2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ben tulum aldim 4-6 aylik icin tavsan seklinde poposunda kuyruku bilenem var,sapkasinda kulaklari var,uzun süre giyemez ama 9 aylik icin birde montumuz var..

bıızm montlar fln ıngılterden geldı sagolsun teyzesı getırdı var. ama sevcecım 6-9 aylık olanı al sora olmaz 3-6 aylık zeynepe

hoşgeldin sevcecim
işte benimde tek sıkıntım o.doğduğundan beri yarım saat bile ayrılmadık.işe başlamama sadece 3hatam kalı ve onu nasıl bırakacağımı düşünüp duruyorum.
birde bakıcı sıkıntısı var tabi hala bulamadım.kafayı yiyecem...off...
allahım iyilerle karşılaştır.bir kadın buldum çokda sevindim düne kadar rahattım.kadının kızı bizim okuldaymış.öğretmeni arkadaşım ve kızı birkaçdefa hırsızlık yaparken yakaladığını onu yetişteren anneyide sen düşün deyince inanılmaz tedirgin oldum.zaten kadın oğlumu kucağına aldığında içim gitmişti.kimseye bırakamam ben oğlumu kızlar.ne yapıcam bilmiyorum

Şu bakıcı işi çok zor kızlar yaaa... Bebeğini bırakmak zorunda kalan anneler gerçekten endişe etmekte haklı binbir tane şey duyuyoruz artık her yerden tabi bir de işin duygusal boyutu var ki o daha beterdir eminim ben başkasının kucağına bile versem içim gidiyor ya tutamazsa,düşürürse,eli temizmi vs..baktırmak çok daha ayrı problem olmalı umarım ayçacım bebeğine senin kadar iyi bakabilecek birini bulursun ama bakmaya başlamadan önce aileyi iyice araştır derim biliyorsun sen yokken bebeğinin eğitimini o aile verecek

SEN ANLATTIKÇA BENİM BİLE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU CANIM ÇOK ÜZÜLDÜM SENİN ADINA ALLAH YARDIMCIN OLSUN...a.s.

Canim çok geçmiş olsun geçenlerde bende acillik oldum bebekler oldu kendimizi unuttuk çok kasiklarim ağridi iltihap vardi bende bebişten kendime balkmayin bayabi artmşi dr.gittik gecnin bir yrisi iğne felan hapklar idrar testi felan yapildi ilaç kullaniyorum şimdi de...allah hepimize acil şifalar versin...

Biz almamiştik polari felan vardi hirka felan en azindan tam mont diyemeyiz şimid almak istiyoruz baakalim çarşiya çikinca bakiyorum ama daha gözüma kestiremedim tam üzerine olanlardan 1 tane şimdiik alamim istiyorum çok büyük olsun istemiyorum bende...
bıızm montlar fln ıngılterden geldı sagolsun teyzesı getırdı var. Ama sevcecım 6-9 aylık olanı al sora olmaz 3-6 aylık zeynepe

serpilcim benim kayınvalidemlerde gelmek istiyorlar.bende senin gibi pek istemedim açıkçası.ama yabancıya vermekten iyidir diye düşünüyorum.
bütün düzenimiz bozuluyor.yemek alışkanlıklarımızdan tutda herşeyimiz farklı.ama ne yapabilirimki oğlum için..çok iyi insanlar ama insan yalnız yaşamaya alışınca biraz zor oluyor birlikte yaşamak.eşinle sarılıp bir film bile izleyemiyorsun en basiti.bu sürenin birazda uzun olduğunu düşünürsek hiç özel hayatın kalmıyor..rahat rahat kavga bile edemiyorsun
aman ben bu konuda dertliyim daha fazla uzatmayayım

kızlar ben sadece anne sütü vermeye devamdiyorum.sağlıklı çok şükür ama çok yavaş ve az kilo alıyor.dün komşumuzun oğlu geldi.3 ay var aralarında oğlumla ama çocuğu yerden kaldıramadım (maşallah)tombiş tombiş olmasını çok istedim ama olmadı.sanırım olmayacakda.
anne sütüyle besleyen arkadaşlar ne zaman ek gıdaya geçmeyi düşünüyorsunuz..hiç mama verecekmisiniz..???
arda bey bu ara emip etrafına bakıyor,sonra azbirşey tekrar emip bağırıp tekrar çıkartıyor.yada ufak bir ses duysun yada ben eşimle konuşayım hemen çıkartıyor memeyi ağzından
sizce sütümmü az yada bu ufaklık memeyimi bırakacak???
bir fikriniz varmı.......

berrin merhaba
artık kimin sitede olduğunu görebiliyoruz süper olmuş bu

selam kızlarrr ne oldu sıteye oylee aman cok uzundu bu ayrılık yaa ...

