2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar berbat günler geçiriyorum Efe 5 gündür bronşiolit. ağız burun akıyor kulak dolmuş orta kulağa zıplamasın diye şurup verdi dr suyunu kurutmak için miş . nefen alamıyor buharla ventolin verdi . kaç gündür dr da yatıp kalkıyoruz. yavrum o kadar kötü ki az önce uyurken öksürüyordu bir kustu suratı kafası yağtığı heryer mahvoldu. ölmek üzereyim üzüntüden.

13 gün sonra işe başlıyorum iznim bitiyor. ve bırakacağım için suçluluk duyuyorum hergün ağlıyorum . dün gece uyurken gittim duygularıma hakim olamıyorum kontrol edemiyorum uyurken minicik ellerini tutup bir saat ağladım. profesyonel destek almak istiyorum . başedemediğim bir duygu bu. korkuyorum ya bakamazlarsa ya yemek yediremezlerse ya düşerse ya ağlarsa bu ya lar uzayıp gidiyor. hakikaten annelerimişz haklıymış. anne olacağıma mezarda taş olsaydım doğru bir laf.

çok kötü hissediyorum kendimi çook

ayşegülcüüm bu arada çook geçmiş olsun ateşi bizimde 40 a çıkmıştı . üzerini soy sadece body si kalsın ama kısa kollu soğuk çeşme suyu ile sürekli bez ıslatıp kafasına kasıklarına kol altlarına koy ve fitil ver 6 satte bir verdik biz heme düşüyor ve bol bol su içir . 2 satte birde soğuk ılık arası su ile kafasını ıslatmadan vücüdunu yıka ama sakın body den başka birşey giydirme . kesin düşer bunlarla . çaok geçmiş olsun canım tekrar acil şifalar diliyorum

ayşegülcüm çok üzüldüm canım geçecek inşallah bunlarda ...
ben hiç iyi değilim yaa kafamda dalgın dünden beri aşırı bir stres var sizinle paylaşmak istedim ailevi bir şey buu sorun başımmın ağrısıyla yattım başımın ağrısıyla kalktım ecrine hiç bakabilecek durumda değildim dün ecrine hatta kızdım o da zaten anladı ve dün ilk defa ağladı bu yüzden ben kızdım diye inanırmısınız kızlar aneee dittiiii diye arkamdan ağladı ben başka bir odaya geçiyordum keyfim yok diye onunla pek ilgilenemedim dün bu yüzden sinirlerim feciii bozuldu ne yapayım elimde değil moralim çok bozuk eşimde geç geldi sonra o aldı ama dedimya ecrin hep beni aradı istedi zaten 5.dk.bile durmadım yanlız geldim yanına yine aldım amannn evimizin huzuru bozuldu kısacasııı çok sağlıklı değilim yanii...dualarınızı eksiketmeyin.

sağolun kızlar nihalcim çok geçmiş olsun canım dikkat edin kızlar salgın mikrop varmış havada uçuşan insandan bulaşmıyo yani sadece diye söyleyim dedim size görümcemgilin okula kutu kutu antibiyotik yağıyomuş bu ara hastalıklardan nihalcim kulak olayının aynısı işte bizdekide sıvı birikmiş dedi eğer önlenmezse iç kulağın zarını geçip sağırlık yapabiliyomuş çok inatcı bi hastalıkmış aman dikkat et canım ateşini düşürdüm çok şükür badyle falan olcak gibi değildi kızlar bizim çıplaktı doğaç sabaha kadar sildim vücudunu yüzünü yıkadım arada falan indi çok şükür bizim durum ağır baya kulak ve bademcik ikiside ayvayı yemiş durumda zaten bağlantılı oluyomuş kulak boğaz birbiri sebep veriyomuş hem ağızdan hem iğneyle antibiyotik alıyo doğaç neyseki iğne bitti artık iğneden geldik şimdi uyuyo kustu doğaçta sabah yediklerini üstüme hemde inanın silip çıktım evden vaktim yoktu ağladığı için sürekli anamda bi gelemedi deli oluyorum oda sağlık işlerini hallettiriyomuş antalyada burda hastane yok sanki sinirden kuduruyorum anlatamam size

