2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

biz anne sütüne devam ediyoruz 4.ayın sonunda biraz biraz su vericez 5.5 aylık olduğundada az mamaya başlarız artık..pnömokok aşısını haftaya yaptırıcam fakat rota virüs aşısını yaptırmayacağım eşim araştırdı düşük ihtimallede olsa bağırsak düğümlenmesi yapabiliyomuş bazı bebeklerde tereddütteyim okulda özellikle ilkokulda da sıksık salgın oluyo kararsızım napsam ki
dün çok sevindim mehmetim çıngırağını kendi tutup sallamaya başladı hemde epey salladı bırakmadı ilk kelimesini duymuş gibi sevindim:) belki daha önce yapıcaktı ama ben keşfedemedim tecrübesizlik işte beraber büyüyüp gidiyoruz.ışıklı sesli bir oyuncak aldım rengarenk çok seviyo epey oyalanıyo onunla bizden böyle işte bu arada ben kilo alıyorum Allah sonumu hayır etsin herkese sevgiler...

mutlaka hemen dr a gıt sonra toparlaman zor olabılır. opersayon gecırmek zorunda kalırsın ama onceden tedbırını alabılırler eger sımdı gıdersen.. ortopedı bolumu bakıyor tırnak batmasınaa canıma.s.

hoşgeldin cemrecim nerelerdesin ya özlettin
benim oğlumdada ağlarken tıkanma oluyordu.ilkinde o kadar çok korktumki.ne yapacağımı bilemedim.bende ağlamaya başladım bağırarak annemi çağırdım hala sesi çıkmıyordu.ağlıyor ama sesi çıkmıyordu.çok korkunçtu.
kucağına aldı sırtını ovaladı.yüksek sesle ağlamaya başladı...
artık çok olmuyor.olsa bile ne yapacağımı biliyorum daha tecrübeliyim

hoşbuldum aycacım selamlar . cok kötu anlar Allah senın yavrınada bır daha yasatmasın canım . morarma olmamasına dıkkat et eger bır daha olursa. beynıne oksıjen gıtmemesı durumu tehlıke yaratırmıs cunku. yada ılerde kapl ıle ılgılı sorun olurmus .
kızlar ben cok sıkıldım evde . cok hemde arada sırada kendımı hıc ıyı hıssetmıyorum. calısman ıstıyorum ıstanbuldan bursaya gelın geldıgımı bılıyorsunuz. ıs aramaya baslıyayım mı burda pek cevremde yok cunku . belkı ıyı olur bnm ıcın ama aralı emzırıyorum onun ıcın ıse baslamakta ıstemıyorum . hem cocugumun tum ılklerıne ben sahıt olmak ıstıyorum oncelkle . ne gıbı bırseyler ugrasıp kendımı oyalayabılırım dersınız.. sız neler yapıyorsunuz??
bu arada bız esımın aılesıyle altlı ustlu oturuyoruz yanı alt daırede onlar var ve hep beraberız . yemek yapmıyorum ben aslında dogru duzgun ıs bıle yapmıyorum daha dogrusu yapamıyorum. epıdural yerım ve hamılelıgımde baslayan sırt agrılarım hala aynı hızıyla devam edıyor .. ıkı gomlek utulesem hemen yatıp sırtımı dınlendırıyorum emzırırkende sırtım cok agrıyor. allah razı olsun kı kayınvalıdem herseye kosuyor yemek yapma derdım yok hep kadıncagız yapıyor hatta arada beraber bnm evı temızlıyoruz. o olamasa hapı yutmustum emınım. ama yınede sıkılıyorum bı sekılde calısmak ıstıyorum NE DERSINIZ

canım sipraktin diye alerji şurubu ama yan etkisi iştah açıyormuş ben vermedim daha 1 kere 1 çay kaşığı vardim o da son oldu işte kestim ama eltimin oğluna veryor bir sorun olmadı ...

valla epiduralden tek muzdarip benim sanıyodum benimde belim çabucak ağrıyo ama neyazıkki senin gibi işlere yardım edenim yok eskisi gibide canla başla temizlik yapmıyorum yemeği bile zor yapıyorum çünkü oğlum gündüzleri 45er dakika uyuyo sonra 1 saat oynuyoruzderken vakit geçiyo o konuda şanslısın bence çalışma denizcim pişman olursun evin işine bile yetişemiyoken birde iş zor gelir sık dişini oğlun yaşına girsin sonra çalışırsın çevrede yaparsın.ben öğretmenim ama kaytarcak bahane arıyorum ankarada 6.senem fakat arkadaşlarım hep farklı şehirlerde benimde çevrem yok evde oğullarımızla geçirdiğimiz her anın tadını çıkaralım derim ben.çok sıkılırsam alıp oğlumu lojmanın içinde geziyorum hiç olmadı eşimi ikna edip alışveriş merkezine gidiyorum yapabileceğimiz aktiviteler şimdilik bunlarla sınırlı seneye bu vakitler fingir fingir gezcez inşallah minik adamlarımızlakaydirigubbakcemile5