neyse ayçacım cok uzuldum yaa senı o kadar ıyı anlıyorum kı bencede bır yabancıya evladını teslım etmek ve o yabancıyı hıc tanımdan bunu yapabılmek cok buyuk cesaret ve yurek işi. şahsen ben yapamazdım .. bazen babaannesınde bıle cok durunca ozluyorum.. onun kucagında agladıgında hemen koşup alıyorum.. kı etratan neler duyuyoruz bakıcılar hakkında.
bızım Allahıma cok sukur oyle bır derdımız yok ben calısmıyorum evlenmeden once bırakmıstım bursada ıs bulucaktım ama hemen hamıle kalınca yattı tabı ıs hayatımda . suanda da kayınvalıdem alt katımda oturdugu ve cok cok cok ıyı bır ınsan oldugu ve Aral a cok ıyı baktıgı halde aral 1 yasına gelene kadar calısmama kararı aldım.. cocugumun herseyıne onc eben tanık olmalıyım.
tıpkı dogdugunda onu ılk kucagına alıp open kısı ben oldugum gıbı . bence yabancıdan daha ıyıdır babaannesının gelıp yavruşuna bakması. ıyı ınsanlar dıyorsun bır dene bakalım cnm ..
yada eger elındeyse 3 ay fln daha ucretsız ızın al . bır bebegın en cok annesıne ıhtıyacı var bence.
kım ne kadar ıy bakarsa baksın en cok anneyı ıster bebekler. kac aylık olursa olsun kı cok ufaklar henuz daha.. ayçacım elındekı ımkanları tekrar gozden gecır . ya duzenını bozup kayınvalıdenlerle yaşayacaksın bır sure daha yada bakıcı .. veya bıraz daha ızın alabılme olanagın vara bence en ıyı yol bu 3 . yol derım ben arakadasım ç.
rabbım yardımcın olsunnnn....
anne sutu vermeye devam et saglıklı olması şişko olmasından cok daha ıyı sakın unutma !
ek gıda ıcın cok erken sutun varsa sonradan pışman olucğın şeylere baş vurmaya degmez. 3 ay sonra senınkıde toraman gıbı olucak emın ol. cunku ek gıdaya gecmış olucaksın o zaman cok farkedıcek. ama sımdı bence anne sutune ek bısey verme yetıyorsa. bu arada artk bebeklerımız cevreye karsı daha dıkkatlı oldukları ıcın emereken sureklı oraya buraya bakıyorlar benımkıde oyle bacım :)
bende ıyıce acıkana kadar vermıyorum artık mememı bak o zaman nasıl hıc kımseyı tınlamadan emıyor cork corkk :)

selm kızlar nasılsınız bakalım bebişler nasıl ek gıdaya başladık prıblemler daha da büyüdü zaten yiyen bir bebek değildi cimcime hanım şimdi artık krize sokuyor beni şimdiiden inada başalşdı ya ...bu arada bir dönmedir benim öldürecek hemen ytıdım mı dönüyor durduramıyorum altını zor bağlıyorum artık çok aşırı hareketlendi kızım of kızlar ya ayrıca siz hiç sinirleniyor musunuz bebeklerinze ben sabaha kadar uyutmadığıma çok zor oluyor artık sabahları en azından 1 yada 2 saat uyumak istiyorum ve eğer kızım uyumaz ise çok sinirleniyorum bazen uyu artık diye yalvarıyor bazende bağırıyorum ne oljur uyu diye beşik sallamaktan ellerimde nasırlar oluştu hırslanıyorum bazen hızlı sallıyorum sonrada çok pişman oluyorum bütün gün hep zaten kucağımda gecede aynısı olunca baya bi hırpalıyor beni acaba böyle tepki göstermek normel mi yoksa ben mi sinirliyim çok ne dersiniz ......

canım gıttım dra belkı kurtarabılırız dedı antıbıyotık verdı bırde sarı toz verdı legene suyun içine koyup yarım saat aaygımı içine sokucam 10 gün boyunca antıbıyotıgıde kullanıcam bıtınce kontrole gidicem insalalah iyileşir kafamçokkarıştı

benim oğlum da iki çekiyo bırakıyo.etrafa bakıyo sonra devam ediyo emmeye.sütün azlığından değil bu artık etrafın farkına varıyolar bu aylarda.ek gıdaya başlamadık sadece emziriyorum.biraz biraz elma suyu tattırdım sadece o kadar.

bu arada biz diş çıkarıyoruz.çok huzursuz oğlum.geceleri uyanıyo uyumuyo bidaha.kendi kendine uyurdu önceden artık sallasam da uyumuyo.iyice belirginleşti dişler beyaz beyaz çıkmak üzere.bana çekmiş oğluşum. ben de 4 aylık çıkarmışım dişlerimi..

bende geçen gün çok az nar suyu verdim acayip enerji verdi oğluma yaramazlık yaptı bir dahada vermedim en iyisi anne sütü.kızlar bebişler ne zaman dönmeye başlıyo benim oğlum 4.ayını doldurdu daha dönmüyo birde arasıra sesli gülüyo çok ağır takılıyoruz öyle bol kahkaha yok sizinkiler nasıl:)

benim oğlum da hala dönmüyo.yan dönüyo ben poposundan biraz desteklersem dönüyo ama kendisi pek gayretli değil.nerdeyse 2 aydır kahkahayla gülüyo oğlum.hiçbişey yapmadan suratına baksam bile başlıyo gülmeye:1rolleyes: ama bu aralar çok yabancılıyo.başkası kucağına alsa dudağını bi büzüyo sonra başlıyo ağlamaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…