2008 Ekim Anneleri

[
ya ben hamileyken tek doz olmuştum geç kalmştım 1.doz için direk 2.dozu yaptılar zaten lisede 1.dozu vurmuşlardır dedi hemşire ama hiç öle ağrı sızı olmadı yani oldu da kolumu kaldıramayacak kadar değil

ya kizlar ne asisi bu????

Almanyada oldugun icin mi tetenoz asisi yapmadilar acaba

Almanyada oldugun icin mi tetenoz asisi yapmadilar acaba

leylacım ben 6 sene once elimi kestigim icin tetanoz asisi olmustum. yetiskinlerde her 4 yilda bir tekrarlanabilir bi asi diye biliyorum ama 1.doz 2.doz da ne ola ki :) hem de hamileyim diye asi olmam lazim falan demedi kimse, tetanoz asin var mi diye de sormadi... :uhm:

geldiim uleyyyynn

kız ben o eylülüü yerim yeriim maşallah 41 kere tek tek maşallah

tarhanayı yedi oğlum çok şükür üstünede yoğurtt yedik tencereyle yedirmedim oğlana çorbayı merak etmeyin 1 kase yedirdim ama tencereyide yerdi galibaa kaydirigubbakcemile3
kızımın tam tersi kızım beni çok yoruyor yemek konusunda oğlum öyle olmayacak galibaa hihoyyyt olmasın zaten artık o kadar sabrım ve tahammülüm kalmadıı :çok üzgünüm: ne yaparsam yesin istiyorum inş.öyle olur :Saruboceq:

özlemcim sanada çok geçmiş olsun canım benimm a.s.

ya ibolyanin diet listesi hangi sayfada bilen var mi? ya da listeyi bana mail atacak biri? ben listeyi worde kopyalayip anneme mail atmistim. ama office programlarinin yeni surumunu kullandigim icin bu bilgda okuyamiyorum. yeni bi program indirmem gerekiyor vs. annemle rejime baslicaz da :)

DİYET LİSTESİ

SABAH : parmak kalınlığında bir dilim ekmek(normal veya kepek ekmeği fark etmez)+sınırsız domates, salatalık, biber, marul vs.+iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir(yağlı yağsız fark etmez)+sınırsız şekersiz çay(istenirse tatlandırıcı kullanılabilir)

ÖĞLE : yağsız hazırlanmış sınırsız salata (domates, salatalık, marul, biber vs. ile hazırlanmış) veya sınırsız yoğurt (yoğurdun içine salatalık doğranabilir)

AKŞAM :
1-HAFTA : bir kase çorba (içine bir tatlı kaşığı yağ konulacak)+salata veya yoğurt
2-HAFTA : bir gün et bir gün sebze yemeği (yemekler bir tatlı kaşığı yağ konarak hazırlanacak)+salata veya yoğurt (Not : et yemeğinin yanında salata, sebze yemeğinin yanında yoğurt yenmeli)
3-HAFTA : bir gün et, bir gün sebze yemeği, bir gün çorba (yemekler bir tatlı kaşığı yağ konarak hazırlanacak)+salata veya yoğurt (Not : et yemeğinin yanında salata, sebze yemeğinin yanında yoğurt yenmeli)
4-HAFTA : bir gün et, bir gün sebze yemeği, bir gün çorba, bir gün yumurta (yumurta 2 adet haşlanmış yada yağsız şekilde omlet olarak hazırlanmış olabilir) (yemekler bir tatlı kaşığı yağ konarak hazırlanacak)+salata veya yoğurt (Not : et yemeğinin yanında salata, sebze yemeğinin yanında yoğurt yenmeli)
5-HAFTA : bir gün et, bir gün sebze yemeği, bir gün çorba, bir gün yumurta, bir gün pilav yada makarna (yumurta 2 adet haşlanmış yada yağsız şekilde omlet olarak hazırlanmış olabilir) (makarna yeneceği gün yağsız şekilde hazırlanıp üzerine yağsız domates sosu dökülerek yenilebilir) (pilav da aynı şekilde yağsız olarak hazırlanacak)(yemekler bir tatlı kaşığı yağ konarak hazırlanacak)+salata veya yoğurt (Not : et yemeğinin yanında salata, sebze yemeğinin yanında yoğurt yenmeli)

NOTLAR :
1-Sabah ve öğle yemekleri her zaman aynı şekildedir.
2-Günde 3 adet meyve hakkı vardır (Taneli meyvelerden bir avuç yenecek, örneğin kiraz, çilek vs.) (Elma Portakal gibi meyvelerden orta boy)
3-Günde toplam 400 mililitre maden suyu içilmelidir. (vitamin, mineral açısından)
4-Günde en az 2,5-3 litre arası su tüketilmesi gerekir (Maden suyu, çay gibi içecekler sıvı tüketimi içinde sayılır)
4-5. haftanın sonunda eğer devam edilmek istenirse diyet listesinde yazılan hususlar tekrar baştan alınarak devam edilir.
5-Haftada 1 defaya mahsus olmak üzere 1 bardak diyet süt, 1 bardak kola, 1 bardak meyve suyu, 2 top dondurma vs gibi istisnalara aşırıya kaçmamak ve bunlardan bir tanesini tercih etmek suretiyle müsaade edilebilir. (Haftanın sonunda verdiğin kiloya karşılık kendini ödüllendirmek adına)
6-Et yemeği yeneceği vakit 100 gr. Yağsız kırmızı et(haşlama veya ızgara olarak tercih edilecek), 2 adet tavuk baget(haşlama veya ızgara olarak tercih edilecek ve kalçasız but olacak), 8 adet köfte(yağsız ızgara şeklinde hazırlanmalı) tercihlerinden bir tanesi seçilerek yenilecek.

