2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

havalar bozuldu insanalarında içi karardı denizcim doğru..ama sen iyidin ne oldu ki sana...
sevcecim hadi bakalım gözün aydın darısı bizim başımıza bizim kızda zoru sevenlerden yürüme konusunda ve apıldamada da
öne gitme çabaları çok acayip normalde ellerini kullanırlar ama bizim kızda büyük bebekelr gibi düizlerinin üzerinde ve başını gövdesini kaldırarak gidiyor ama az zorlanıyor aslında yüzüstü kayabiliyor ama dedimya istemeiyor böyle emeklemek tam olsun benimki diyor sıpaaa....büyümüşte sanki...yürümek bize uzak gibi ama 8.aydan beri tay tay var...

serpilcim ben bişey göremedim ....koydunda kaldırdın mı....

sevdaaaa ay cok guldum aynı aral cunku..
bızımkıde emeklemeye basladı ara ara yuruyor ara ara emeklıyor cunku yuruyunce yanında durmam lazım dızlerım acıo artık kucuk husametttın gıbı yerlerde gezmekten

tek bırakamam duşer duşerken tutuyorum ..
emeklemesıde cok sinir.. delı olyuor emeklıcem dıye tıs tıss sesler cıkarıyor

kızlar siz bu ay bebeklerinizin kafa çapını ölçtürdünüz müü kaç acaba yazabilir misiniz...:uhm:

kızlar yorum bekliyorum face te doğaçın videosunu izleyenlerden dikkatli bakın arada durup bakıyo sonra tekrar bağırıyo
yasemincim valla dikkate almıyom söylemiyolarda zaten olumsuz bişi olsa derlerdi herhalde

selam arkadaşlar inş. haziran anneleride bebeklerimizde iyilerdir geçmişi okuyamadım hasta bebeklerimiz varsa geçmiş olsun....ben memleketime geldim net olmadıgından takip edemedim dün itimariyle bizde dişlendik artık.....diş eziyeti hala geçmedi bi tanesi patladı alttan sanırım ikincide hemen patlayacak oda patlarsa belki biraz rahatlar.....
yasemincim bizim kafa çevresi 43.2
ayşegülcüm bende üye degilim izleyemedim.....

off kızlar bana bir çare.bu çocuğa yemek yedirmek kadar zor birşey yok.ömrümden ömür gidiyor.bu ara yine bozuldu..
ağzında tutuyor ya herşeyi dakiklarca yutmuyor..çorbayı bile nasıl tutuyor anlamıyorum..
125ml çorbayı yaklaşık 2saatte yedirebildim..
offfffffffffffff.............

kafa çevresi 45 cm yasemin sen sormuştun sanırım

doğaçta farksız atikecim huysuzluk ve iştahsızlık felaket boyutta bugün kahvaltı yaptı azcık o da şimdi yatırdım onun öncesinde bi çorba kaşığı çorba içti zorlamamla o da hastayken bile daha iyi yiyodu şimdi çok kötü oldu bütün düzen bozuldu yarın bida randevu alıcam dr.dan bakalım ne dicek sinirlerim acayip gergin kızlar geçen doğaçı az daha pataklıyodum elimde olmadan kendimi zor tuttum gece vakti uyandı salladım uyumadı saatlerce hala uykusuzdum ben ateşli günden beri o ağlıyo ben deliriyorum o haldeydim kalktım eşime devrettim al şuu elimden kaza çıkcak dedim o da uğraşmış baya sonunda baba oğul uyuya kalmışlar ben anne olmaktan eşime eş olmayı unuttum sizdede varmı aynı sorun doğaç bütün benliğimi hayatımı öyle bi sarmışki başka bişey yok sanki hayatımda eşimde şikayet etmeye başladı kaçıyorum resmen eşimden kızlar dr.a görünmem gerek acil tarafından sizdede varmı bu durum benmi acayipim acaba (

bu arada sabirecim diğer sayfada verdim linki tıklarsan facebooka girersin canım

evet canım ben sordum sağol...bizim kız inan tamm var yaa 20dk.. tutuyor nasıl tutuyor bilmiyorum.birde yani 3 öğün yiyor nasıl acıkmıyor kiii hep kavgayla ağlayarak yiyor seninde dediğin gibi 2 saat tam oluyor benimde 100ml bizimde bu aralar iyice azlttı sanırım günde 1 öğüne düşecek bu gidişle dr.muz sipraktin verdi banada dert geldi verip vermemekte kararsız kaldımmm..kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştısenağlamaCADIARZU:tomato:
kafa çevresi 45 cm yasemin sen sormuştun sanırım

