2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aynen bende sadece bu sorun bende var sanıyordum ama hiç birşey yapamıyorum iş de değil sorun bebeğime mama bile hazırlayamaz oldum çok aşırı ağlıyor odada....ne yapacağımı şaştım resmen.

Bizim dişler çıkmadı dha kabarık ama ...ne zaman çıkar ki kızlar bebeğinin dişi çıkan anneler nasıldı ki sizinkiler ....

Kızlar bir şey daha diyeceğim bizim kız suyu öğrendi umma diyor ...delikafadulden:teytey::teytey:

Son düzenleme:
karamsarcım çok sağol canım güzel sözlerin için doğaç çok iyi şu an hızla büyüyo yaramazlar hızlarına yetişilmiyo bi türlü artık daha sevimliler bence o gülüşleri kaprisleri numaradan ağlamaları falan bayılıyorum ısırıp koparmamak için zor tutuyorum her gün dişlerimi sıka sıka kırcam bigün :)) bizim oğlanda su falan el şaklatma yok aderinki birbir söylicem yapıyomuş benim oğlan beceremiyo daha o kadarını gel gelden başka bişey yok daha henüz ama gayret ediyorum öğretmeye merkala izliyo sadece gülüyo

Selammmmm güzel annelerrrrr ve bebişlerrr..Biz 2-3 gündür dedemiz buradaydı onunla meşguldük çok nete giremedim. Şimdi Teo uyududa fırsat bu fırsat hemen girdim. O hediye numunelerden gönderen sitelerin hepsine üyeyim hatta yüzsüzlük yapıp( unutmuşlardır diye :)) mesaj bile attım numune istiyorum diye ama birinden bile tık yok,temmuz annelerinde okumuştum sanırım herkese neler neler gelmiş niye gelmedi anlamadım halaaaa bekliyorum :) Bu bebişler büyüdükçe daha bi tatlı oluyorlar bakıp bakıp iyiki doğurmuşum bu vücut bunun için varmış,bu memişler vs..diyorum hayatımın artık tam bir anlamı ve nedeni var Allah umarım isteyen tüm kadınlara anneliği yaşatır çokk özel bi duyguymuş hakikaten..Biz de iyice zayıfladık bu hafta gitcez doktora bakalım ne durumdayız yemek yok,hareket var,dişin huysuzluğu var olacağı bu yani..Üzülmeyin kızlar bi şekilde büyüyecekler işte boş yere dert haline getirmeyin

6 - 12 ay arası bebeklerde beyin geliştirici aktiviteler

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.

İlginizi çekeceğini düşündüm çok yararlı öneriler var hepinizi öpüyoruzzz

canım dert etme 8.aydan sonra genelde yapıyorlarmış.doğaçın iyi olmasına çok sevindim...sengözlerimebaksanab

doğaç nasıl yiyor mu artık.neyseki annemlerde geldi de benim üzerimdeki stres gitti bebeğimde yemeğince daha fena olluyordum artık kızıyordum ama şimdilerde çok iyiyiz yemeğen bebek çok çok çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook aşırı zorya seni delirtecek oluyor...

handerya canım saol bilgiler için bizde seni ve oğluşunu öpüyoruz
karamsar canım gerçekten yemeyen çocuk çok zor ilk bebiğim ööleydi sinirden ağladığımı ellerimi yere vurduğumu çok iyi bilirim çünkü ona sinirlendiğimi göstermemek için bütün hırsımı ööle çıkarıyodum allah yardımcın olsun canım
ama çok şükür yemeye başlamış maşallah
allah sağlıklı vee bol iştahlı günler göstersin canım seninle beraber hepimizee

