onceki 3 bebiside yasamiyo suan ilki dogduktan 3gun sonra öldu ikincisi bi hafta yasadi ucuncusu bi ay yasayabildi teyzemin hayati karadi resmen 3 yavrusunu topraga verdi doktorlarda anlamadi umudunu yitirmedi mersinde oturuyolar adanada cok iyi bi dr duydular surekli gidip tedavi gordu 9 ay gobeginden kendine igne yapti iste 1ekim de oglu oldu saglikli diye cok sevindik gecen hast goturmusler kalbi delik cikmis icim yandi ya off allhim kimseye evlet acisi vermesin rabbim kimsenin kucagini bos koymasin 10 sene sonra gozyaslari dindi yuzu guldu derken
ayyyyyyyyyyy, veren de alan da allah be gülüm, bi hadis vardıydı, allah kullarına evlat acısını tattırınca eğer kulu hiç isyan etmeden sabreder de allaha sığınırsa allah onlar için cennette bir köşk inşaa ettirirmiş, ilk okuduğumda ne duygulandıydım, hemi peygamberimize bile evlat acısı tattırdıysa rabbim vardır bi bildiği, allah ölmüş bebelerine rahmet etsin inşallah, yaşayan bebesine de hayırlı ömürler ihsan eylesin, allahın rızkı boldur dua etsinler, hayırlısını dilesinler, sakın isyan etmesinler, ahan da böyle söyleyver emi kuzum :teselli:
Erkek bebis anneleri az once biyerde bisey okudum erkek bebislerin pipisinin sunnet derisinin temizlenmesi gerekiyomus sonrda sislege felan yol acabiliyomus gibi biseyler yaziyodu doktorunuza bi sorun bence
ben bugün yeni doğan sünnetini sordum doktorum şiddetle tavsiye ediyo, 15 güne kadar ev taşıycam o yüzden bi 3 hafta sonra sünnet ettirmeyi planlıyorum, bi de araştırma yapcam hastanenin verdiği fiyat pahalı gledi bana
Sunnet degil canim bebislerin babasi sunnet derisini ittirerek iltihap akitmali felan yazmisti onlar yapmamis pipisi sismis dr sunnet yapmam gerek demis
hee ben o muhabbeti de biliyorum pipisinin derisini gerdirip deliğin etrafını iyice temizlememiz lazımmış yoksa tıkanabiliomuş, bi arkadaşıma dr söylemişti ordan biiyom
günaydın kızlar, geçen misafirlerim vardı. bi kaç kez odadan çıkınca bana nihanın altını günde kaç kez değiştirdiğimi sordular. 9-10 kez deyince çok şaşırıp dalga geçtilerkafamçokkarıştı siz kaç kere değiştiriyosunuz, gerçekten benimki çok mu fazlaaaa:uhm:
ama herseferinde kaka oluyor kızımın bezinde. off yaa kendimi kötü hissettim şimdi:uhm:
ben de 4 -5 kez değiştiriyorum.ama benimki kaka yapmıyo.gecede fazla doldurmuyo.sabah saatleri dolu oluyo.daha pişik olmadı şükür,ama mutlaka havalandırıyorum 15 dk en az.ama seninki çok ıslatıyodur gerekiyodur.onu en iyi sen bilirsin bence
selam millet sohbet epey koyu gidyo maşallah biz ev temizliğimizi bitirdik akşam yemimi de yaptım oturuyom minğim uyuyo daha düznli artık önceden hiç uyumadığı gün olurdu çok şükür artık yok ama ben gene buraa geldim geleli stresliyim acayip sabah 5ten sonra kız uyusa da uyuyamıyorum uyuyamayınca mdeme ağrılar giriyo kalbim çarpmaya başlıyo bugün 8 e kadar uyudu kızım ben yatakta döndm durdum annemlerde hiç böyle bi sıkıntım yoktu öğln de 2 saattir uyuyo ben uyuyamam diye yatmadım bile ama kafam kazan gibi tavsiesi olan var mı gerçi akşm erken yatıyoruz günde ortalama 5-6 saat uyuyorum ama evde boşluktan kendimi dinliyorum 3 hafta sonra işe başlıyorum işallh komşum bakacak kızıma bakalım o zaman kndimi düşünecek pek vaktim olmayacak
