2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba cenmrecim
inan ne annemlerde nede kaynanamlarda bilgisayar yoktu
bende sizden haber alamadım meraktan öldüm
neler yapıyor aral beyler üzüyormu annesini,emziriyormusun,nasıl gidiyor annelik
ardam iyi,rahat bir bebek pek gaz problemi yaşamadık
eve gelmek için gün saydım ya herkes birşey söylüyor sallamaya alıştırdılar unutturmaya çalışıyorum,bugün tüm gün sallanmadan uyudu.çocuğu düzene sokmaya çalışıyorum..
neyse canım benimki acıkmış,emzirmeliyim

ayçacım hoşgeldin arkadaşım
seni çok merak ettim nasılsın arda da iyidir umarım

iyi canım arda banyosunu yaptı uyuyor.
bcg aşısından sonra 3 gün yıkanmıyormuş çocuk iyice koktu vallaha
salı gününü zor ettim,sabah uyanır uyanmaz yıkadık babasıyla
senin zeynepte çok tatlı maşallah ya çok şeker

kilosuda çok iyi maşallah
sadece anne sütü veriyorsun değilmi
emzikte vermişsin,inanılmaz rahat birşeymiş emzik çok uğraştım almamıştı,aventin emziğini aldım enson onu aldı emziğin sayesinde artık kendi kendine uyuyor sallamadan

maşallah ya sizinkiler ne güzel ben kendimim arada annem geliyor zaten bu zamana kadar annemle idare ettik ... sen bu karma aşıda ateş düşürücü verdin mi benim mink çok hasta olmuştu ...:1shok:

çk şükür ateşi falan olmadı hiçbirşey vermedim

slm tüm annelere...bebişler nasıl uykuları,gaz sorunları düzene girdimi?bizim her geçen gün daha da iyiye gidiyor gece bizimle yatıp sabah 10 gibi kalkıyor , tabi 3 saatte bir emiyor sabah kalkıncada gaz senfonimiz başlıyor bende yüzüstü yastığın üzerine yatrıyorum çok rahatlıyor..gelişimimizde Maşallahlık gidiyor zaten iri bebek doğmuştuk hala devam ediyoruz iriliğimize 2. ay muayenemizde 7800 gr 65cm ölçülerimiz vardı şimdi nolduk bilmiyorum

gazımız kalmadı uyku sorunumuz da pek yok geceleri çok güzel uyuyor ama sorunlar bitmedi halen boğazı iyi oldumu bilmiyorum ...
ama kilo alımı pek yeretli almıyor daha .......

denızcım benım parmakta gecmedı bende dra göstereyım barı hangı blme gıdılırkı cerrahımı cildıyemı?benımkı sankı tırnak batması degılde seytan tırnagı gibi bişey ay korktum valla

helencim nasılsın canım
tuana ya maasallah canım 6 kiloyu gecti sanırım
biz cok geriden gidiyoruz 2 ayımızda 5000gr dık bu ayda hiç almadı sanırım israrla hala emzirmeye ugraşıyorum
sen emzirmeyi bıraktım sanırım mama veriyosun
hangi mamayı kullanıyosun canım
bende 10 gündür falan sma s-26 aldım onu veriyorum 2-3 kez canım

ewt canım 2 bucuk aylıktan sonra sanki azaldı gibi geldi
2 ay 20 gülüken tartırdım sadece 200gr almış cok üzüldüm şimdi günde 2 yada 3 kez 3 ölçek mama yapıyorum şapur şupur içiyo
sen niye mecburen bıraktırdın hemde sütün yarıyomuş
ALLAH ım emzirmek kadar güzel bişey yokki hangi mama onun yerini tutabilir ama olmuyo inan hergün ciğ ciğ dereotu yiyorum sabah akşam içtiğim suyun haddi hesabı yok siteel tee de içiyorum vita malt içecegi bile aldım hergün 1 tane beyaz sogan tüketiyorum olmuyo olmuyo

benimde azaldı gibi sütüm
5260dı 2 aylıkken oğlum çıplakken kucağımda tartıyorum5300-5400 çıkıyor şimdi2,5 aylık
bu şekilde tartma doğru olumu bilmiyorum ama kontrolüne daha çok var napıyım
gerçi sütüm az olsa doymaz ağlar yada uyumaz,ama kesintisiz 4-5 saat uyuduğu oluyor,bir huzursuzluğuda yok çok şükür
2haftada 100-200gr almış,normalde haftada250gr alması lazım
sebebini anlayamadım
sizce bu şekilde tartmayla kilosunu öğrenebilirmiyim.

