2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayyyyyyyyy gozlerım doldu derom yaa (((((

asla boyle anne babalar olmaması umıdıyle kızlar.. cok etkılendım ben yazıdan

sagol derom

haklısın . bnm eşımde ıstememıştı onu dınlemedım şımdı acısını cekıyorum ... :çok üzgünüm:

nihalcim evet ordaydık akşam 7-8 arası sanırım kaydirigubbakcemile5
çıkışta kasıyer ogluma şeker verdı kocaman bır lolıpop tabı ben yedım heıhehe kaydirigubbakcemile2

çok güzel anlamlı bi yazı deryacım emeğine sağlık canım gözlerim doldu gerçekten ahhh ahhh epiduralden acayip tırstım ben 2.yi allah kısmet ederse sezeryan yaptırcam normal asla yapamam bida çok kötü bi anı olarak hayatımda taşıcam o acıyı ve genel anestezi yaptırcam belden yaptırmıcam bida kötü bi yönü bebeğimin doğuşunu göremicem ama napıyım çok ağrı veriyo gerçekten ya bu arada sezeryanda lazer dikiş varmış duydunuzmu kızlar duyan varsa nasıl bişey biliyomusunuz ?

canlarım rica ederim
bende çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim

ayşegül canım lazer dikişi bilmemde estetik yaptılar bana acaba omu

Evet çok güzel bi yazı deryacım çocuklarla ilgilenmek iletişim kurmak çok önemli şu aralar elimden geldiğince onu eğitecek şeylere yoğunlaştım iyi anne - baba üzerine yazılar,kitaplar yanlış bi şeyler yapmaktan korkuyorum kendine güvenli,mutlu ve zeki bir çocuk olması için herşeyi yapcaz bakalım umarım başarırız hepimiz.
Ya kızlar bu arada ben yine doğursam yine epidural sezeryan tercih ederdim çokrahat bi doğumdu ve sonrası da öyle benim bel bölgemle ilgili hiç bir şikayetim olmadı doğumdan beri ,ayrıca benim epidural sadece belden hiç acımayan bir iğneyle gerçekleşti hiç sorun yaşamadım,şans belkide..

ayy kızlar ne çok şey konuşmuşsunuz ben yine kaçırdım..(

biz de kızımla grip olduk yine yaww..önce o oldu sonra ben sanırım ondan bana geçti ama geçer mi ki onu da bilmiyorum neyse..dün çok kötüydüm allahtan annem geldi ikimize de baktı allah ondan razı olsun..ben ilk hastalandığım gece boğazımın ağrısına dayanamayıp tylol hot içtim ama emziren annelerin içmemesi lazımmış napim dayanamadım emzirmem bir süre dedim ama bizim kız meme almadan uyumuyor ki 1-2 saat sonra susması için emzirmek zorunda kaldım..ama bir daha içmemeye karar verdim zaten bir kere içmek baya iyi geldi tamamen geçirdi ağrımı bir tek aksırık,tıksırık bir de burun akıntısı kaldı..rüyacım da aynı o da öksürüp duruyor ve burnu akıyor..yani kışa girdiğimizden beri her ay bir sıkıntı çıkıyor gıcık oldum yaa yaz gelsin artık.........bizimkiler yaz çocukları güneşi görmek istiyorlar...:ecrin_bebek:

sırt ve baş ağrılarından bahsetmişsiniz ben de epidural sezeryan düşünüyordum amaeşim genel istedi epiduralden korktu ben de onu üzmemek için genel oldum ama bebeğimi göremeyeceğim için de üzülüyordum tam ameliyathaneye götürürlerken hastabakıcı bayan fotoğrafçımız var bebeğinin doğum anında ilk anlarını fotoğrafa çektirmek istermisin dedi,sanki allahın bir lütfu gibi hemen kabul ettim çok tatlı resimleri var karnımdan ilk çıkarttıkları,göbeğini kestikleri,tarttıkları fln..o yüzden genel isteyen arkadaşlara böyle bir şey tavsiye edebilirim...tabi canlı canlı görmek gibi olmuyor ama bir teselli işte benim için öyle oldu..yine de sırt ağrılarını yorgunluğa bağlıyorum çünkü benim de var normal doğuranın da var..artık o kadar çekicez aşırı olmadığı sürece katlanabiliriz sanırım az kaldı zaten kızlar 4 ay sonnra 1 yaşında olacaklar ve artık yavaş yavaş yürüyecekler minikler zamanla ağrımız falan da kalmaz..
ama yalnız bakmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum 8 ayda 8 kere bile bir gün-gece kimse yardımcı olmadı bana da..çok çıldırdığım zamanlar oldu ama artık sanırım toparlıyorum..

bu arada sevgililer gününüzü şimdiden kutlarım belki bir süre yine giremem.hihoyyyt.

ya sadece beldenıgnelı epıdural hıc duymadım kateter takılmadımı sana deryacım.. ?

aysegul senınkı nasıl kötu bır dogum mu oldu yaa hıkayenı yazmıssındır da hatırlayamadım ben ya :S

ben yıne normal dogumu tercıh ederım cok cok guzel bır duygu acok acı ceksemde normal dogum ısterım ben .. bnm bagırmalarımı yeterrrr dıye çıglıklar atmamı dogumhanenın dışında bekleyen yakınlarım ablam .. duyup aglamışlar aral benden çıkana kadar
duşunsenıze her bagırtımı duymuşlar.. medıcal park kı ınlettım resmen..