kızlar bişi sormam lazım artık kızım geçen haftaya kadar yaklaşık 10 gün falan 10:30da uyuyup 4e kadar uyuyordu sonrada 2 saatte bir uynaıyordu. hani şu emziremediğim zamnlardı emmek istemiyordu ama uykusu güzeldi 1 haftadır en fazla 2 saat uyuyo saatte bir ağlayarak uyanıyo emiyo emiyo doymuyo herzaman bir göğsümü emerdi şimdi ikisinide emiyo bırakmıyo gündüzleride saatte bir versem gene alıyo ve durmadan emiyo banamısın demiyo daha önce 3 saatten önce kesinlikle emmiyodu sebebi ne olabilir acaba sütümmü azaldı diyorum zaten pek yokdu da üüfffff işte öle bana bi akıl verin yaaaaaaaa çok uykusuz kalıyorum
celenim gönül çelenim söyle kuşum ne etti yine senin şu hödük kocan, izin ver dövüyüm şu hödüğü kötükedihüso
o brokoliyi ben bile sevmiyorum çocuk nasıl sevsin be öğkkk -tatlicadiarzu-
ayyyyyyyyyyy, veren de alan da allah be gülüm, bi hadis vardıydı, allah kullarına evlat acısını tattırınca eğer kulu hiç isyan etmeden sabreder de allaha sığınırsa allah onlar için cennette bir köşk inşaa ettirirmiş, ilk okuduğumda ne duygulandıydım, hemi peygamberimize bile evlat acısı tattırdıysa rabbim vardır bi bildiği, allah ölmüş bebelerine rahmet etsin inşallah, yaşayan bebesine de hayırlı ömürler ihsan eylesin, allahın rızkı boldur dua etsinler, hayırlısını dilesinler, sakın isyan etmesinler, ahan da böyle söyleyver emi kuzum :teselli:
ben bugün yeni doğan sünnetini sordum doktorum şiddetle tavsiye ediyo, 15 güne kadar ev taşıycam o yüzden bi 3 hafta sonra sünnet ettirmeyi planlıyorum, bi de araştırma yapcam hastanenin verdiği fiyat pahalı gledi bana
hee ben o muhabbeti de biliyorum pipisinin derisini gerdirip deliğin etrafını iyice temizlememiz lazımmış yoksa tıkanabiliomuş, bi arkadaşıma dr söylemişti ordan biiyom
boşveerr miktir et gitsin:mymeka: len denizli horozlarının mıcına zeytinyağı sürdnmü ötebiyolarmış öölemi puhahaaa:roflol:
merancım ya doktorun solediği baa cok mantıklı geldı...
bende vermek ıstıyorum cevız fılan..
sımdı cevizi neyle karıştırıp verım ben ??
bıde baska neler vereblırz?
su an verebıleceklerımızi anlatıver bi zahmet bız cahüllere
bu arada......eşimin yılbaşı sürpriziii...kızımın 2009 takvimi..nası teyzelerii???
bi soru sordum ama kimse cvp vermedi.leyla yorum yaptı teşekkür ederim.ama benim cidden yarrdıma ihtiyacım var.neyse sanırım uyku konusunda özellikle bişey yapan yok.:sm_confused:
takvim fikri süper sanırım ekim babalarına yanlışlıkla karışmış çünkü genelde hödükler de..
evet leylacım doğru söylüyorsun a.s sünnet derisini geriye doğru hafifçe sıvayıp temizlemek gerekiyormuş diye bende okumuştum ve etrafımdakilerde söylemişti...ordaki ihtihabı yada ona benzer bişeyi dağırmak için hem sünneti de kolay olurmuş..ama bazı doktorlar kesinlikle ellenmemesi gerekiyor diyor sonuçta hassas yer...kiminin doktoru yapıyormuş bu işlemi...bende bu ay gidince sorcam doktorumuza.... CADIARZU
bende arada bi bakıyorum sünnet derisi geriye doğru gidiyor ucu baya açık hatta sünnetli doğdu sanmıştı annemler...