yasemincim çok geçmiş olsun canım kendini bırakmamalıın senin yaşadıklarını bizlerde yaşıyoruz canım yalnız değilsin bebeğinin sana ihtiyacı var unutma sensiz napar o annesi güçlü olmalısın yavrun için

senin yardımcıya ihtiyacın var ayşegül ya inşallah gelir artık annen rahatlarsın biraz dinlenirsin.... yok onlar herşeylerini halledip gelir illa annem 1 ay hasta oldu götüremedim dra..........................................................
süpercaos sizede çok geçmiş olsun oğlun hasta olduğu içinde psikolojin bozuk ilk zamanlar çalışmak çok zor gelicek çok özliicek merak ediceksin neler yaptığını ama çalışmak çok iyi geliyo gerçekten kafanı boşaltıyosun dışarda eve geldiğinde sadece bebeğinle ilgileniyosun ben evde olsaydım yapamazdım heralde sadece sabahları gelmek zor oluyo ağlıyo filan bakıcımı bakıcak yakın biri mi bide benim annemler baktığı için hiç gözüm arkada değil inan artık akşamları bile sadece öpüşüp koklaşmaya alıyorum çoğu zaman yemeğini filan da onlar yediriyo çünkü özlediği için nazlanıyo bana onun dışında herşey çok iyi kendimi çok iyi hissediyorum buda kızıma yansıyo tabiii.... çalışmak sana da iyi gelir umarım
yasemin bencede destek al canım sen güçlü olmalısın kızının en çok sana ihtiyacı war güçlü mutlu huzurlu bi anne babaya yuvaya ihtiyacı var herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için ....

herkese hayırlı cumalar..

hasta bebişlerimize çooookk geçmiş olsun.inşallah çabucak iyileşirler..dua ediyorum sizin için biran evvel iyi olsunlar diye.Allah şifa versin...

desteğiniz için sağolun kızlar bu süreç umarım geçici olur yoksa kalıcı olursa sorun ben bittim yaaa.sıkıntı yaptım kendime ailemle ilgili yaa...çok üzügünüm bende.............senağlamasenağlama

ayşegülcüm şimdi bizdede kulakta su var ama antibiyotik vermedi dediki sadece evde bulunsun hani çok ağlar böyle çıldıracak gibi dyrmaz susturamazsın o vakit antibiyotik vereceğiz. ama bende korkuyorum ilerlerse diye sormadan vermeyede korkuyorum sadece tavagly diye bir şurup verdi suyu kurutmak için .oooof napacağımı şaştım valla.

yaseminiciiiim hiiiiçç üzülme aynı durumdayız valla ne huzur kaldı ne bişiy ama hepsi geçecek nasıl olsa üzülme alttan al sadece. neden alttan al ecrin için caım çünkü senin ruh halin ona yansıyor . annesi iyi olmazsa prensesi nasıl iyi olsun. kafanı dağıtacak bişeyler yap dışarı çık arkadaşlarınla göürş ne bilim alışveriş yap ama takılma sakın. güçlü ol canım. malesef kadınlar her zaman güçlü olmak zorunda kalan çünkü erkekler zaten gamsız takmıyorlar onlara göre sorun hiç yoktur zaten. o nedenle sende kızın için .

tüm hasta bebişlere acil şifalar allahtan öpüyorum ciciler

bizede zimaks diye bi şurupla umla başlıyo ama dr. yazısı okuyamadım iğne verdi iğneler bitti hemşireler çöpe attılar o yüzden adını bilmiyorum umla başlıyo sadece çok tehlikeli dedi kulak olayında ilerde o sıvı zarı aşıp giderse birike birike sağırlığa öğrenim geriliğine ve geç konuşmaya sebep olur dedi okulda ön sıralara oturması gerekir dedi ciddiye almak gerek

aysegul ve nıhal tekrar gecmıs olsun..
doğaç duzelıyor demek kı annesı onu gozunden sakınsada oluyor ıstee .. bebek bunlar boyle buyuycekler .. Allahım tez vakıttee eskısı gıbı guclu kuvvetlı yapsın bebeklerınızı kızlar..

