2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

BİZİM UAKLIK BU YAZDIKLARINIZIN HİÇ BİRİNİ YAPMIYOR..
TEMBEL BENİMKİ BİRAZ.SADECE BİR SAĞA BİRDE SOLA DÖNÜYOR.SÜREKLİ AYNI YÖNE DÖNÜP İLERLEMİYOR bile..
kanepey tutunup birkaç dakka ayakta durabiliyor...
emekleyen çocukalrın bacak kaslarının daha iyi geliştiğini duymuştumm.birde emekleyen bebek çok tatlı oluyor..
emeklemesini çok istiyorum..ama sanırım daha çok bekleyecem gibi...
serpil hoşgeldin..nerelerdeydin ya.kapsama alanı dışında yazıyordu..merak ettik..
metalurjı aramıza hoşgeldin..inanılmaz güzel ve faydalı paylaşımların olduğu bir forum burası..biz hamile dönemlerimizden bu yana birçok şey paylaştık..birbirimizden çok şey öğrendik..
çok güzel dostluklar kuruldu burada..hatta bebeklerini tanıştıranlar bile var aramızda...
takip etmeni tavsiye ederim..

bütün arkadaşlara teşekkürler.ben de senin gibi emeklemesini dört gözle bekliyorum.yalnız erken yürümesinin de bazı kötü tarafları olabiliyor.bir arkadaşımın oğlu 9 aylık yürüdü hatta 10 aylık koşuyordu ama çok kaza atlattılar,çok kez kafa çarpmaları yaşadılar.tehlikeli günlerdi.kankamın oğlu ise 17 aylık yürüdü.zaten tam dengeyi sağladığından bu gibi kazlar yaşamadılar.şimdi ikiside 8 yaşında süper delikanlılar, ve hareket bakımından hiçbir farkları yok.
ilk adım ayakkabısı alacağım tavsiye edebileceğiniz bir marka varmı?birde eti nsıl yediriyorsunuz?

kızlar doğaçın ateşi var ilk defa ateşi çıktı sabahtan beri onunla uğraşıyorum 39du sabah 38e düşmüştü şimdi 38.5 olmuş dr.a gideyimmi sizce napmalıyım şaşırdım ya huysuzda çok fazla

geçmiş olsun canım ateş düşürücü şurup wer 38 in üstüne çıkarsa werin dedi drumuz bize 4 saat arayla werebilirsin sık sık kontrol et werdikten 1 saat sonra filan yine düşmezse götür dra yada çıkmaya devam ediyosa hemen götür

kızlar selammm

aysegul dr a gıt canım bence.. nesı var acabaa ? bıze hbr et canım .. allah kolaylık versın

Aral artık o kadar cok yurumuyor kızlar .. ıkı kere duştugu ıcın korktuu..
bırınde yuzunun uzerıne burnunun fln..
2. ise kafasını sandalyesını ayagına carptı..

artık oyle odanın bır ucundan dıger ucuna yurumuyor.. ama az az da olsa yuruyor 1,5 2 metre yıne .
olsun boylesı daha ıyı . her an pesındeyım bende

metalurji hoşgeldın aramıza.. bnm oglum 8 aylıkken yurudu bırdne pat dıee .. hıc br cabamız olmadan. babasıda 8 aylıkken yurumuş.. hıc bır eksi tarafıyla karsılasmamıs annemler. ama bılmıyorum kazalar oldu bızde de ıkı kere sureklı de pesınde olmak gerekıyor .. cok haylaz bnm kı karıstırmadıgı gırmedı yer kalmıyor . .. emeklemesıde aynı olurdu .. ben şahsen kayınvalıdemle baktıgım halde cok yoruluyorum .

