2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar ben bu epidural ağrısından oluşan sıkıntıları anlamadım ve yaşamıyorum ama şöyle olduğunu düşünüyorum , ben de epidural sezeryan oldum belden kateter taktılar içeriye yani omurgaya 20-30 cm kadar kıl gibi bir hortum yolladılar dışardan yani hortuma dışarıdan (serum gibi) epidural verdiler bizim anestezistimiz türkyede sayılı adamlardan biriydi. çok iyi yaptı. ama şöyle epidurallerde duydum belden iğne ile yapılan o türden olanlar mı acaba ağrı yapıyor sonradan bir ihtimal daha var bu sıpacıklar ağırlaştı tabi ve tamda hep kucak zamanları bel sırt ağrısı ondan olabilir mi acaba diyorum :)))

canım çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun tatlımmm
rabbim bütün güzel günlerini sizlere we sewdiklerine yaşatsın canımm :1hug:a.s.
darısı diğer oğluşlarımızın başına

canım bende daha çok baş ağrısı yapıyoo epidural baş ağrısından sırtımı artık umursamaz oldum hımm olabilir canım bana iğne yaptılar canım offff offffffff

Ya ben artık yetemiyorum hiç birşeye,bana yardımcı olacak birine ihtiyacım var diyorum eşime o da Rus olurmu diyor artık ona bile razıyım olur olur diyorum:) Harbiden birilerinin yanında olması şart ya insan bunalıyo çoğu zaman wc ye bile gidemiyorum birlikte gidiyoruz,banyo için eşimi yada eve gelecek sürpriz misafri bekliyorum,yemek yapabilmek için oğluşun 20 dakikalık uykusunu yada eşimin gelmesini bekliyorum vs... Biliyorum sizlerde de vardır buna benzer sıkıntılar bazen abarttığımı düşünüyorum ama harbi bunaldım kızlar. kafamçokkarıştı

Kayınvalidenin evi 5 dak mesafede neredeyse 3 haftadır uğramıyo bile bazen kayınpederle akşam yarımsaat (oğulları evdeyken)uğruyorlar sevip gidiyorlar o kadar ( en son gündüz geldiğinde artık bundan sonra siz gelince yarım saatliğine yürüyüş yapıyım demiştim korktu heralde gitcem gelmiycem diye )

Nasıl olcak bilmiyorum bugün oğluşla dışarı çıktık, binbir güçlükle içinde Teo olan puseti merdivenlerden indirdim ama nasıl korktum düşürürüm diye,sonra yakında bir AVM var oraya gittik ,fast food kısmında oturduk mamasını yedirdim ona da bana da değişiklik oldu yemeyen çocuk orada tüm mamasını yedi nasıl mutluydu aşkım benim! gelirken mecburen çamura girdik pusetin tekerlekleri vıcık vıcık çamur oldu eve gelince o zamansızlığım arasında 2 saatim tekerlek yıkamakla geçti çok zor çıktı ,çok küfür ettim kendime..

Nikoooo tekrar geçmiş olsun canım küçük erkekimi ördek dudaklarından öp annesi benim için..
Ayçacım Maşallah Ardaya bizde sizi öpüyoruz...
Benim epidural belden iğne olanlardandı hiç şikayetim yok belimden yana ama boynum ve sırtım son 2 haftadır çok ağrıyor gerçi ben oğluşa bağlıyorum taşımak çok yoruyor tabi birde kilolardan ağrıyor olabilir bilmiyorum acaba epiduralle ilgili olabilirmi ki?

günaydın millet efecik erkek oldu artık hayırlı olsun küçük erkeke darısı bizlere olsun inş. deryacım pusetle teoyu nasıl taşıdın yav çok ağırdır incitirsin bi yerini dikkat et hele yürüse yaramazlar ayakta dikilirlr azcık bizde puseti açarız demi o günleri ne zaman görücez ya ama çok kalmadı herhalde görmeye sırt ağrısı şu dönem bebek ağırlığından diye düşünüyorum benimde belimden olmuştu iğne sırt ağrım 4. ayda geçmişti şimdi azda olsa hortladı demekki bebeklerden doğaç kilo alış yine bu kez 9 kilo oldu sanırım belki tartıda sorun vardır digitallerde bazen anormallikler oluyo aslında 9300 geldi kıyafetleri düştüm 300 gr. bide karnı tok tabi sonuçta alıyolar büyüyolar bizede tükenmek kalıyo ben en çok onunla oyun oynarken üstünü değiştirirken altını değiş. bide mama yediriken yoruluyorum çok eğilip bükülüyorum ondan oluyo bence

ayçacım arda gayet iyi geldi bana canım kilosu yerinde bence maşallah
kayınvalidene gelince niçin öyle bir yabancının çocuğuna bakar gibi bakıyor ardaya anlamadım ben ardayı beslemesini senmi hatırlatacaksınki ona bence sen evden çıkarken kayınvalidene bir beslenme programı yazıp bırak oda ona göre beslesin bay ardayı :)))
ne dersinn ?

kızlar gunaydınnnn. yıne bır sırt agrısıyla uyandım fecı fecı.. her sabah aynı durum var bende..

ayca arda cok tatlı olmuşş yerıme op kokla doya doya

sağolun kızlar öperim sizin için bunu zevkle yaparım
resimde tombiş çıkıyor...
nihal efenin kilosu nasıl canım gelişimi ayına göre iyimi...

bızde ıkı gun sonra 8 ayı dolduruyoruz ınşallah..

kzılar bnm sırt agrım hem kulunc olusması hemde epıdural bolgem .. bunu farkedıyorum ben eşımde bılıyor cunku hep masaj yapıyor bana . olmazsa fızık tedavıye başlıycam . burda bır komsumuz gıdıyor

efeyı tebrık ederım aslann beee maşallahh .

