2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Slm yine herkes hastalıktan dökülüyo yaaaa,,hepimize geçmişşşşş olsun bi an önce bitsin şu hastalıklar offf bizde nezleyiz Allahtan grip vs değil sümüklü böceğim benim sürekli sebil çeşme gibi burnu akıyo garibimin bi bakıyorum eline siliyo, bi bakıyorum ağzına girmek üzere zor yakalıyorum her yer sümük içinde :)) Uykuları bölünüyor ,ağzından nefes alıyor alamayınca da ağlıyarak uyanıyor çok gıcık bi durum yaaaa serum fizyolojik damlatıyorum kavga dövüş o biraz rahatlatıyor bir de silmemeye yıkamaya çalışıyorum burnunu başka napılır ya önerisi olannnn?
Eceye bende çok güldüm sıpa ya hiç boş bırakmaya gelmiyorlar bizde amuda kalkacak şekilde sürekli,yatakta şekilden şekile girip sıkışıp uyanıyor,koltuktan inmek istediğinde de arkasını dönüp ayakları sarkıtıyo sıpa hangi ara öğrendiyse! :) Bakalım bende bu ay bekliyorum yürüyecek gibi çok hevesli...
Hasta anne ve bebişlere çok acil şifalarrrrrrr...
Biz bu akşam babanede kalacağız babamız şehirdışına çıkacakmış kilo topiğine girmeyi unutmayın yarın, girmeyenleri silcem ona göreeeee... ( bu arada yasemin (scapula) nerdesin ? )

kulaklarim cinladi galiba...
okadar yoruldumki bi oturup internete takilayim dedim..
bu aralar yogun bir misafir baskini oldu bize,hepside yemekli..annem bana gülüyo sen yemek yapmayi biliyormusun diye..bu arada bizim üst disimiz cikti onun huzursuzlugu vardi,kücükhanim geri geri emekliyo..bende disimi cektirdim daha dogrusu dis kalintimi evvelden kanal tedavisi olan bi disim kökü kalacak sekilde beni terk etti..discim kendi cesaret edemedi esi cekti yine..karikoca ayni yerde..zor oldu..
ve yarin büyük gün..ya doktoraya kayit yaptiracam yada derslere katilma sansimi kaybedecem..hala kendime bi hocada bi bölümde bulamadim cünkü arastirmaya bile vaktim olmuyo kizimla..ben nasil doktora yapacaksam..

Harbiden çınlamış valla canım:)) nerelerdesin kaç zamandır sesin çıkmıyor? Ya bende cumartesi eskiden kanal olan dişimi çektircem çok mu zor yaaa tırsıyım mı? Antibiyotik kullandım ağrı falan kalmadı şimdi rahatım acaba gitmesem mi hiç? SAna kolay gelsin canım yemekli misafir falan iyi uğraşıyorsun tek başına helal valla! Kilo topiğini unuttun bu arada kilolar ne alemde??
Ve bence doktora işini ihmal etme canım evde otur otur köreliyor insan bi yerlerden devam etmek şart..

dis hekimine bagli..bu benim 2...ilkinde agzimin icini savas alanina cevirdi..bayan olan,sonra esini cagirdi bu sfer beni direk esine devretti..normalde zor degil ama benimki gömülü köktü..mutlaka git,sakin ihmal etme dis önemli...kiloyu hic sorma tartilmaya tirsiyom...

hasta olan analara ve bebeklere gecmıss olsunn amman dıkkat edınn bu havalar cok dengesızlestı aldatıyor

Aral 5 - 5,5 aylıkken başlamıştı koltukta kendını yuzu koyun yapıp ınmeye :) gercekten cok şirin gozukuyorlar o popoya vurasım gelıyor hemen ))şımdı oyle şeyler yerıne bızım gıremedıgımz yerlere gırmekle meşgul..
butun evı dolanıyoruz akşama kadar.. aslında kendı yuruyor ama ben duşmesn dıye hep yanındayım (kucuk husamettın)
bırde cok annecı oldu
ama iş aramalarım suruyor .. gırmem lazım bunaldımmmmmm
Aral akşam bu saatler olunca nerden anlıyor bılmıyorum ama kapıya bakıp bbabba dıyor .. ve o anda zıl calınıyor gelene babası tabıkı :)
hıslerımı cok kuvvetlı yoksa zaman dılımlerınıde mı ogrendı bnm oglan bılmıyorum :S

yazın bırakıp babaanneye .. inşallahhhhhhhhhhhhhhh gercekleşmeyen balayımızı yapıcaz eşımle :)
ama ondan once memeden kesmem gerekıcek.. yoksa bnm ıcın de onun ııcnde ıyı olmaz mayıs hazıran gıbı bıraktırcam ben .. zor olucak bu duygudan uzak olmak ama mecburum ..
gecelerıde artık bıberon almıyor delırcem olmayan sütümü emmeye calısıyor hep tahrış oldu goguslerım

