altını kapatınca yine hır çıkartıyo ama
kar kardır 5dk bile sussa yetio insana bazen otomatiğe almış gibin ağlıokafamçokkarıştı
:roflol::roflol:
kızlar bu arada ben yarın gündüz yine yokm, bana locman çıktıydı da, bana çıkan dairenin eski sakini elektriği suyu kapatırmış sağolsun, şimdik bende elektirğii suy üzerime geçircem, belediyeye tedaşa filen gitcem, allahtan iki yerde de tanıdık buldum, birisi kendi arkadaşım, o hallediveercek hemen, diğerine de selam götürcem, inşallah çabucak biter, anam benim sıpaının huyunu bilmiyo, garibim ağlar susturamazsa panikler bir an önce sıpamın yanına dönmem lazum delikafaduldenipimi kopardığım ilk anda buraya damlayacam söz kaydirigubbakcemile3
ya hazır ortalık sakinkene bi konuya deinmek istiyom gelince okuyun yorumlaınızı bekliom anacım şindik ben pazartesi günü başka bi dra götürdüydüm ya bebeyi, ona dedüydümkine ben sütümü dondurucuya atıyom, gerçi bu aralar hiç artmıyo ama öyle yapıyodum yani, ilerde büyüdğü zaman sütüm yetmezse dondrucudan veririm diye stok yaptydım dedim, o da güzel ama 3 ay içinde kullan dedi, niye dedim 3 ay dayanır dedi, ama 6 ay diye biliodum öyle deilmi dedim, kesinliği kanıtlanmamış bişey o dedi, 3 ay en garantisi dedi, şimdik bu konu üzerinde yoğunlaşalım baaam, yani şindi ben 3 ayı mı 6 ayı mı baz aliym, ayol şimdik sütüm yetiyo, şimdiden niye veriym kuzuya, ben 6-7 aylık olduğunda sütüm yetmezse diye stokladıydım, 3 ayı baz alırsam aralık ayındakini marta kadar vermem lazım :uhm:
hatırlamıom hatırlayan yazsın bakem.ah kuzum ya öyle deme, annem bak ben varım, senin çirkef menekşen, gel len bi öpüyüm, çirkefliğim geldi yine :jeyyar:Şeniz len varya bak birz önce benim sıpa kudurdu kudurdu, alıntılar yarım kaldı, babasıa attım 1 saat o uğraştı durduramadı, anam meme veriyo m memeye kafa atıyo, bi an çıldırıyorum sandım, herif de uyutmayı beceremiyo, ona verip çocuğu çıldırtmaktansa kendim uyutmaya çalışıyorum,ona ancak keyifliyken vermek lazım yoksa temelli ağlatyo çocuğu, yani isteyerek yapmıyo ama olan çocuğa oluyo, kuzum sıkma canını hepimiz aynı dertten muzdaribiz bilon, şu var senin kız biraz daha cazgırt, ama şöyle düşün, yaramaz çocuk zeki olur hihoyyyt ilerde büüyünce görecen sen onu, sana bile papucunu ters giydirip de tek ayak üstünde oynatmassa ne oluyum, çok zekü bi kızın var aslında, ilerde de kesin bi mok olcek bu kız sölüyüm yani, yvrum üzme canını, ahan gel burda bana saldır ısır kopart etlerimi, rahatla sonra ne mok yersen ye kaydirigubbakcemile3
valla beim dr öyle dedi onun yalancısıyım
yok lem niye marstan olsun, huy açısından dedüydüm, hemi seninki olsa olsa vienüsten olar, venüs gibin gizemli venüs gibin güzelllllllsırnaşık şey
sözleri ne annem aryım buluym hmenen, yaprak dökümünüü izlemiyom da ondan soruyom yane
ya hazır ortalık sakinkene bi konuya deinmek istiyom gelince okuyun yorumlaınızı bekliom anacım şindik ben pazartesi günü başka bi dra götürdüydüm ya bebeyi, ona dedüydümkine ben sütümü dondurucuya atıyom, gerçi bu aralar hiç artmıyo ama öyle yapıyodum yani, ilerde büyüdğü zaman sütüm yetmezse dondrucudan veririm diye stok yaptydım dedim, o da güzel ama 3 ay içinde kullan dedi, niye dedim 3 ay dayanır dedi, ama 6 ay diye biliodum öyle deilmi dedim, kesinliği kanıtlanmamış bişey o dedi, 3 ay en garantisi dedi, şimdik bu konu üzerinde yoğunlaşalım baaam, yani şindi ben 3 ayı mı 6 ayı mı baz aliym, ayol şimdik sütüm yetiyo, şimdiden niye veriym kuzuya, ben 6-7 aylık olduğunda sütüm yetmezse diye stokladıydım, 3 ayı baz alırsam aralık ayındakini marta kadar vermem lazım :uhm:
hee ibolyacım aynen ölee metabolizma işte :jeyyar: hergün okadar abur cubura 5 kg fazlam kaldı aslında hiç bişe yapmasam bile 3-4 ay içinde o da gider de ben sabırsızlanıyom napimm hihoyyyt
kolay gelsin bacım Allah işini rastgetirsin inş.:teytey:
hee ibolyacım aynen ölee metabolizma işte :jeyyar: hergün okadar abur cubura 5 kg fazlam kaldı aslında hiç bişe yapmasam bile 3-4 ay içinde o da gider de ben sabırsızlanıyom napimm hihoyyyt
çoğu yerde 3ay derin dondurucuda saklanır yazıo ama süt saklama poşetlerinin üstünde 6ay yazıo evet muallak bi konu doktora güvenmek daha doğru sanki:uhm:
hatırlamıom hatırlayan yazsın bakem.