bıde nısacım 6 dan sonra uyutmucaksın ya,saat 10:30 kadr oyala,10:30 da bano yaptır emzır...her gun aynı rutıni uygula.duzene gırer.bılırsın banyodan sonra rahatlayıp baya bı uyuyorlarçç:teselli:
:asigim::asigim::asigim:baskadır benım kocişim bambaşkaa..sevıorum olumm ben b u adamı sevırummm:asigim::asigim::asigim:
maşalhh dıyın olmm bu aradaa,,nazar değdireceğğnizzzz ehhehehehe
"mi" ayrı yazılır sevgili kazen :lepi:
başıma ne gelecek bakalımmm kaydirigubbakcemile3 sizlere kendimi feda ediyorum sevgili ekim anneleriii kazen beni kazana atacak vallah :roflol:
ya ibolya nerde CADIARZU bugün yoktu ben mi kaçırdım biryeremi gidecekti :uhm:
valla depreşti artık oğluşu gezdiririz ananeye gittikçekaydirigubbakcemile
hakkat bu ibolya nirdeeee iyice gezgin oldu ha bu kışta denizlinin altını üstüne getirio
Ibolya bugun ben fazla katilamadim canim benimkini durme
yaa baya gidilcek yer varmı beee:çok üzgünüm: ama dediğiniz gibi araba ve park.anam 1 saatlik otopark ücreti 5 yetale:1shok: e bisaatlede bitmezki anacımama ananeme inat gezicem.neden mi?anlatiim.ddimki teyzemler dönünce siz gelin annemle hem yanlız kalmam.ama hava soğukmus gezilmezmiş o yuzden yaza geleceklermş:dilcikar: heç sevmem kendülerinü heçÇok üzgünüm çoook gelmezsen gelme angut karı.sana inat gezicemÇok üzgünüm çoook
puhahaaaa noldiii rengin soldiiilülülülülülü azıcık ta sen oku bakam:mymeka: ama ösledim haaa:çok üzgünüm: nirdeydiin:çok üzgünüm:
dandini dandini danadaaaann
bir ay doğmuş anadaaann
esirgesin yaradaaaannn
ayırmasın aradaaann
ee eee eee e:teytey:
dandini dandini dastananın müziğiylen yerimseniben
Ozlem boyle seyler deme herife nefretim iyicee artiyoo yavv kulaginin dibinde bagiriyo gine banamisin demiyo bigun kizim kuduruklugu siralarinda sabahladim gece hic uyumadi sabaha karsi omzumda uyuttum oyle uyumayi seviyo dedimki artik tek uyusunda ben uyumayim napiim dedim sabaha karsi oturdum omzuma yatirdim uyuttum bende gitmisim kafa yana kaymis sabah oldu buda kalkti ise gidecek dedimki her ytarafim tutulmus besigine koy al dedim okuz sen tut aldigin gibi agiz assagi yatir cocugu daha bi aylik felan bende mal gimi hic bakmadim nasil yatirdigina aninda dustum yattim bi kac saat uyumusum besikten ih ih tisiltilar geliyo allahtan uykum hafif cocuk afasini hareket ettirmis yastiga basmis kafayi geri ceviremiyoda eger uyanmasam bogulacakmis mal resmen mal ben ona cocuk guvenmem ki gece emzirip geri yatirmak icin beni beklesin
aman kim uğraşcak ben sadece pışşşşş pışşşş bide eeeeeeeeeee eeeeeeeeee diom okadardelikafadulden
aaaa :1shok: noldu beee:1shok: ben merak ederm şindkCADIARZU
kıızz nasıl dayancan leeenn:çok üzgünüm: bende bi yeltendimde kocam ökzde bende dayanamadık.biz bilikte yaztcez o yanlız:1no2: sanırım biz evlenesiye kadar ayıramıcaz yanımızdan.biraz büyüsün aramıza alıocaz.evlenesiye kadar yatsın anası gurrbbaan onu vereneee:Saruboceq:
adama dedimki bebeğinle biraz ilgilen.bütün gün seni görmüo vakit gecirin bu öküzde aldı kucağına haber izlio.bende arada laf atıorum kızıma.yavrum etrafına bakınıo.şimdide nağlıo.gidem emzirem.analık cok farklıymıs babalıksa apayrıkötükedihüso klava:Çok üzgünüm çoook
bende gidiyorum ozlemisim burasini iki kelimede olsa iyi geldi iyi olursam gece herkesi uyutup gelirim kendinize iyi bakin usutmeyin benim gibi hem vucudu hem kafayi
ya dellenecem haaaaacocuk 6 dan beri uyuyo azönce uyandı emzirdim aguluodu sonra bu öküz ilgilenmeyince ağlamaya basladı bu kaktı uyutmaya.dedimki şimdi uyutma gece uyumaz uyur dioÇok üzgünüm çoook ya yemin ederim artık sinirden burnum sızlıo haaaÇok üzgünüm çoook
celenim gönül çelenim söyle kuşum ne etti yine senin şu hödük kocan, izin ver dövüyüm şu hödüğü kötükedihüso
boşveerr miktir et gitsin:mymeka: len denizli horozlarının mıcına zeytinyağı sürdnmü ötebiyolarmış öölemi puhahaaa:roflol:
valla onu bilmiorum da öyle bi fıkra okuduydum bi yerde, çok güldüydüm, gıık deyip kesiliomuş sesleri :roflol:
gecmiş olsun canım.allah beterinden saklasın..cok kokrkunc bişedir bilirim:1no2:Ayy burda simdi deprem oldu yaa elim aygim titredi iyice sallandik ya koykuyom
kusura bakma iboşcum günahını almışım ne dedi toktur nasılmış yusuf bey hazretleri :dance:
kız gündüz giremesen de herkese laf yetiştirion ya bravo sana :hooray::hooray:
ayy burda simdi deprem oldu yaa elim aygim titredi iyice sallandik ya koykuyom
Ayy burda simdi deprem oldu yaa elim aygim titredi iyice sallandik ya koykuyom
kusura bakma iboşcum günahını almışım ne dedi toktur nasılmış yusuf bey hazretleri :dance:
kız gündüz giremesen de herkese laf yetiştirion ya bravo sana :hooray::hooray:
e yavrum iyi dion hoş dion da işiniz olunca netceniz kaydirigubbakcemile3
şindik o ilgileniyo mu demek oluyomuş, ay senin adam çok komuk ay güldürüyo beni
len olm kendin bak o zaman çocuğuna yaaa, sonra sen çekecen acısını, hay ben senin o kocanı varya, domatis gibi çiğnicem olmucek, bu şerefi sana veriyom anacım, herkes kendi hödüğünü çiğnesin kaydirigubbakcemile3
valla onu bilmiorum da öyle bi fıkra okuduydum bi yerde, çok güldüydüm, gıık deyip kesiliomuş sesleri :roflol:
pardon iş derkenfisfisfis ne işi hangi iş:sm_confused: ööle bişimi varmış:uhm:
manyak azıcık baksın tabi belleeem ayrılıo 2 ye bütün gün dolaş dolaş:mymeka:
lan ne korkuyon depecem şimdi rahatlayacan, anam tedbiri al takdiri allaha bırak demişler, sen tedbirini al da allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayalım, dua et oku üfle bakem, tabiki heycan korku normeldir ben de olsam korkardım ama bence farklı boutta düşünmek lazım, neymiş korku, allahtan kork depremden niye korkuyon :mymeka:
:roflol::roflol: olm bütün gün aklım burdaydı leynnnnnnn, du şindi alıntıların bitmesine az kaldı bitiriym detayları geçicem şimdik size kaydirigubbakcemile5
2009.01.15 2223 38.8647 35.5198 -.- 3.9 -.- erkılet-kocasınan (kayserı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?