slm kızlarrr nasılsınız
hastalarımıza geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
ben de bu gün biraz daha ii gibiyim
ada uyandı kaçar ben
öpüyorum canlarım

günaydın hatunlar nerelerdeniz deryada ayşegülde girmez oldu ayşegül arada ce e de canım .......
diş ağrısı ne zordur yaaa bende de oluyo arada ama gitmiyorum zaten sağlam dişim yok

bütün hasta bebişlere geçmiş olsun atike atlatmışsınız çok şükür bizde atlattık sayılır az akıyo burnu öteye gitmedi zaten......

bu arada kızlar kaç saate bir besliyosunuz çocukları ya akşamlarıı çok birikiyo gibi geliyo bana ama vermesem aç kalıcak versem reflü olurmu diyodum mayıs annelerinde okudum olabilirmiş ve yemekten sonra su vermemek lazımmış ben veriyodum
şimdi biz şöyle besleniyoruz ,
9 gibi kahvaltı
11 gibi meyve
1 --- 2 gibi çorba
4 gibi yoğurt
7 gibi çorba
8 gibi mama
9 gibi yatak
çok mu sık sizce bu aralar drada gitmiicez ki sorayım siz bi fikir verin bu yedikleride hep 1 er kase oluyo

günaydıın hanımlar be nete giremiyorum pc ayvayı yedim dün izmire servise gönderdim ne kadar sürer bilmiyorum komşumdan yazıyorum şimdi merak etmeyin diye girdim öpüyorum hepinizi kocaman byes

günaydın güzel bir gün olsun............
hayırlı cumalarrrr
umarım herkes iyidir şekerler biz iyiz çok şükür
ayşegül cnm inş. bir an önce kavuşursun pc ne ve bizde sana cnm benim
suus cnm gayet güze besleme saatlerin bebişini eğer bebeğinde mutluysa sorun yyoktur cnm benimn
ada o kadar fazla yemiyo yaaa
iki gün önce dr a gittik kilosu 8 500 kg çıktı zayıff ama olsun ben kiloyu fazla takmıyorum zaten önemli olan sağlıklı olması dr sordu gün içinde neler yedirdiğimi sööledim gayet iyi dedi bööle dewam et dedi
bizde hala diş yok hanımlarr ............ama yürmeyi baya bi geliştirdik
görüşmek üzere canlarr

kızlarrrr selammm nasılsınızz bahar artık kendını gostermeye başladı yavaştan .. artık sılkenelenım ıyı olalım enercccikk olalım :)
Aral hergun dışarı çıkıyor evde zaptetmek zor ve kendısı ztn ıstedıgı zaman kapının oraya gıdıyor mecbur cıkarıyoruz . sızınkılerde boylemı . ?
bu kış bızler ıcın cokk yorucu yogun streslı ve buhranlı gectı ..
ınşallah bu yaz atıcaz dertlerı streslerı uzerımızden ..
kılolarda yavaş yavaş gıdıyor .
aman bnm kı gıtmesın hala 49 um gıcık ooluyorum kendıme ıştahsızlıgıma ev cıkolata dolu ama yuzlerıne bakmıyorum . hepsını kocam yıyor sonunda .. kılolar aldı başını onunda gobek yapmaya başladı bnm yuzumden

tum bebeklerı opuyorum analarınıdaaa

serpil bence gayet ıyı beslenmesı . cok duzenlı ..

cok cok vermedıgın surece normal yanı patlıcak gıbı yemıodur heralde dımı
kac kılo oldugunada baglı

DOKUZ AYLIK BEBEK BESLENME ŞEMASIIIIIIIIIII

sabah öğlen ikindi akşam olarak beslenilir 9.aydan itibarebaren...

08.00(Kahvaltı) : Anne sütü veya inek sütü veya mama(150ml) + Bir yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı reçel ya da pekmez + 3-4 bisküvi veya 1/2 dilim ekmek

12.00 : 1 adet kabak dolma + Yarım kase yoğurt (100 ml) yada başka menü olarak

2-3 yemek kaşığı (1 kepçe) sebzeli-nohutlu köfte yada diğer başak menüü

2-3 yemek kaşığı (1 kepçe) kıymalı patates+1/2-1 dilim ekmek

17.00: 1 kase yoğurt(150-200 ml) + 1 küçük (elma, şeftali) meyve püresi yani meyveli meüüü
21.00: 1 kâse pirinç unu muhallebisi (200 ml) veya 1 kâse tarhana çorbası gece maması hoppp yatak