derya (handerya) senı cok ıyı anlıyorum cok zor bır bebege yalnız bakmak . kayınvalıdem bıraz dızlerınden dolayı hastalandı ben baktım bır kac gun tek basıma valla delırıyordum .
allahtan alt katımızda oturuyorlar fenalasınca hemen oraya bırakıyorum ben aralı . delı gıbı sevdıklerı ıcın gunlerce bıle bakabılırler ama ıstee ben bnmle buyumesını ıstıyorum en cok..

bu arada bızde hemen hemen her gun ya sıtenın bahcesınde yada burda bır park var orda dolanıyoruz.. Aralın dısarıda sesı solugu cıkmıyor.:) kusları fln seyredıyoruz . kuşların ve agaçların ne oldugunu cok ıyı bılıyor onları cok sevıyor .
dunde o parka gıttık dolandık dolandık hava aldık

akşamda babamız geldı bızı burdakı teknolojı aletlerı satan bı yer var cok buyuk oraya goturdu fılm aldık . bırde dıgıtal tartı aldık 49 kıloyum aral ıcınde tartı vardı orda tarttık 8 kılo 450 cıktı
Aral ordakı 2 yaşındakı cocuklara nasıl bakıyordu anlatamam sanırım onların yaşlarınınkendıne yakın oldugunu ıyı bılıyor. hep onları ızledı garıp garıp baktı onlar koştururken cok guzeldı

günaydın ader nasılsın bacımm
canım geç oldu ama sabah bi telaşla yazdım kaçtım
sanada günaydın tatlım ne olsun canım adayı dr götürdüm tam olarak iyileşmemiş ilaçlara dewam dedi
senden naber zeynep hanım nasıl
kızlar gunaydınnnn. yıne bır sırt agrısıyla uyandım fecı fecı.. her sabah aynı durum var bende..

ayca arda cok tatlı olmuşş yerıme op kokla doya doya

canım çok geçmiş olsun bacummm
sabah yataktan çıkarken bendede oluyoo ben kiloya bağlıyodum ama sende de oluyomuş o zaman tek sebebi epidural
öptm şekerim

supercaos çok geçmiş olsun..darısı başımıza inşallah:))

bu bel ağrısı herkeste var sanırım.ben epidural olmadım.en çok bel ve baş ağrısından korktuğum için istemedim.zaten migrenim var baş ağrısı başladı mı kendime gelemiyorum hiç.ama benim belim de ağrıyo.sanırım bebişlerden oluyo.ağırlaştılar artık taşımak çok zor oluyo.ayşegülcüm ben de üzerini altını değiştirirken çok yoruluyorum zaptetmek zor oluyo zaten.geçen öyle altını değiştiriken eğildiğim zaman belim bi sızladı.bi daha doğrulamadım.öyle iki büklüm kaldım.o günden beri ağrıyo belim.Allahtan eşim fizyoterapist hemen bi masaj yapıyo geçiyo:))

saturn ne sanslısın kızzz ne guzel valla .

ama sunu soylıyeyım 1 yıldır masaj yapa yapa bnm herıfte fızyoterapıst olucak kıvama geldı nerdeysee :)))

epiduralin boyel çeşitleri varmı ki epidural belden omurilikteki bir sinire yapılmıyor mu
once uyuşturucu ıgne daha sonrada ınce bır kateter takılıyor . bnm kıde oyle oldu . baska tarıfı cesıdı yok kı ..
valla kım ne derse desın bnm epidural bolgem agrıyor dokunamıyorum bıle ya ne masajı masajımı kulunc olusan daha yukarıda ve sırtımın soluna yaptırıyorum ben .

saturn ne sanslısın kızzz ne guzel valla .

ama sunu soylıyeyım 1 yıldır masaj yapa yapa bnm herıfte fızyoterapıst olucak kıvama geldı nerdeysee :)))

evet çok şanslıyım:)) eşime geçen sene tedaviye gelen bi kadın vardı.o epiduralle doğum yapmış.bacaklarında his kaybı oluşmuş.ilk zamanlarda doğru düzgün yürüyememiş bile. dr.a söylediğinde geçer zamanla demiş. tedaviye geliyodu işte.son zamanlarında düzelmişti sanırım.ama böyleleri de var işte.o yüzden eşim de epidural olmamı pek istememişti.anestezi dr.nun işinin ehli biri olması lazım.öyle olmayınca kötü sonuçlar çıkabiliyo ortaya..

mrb arkadaşlar ahmet uyudu ancak fırsat bulabildim

ayçacım ne tatlı oğluşun kocaman öpücükler oğluşuna gayet de iyi görünüyor maşaallah

denizcim akşam bizde akşam media marktteydik oradan bahsediyorsan belki de aynı zamanlarda .

bel ağrıları bebişlerden yorgunluktan epiduralden bir sürü neden var anacım dinlenemiyoruz ki....

deryacım arada benim eşimde takılıyo ama benimki rus istemio başka yerden getirecekmiş sırf bana yardımcı olsun diye .sonra da diyo yok ben senle uğraşamıyorum ikiniz beni mahvedersiniz dio.. şaka bi yana benim de pilim bitiyor ....

Bayıldım kızlar sizlerin okumasını istedim

Çocuklarınızla konuşun...

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksı n babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi.
Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de
bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.

Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım
ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.

Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi.

Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum.
Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden
alırsa ben ne yapacaktım?

Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz ükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.
Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye.

Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.

Farkında' Olmalı İnsan...

Kendisinin, Hayatın Olayların,
Gidişatın Farkında Olmalı.

Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın
Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür.

sevgilera. s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…