bu arada cemrecim nerelerdesin ya
bir problem yoktur inşallah

selam kızlar gamyoncuiremsu
ben yogun gunler gecırıyorum cogunuz gıbı . bebekler buyuyor gelısıyor bızede her geçen gun onları hayranlıkla ızlemek emzırmek gazını cıkarmak uyutmak kısacası bakmak duşuyor..
ARAL la aramız gayet ıyı bızımde cok cok hareketlı bı bebek dun saglık ocagından bır bayan arkadas geldı ceşıtlı sorular sordu bıze aralı gorunce cok hareketlı Allah yardımcınız olsun dedı . bızım bebekte katılma huyu vardı bı kac sefer olmustu aglarken nefessız kalıyordu katılıyordu sonra bırden nefes almaya baslıyordu cok sinirli sanırım . gecen gun yolda oldu kayınvalıdem kayınpederım ben eşım yalovadan eve dönuyorduk o kadar ılgı gostermemıze ragmen bırden aglamaya başladı canı sıkılıyor arabada dar alanlara hıc tahammulu yokneyse durduk kenarda bı yerde gemlık taraflarında bı yerdeydık geze geze gelıyorduk aglamaya devam ettı dık vazıyette ellerımdeydı yuzume baka baka cıglıklar atıyordu katılmaya basladı gözleri kapalı ..yuzune ufledım geçer dıye ama geçmedı o 5-6 sanıye kı cok uzun bır sure bu.. (ilk kezz bu kadar uzun surdu delırdım resmenn) bebegım nefes alamadı sonunda babasına verdım annem arabadaydı yanı kayınvalıdem babamsa (kayınpederım) yolun karsısındakı çeşmenın yanına gıtmıştı neyse aral dıye bagırdım durdummm nasıl olduysa babası gerı getırdı oglumu oyle bır bagırmışım kı babam koşa koşa geldı annemse arabadan panıkle çıkmaya calışıyordu . sonunda hemen battanıyesıne koyup sakınlesmesı ıcın azar azar salladık gulmeye başlayınca yola devam ettık ama bnm ıçın ınanılmaz acı verıcı dakıkalardı allah kımseye vermesın.
Tanrıma o an nasıl yalvardım nasıl çığlıklar attım anlatamam..
su fln getırdıler ıçırdıler tir tir titriyordum eşımde cok korktu sapsarı oldu ama o daha metanetlıydı.sonra annemle sarılıp agladık off cok kötuydu ya dıkkat edın arkadaşlar eger bu durumda bebegınız morarıyorsa beynıne oksıjen gıtmıyormuş.. ve tehlıkelı olabılırmış ayrıca sureklı katılıyorsa sureklı morarıyorsa kalp rahatsızlıgı olabılırmış ılerde. boyle bebeklerı aglatmamak gerekıyormuş.
bu arada parmagımın ıltıhabı gectı ama ıcınden fırlayan et duruyr hala kuculmesıne ragmen tam gıtmedı dr a gıttım bı ozele bır devlete . ozeldekı ssklı oldugum ıcın 300 ytl ye operasyonla alıcaklarını soyledı (dogum yaptıgım hastane) çüşşşşşşş dıyıcektımde neyse dedım cıktım .
devlete gıttım tırnagımın kenarını kesıp ıcındekı batan tırnagı kesıp kökunden... dıkıs atcaklarını soyledı haftaya carsambaya gun verdı korkuyorum.. bakalım neler yaşıcam szlere anlatırım aama sakın sakın ıhmal etmeyın .bı sızı fln hıssedıyorsanız parmaklarınızda hemen dr gdın....