EVET BıR SÖZ DUYARDIMDA ıNANMAMIŞTIM AMA KENDıMDE ŞAHıT OLDUM..BEBEK OLUNCA EŞıNıZ DAHA DUYARLI OLUR SıZE KARŞI ıLGı BEKLER YANı BEBEĞE GÖSTERDıĞıNıZ ıLGıYı BıR NEVıYE KISKANIR DıYE ...ŞUAN AYNISINI YAŞAMAKTAYIM YORGULUK BEBEKLE SÜREKLı ıLGıLENME EŞıM GELDıMıDE ECRıNı DEVREDıP HEMEN KENDıMCE BAŞAKA BıR ŞEYLERLE ıLGıLENME YADA ıŞ YAPMAK BU YÜZDEN EŞLıK KAVRAMI ARAMIZDA KALMADI EŞıM ÇOK ŞıKAYET ETMEYE BAŞLADI HAKLI AMA ODA GEÇ GELıYOR BENDE ZATEN GEÇ YATIYORUM YORGUNLUK GECEDE TABı ECRıNLE ıLGıLENıYORUM NE UYURSAM KARDIR DıYE ıLGıLENEMıYORUM BıLE VE EŞıM ÇOK ÜZÜLÜYOR BU DURUMA AMA YAPACAK PEKTE BıŞEY YOK SOSYALEŞLEŞMEK LAZIM BUNLARIN DÜZELMESı ıÇıN BEBEĞıı NE YAPAYIM, O ZAMAN SABIR YAA YASEMıN SABIR DEMEKTEN KENDıMı ALAMIYORUM EŞıMEDE AYNISINI DıYORUM AMA EVDE FAZLA HIRGÜR ÇIKMAYA BAŞLADI HUZUR PEK KALMADI ZAMANALA GEÇECEK SENDE SABRET ARKADAŞIM BUNALDIN YANINDAYIZ ...SEN DERDıNı ANLAT RAHATLA ...:çok üzgünüm:

Son düzenleme:

Evet canım varrrr malesefff bende aynen senin ve yaseminin lafların altına imzamı atıyorum.Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz ,bütün düzen değişti bizim psikolojiler değişti tabi bunun yanında eşlerin tutumu da değişti.. Bazen eşimin beni karısı olarak değil sadece çocuğunun annesi olarak gördüğünü bile düşünüyorum.Hiç birbirimize ayıracak zamanımız yok ,Teo zaten 12 gibi yatıyor tabi eşimde.. yani hiç yanlız kalamıyoruz artık ,bende de sinirler ayakta bazen aşırı tepki verip kızıyorum korkup ağlıyor sonra çok üzülüyorum napıyorum ben diye.. İyice anneci oldu,babasında bile durmaz hale geldi nolcak bu halimiz bilmiyorum benim kucağıma gelince dünyanın en mutlu bebeği oluyor,benim de hoşuma gidiyor ama hiç bir işi yapmaya izin yok..

Bugünlerde bizim iştah da çok kötü zaten günde 2 öğün kuş kadar yiyodu şimdi o da zorla.. 1-2 kaşık veriyorum istemiyor hatta ağlıyor ama sabredip beklersem,şaklabanlık yaparsam,reklam vs ilgisini çekersem o yemeği bitirtebiliyorum ( bugün öyle oldu ) yaklaşık 1-1,5 saatte ve yemek bittiğinde benim sinirler tavan yapmıştı

Bebeğinizin motor hareketlerini geliştirmesine yardım etmek
PRATıK YAPMAK USTALAŞTIRIR

Bebeğinize atması için bir top vererek ya da bebeğinizi odada kovalayarak onun yeni hareket becerilerini teşvik edin. ıtilip çekilen oyuncaklar alın. Bebeğiniz oyuncakları çekmekten, iterek dar yerlerden ve köşelerden geçirmekten ve bu oyuncakların farklı hareket biçimlerini incelemekten hoşlanacaktır. Bebeğiniz bir yaşına yaklaşırken onun salonunuzu bir engelli koşu alanına dönüştürmesini seyredin. Şu anda bebeğiniz erişebildiği mobilyalardan aldığı destekle odada dolaşarak gelecek için gerekli yürüme donanımını sağlıyor.

SAĞLIKLI ANNE MUTLU BEBEK DEMEKTıR

Anneler doğumdan sonraki bir yıl içinde kendilerine bakmayı kolayca unutabilir. Bebeğinizi eğlendirirken ve onun bakımıyla uğraşırken kendinizi öylesine kaybedersiniz ki kendi sağlığınızı göz ardı edersiniz. Etrafta koşturur, kendinize bir şeyler hazırlamayı unutur, en sonunda bir iki lokma bir şey atıştırır, hatta bazen öğün atlarsınız. Ama annenin sağlıklı ve mutlu olmasının bebeğin yararına olduğunu unutmayın. Bu yüzden bebeğinizin yemeklerini hazırlarken kendi yiyeceklerinizi de unutmayın ve egzersiz ve rahatlama için her gün ya da en azından haftada bir kez vakit ayırın. Spor geriliminizi, stresinizi, hatta ister inanın ister inanmayın yorgunluğunuzu atmak için çok iyi bir yoldur. ıyi bir egzersiz sonrasında kendinizi yenilenmiş, enerji dolu ve daha sakin hissedersiniz. Akşamları bebeğiniz uyuduktan sonra spor yapabiliriz. Çevrenizde annelerle bebeklerinin birlikte katıldığı spor merkezleri olup olmadığını araştırın. Kendi beden ve ruh sağlığınız için annelik görevlerinize kısa süre ara vermeniz şu anda size en uygun hediyedir.