nıhal calısmak durumunda olmana cok uzuldum.. o duyguyu bılırımbende ıs basvurularında bulundum ama ya baslarsam ya gerı cevıremeyecegım bı teklıf gelırse.. nasıl ayrılırım oglumdan nasıl... dıye dıyee beynımı yıyorum..
babaannesı super bakıyor ogluma ama ıste ozlem varya benı cok zorluyor..
suan calısmıyorum ama baslarsam bende senın gıbı aglıycam hergun bunu bılıyorum..
allah sabrını versın canım.. o mınık ellerını op efecımın bnm yerımede..
bu arada kıme bırakıcaksın efeyı ??

bende bugn reglı oldum neysekı.. mujdeyıde eşıme verdım..

yasemıncım sorunun nedır yardımcı olabılıcegımız bırsey varsa paylaş.. anlat belkı acılırsın.

ahh sorunlar ailevi meselelerr en yakın dostlarımızdan yedıgımzı kazıklar.. herkeste var bunlardan.. nıye dunya boyle oldu ınsanlar bu hale geldı neden manevı degerlerımızı yıtırıyoruz bır bır..
neden uzaklarda arıyoruz sevgıyı huzuru..

denizcim saol canım. ben bankada çalışıyorum ve ücretsiz izindeydim ama bitiyor işte babaanne annaanne bakacaklar ama ben benden başka kimse böyle bakamaz diye kendimi yiyip bitiriyorum. güvenemiyorum kimseye. hastalık işte dedimya benim profesyonel destek almam lazım hayatımda ilk kez böyle birşey yaşıyorum yani başedemediğim bir duygu fırtınası ruh hali bu. tek başıma gerçekten halledemiyorum. yarın birgün efe bana anne iyi ki işe gitmemişsin elbette demeyecek ama yürüdüğünü ilk ben görmeyeceğim ilk konuşmasını ben duyamayacağım ilk ben parka götüremeyeceğim işte ilk ilk gündüzleri koynuma alıp yatıramayacağı ya bana değilde anneanne babaanne ye anne derse diye korkudan ölüyorum . bunlar oldu çünkü yeğenim anneanneye anne demişti. ablam 1 ay ağladı. aynı şeyler işte . yüreğim dayanmıyor şunları yazarken bile gözlerim doluyor. allahım sabır versinde yokluklarını yaşatmasın yavrularımızın. onları bize sağlıkla bağışlasın.

Efelerimize çok geçmiş olsun acil şifalar bi an önce iyileşsinler de anneleri de huzur bulsun,çok kötü ya bu aralar herkes hasta bende dışarı çıkarmaya korkuyorum eşimi de sıkı sıkı tembihliyorum kendini hasta etme diye ( elin de ya : ) ) Yatırırken emzirme olayını bende bazen yapıyorum artık yapmıycam,kolaylık da olsa...
Nikooo yaaa seni çok iyi anlıyorum canım ama konuştuğumuz gibi herşey efe için senin çalışmanda,ruh halinde.. Evde oturup benim gibi depresyonlara gireceğine işine git serpilin de deiği gibi kafan boşalsın tüm enerjini akşama sakla sağlıklı kafayla ilgilen oğluşunla zaten 4,30 kadar değilmi şimdilik hemen geçer saatler bi bakmışsın akşam olmuş sonra bi bakmışsın efe büyümüş sana hiç ihtiyacı bile kalmamış.. Gerçi biz ne dersek diyelim annnelik psikolojisi işte çokkk haklısın alışana kadar çok zorluk çekeceksin canım dediğin gibi psikolojik yardım al umarım faydası olur da bu dönemi rahat atlatırsın

Bu dertler,sıkıntılar,gerginlikler hep var az ya da çok ama hayatın gerçekleri bir şekilde varlar malesef.. Ben artık bu zamanların,hayatın bizi sınav ettiği zamanlar olduğunu düşünüyorum ve öyle teselli ediyorum kendimi .Bugünlerde bana da geldilerrrrrr çok gerginim çokkkk!