Evet canim bebklerden pek iş yapmaya firsat olmuyor bazen kizim ağladimi bilerek yanina gitmiyorum belki durur sakşn bir bebek olur ve bende işlerimi yapabilirim diye ama nerde daha da arttiriyor ağlamayi artik bende bir işe birde beşiğe koşturup ponu sallayarak işlerimi yapmaya çalişiyorum ama çok zor oluyr ....

benim oglusumda ismis yaptirmiyor gunduzleri 20 dakika zor uyuyor
sonra hep ilgi istiyor tamam ilgileniyim ama yatarak felan kabul etmiyor biraz oynuyor sonra oyle bi yirtiniyorki duyan bisey oldu kesin der
emzikte almiyor alsa belki biraz rahat ederiz ona ugrasiyorum
ve kesinlikle kendi kendine uyumuyor gogsumde uyumak istiyor uyuyor yatiriyorum uyaniyor hele aksam uyutana kadar 2 saat geciyor
gece duzeninide bozdu kac gundur
dusunun gunum hep onunla geciyor
bu arada suan yirtiniyor bakmiyorum yaa

canım bende çok istiyordum yanımda yatsa diye ama benim mniinkte emmeyi hiç istemediği için asla yan yatıramadım göğsümde hep ağlar emzireceğimi zanneder...o yüzden alışmadı .....

slm hanımlar sonunda gelebildim bende balıkesire taşındık onun için uzun zamandır aranızda değildim neler yapıyosuuz bakalım bebişler büyümüş baya bende sorunlar bitmedi gitti uyku sorunu var gündüzleri geceleri süper yalnız uyuyo uyanıyo hemen sizdede öylemi bu arada benimde tırnağım acıyo dr.a göründüm iltihaplanıp şişerse gel dedi ameliyat yapalım dedi bende tırnak yok batan sadece eti acıyo tırnak batar gibi bi tanesinin ucuda uyuşuk hissetmiyorum offff anam of nedir bu çektiklerimiz eeee ana olmak kolay değil derlerdi demekki bundanmışşş a.s

selam kzlar sorunlar aynı
zeynebinde uyku proplemi var artık ayağımda sallıyorum
uyuduktun sonra sakince beşiğine bırakıyorum ve aradan sadece 1 dakika geçiyor ve gaaaaaa diye bi ağlama sesiyle uyanıyor
bu arada benim sallama emeğimde boşa gitmiş oluyor
bu arada kanepede sallıyorum uyuşmayayım diye artık kanepeden garip garip gacur gucur sesler çıkmaya başladı bırakın komşularda yalnış anlıcak haha

aynı sanırım canım tırnak yok ben hep keserim zaten ete büyümeden ama eti acıyo batık var gibi antibiyotik bile kullandım iltihapsa diye geçmedi yinede dr.u dinleyelim bakalım şişerse giderim operasyona şimdilik bi sorun yaratmıyo bende terlik giyiyorum genelde bi yere vurmamaya dikkat ediyorum hafif bi vursam canım çok yanıyo gerçekten

aynı sanırım canım tırnak yok ben hep keserim zaten ete büyümeden ama eti acıyo batık var gibi antibiyotik bile kullandım iltihapsa diye geçmedi yinede dr.u dinleyelim bakalım şişerse giderim operasyona şimdilik bi sorun yaratmıyo bende terlik giyiyorum genelde bi yere vurmamaya dikkat ediyorum hafif bi vursam canım çok yanıyo gerçekten

haziran annelerinin hep tırnaklarında sorun var herhalde.benim de 4-5 tırnağım birden batıyodu.biraz da iltihap aktı.dr.a gittim. furacin diye bi merhem verdi,antibakteriyel pomat.bi de antibiyotik. bakalım iyileşecek mi? yoksa ayakkabı giyip yürüyemiyorum bile...