Son düzenleme:
kızlarrrr nerdesiniz yaaa
deniz ne güzel cnm hergün çıkıyosunuz aralla biz yine kapandık ewe hawalarr çok soğudu cnm burda ne bahar hawası kısss ohhh tadını çıkarın cnm
cnm yaa bendeki fazlalıkları werem sana bacımm

2009 anneleri bizim topigi az kaldi 2. sayfaya kaydiracak nerdesiniz kizlarrr...
bu arada günaydin,gerci bugün ugrayan olmaz malum pazar..herkesi keyifli bir gün diliyorum..

merhaba hanımlar nerelerdesiniz yawww
umarım herkesler iyidir
ben çok kötüyüm hastayım dikkat edinkendinize ve bebişlere
başım çok ağrıyoo eşim saolsun bakıyo kızlara da bugün biraz uyudum ve size bakınayım dedim
şekerler kib
çok öpüyorum

Slm gerçekten herkes tatil yapıyo herhalde kimseler yok! Bizde de nezle devam sümüklü böcüğüm hala sümüklüüüü.. nasıl geçer bu nezle ya çok zorlanıyoruz?
Serpilcim Ece süper yiyor o zaman maşallahhhhh ona biz çok az yiyoruz ve ölçümüz kuruyemiş kasesi kadar sabah kahvaltı,akşamüstü çorba arada yoğurt ve bazen de gece meyve ve tahıl karışımı bu saydıklarımı yedirene kadar canım çıkıyor çok iştahsız yaa şimdiye kadar sütüm besledi kilo alımımız çok iyiydi ama artık süt de bi yere kadar artık eskisi kadar da emmiyor zaten gittikçe eriyor yavrumm yaaa.. Ece yiyorsa,kilo alımı iyiyse ve doktorunuz uyarmıyorsa ne güzel canım..

iyi geceler yine bitti haftasonu nasılda geçiyo ya anlamıyorum dün hava çok güzeldi dolaştık bugün de rüzgarlıydı ama çıktık yine de ece artık uyumuyo arabasında bakına bakına gidiyo konuşuyo filan gevezem benim
derya bizimde burnumuz akıyo iki dün peditus werdim bıraktım ıhlamur içiriyorum işte sildirmiyoda spray sıkıyorum kavga dövüş geçer inşallah ememiyo bile tıkalı olunca gece tıkanıyo genelde
yaaa ece yiyoda kızlar bazen daha bitmeden bazen 10 dk sonraaaaaaaaa hopppppp çıkartıyo kaka yapıyo yaniii zaten dr 3 aylıkken demişti bağırsakları yetişkin gibi çalışıyodiye çorba yiyo yapıyo düşünün muz veriyorum arkasından hemen yine yapıyo gün içinde 3 4 bazen 5 posta yapıyo azda değilyanii o yüzden kilo almıyo bu hafta hava iyi olursa dr götürcem ordada hsta çocuklar vardır filan diye götürmek istemiyorum ama merak ediyorum ya zararı varmı acaba diye işte böyle en azından yiyo diyorm ben

günaydınlaarrr...

benim oğluşum da hasta oldu( benden bulaştı.o kadar uğraştım yaklaşamdım hiç ama yine de bulaştı.burnu akıyodu,tıkanıyodu uyuyamıyodu yavrum.9.5 aydır ilk defa hasta oldu.hiç hasta olmamıştı.cumartesi gecesi ateşlendi çok.hiç uyumadı.biz de peditus kullandık.burnu sadece 1 gün aktı geçti,tıkanmıyo da artık Allah'a şükür.bu gece iyi uyudu hiç uyanmadan sabaha kadar.ama hala balgam var sanki.o nasıl geçecek bilmiyorum..

canım çok yiyen çok kaka yapr meraklanma ecrin yemediği halde yani 2 kere yapıyor yediği zmanalrda oooo 6 defa bile oluyorduuu...yani normal.ama bende sinir oluyordum çünkü emek ememk zorla yediriyorum hemen ardından çıkarması sinirimi bozuyor buda kilo alımını engelliyor işte..ece kaç kilo canım.

Son düzenleme:
hu hu kızlarr ay o kadar yaz yazdım buraya bıseye bastım ve sılındııı.
üfss tekrar yazamıcammm

herkese ıyı bırhafta dılıyorum .. deryalar gecmıs olsun ..

adercımm canommm ver bağa 2 kılo cnm ısterım valla sanada uyar sanırım :)

herkesı opuyorum
aysegulden de ses yok pc sı gelmemış sanırım ızmırlerden :)) pc bıle bunalmış donmek ıstemıoo oralara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…