son olarakk ben arala sadece anne sutu verıyorum.. hazıran annelerının cogu mama verıyormuş cok uuzuldum ..mecbur kalmadıkca mama vermeyın kendı kendınızede sutunuzun azaldıgı kanısına varmayın bence.. unutmayın kı anne sutunde baska hıc bır besın bebegınız ııcın en ıyısı olamaz.. onun yerıne gecemez ..anne sutu bebegınzı hastalıklara karsı fazlasıyla koruyor ayrıca..
cabucak gelışmesı yada çar çabuk kılo alması ıcın yapıyorsanız bu dahada yanlışş. benden soylemesı.

hepınızı cok sevıyorum pek gıremıyorum artık. ama aklımdasınız.. opuldunuzzz
bu arada ben tatıle fln gıdemedım.. :1no2: seneye acısını cıkarırız ınşallahhhhh hihoyyyt

slmlarr... ben de haziran annesiyim. benim oğlum gündüzleri doğru düzgün uyumuyo artık.sizinkiler nasıl?2 saatte bir uyuyo ama yarım saat sadece.hemen uyanıyo.uyanıkken de ilgi istiyo.hiçbi iş yapamıyorum..
bu arada bende de tırnak batması oldu.hem de 5 parmağımda birden.hamilelikte alınan kilolardan dolayı oluyomuş dr.m öle söledi.Allahtan fazla değildi.geçiyo yavaş yavaş.cemredeniz çok geçmiş olsun sana da.inşallah çabuk iyi olur tırnağın..

iyi aksamlar guzel haziran anneleri nasilsiniz
ben bayagidir yoktum 40 gunlugune turkiyeye ailemin yanina gelmistim dondukten sonrada rahatsizlandim suan iyiyim oglusumda iyi toparlandik iyice ama kucaga cok fena alisti hic kendi kendine uyumuyor

bebişim hoşgeldin canım bebeğin hayırlı olsun ....
cemrecim çok üzüldüm çok geçmiş olsun daha bunlar ne ki benimde aklıma geliyor bazen kızım durupdururken bile tıkana biliyor sanırım nefesini yanlış alıyor asıl ek gıdalarda ne yapacağız onu düşünüyorum bende ....
bizm minik daha yenice bakalım kilo almaya başlamış dr.şurup verdi ama ben kullanmıyorum çok ağır bir şurup almazsa almaın kilo bebeğimin sağlığı iyi olsunda daha ner isterim demek ki o kadar alacak kilo ...

Bizim doktorumuz önce vitabiol diye bir şurup vermişti ama o biraz ağır geldi içirirken hep dökülüyordu,biraz ağdalı bir kıvamı vardı vs.. şimdi multitab diye bir vitamin kullanıyorum çok memnunum sizede tavsiye edrim ucunda damlalığı da var onunla rahatça ağzına sıkıyorum dışarıda taşmıyor kıvamıda güzel hemen yutuyor bizim yumurcak...

selam kızlar 1 haftadır annemde kalıyodum siteye giremedim ama geçmişe bir baktımda çok bişey kaçırmamışım pek yazan olmamış
perşembe gnü zeynebi dr kontrole götündüm 62 cm boy 6,300 kilosu olmuş
bu arada birde pnomokok aşısını yaptırdım ilk dozuydu
ikişer arayla daha 2 kez yaptırıcam kızım pek ağlamadı maşallah
bide kızlar zeynep artık kucaktayken başkası çağırdığında kolların uzatıp çağıran kkişiye gitmeye başladı eğer elektrik alamadığı kimseyse hemen sırtını çeviriyor çok komik güldürüyo bizi
biz artık 3,5 aylık olduk biliyosunuz benim sütüm yetmediği için ben mamada veriyorum
annemlerdeyken ablamda geldi onunda 5,5 aylık oğlu var ablam efeye bebelacın meyve püresini veriyordu 4. aydan itibaren olanından zeynebede bir kaşık verdim tatması için verdikten sonra gözlerimin içine bakıp vermem için ağlamaya başladı bende dayanamayıp biraz daha verdim ben verdikçe yemeğe devam etti
sonuçççççç
bende artık günde bir kez vermeye başladım zaten nerdeyse 4 aylık olduk
meme+sma mama +bebelac =zeynep :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…