2008 Ekim Anneleri

Canim havlu isit ütüyle gogsune koy bazen kanallar tikaniyo diye duydun hani sutte cikmayo diyince olabilir belki masaj yap

geçmiş olsun olcaycım...neden olmuş olabilir sence az mı emzirdin süt kanalların falan tıkanmış olabilir gibi geldi sertlik var deyince....şunuda bi oku bakalım

Meme Kanallarının Tıkanması
Memede üretilen süt meme başına ince kanallarla taşınır. Bu kanallardan birinin veya birkaçının tıkanması göğüste süt birikmesine neden olur. Süt kanallarının tukanması fazla süt üretiminin olması, emzirmeye başlamada gecikme, bebeğin memeye kötü yerleşmesi, sütün sık sık boşaltılmaması, emzirme süresinin kısa tutulması gibi nedenlerden kaynaklanır. Memede sert, kırmızı renkli ve ağrılı bir şişlik varsa bu süt kanalllarından birinin tıkanmış olduğunu gösterir.

Süt Kanallarının Tıkanmaması İçin;

Kanal tıkanıklığının oluşmaması için doğumdan hemen sonra emzirmeye başlanması gerekir.
Bebeğin memeyi ağzına doğru biçimde alması sağlanmalıdır.
Bebek sık sık emzirilmelidir.
Memeyi sıcak su ile yıkayıp hafifçe masaj yapın ve bebeğe bu memeden süt verin. Süt verdikçe kanallar açılacaktır.
Meme yeterince boşaltılamıyorsa elle veya pompa ile boşaltmaya çalışın.
Dar sütyen süt kanallarını tıkayabilir buna dikkat ediniz.

gittiğim arkadasın 3 yasında oğlu var.benımkı emıyor ya annee neden emıyorr dıye sordu.oğlum dişleri yok ya ondan dedi.hanı hanı bakcam aç ağzını bebeğin goster dıye tutturdu .kötükedihüso aa dedım ağzı acılmaz bebeğinnkötükedihüso

İBOLYA' m hadi affetdüm senü bu veletler akılımıza başımızdan alıyolar haklısın bazı gceler insan nasıl yatağını bulduğunu bile bilemiyor çk cnm acıyo yaaa DBEST goncan geldi unutulduk leynklava:LEYLA buzlar eriyo galiba hadi hayırlısı anlıyolar ama anacım insan tuz buz oluyo neye yarar iyi yapmışsın hediyesini almakla cnm çok acıyorsenağlama

açsaydııın kızz merak etmiş çocuukkk kaydirigubbakcemile3

selam hanımlar bu ne ya kilo muhabbeti yapmış durmuşsunuz.biz bu gün feyzayı tarttırmaya götürdük 6 kilo çıktı 6.5olsaydı çok sevinecektim boyu 66 cm.bunada şükür ne yapalıp sağlıklı olsunda küçük olsun çıtırım 4 ayına 10 gün falan var 6 şubatta girecek.o zamana kadar biraz daha alır belki.aşı tarihinde tekrar ölçtürürüm 22 şubatta aşı tarihimiz

yav benımde esımın ıstanbuldan arkadası geldi.
ben annemde kaldım ya,burda bıkac arkadas toplandılar.balık yapmış eşim fırında,ağırlamış arkadaslarını.
bizde kalıyor.bugun de geldım yemek yaptım .aksam geldiler yedıler cay falan sobra dışarı cıktık işte arkadasa.
arabasıyla gelmiş gezmek ıstıyor.gıdın sız ,bebekle zor oluyor dıyorum,çok düşüncelı evlı adamı aksam evınden almak olmaz dııyr.
yok dedım ben ızın verıyorum.zaten eşim ole arkadaslarıyle gece ya da gunduz cıkıp pek dolaşan biri değil,onada değişklik olur dedim..
nese bakalım yarınkı plan ne bılmıorum.eşim mudur olduğu ıcın ona tatıl yok.okula gıtmye devam edıyor.oda onun yanında gıdıyor erken kacıp bişiler yaparlar belki..

slm cnm maşallah kuzuna sağlığı yerinde olsun tabiki öncelik o :dance:
hamileykende öyleydi kilo boy muhabbetii yapılırdı hala öyle devam edio iştee
bizim kilolar bebişlerin kiloları dün ibolyayada söyledim artık babalarında boy ve kilolarını yazalıım :enbuyukkk:

Nihacim masallah gelisimi guzel senin kizin boylu boslu olacak gecen ay kac kiloydu ayda kac kilo aliyo

Babalarin ki nicun babamiz 185 76 kilo galiba zayifladi bu ara bugun pantolon denerken farkettim cok zayiflamis ve onunla hic ilgilenmedigimi dusundum aslinda sorunu hep ona yuklememem gerektigini kendimdede hata aramam gerektigini dusundum ben gercektende dogum yapinca butun enerjimi kizima harcadigim icin hic ona bakmiyorum en basit orn sabah ise giderken benim hic haberim olmuyo gece 1 2 kere uyandigim icin uyanamiyorum sessizce kalkip gidermis hergun arkani donup yatiyon da dedi bugun kafa dank etti oda cocuk ilgi istiyo

Nihalcim anam anca yazdim uykulu uykulu kizma canim hemsom benim uzme kendini feyza guzel masallah ekim karilarida alingan olmaya basladi örn prensesim

Ben celeni osledim yaa simdi olsa hoduk herifinden bahsederdi cemrenin cildirdigni anlatir bizim yazilarimizada mu ha aha ha diye cevap yazardi demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…