Evet anlatın kızlar sorunlarınızı her ne kadar tanışmıyor olsak da yüzyüze anlatmak,paylaşmak sıkıntıları hafifletiyor biraz.. Ben evlendikten sonra özellikle bebekten sonra arkadaşlarımı tanıyamaz hale geldim herkes uzaklaştı,kimse kalmadı sanki etrafta kalanlar da evli ve çocuklu olanlar.. tabi bu durumda beni çok üzüyor herkes niye bu kadar vefasız diye.. Yanlızım dostlarım yanlızım yanlız :) Ay evden çıkamıyorum biri gelse diye bekler oldum yaaa,tek başına annelik gerçekten zorrr!-tatlicadiarzu-

kızlar doğaç çok iyi şükür gülüyo oynuyo yaramazlığa bile başladı atlattık sanırım bu durumu tekrar uyuttum şimdi güç toplaması gerek demn yedirdiklerimi kustu hep o da düzelcek inş. iyi olsunda bu arada yalnızlıktan bahsedilmiş yine ben gireyim bu konuda devreye demin komşumla konuştum kadın çekiniyomuş yazık benim kendisini itemediğimi düşünmüş uğramıyomuş olurmu öyle şey dedim ya benim yapım bu dedim kimseye çat kapı gidemiyorum dedim ondan öyleyim sen gel dedim çok sevdiğim ablam gerçekten bazı şeylerde çok desteğini gördüm kimi zaman doğaçı ona bıraktım hastaneye giderken falan doğaçada bayılıyo çalışcak olsam ona güvenle bırakırdım inanın çok titiz biri üstüne titriyo herşeyin anaç ruhlu aslında bizler bebekler yüzünden kapıyoruz kendimizi komşumda dedi çocuk bu hasta olcak öyle büyüyecek kendini soyutlama sosyal ol dedi git gel komşulara dedi burda biz böyle olmasa kafayı yerdik dedi sevmediğin kişiyle görüşme seçim yap dedi dedimki bebeğim azcık büyüsün kendime şu an güvenemiyorum dedim bence sorun ne biliyomusunuz bizler herşeye yetişmeye çalışıruz ve sakin kafayla bişeyleri düşünemiyoruz bu yüzdende aslında nihalcim senin için çalışmak gerçekten iyi olcak bence keşke bendede böyle bi fırsat olsa bende beklemem çalıştığın bankaya benide alırmısın bende bi bankadan istifa ettim geçen yıl :)) burda iş baksam özel sektör şimdi doğaçı bakıcıya vermek zorundayım ailede kimse yok bakcak alcam maaş asgari bakıya vercem para asgari eee ne anladım bu işten dediğim için evde oturuyorum bende kpssye girmem gerek o da çok zor çocuk varken çalışamam çalışsamda güvenmiyorum kendime başaramam diye düşünüyorum önceki teşebbüsümden dolayı