kızlarrrr selam
parmagım ıcın bugun 3,35 te randevum var devlet hastanesınde bakalım neler olucak .
bakın benden soylemesı ;
sadece parmagımda şışme ar deyıp umursamamazlık yapmayın. buyuk ıhtımalle kesın o tırnak batmasıdır ve ınanın ıs bunu anlayamıyorsunuz... anlaşılmıyor..! ıhmal etmeyın benım parmagımı gorsenız korkudan koşa koşa gıdersınzı dr a ..
bende hıc bırsey yoktu ama yavaş yavaşş sinsice ilerledi bu durum ve havuza gırmem de tetıkledı enfekte durumunu ve bıgun baktm kenarından mınıcıkkk bır ıltıhap çıktı sonra aynı gun havuza devam ettım ve 1 hafta ıcınde ıcınden et fırladı tırnagın uzerıne cıktı antıbıyotık kullandım yuruyemıyordum aglıyordum baxen çarptıgımda bır yere eşımı yanıma yaklaştırmıyordum çarşaf bıle degse çıglık atıyordum. sonunda acıle gıttık bır gece dogum yaptıgım hastaneye . enfekte olmus dedı antıbıyotk verdı antıbıyotk bebegıme gectı.. yesıl kaka yapmaya basladı huysuzdu cok.. bu arada acıle gıtmeden evvel kendı başımın caresıne bakmak gıbı bı aptallıga duştum ben battıcon duruyordum bırde eczaneden aldıgım kremı ama gecırmedı kesınlıkle.. benımkıne baksanız anlayamasınız tıurnak battıgını ama ıcerde buyuyor ve kıvrılıyor muşşşşşş..
sonuç.. ;
operasyon geçırıcemm .. he bu arada dogum yaptıgım medıcal park hastanesınde antıbıyotıgı kullandıktan sonra ortopedı bolumune muhakkak gelın demışlerdı gıttık. ssk lıoldugumuz ıcın 300 ytl cik istediler.. yanı oyle ucuz bır operasynda deıl . bazı yerler 500 e bıle yapıyormuş..
sız sız olun onlemını alın ve kesınlıklee deşmeyın ugrraşmayın parmaklarınızla.. cok acı verıyor..
bu arada bunun en buyuk nedenı hamılelıkte şişen vucudumuz kızlar.. hamıleyken şişen ayaklarda tırnak batması durumu cogu kadında kaçınılmaz oluyormuş .. ben bu konuda da baya şey ogrendım . (başıma gelmeyen bı bu kalmıştı ) her neyse bu durum dogumdan sonra kendını gostermeye başlkıyormuş bır arkadaşım 1 yıl çektı ve geçen gun o da operasyon geçırmek durumunda kaldı.. onada dr u aynuı şeyı soylemış.. sakın ıhmal etmeyın batııcon dokun ve ellemeyın sıkmayın ıltıhapı.. benım hem yanından fırlayan o etı alıcaklar artık kuurudu orda yapışık kaldı ve ıcınden tırnagıda kokunden alıcaklar yanı batan kısmını tırnagın hepsıını deıl .. ama tırnagını cektırmek zorunda kalanlar ble luyormuş bu durumdan dolayı.. sadece etım şışmış dyıp ertelemeyın ..

herkese selamlar sevgıler . bu arada aral 3 ay 5 gunluk bır dakıka susmayan bırşey hep agzında bır laf :)yatmayı sevmıyor hep ayakta dolaşmak ıstıyor.. Allah evlatlarımız bızlere bagışlasın..
Gülşahımızada tekrar br evlat versın tez zamanda .. yenıden aramıza dönsun ınşallah..
sızde bu mubarek ayda arkadaşımızdan dualarınız eksık etmeyın ..
optummm

yazdım canım okursun ben bı duşa gırem dr ıcın hazırlanam ascık süsleneyımde adam cok canımı acıtmasın hahaha

cemrecim çok geçmiş olsun yaw senin başına da gelmeyen kalmadı..inşallah bu sorundan da kolayca kurtulurun da bir daha başına bişey gelmez..bundan sonra hemen önlemini al herhangi bir şeyden şüphelendiğinde öyle denize girip durma bişey olmaz diye...bu arada sen neden çalışmak istiyorsun ki...bebişin daha ufacık bence yaşına kadar bekle..bu arada eğer iş istersen ne gibi meziyetlerin var bakalım??belki iş bulurum sana...:)

cok becerıklıyımdır ahh bırde saglam kalabılseydım :)))
bacım bunu ozelden konusurz ben televızyoncuyum esasen star tv de calışmıştım evlenmeden evvel . bursada bı kanalda çalışabılırım . ama ılla kanal olmaz zorunda deıl yanı neyse dedıım gıbı konuşurzz
bu arada benım epıdural yerım hala agrıyor 1 yıl cekermışız dogrumu :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…