Son düzenleme:
ben geldim kızlar özel doktora gittik durum kötü dedi ateş 40 gelmiş nerdeyse kulağı dolmuş ve bu yeni değil dedi uzun zamandır olan bişey dedi faranşiti varmış bademciklerde gitmiş elden kulak olayını ciddiye alın ve önlemlerini alın dedi sizede tavsiyeleri anlatayım yoksa işitme sorunu ve geç konuşma geç algılamaya kadar gider bu dedi bu rahatsızlık genelde yatar pozisyonda biberon emen bebeklerde olurmuş kesinlikle münkünse hiç biberon vermeyin vercekseniz dik pozisyonda verin dedi mama vermeyin kaloriye ihtiyacı var dedi zayıf buldu doğaçı ( 8.5 kilo geldi üstündekileride düştü tabi boyu normalmiş kalori ihtiyacı var dedi yavan ekmekte olsa ver dedi yesin dedi şu an buna ihtiyacı varmış büyüdüğü için idrar yollarını anlattım daha önceki hikaye onlar dedi erkek çocuğunda kolay kolay olmaz dedi bak dedi mama emerken kulaklarını yada saçını çekiyomu dedi evet dedim işte kulağındaki iltihaptan dedi emerken tetikliyomuş kulakları yatar pozisyonunu değiştir dedi başı anne memesi emer pozisyonu kadar kalkcak dedi 3 iğne verdi antibiyotik o da bide şurup oda antibiyotik ateş düşürücü fitil verdi yemek yemiyo hiç ağlıyo sürekli şimdi uyudu alnına bez koydum bakalım düşcekmi ateşi yanakları al al oldu kuzumun ateş çıkınca hiç halsiz değildi ama dr.da dedi dinç doğaç dedi bide sizlerdede varmıydı bronşit falan dedi eşim bende vardı dedi babasına çekmiş o zaman dedi genetiklik boyutuda varmış anlıcanız deryacım bilmiyodum mail adresinin bloke olduğunu hazırda duruyo göndereyim canım tekrar maili sana öpt. hepinzi kızlar bu arada arala üzüldüm denizcim bizimkide düşünce tay tayı bırakmıştı anlatmıştım hatta sana msde düştü diye işte o gün bugündür öyle neyse sağlıklı olsunlarda önemli değil bizimkide o hasta haliyle kafayı şişirdi düşerek dr. olur böyle şeyler hele erkek bebeklerde dedi yaramaz olurlar dedi :))

Hoşgeldin metalurji aramıza.. Oyun bölümüne katılım olmadığı için artık bebek gelişim bölümünde bilginize... Madem ilk adım ayakkabısı alacaksınız daha önce yazmıştım ama senin için tekrar yazayım bunlara dikkat edin Aldığımız yer çocuk ayakkabıları üzerine satış yapan bi yer,her çalışan bu konuda eğitimli resmen ,bize broşür verdiler ordan sizi de bilgilendireyim ayakkabı seçerken aklınızda bulunsun kızlar!

1- Ayakkabıyı çocuğun sağ ve sol ayağına yani her ikisine de denemek gerekir.
2- Mutlaka hava geçiren (deri) ,yumuşak,esnek,topuk kısmından tutan,bileği saran,altında pet desteği olan hafif materyalden yapılmış olmalıdır.
3- Serbest hareket etmesi,eklem kaslarının güçlenmesi için gereklidir.
4- Ayakkabının burun kısmı 40 derece esnemelidir.
5- Ayağının uzunluğuna 12-15mm daha eklenerek doğru numara tespit edilir.
( her adımda 6mm serbest hareket payıdır.)
(buna büyüme payı olarak 8mm eklenirse ayak sağlıklı numaraya kavuşur )

Çok geçmiş olsun ayşegülcüm doğaça acil şifalar diliyorum canım,tskler bu arada!

çok geçmiş olsun ayşegülcüm
dikkatlice yazdıklarını okkudum.öncelikle bu kadar ayrıntılı yazdığın için çok sağol..
doğaç sürekli elini kulağınamı götürüyordu..anlamadım tam..ardada bazen kulağını tutuyor,kaşıyor..korktum şimdi..ateşte dolayı iştahımı kesildi.ben 9 kilo hatırlıyorum en son doğaçı..
aan amna biz olalım onlar hasta olmasın tekrar geçmiş olsun..
ateşi düştümü bu arada...