ADRİANARDACIM BUYUR LİSTE

hoşgeldin yavrus evine hihoyyyt

yahu dbest unuttun bizi kocan geldii :mymeka: deyii unutmayacağız bunu :jeyyar:

yok merancım unutmadım inan aklım burda ama 2 gündür geziyom vallahh ohhhh böyle iyi oldu yaw evde çıldıracaktım nerdeyse.. dün kocişle çıktık eylül evde kaldı, eylül hasta olur diye hiç bi yere gitmiyodum senin gibi ama hava güzeldi bugün eylülü de aldım alışveriş yaptıkkk..

vışşşşş kocaya bak beeee, becerebilse benimkisi de getirrir nolmuş :1closedeyes:

benim bugun tadim yok yatiyom ben hepinize iyi geceler kendinize dikkat edin

pişt naber leyla eyimisin yavrum sinirin geçti mi

:

pişt dün senin nickinin altında bızdıkcann yazıyodu, sen bızdıkcan olabilümüsün :uhm:

evet ben bızdıkcanımmm

neden ben bızdıkcanım demiyon pekü CADIARZU

yavrum len bebe akşamları cıngar koparıyo kafayı yidiriyo insana, veda bile etcek fırsat bulamıyom bazen, langır lungur kapattım vallaha pcyi kusura kalmayın yaaa :çok üzgünüm:

benim sıpa dün 6 defa mıçtı haberin olsun :1closedeyes:

bizi soracak olursan biz de iyiyiz

yavrum ne yarası leynnn geçmiş olsun yav :teselli:

bende normal doğum yaptım ya korkuyorum.poip falan oluşabılıyormuş.bende henuz hıcbır belırtı yok ama ya olursa dıye endsılenıyorum.bırdaha o çatala yatmak en buyuk kabusum:1ninca:

1 ayda 4 defa kanama olunca ben de yattım o çatala, sinir oluom ama napim elim mahkum

ben ne zaman gelsem kimsecikler olmuyor anlaşıyor musunuz ne ya anlamadım valla.ben ancak fırsat bulabildim bugün. ama kimse yok .nerdesiniz yaaaa

geçen gün kaç kişi birden sana mesaj yazdı ama maşallah siz lütfedip de bi cevap verme gereği duymadınız, insanları suçlamak adetinizdenmidir :mymeka:

delikafadulden sorma len meran karısı.kaynana şimdi de tuıtturdu ballı süt verecem diye.napıyım olim ben söleyin bana.en iyisi bu karıyı ortadan kaldırmakşakkıdı

len senin kaynanan manyakmı yaaa :uhm:

nere kaçtınız leeeeeeeeeennnnnnnnnnnn.bakınnnnnnnnn prensesimin bugün resmini çektim.bakın bakın nasıl güzel poz veriyo.ayynı anası canımmmm.bu kız pek bi fotojenik.acep manken neyim mi olecek len

manken gibi kız zaten olm maşşşşşşşalllah

:mymeka:hadi len ordan ne 1 yılı olim.1 ay diyecedin dilin sürştü herhel

valla ben bizim ebenin yalancısıyım :1closedeyes:

benim doğum izni ayın 18inde bittiydi, 15 gün rapor aldım, bu hafta sonu o da bitiyo, 20 gün de 2008 yıllık iznini kullancam, arkasından da 1 yıl ücretsiz izin alcam bi süre işe gitmiycem yani, kkyı ben beklemeyi düşünüorum şakkıdı

:roflol::roflol: o zaman sana derdimi sölüyüm, telefon ücretleri çok pahalı, çıbık indirin ücretleri, ne len bu en pahalı türkiye konuşuyo, bi de nazar etme nolur diye reklam edionuz kaydirigubbakcemile3

ibolyanın neti kesilcekti taşıncak ya heralde bugün kestiler yoksa uğrardı bu saate kadar
celenin de misafiri var teyzesi gelmişti
meran en son tamere tarhana yedirmeye gitmişti
diğerlerini bilmiomkaydirigubbakcemile3

yok annem netim hala faaal, bugün yeni evin temizlği yapıldı, bi de halı fleks döşendi, benim herif gidemedi telekoma neyin, yarın gideceymüş, yarına kesilecek büyük ihtimal de yeni eve ne zaman naklederler acaba, netsiz duramam ben yaaa

len leyle karısı sen de ibolya karısı gibim avcunu yalardın leeennn:roflol:roflol:

hankı konuda anacım ben fransız kaldım :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…