ben geldim gidiom cok öpenzi.olcayııım eskide kaldı o günler be:çok üzgünüm: offf ösledim haaasenağlama
kullanıcı paneline git odan profil düzenle en aşagıda kilo takip şeyine bunu yaz sonrada değişiklikleri kaydet de
merancım yaw bende istiyorum ama nerden indirdiniz onları banada yardımcı olurmusun...:sm_confused::sm_confused:
merancim selam. bisi sorcam ya. simdi biz bu ventolini buhar olarak veriyoruz ya. doktor bize 0.7 ml ventolin + 1 ml serum fizyolojik karistirin dedi. ventolinin bi ampulu de 2.5 ml. acinca hepsini kullanmiyoz yani. ucte birini kullaniyoz. sonra atilcak mi o ampul yoksa bi dahaki dozda kalanini kullanalim mi? prospektuste bisi yazmiyo. sen her 4 saatte bi yeni bi nebül mü actin cicim? bizim oglan bugun daha iyi gibi. atlatcak Allahin izniyle. gece de iyi uyudu. biraccik az yiyo ama hastalik gecsin istahi yerine gelir.. sen naapiyon bu arada?
canım bizde yarım ventolin ve saf su koyuyorduk(2,5ml) o zaman benim oğlan 8 kiloydu ama serum fizyolikte olur bişe farketmez herhalde...o yarım ventolini de kullancaksın tabi atma bozulcak bişe değil..
ama biz 20 dakika ara ile 2 bazen 3 doz alıyorduk..daha sonra 8 saati buluyordu diğer 2 dozu almamız...geçti sanıyorsun ama tekrardan başlıyo o yüzden bu günlerde sıkı tut iyice takip et bizdede 2 gün sonra geçmiş gibiydi ama tekrar başladıı...rahatladığı zaman tekrardan eskisi gibi yiyecek birde bazen kussa diyordum ben çünkü kusunca çok rahatlıyorlar ama benim ki kusmuyorduda...size antibiyotik verdilermi clasid falan o türden??
walla bizde iyiyiz çok şükür yaramaz bi durum yok...
tamam canim.. bize antibiyotik vermediler. ben de 6 saatte bi duzenli yapiyorum. eger artma olursa 3 saate indirin dedi. uykusundan da uyandirip yapiim di mi? yani gece uyuyo diye saatini gecirmiyim. rahat uyuyunca da kiyamiyorum uyandirip ilac vermeye.. bizde bi de zaniten diye oral damla var. gunde 2 kere 7 damla. burnunu rahatlatirmis. antiasmatik. bi de burun damlasi. fisfis seklinde. o kadar. baska ilacimiz yok.
eğer uyuyorsa zaten rahat demektir ama gece tıkanbilir..efor kaybettiklerinde uyandıklarında mesela daha çok tıkanıyorlar...
biz eşimle nöbetleşe bakıyorduk..işte gece 3 e kadar ben takip ediyordum..3 ten sonra 6 ya kadar eşim takip ediyordu zaten sabah 7 de ventolin almak için hastaneye gidiyorduk..orada da doktor dinliyor her bir dozda .... daha sonra 2 yada 3 doz olmasına karar veriyordu...en önemlisi eğer göğsü hızla inip çıkıyorsa hemen getirin diyordu mutlaka gözlemin altında olsun şu 1 hafta ... muhtemelen 10 gün sonra geçer...,
mesela benim evde ventolin makinem yoktu doktor şimdilik almayın demişti ... ama evde de ventolin alanlar mutlaka hastanenin aciline gelip orda çocuk doktorlarına dinlettiyorlardı gece gündüz çocuklarını ...şimdi benim anlamadığım sen bunu bebiğine veriyorsun hergün gidip bebeğini dinletmen gerekmiyor muu??? sana öyle birşey demediler mii
aa yoo.. bize kimse gelin biz dinleyelim demedi. sinir oldum simdi. bi de ozele gidiyorum ben. ille bize makinasini da aldirdi. arda kotu degil ama killandim simdi. belki yarin bi gotururum kontrole. nasil olduguna baksin dr.
oy oyy gözüm yemedi 100 sayfayı okumak nasılsınız bakeem ancak bu saatti bulabildim girecek kociş bilgisayarı dersaneye götürüyır giremiyorummm nisanurr bebeğin ne kadar büyümüş maşallah ama aynı erkeğe benziyor kızzzz kızlar demek sizin bebişlerde emmek istemiyor ben artık silikon göğüs ucuyla veriyorum onu hemen alıyor napiyim çocuk aç ama imkanı yok emmiyor bu arada sizi çok özledim yaa arayı açmamamaya çalışacağım bundan sonraözlem oğlun nasıl oldu tahlileri nasıl çıktı bende bezinde pembelik gördüm acaba idrar yolu enfeksiyonumu size doktorunuz ne dedi
ben kaçar bugün pek kimsenin tadı yok anlaşılan :çok üzgünüm:
bende oğluma tarhana yaptım bakalım sevcek mi şimdi onu yedircem :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?