Sağol canım amin....evet sende bei anlarsın neler çektiğimi bilirsin ben ama artık son zamanlar kızımada yansıtmaya ona bağırmaya başlamıştım ama tiibi bun annemlerlede ilgisi vardı onlarda olmayınca aklım bir onalara bir kızıma gidip geliyordu ççok zordu neyseki şimdi iyiyim ...benim yaptığım hataları yapmayın ben kızıma bağırdığım için çok pişmanım tabi zorla yedirmek için de çok çaba sarfettiğim için sinirlerm çok bozuşluyodu onun ağlaması felan hepsi seni çıldırtıyor neredeyse kızımıda kendimide çok yıprattım ama onun iyiliği içindi çünkü hep ağlıyordu aç ama yemiyordu neyseki şimdi azda olsa yiyor...onun çırpınışları okadar fena ki ama hep yemesi için çaba gösteriyorsunuz işte ama farkettim ki gerçekten hırçınlaşıyor bebeğim ama en sonunda başardım zorrladım ağlattım kızdım ama iştahını azda olsa açtım en azından halen ağlayarak yer ama ağzınıda açar çok enterasan.

Bu resim sizce ne resmi??? :)) Teonun incileriiiiii... resmi çekebilmek için biraz ağlattım o yüzden yamuk bir ağız çıktı ama çok tatlı dişlerimiz teyzeleri...

Son düzenleme:
maşallah teo ya incilerde pek bi güsel canım yaa
güle oynaya bolbol iştahla kemirmelerr
öp benim için annesi
daha bizde diş falan yok
sizlerdeki dişleri görünce inanın çok mutlu oluyom
adaşşş görüşürüz canım öptm

doğaç yiyo sayılır yasemincim ama iştahla yediği söylenemez zorluyorum azcık ağlayana kadar ağlayınca bırakıyorum istemiyorum anla artık diyo resmen üstüne çok gitmiyorum bende bazen son kaşık oluyo oğluşum valla son kaşık diyom anlıyo sanki tamam son ama demi açıcam diyo sanki öyle diyince açıyo :))normal yiyo anlıcan ne çok ne az bugün baya pütürlü verdim yutmayı öğrensin diye 2saat ağzında ezcem diye uğraşıyo deli oldum yoruldum ya blenderdan geçirdim yine ömrüm tükendi resmen ama blenderdan çok geçirmiyorum ben azcık diri oluyo taneler yinede oda yeterli diye düşünüyorum zaten kendi yemeğimizi yerken ekmek veriyorum ona bi cimcik falan öylede alışıyo bence kendi yediğimiz keklerden falan ufak parça veriyorum arada çok severek yiyo onları
handecim inciniz çoook güsellermiş ya bizde olsun istiyoz yaaaa gülünce çok seker oluyolayyyyy yerimseniben
deryacım görüşemedik bugün tatlım ya inan fırsatım olmadı doğru dürüst yarın ola hayrola görüşürük büyük ihtimalle ama sen hep aklımdasın arkadaşım benim :1hug:

Tsk ederisss teyzoşlarrr darısı incisiz bebişlerimize olsun ağrısız sancısız çıkarıversinler dişlerini ama benden hatırlatması emerken canı sıkılıyo bazen ısırıveriyo canım yanıyoo bağırıyorum nasıl gülüyooo:))

deryaa ne guzel yazmışsn annelıgı .. duygularına sozlerıne katılıyorum .. annelık.. en ozel vasıf..
anne olmak dunyanın en guzel duygusu ..
bnmde hayatım anlamlaştı.. gozlerım parlıyor ona bakarken.. onu ızlerken gozlerımden suzuluyor bazen damlalar.. canıma sarsam doyamam dıyorum ıçımden.. ve Allahıma şukurler edıyorum bu guzel prensı bana verdıgı ıçın..
bazense ilk başta onu ıstemedıgım ıçın kızıyorum kendıme..
ne aptalsın deniz şımdı bu guzellıge dokunamayacak ANNE olamayacaktın dıyorum..
her hakedene her ısteyene annelıgı tatdır kımseye evlat acısı verme vee hıc bır bebege kıyılmasın.. hıc bır cocuk açlık sefıllık gormesın acı cekmesın.. hıc bır anne baba evladından ayrı duşmesın bebekler hep annelerının kollarında onların kokularıyla buyusunler...