çalışan anneler konusuna birkaç cümlede ben söyleyeyim..
babaannesi bakıyor bizim ufaklığa .ama sürekli aklım evde kalıyor.okula gidip tamanen oğlumu unutup ders anlatmak 30 tane bücürle ilgilenmek sonra eve dönüp tekrar anne olmak...çok zormuş gerçekten..
acaba babaannesi kahvaltısını yedirebildimi,uyatabildimi diye düşünmkten okula konsantre olamıyorum
öğle arası koşa koşa eve gidip yediremediyse yedirmeye,bazen uyutmaya çalışıyorum..bazenhiçbirşey atıştıramadan tekrar okula gidiyorum...
babaanemiz eşimi nasıl büyütmüş çok merak ediyorum.dün kahvaltısını yememiş,aç aç uyutmuş çocuğu..eve geldim.duyunca şok oldum.çocuk mızıldıyo beşikte oda sallamaya devam ediyor.hemen kaldırıp yedirdim..o kadar üzüldümkü.minik kuzum benim.bakıcıya veremem diyorsunuz işte buda babaannesi..hiç kimse anne gibi olmuyor kızlar..babalar bile
yinede allah razı olsun birşeyle yapmaya çalışıyor en azından,her şeye rağmen bakıcıdan iyi.çünkü mecburum.başka şansım yok..
inanırmısınız eşimi 2 yaşına kadar emzirmiş.hiç ama hiç birşey vermemiş.ben ek gıdayı senden öğrendim diyor.eşim kaşık tutamamış2 yaşından sonra yemek yemesini becerememiş.işte böyle birinden ben nasıl ek gıda hazırlayıp vermesini bekleyebilirimki..dediği gibi benden öğreniyor işte..
çalışan annelerin işi zor kızlar,bebeğiniz özlemek yetmiyormuş gibi bunlarıda düşünüyorsunuz

kızlar paylaşılacak birşey değil eşilede alakalı değil zaten umarım geçer ama uzun sürecek biraz galibaa.neyse artık herkese RABBİM KOLAYLIK VERSİN.işimiz zor kızlar herkes bunalmış.....

ayçacımmmmmmmmmmmmmm yazdıklarını okuyunca şok oldum yaaa içimin derınlerınde bı yerlde bırşeyyy cızzzzzzzzz etttıı..
bana bebek konusu açılınca bı bebegın dudagının buzuldugunu gorursem yuregım yanıyor kızlar..
şuan kuş olup ardanın yanına varmak ıstedım .. nası aç yatırır yaa nasıl... ? aklım dimağım almıyor .. yemese bıle tulru şaklabanlıkla yedırıcek kı kahvaltı bu en onemlı oğunu gunun...
lutfen kendı annenden yada ablan eşın dostun bırılerınden de yardım ıste..
sonuçta 2 yaşına kadar kendı evladını sadece anne sutuyle besleyen bır anneden fazla bır performans beklenmez.. yetıştırmesıde bence tam bır yetıştırme olmayacaktır..
valla eger mumkunse sen ızın al 3-5 ay daha kendı evladına bak ..

hala ınanamıyorum yazdıklarına .. gecen gunde boyle bırsey yazmıştın sanırım .. o zamanda cok uzulmuş ama bırşey yazamamıştım sana..

lutfen sıneye cekıp kaderım demeyelım bazı seylere.. sesımızı cıkaralım

kızlar maşallah dıyeyım aranızda cıdden en sanslı bnm sanırım babaannesı bır yandan ben bı yandan arala hem yemek yedırıp..hemde egıtıcı seyler ogretıyoruz.. bnm yorgun oldugum yerde o onun yorgun oldugu yerde ben devreye gırıyorum bazen dedeye atıyoruz aralı .. (o da evde)
ama bazen uçumuzunde haşatını cıkartıyor..

evet canım çok çok çok çooooooooookkkkk şanslısın yalnız olanlara bak bişrde bebeğine bakanlara her yönüyle şanslısın....

kızlar neysekı sene bıtmeden aralın takvımı bıttı sayılır bır tek aralık ayı kaldı

ama esımın pc de yaptıgımız ıcın bende sadece mayıs ayına kadar olanlar var onları buraya koymak sızlerle paylasmak havamızı bıraz degıstırmek ıstıyorum :içelim: kaydirigubbakcemile2

Kızlarrrrr ayşegülün şarkı gönderdiklerine (yani bana gelen maildeki kişilere) çocuk şarkıları linkleri gönderdim,isteyen olursa mail adresini özelden göndersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…