guya epıdrual oldum pehhhhhh... pislikler..

ader yazı çok güzel gerçekten çok duygulandım okurken hemen kızımla konuşma isteği doğdu içimde bu arada handerya motessori için daha fazla resimli örnekler nerden bulabiliriz yaw?lazerli dikiş diye bişey yok ayşegülcüm ben de doktoruma sormuştum o insanlar arasında yayılmış aslı olmayan bişeymiş..estetik dikiş de yok aslında yalnızca sezeryan dikiişi çok ince kıl gibi olduğu için öyle bir laf çıkmış dikiş işi tamamen doktorun ustalığıyla ilgiliymiş ben öyle biliyorum.benimki mesela öyle nerdeyse hiç belli olmuyor olsa da görünmeyen bölge de old.için fark etmiyor bana göre...

yaw ne bu doğum konusu nerden çıktı şimdi aklım karıştı aramızda yine hamile mi var yoksa hıııı:CüvCüv:

ay cnm ya normal doğumun tadı da başkadır tabi ama o zaman sen de başka doktora git ikinciyedoruk çekirgeyi tavsiye ederim benim doktorum gizem yıldırım çooooook memnunum..bu arada normal doğuranları da her daim doğurma potansiyelleri olduğu için kıskanıyorum valla ben şimdi istesem hamile kalamam ki doktor iki sene dedi en az bir de en fazla 3 çocuk bilemedin 4 ama normal doğuranlar öyle değil çok rahatlr bu konuda ne güzel..

denizcim ben normal ve vakumlu doğum yaptım 24 saat sancıdan ve hastane personelinin psikolojik işkencesiyle çok zorlandım bende hani gebelerde b rahatsızlık varya aşırı ödem ne deniyodu ona hatırlayamadım şimdi neyse öyle şiştimki bütün gücümle ıkınmama rağmen doğaç doğamadı hastanedeki bütün dr.lar başımda uğraştı doğurtabilmek için sonunda vakum takıldı mecburen 2. takılcaktı olmasaydı eğer neyse çıktı ama benimde bi yerim çıktı afedersiniz kızlar boydan boya dikişliydim arkam önüm kaç ay oturamadım popomun üstüne sezeryandan ne farkım oldu anlamadım sonra doğaçında vakumdan kafası kan topladı şişti önü çöktü neyse çocuk dr. baktı iyileşcek korkmayın dedi zamanla düzeldi şimdi göze alamıyorum 2.de normali belki kolay olucak göze alamıyorum yine olursa diye ama ben psikiyatrdan ilaç desteği bile aldım korkuyu zor atlattım anlıcan

ben dr umdan memnundum bnm sorunum anestezı uzmanıyla..

ama bakalım ıkıncı dgumda kım olcak dr um

bu arada biz 8 aylık olmuşuz bugün yehuuuu yeni gördüm takvimimden ayyy yarından itibaren 9 ayın içinde olcaz vay be zamana bak nasıl geçiyo ya nerdeyse yaşlarına gircek afacanlar :))

bu arada denizcim ben senin doğum zamanını hatırlıyorum sen doğumdayken eşin buraya yazı yazmıştı bizi bilgilendirmişti nasıl hafızam var görüyonmu kız

ohaaa yaaa :S bencede ıkıncıyı sezeryan yap cano sen ay cok uzuldum sımdı yaa neler yasamıssın sen
doğaçımda zorlanmıstır bebegım bnm ya kıyamam ben ona..
ya nıye o kadar zorladılar pekı keske sezeryana alsalardı olmadıgı yerde

evet canım maşallah valla.
o da hastaneden buraya bıseyler almaya geldıgınde yazmıstı :))
ben soylemıstım yaz dıye cunku bılıyordum merakta oldugunuzu

8 rakamıda pek yakışmış takvımınıze hatun kişi

bebek doğum kanalına girdiği için ameliyat olamazmış öyle dediler bana hep en son çare o riski göze almakmış bana ve bebeğe zarar gelebilirmiş su vermediler hiç bir şekilde bağırmak 24 saat susuzluk of of neyse bitti gitti bundan sonra yok normal doğum ben doğaçın emmemesini buan bile bağlıyorum benim psikoljimi hissetti ve kendide stres yaşadı doğum sırasında kafası falan acımış olabilir doğaç hala göğsümü görünce itiyo merak dahi etmiyozorlayınca kızıyo bana ağlamaklı oluyo istemiyo çok enteresan bişey bu bence ama inş. 2. bebeğim olursa allahın izniyle emzirmeyi çok isterim doğaç hiç ama hiç 1kere bile almadı ağzına (senağlama

ya sadece beldenıgnelı epıdural hıc duymadım kateter takılmadımı sana deryacım.. ?

Hayır denizcim sadece hafif bir iğne o kadar diyorum ya çok sorunsuz ve rahat bi doğumdu o yüzden yine doğursam aynı doğum şeklini seçerdim diyorum zaten başka da şansım yok artık! normal doğum gibi acı çekmedim,canım yanmadı ben heyecanla bekledim oradaki hemşireyle sohbet ettik şimdi göreceksin meleğini dedikçe heyecan tavan yaptı hipertansiyondan gidiyordum zaten doğum sırasında..sonrasında 2 gün hareket ederken acıdı ama o kadarı da normal zaten ,normal doğumda da dikiş yerleri acıyodur sanırım

Bu arada düşündüm de senin normal doğum olduğu için farklı olabilir ayarlıyorlar dozunu o yüzden kateter takmışlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…