dıger yazıda cok guzel bılgılendım aral bunların cogunu yapıyor. bız sanırım zeka testı yaptırıcaz arala .nerde nasıl yaptırılıyor bılmıyorum ama..
dr cok zekı oldugun soyledı. kendı kendıne koltuktan ınyıor koltuktan tutunup ayakta duruyor.
bu ayda yurumez heralde :) eger onu oyle gorursem cok korkarım sanırım :))))
babası 8 aylıkken yurumuş demek kı 1,5 ayımız var
oglumla sureklı konuşuyorum .. hep kollarımda hep sarıp hep anlatıyorum..
hele babaannesı cok konuşkandır ztn sormayın neler anlatıyor :)
HE KIZLARR ARAL 1 AYDAN COK OLDU ATATURKU TANIYOR DEDESININ CALIŞMA ODASINDA POSTERI VAR KALIN KARTONDAN ONU ASMIŞLAR O ODAYA GIRDIGMIZDE ATATURK NERDE DIYORUZ HEMEN ORAYA BAKIP KUCAGIMIZDAN ATLIYOR BIZI ORAYA YONLENDIRIYOR HEYECANLANIYOR :)
COK GUZEL BIRŞEY BU ..
DEDESI OGRETMIŞ..
KENDI CİCİLERİNİ ASILI GORUNCE CAMAŞIRLIKTA HEMEN ATLIYOR COK MALINA DUŞKUNNN :)))
ŞIMDI BABA OGUL UYUYORLAR..

BU ARADA SOL GOGSUM 4 YERINDEN UZUN UZUN ÇATLADI VE POMPAMDA ISTANBULDA ABLAMDA NASIL ACI CEKIYORUM BILEMEZSINIZ.. ILK GUNLERDEKI GIBI .. YANI KABUS GERI DONDU.. SULAR AKIYOR IÇLERINDEN COK ACI CEKIORUM YAA

kıyamammm ben teoyaaa ayy nıye aglattın yaaa cnm benımm. ama cok tatlıı incilerinizz ay ne degerli o incilerr hic bir mucevheratcıda bulunmazzz

bızımkılerde Aralımı delırtmeye devam edıyolarr

günaydın güzel anneler
derya dişleriniz çoook güsel bizde istiyos artık yaww gelsinler :)
karamsarcım bizim kızda haftasonları yemiyo naz yapıyo heralde bize hem babası hem ben evde yanında olunca ne uyumak istiyo ne yemek yemek hep mızmız hafta içi babannesi ne werse yiyomuş oturduğu yerde oyuncaklarıyla oynarken uyuyakalıyomuş haftasonu o çocuktan eser yok malesef napalım bizde çekiyoruz nazını yavrum çook tatlı herşeyi biliyo cadıı yürüteçle salonuda keşfetti artık hemen sehpaya yanaşıyo ben çekiyorum bi kızıp bağırıyo çıkmıcam odadan diye bizimki 3 ay önce babannesi öğretmişti gel gel yapıyodu ama bu aralar boşladılar çalışmaları unutmuş şimdi tapşini diyorum alkış yapıyo bide kızlar malına çook sahip gerçekten bizim kız da dün babannesi uzanmıştı biraz ece nin battaniyesini örttüm üstüne bizde yukarda oturuyoruz kendini bi ittiriyo aşağı inicem diye indirdim yanına çeke çeke aldı üstünden battaniyesini
bugünde yine arkamdan ağlarken çıktım işe geldim offf offf ::çok üzgünüm:

günaydıııın güzel anneler ya bizimki gel gelide unuttu bişey öğrenmeye niyeti yok siz anlatıyosunuz ya bizde tık yok yada var ben görmüyorum anlamadım yuvarlanmayı çok seviyo bizimki kendi kendine konuşmayı benmi yeterince ilgilenmiyorum acaba diyorum görümcem bizde ona sordum kendisi anaokulu öğretmeni daha erken yenge dedi zamanı var bu dediklerini yapmasına dedi şaştım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…