günaydııın hanımlar bu psikiyatr işini ihmal etmicem annem bu hafta sonu geliyomuş şükür gelsin gideyim bi dr.a emzirmiyorum nasılsa ilaç kullanabilirim yoksa sonum iyi değil sinirliyim çok hep patlıcak bomba gibi geziyorum suratım somurtuk oluyorum çoğu kez ben doğaça ve hastalıklarına bağlıyorum sebebini o hasta oldukça bende hasta oluyorum hiç bişeyden zevk almıyorum ona çok kafa yorup üzülüyorum sanırm depresyondayım malesef çünkü kapalı sessiz ortamda kimsenin olmadığı kabuk arıyorum soyutlamak istiyorum bütün yüklerden kendimi yorgun isteksiz hissediyorum sürekli

canım yazılar için teşk.ederim çok güzel bilgiler... şu son yazıya katılıyorum Kendi beden ve ruh sağlığınız için annelik görevlerinize kısa süre ara vermeniz şu anda size en uygun ...doğru bu ama gelgelelmkii nasıl olacakkkkk.

canım annen gelince rahatlarsın innşallah...benimdde çok canım sıkılıyor bu gün biraz hava iyi gibi dışarı çıksam diye düşündüm ecrinin burnu akmaya başladı kafam karıştı yinee off ya ne zman düzelecek yine miii grip oluyor kiii.bıktım inanın ya bu hastalıktan ne kadar çok olunuyor. ...

herkese selam kızlarrrr... aysegulcum aynı sorun bende de var.. valla o zaman hepımızın tedavıye ıhtıyacı var..
bu surec gecıcı bır surec bence dr un poek yapabılıcegı bırsey oldugunu sanmıyorum bebek konusundakı gerılme.. eslere karsı ılgının mecburen azalması konusunda yanı.. en cok yapacacı ılac yazmak.. dınleyıp eve yolluyorlar..
ben hıc gıtmedım ama bende gıtmeyı dusunuyorum .. esım bana anlat bende senı dınleyebılıım hatta yorumda yaparım dr dınleyıp eve yollıcak dıyor :)

ben emzırdıgım ıcın ılacta kullanamam. dun kayınvalıdem de dedı ıstıyorsan kızım gıt psıkologa dıye..
ama dr un saatlerı yetmez benı dınlemeye taa cocuklugumdan baslamam gerekıyor cunku..

bende eşıme cok vakıt ayırmıyorum o da soylenıyor . aynı durum bende de var yanı ..
acıkca yazıcm ama yazmam lazım kusura bakmayın
dıyelım kı aral uyudu gecee 23,00 gıbı ee tabı ortalıgı topla fln derken uyuyalım dıyoruz . yatakta
tabıkı ıstekler başlıyor ınanın cok seferınde gerı cevırıyorum eşımı cunku aral uyanıcak ışte o an mama hazır olmadııgı ıcın ve sadece memede sakınleştıgı ıcın .. memeyıde asla abdestsız vermedıgım ve veremeyecegım ıcın hepp hayır dıyorum .. kalkıp o saatten sonra banyoya gırmek duş almak zor oluyor saçımı açmak sonra kurutmak vs.. vs... hep zor gelıyor ..
nerdeyse randevu alacak adam benden .. oylede bır anlamı kalmıyor .. gorev gıbı oluyor ..
cok sııkıcı bır durum .. evlılıkte sex cok cok onemlı .. hatta bunu ben eşıme soylerdım hep ama şımdı adama kadınlık yapamıyorum tey teyy eskı gunler...

dıger yandan da hep evde olmak bogdu benı burda benım bıldıgım hıc bı yer yok yaşıtım kımse yok .. daraldım ıstanbulu ozledım ..

bende aral uyyanınca dısarı cıkıcam ogluşumlaaa..
kızlar ben bagıra bagıra sevıyorum oglumu sızde de varmı boyle seyler
yanı oylee sakınce uysal uysal sevemıyorum yaaa .. alıp sekılden sekıle sokuyorum cevırıp dönduruyorum fln :) acayıp hoşuna gıdıyor .. bagırtılarımada bısey demıoo :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…