metalurji ben çorbasına kıyma şeklinde koyyorum.sonra blendırda karıştırıyorum..
bugün menüde ne var başlığı altındada bunları sorarasan daha çabuk yanıt alırsın

az once dolabının cekmecesıne parmaklarını sıkıstırdı . ((

ayyy yavrum benim.metalurjinin dediği doğru galiba..küçük olduğu için daha çok zarar verebilir kendine....
senin işin zor süekli gözünün üstünde olması lazım....
geçmiş olsun

ayşegül geçmiş olsun canım çok üzüldüm
inşallah iğne etkisini gösterer biran önce
kıyamam ya bide iğnenin acısı olcak
ateşi için sirkeli bezi eklem yerlerine koyabilirsin tv de bir dr söylemişti
ne kadar etkili olur bilmiyorum
yatarak biberon verme olayını bende yapıyorum malesef gece mutlaka mama için uyanıyor zeynep bende uykusu açılmasın diye yatağında yatarkken veriyorum mamasını
ayrıca mama yerken senin dediğin gibi kulağını kaşıyor ben doktora götürdüğümde söyledim baktı ve sorun olmadığını onu huy edinmiş olabileceğini söyledi

kızlar anca geldim ayy ada hiç durmuyoo
ayşegül cnm çok geçmiş olsun inş. biran ewel iyileşir nasıl ateşi düştümü
denizim arala geçmiş olsun cnm benim çok zor bi dönem hayırlısıyla hepimiz atlatırız inş. en az önemsiz kazalarla inş.

ayşegül çok geçmiş olsun.inş biran evvel iyileşir doğaç..

cemredeniz size de geçmiş olsun..ben daha şimdi yetişemiyorum yürüyünce ne yapıcam bilmiyorum.işin çok zor..

bugün balık vericem oğluşuma.yoğurdunu da daha yemedi uyuyo uyanınca yicekti ama balıkla yoğurt yenmez derler ya vermesem mi diyorum.aslında balık taze olunca sorun olmazmış ama ne yapsam bilemedim.sizler ne yapıyosunuz balık verdiğiniz gün yoğurt veriyo musunuz??

çok geçmiş olsun ayşegül.çocuk hasta oldumu evlerde hayat duruyor.bizde bronşiti yeni atlattık,daha dertlerini anlatamadıklarından insanın içi acıyor onları halsiz görünce.tabiki atlatıp gene o yaramaz günlerine döneceğine eminim.doktorlar bazen hiç çocuk yetiştirmemiş gibi davranıyorlar.hepimiz biberonla yatakta beslemeyi yapıyoruz ve büyük rahatlık.bendiş çürümesini önlemesi açısından birkaç yudumda su içiriyorum.bu ara iştahı olmayacağından ona bol bol tavuk suyuna çorba yapmanı tavsiye ederim.gerçi zaten biliyorsundur.bir de ateşi olduğunda bütün eklem bölgelerine sirkeli su uygulaması çok başarılı oluyor.kolay gelsin.

hoşbulduk.videosunu izlediğim galiba senin oğlundu,çok şeker.herkese söylüyorum,8 aylık yürüyen bir bebek gördüm diye.tecrübeyle sabittir ki çok dikkatli olmalısın.zaten çok meraklılar.bence internetteki videounu kaldır,çok şeker ve nazar değer.bilmiyorum ben inanıyorum.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim bizimde şimdiye kadar gösterdiğimiz doktorlar kulakta bişi yok dediler kulağın çekmesinede keşfediyo kendini demişti birisi hatta neyse bu dr. öyle dedi zamanla oluyomuş zaten birden değilmiş bu arada ateş 39.5 düşmüyo kızlar çok yüksek dr. u aradık iğnenin etkisi 2günü bulurmuş ateş düşürücüye devam edin dedi fitili atıp duruyorum hiç fayda etmiyo ılık banyoda yaptırdım sirkeli suylada sildim tık yok çok ağlıyo yavrum şimdi uyuttum bakalım etkisi olcakmı alnınada ıslak bez koyuyorum bez kuruyo alnından aldığımda o derece yanıyo düşünün dua edin kızlar yarına bişeyi kalmasın bugece nöbetim var anlaşılan banada güç dileyin bu arada yatarak besleme sırasında genzine kaçan mama neden oluyomuş zamanla birikim yapıyomuş dr.un açıklaması bu şekildi öpüyorum hepinizi görüşürüz ben şimdi nöbete dönüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…