hee ööleymiş.bende yeni öörendim.torbaları aldıktan sonra.şimdi torbaları kullanmasam herif bi ton laf edücüükafamçokkarıştı
heeç öyle dondurucaya atcek sütüm olmadığı için araştırmasını yapmadım... olsaydı yapardım doktorumuza sorar öğrenirdim yinede araştıralım bakalım...yalnız internette bi doktor sütünüzü saklamayın demişti...içtiğini içsin sağıp dondurmayın dediğni çok iyi biliyorum...bir de stok yaptınız demi mesela 2 saat elektrik kesildi napceniz...sütte hemen bakteri ürer o yüzden sanki süt saklamak doğru değil gibin gelio baa sengözlerimebaksanab
bulduuumm
Ayla Celik-Bir Dönebilsem
heeç öyle dondurucaya atcek sütüm olmadığı için araştırmasını yapmadım... olsaydı yapardım doktorumuza sorar öğrenirdim yinede araştıralım bakalım...yalnız internette bi doktor sütünüzü saklamayın demişti...içtiğini içsin sağıp dondurmayın dediğni çok iyi biliyorum...bir de stok yaptınız demi mesela 2 saat elektrik kesildi napceniz...sütte hemen bakteri ürer o yüzden sanki süt saklamak doğru değil gibin gelio baa sengözlerimebaksanab
ha bişe daha okumuştum sütün üzerine tarih yazıomuş hergün sağdığı sütü dolaba atıormuş sonra ordaki eski tarihlileri içiriormuşş günü geçmeden... fisfisfis
yav ben ilk defa o drdan duydum buunu, sen daha önce duydunmuydu
valla şimdi yine baktım googledan bazı siteler 3ay bazıları 6 ay demiş
SAKLAMA SÜRELERİ VE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
Buzdolabı: Sağıp şişe veya poşette buzdolabında sakladığınız sütü 2-3 gün içinde tüketin.
Buzluk/Derin dondurucu: Sağıp poşette buzlukta dondururarak sakladığınız sütü 3 ay saklayabilirsiniz.Oda sıcaklığında: 4 saat içinde tüketin.
Buzdolabından aldığınız ve termos çantada buz poşetleri ile: koruduğunuz sütü 12-24 saat içinde tüketin.
Bir kere şişeye konulmuş ve bebeğe içirtilmiş sütü tekrar saklamayın. Bebeğin ağzından süte geçen bakteriler sütün çok çabuk bozulmasına neden olacaktır. Aynı şekilde açılmış ve içirtilmiş formulayı ve de kaşık girmiş katı gıdalardan arta kalanları saklamak yerine atın. Az çözülmüşte olsa bir kere buzu çözülmüş sütü tüketin, tekrar dondurmayın.
Sakladığınız süt kaplarına muhakkak tarih koyun.
Kolaylık olsun diye yeni sütleri arkada eski sütleri önde tutun.
Buzdolabı ısı ayarınıza dikkat edin. Buzluk veya buzdolabı çok dolu ise yeterince soğutup çabuk dondurmayabilir. Hava akımını korumaya dikkat edin.
Sakladığınız sütleri özellikle de dondurduklarınızı bir porsiyonluk poşet veya şişelerde saklayıp gerektiği kadar ısıtıp çözdürün.
Sütü mikrodalgada çözdürüyorsanız bebeğe vermeden çalkalamaya ve ısının eşit olarak dağılmasına dikkat edin. Ben her zaman poşetleri kaynar su dolu kapta çözdürüp biberon ısıtıcısında ılıttım. Plastik kaplarda sakladığım için zaten plastikleri mikrodalgaya koymuyorum.
sütler ziyan olmaz yavruuss bağışla bi yerleree pınar sütaş bi görüş bakalımm kaydirigubbakcemile3
ya şaka bi yana satın alanlar bile var anne sütünü yakın olsaydıkk ben kesinlikle alırdım sütünü leyn senin Şeniz süt kardeş olurlardıı bizimkiler
ama ne bilim ya çocuk esirgemeye neyim verebilirsin çoksa gerçekten yerimseniben yavrucaklar mahrumlar len anne sütünden :çok üzgünüm: ay ne kadar güzel olur iboşum ya :1hug:
inşallah olcayım gecicek:çok üzgünüm: alısmadım alısamadım kekoların içinde kaldım.:dilcikar:
heeeeee olur valla veririm len niye vermim aaaaa, du hele bi biraz zaman geçsin eğer sütüm hala yetecek gibiyse verim bikaç porsiyon, bu aralar süt içmiyom, süt içince ben acayip sütleniyom, sütlü huriye :roflol: eskilerden üç dört kap veriyim, arkasından yeniden sağıp dondurucuya atıyım, bu şekilde bi döngü oluştuuryum bakim, dediğin gibi ya bebeler süt ister dimi, hay çok yaşa kız hayır olur hemi, yvrularım sütten mahrum dğru diyon, du ben bu olaya bi el atıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?