2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayşegulcum okudumda kayınvalıdenın sorunlarını bılıyordum konuşuyorduk bunları ama bu duruma gelecegını tahmın dahı edemedım .. cok buyuk gecmıs olsun .. durumu ıçler acısı ..
evlerden ırak vallahı ..
yardım edememek ayır bı uzuntu olsa gerek sızler ıcın..
ama ıste hasta ınsanlara bısey anlatamazsın .. cok zordur onlar.. ve bısey dedıgın zamanda sen suclu olursun cunku o mantıklı dusunemıyordur..

sımdı ıyılesme durumu varmıs ya felc olsaydı ya omur boyu o ınsanlar yada sen bakmak zorunda kalsaydınız.. onada sızede yazık ..
acıl sıfakar dılıyorum tekrardan..

esracım oglum muhtesem cok cok yakısıklı vede cok karızmatık vede cok tatlıı şirin ..
allah onların acısını gostermesın herkesı evladına evlatlarıda analarına bagıslasın yuce rabbım..
hıc bı bebegı anasız koymasın sefıl etmesın yuce allahım

cnm annen yalnız mı kalıyor bakıcak kimsesi yok mu?eğer öyleyse düşünmekte haklısın ama eğer yalnızsa gelsin o da bursa ya..istanbul u özlemekte haklısın bizim de orda evimiz var ama ben sadece üniversite için orda bulunmuştum insan orayı görünce bursa dar geliyor yine de ben bursa yı ayrı seviyorum buralı olmadığım halde...neyse bence olduğun yere alışmaya ve sevmeye çalış öncelikle yoksa hep huzursuz olursun..

eşini nasıl özlediğini tahmin edebiliyorum biz de eşimle öyleyiz birbirimizden ayrı günler hele gecelr geçirirken o kadar sancılı oluyor ki..ben ist.da özel okulda okuyordum sırf o da ist.da okuyor diye oraya gitmiştim ama o bursaya dönünce ben de onunla birlikte olabilmek için notlarımı yüksek tutup uludağ ünv.ne geçiş yapmıştım..o sene de evlendik neyse fln filan aşk böyle birşey işte..dayanacaksın en azından onun bir parçası oğlun yanında..

bu arada aral a çok geçmiş olsun öncelikle ben sigara içtiğim için sanırım doktorların bile çok sağlıklı dediği kızım ek gıdaya geçtikten sonra yani şöyle söyleyeyim 6.aydan itibaren nerdeyse her ay nezle oldu o yüzden bu konuda uzmanlaştım..öncelikle sakın gündüzki haline kanma oğlunun gece oluyor onların sorunları..gündüz çok rahat oluyorlar oynuyorlar gülüyorlar uyuyorlar öğlen ama akşam olunca uyumaya gelince hastalık tamamen gidene kadar rahat yok..sana tavsiyem damlayla her 2 saatte bir burnunu temizle yatmadan önce de yarım saat önce temizle ve uyutmada ıhlamur içir 1 çay bardağı yeterli.ben kızıma hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar kendim de kullanmadım.zaten o kadar taze ve güçlüler ki ben olsam günlerce yatarım ama onlar iyi bakılınca doğal şeylerle hemen iyileşiyorlar tabi büyük bir sorunları yoksa..bir de çarşaflarını her gün değiştir odasını da havalandır..

ve sen aral ı kendine çok bağlamışsın sürekli düşmesin diye peşinde olman onu sensiz yapamaz bir hale getirmiş bence ara sıra en az 3-4 saat kayınvaliden e bırak(güveneceğin başkalrı varsa onlar da olur)orda oynasın yemek yesin ve uyusun.başka türlü çok zorlanırsın.yapmasını istemediğin bir şey olursa da kız ona eğer ağlarsa da bırak ağlasın.

açıkçası ben kendi hayatımda gördüklerimden yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiyede bulunmak istedim ama galiba aranızda en küçük benim:)çok bilmişlik yapmak istemem sonuçta hepimiz çocuk sahibi olduk aynı zamanlarda birbirimizi iyi anlaıyor olabilmeliyiz.

sen şimdi canını sıkma kocişin gelir zaten bir haftalığına gitmediniz mi?2 gün kalmış şunun şurasında...

sibelcimm aral konusunda cok haklısın ..

ama kayınvalıdem ve kayınpederım tek torunları oldugu ıcın .. (eşımde tek cocuk bu arada:)

aşırı derecede uzerıen duşuyorlarr .. aral bıraz aglasın hemennn devreye gırıyorlar hepsı bır agızdan konusup onu susturmaya calısıyorlar.. ozellıkle kayınvalıdem.. cok ck ıyıdır kendısı ama arala dayanamıyor el bebek gul bebek dn gece dedım kı anne boyle devam edersenız cocuk afedersın bılmem ne olcak dedım orasını sen anla artık sıbelcım o da sasırddııı aaa ne bıcım sey soyluosun fln dedı ama yetıstırme tarzı cok onemlı bunu bılmıyorlar kız gıbı uzerıen duşuyorlar cocuk telk başına oynamayı bılmıyor yaa. hep ılgı ıstıyor yanında bırı olsun ıstıyor sureklı onunla konusulsun ıstıyor hepsıne kayınvalıdem alıstırdı.. bende tek basıma zorluk cekıyorum

bugun yıne agladı aral sureklı meme emıyor benı yanı... bende kızdım yok artk meme sut kalmadı oglum dedım oda basladı aglamaya hemen annem bıseyler demeye basladı susss! dedım sert bısekılde.. sustu bı ıkı dakıkaa şok oldu ben oyle sert cıkınca ama anlamıyorlar ne yapabılırım ılla kırmam gerekıyor kalplerını... gerı sora yıne karısıyor..

valla verdım onlara bakın dedım cıktım evıme nette dolasıyom..

tamam canım ıhlamurunu ıcıreyım gıdeyımde ben hatırlattıgın ıyı oldu sagolasın

iyi akşamlar kızlar bu gece yalnızım eşim nöbette kayınvalide peder odalarında ecede uyudu bende bi yandan asiyi izliyorum bi yandan yazdıklarınıı okuyorum
deniz hoşgeldin canım yaa ben hayret ediyorum dışarı çıkıyoruz insanların çocukları arabalarında oturuyo ece kıyameti koparıyo kucakta gidecek o kdar kucakçı oldu kii inanamazsınız bebek gibi yaa biliyo herşeyi anlıyo ama inadına yapıyo yürüümiiicem diye ayaklarını diriyo çöküyo yere onunla yalnız dışarı çıkmak işkence beni yollarda rezil ediyo kayınvalidem ben ece çıktık sinirlendim hemen ona uzanıyo kimden yüz bulursa ona gidiyo diyosun yaa babanneleri şımartıyo diye ecede öyle ya babannenin bakmasının artılarıda var eksileride gözüm hiiç arkamda değil herşeyini o yapıyo ama işte şımarık olcak diyorum bırakıyorum odasında ağlıyo mesela gel diyorum yok o bana gel diyo kollarını uzatıyo gitmiyorum o gelsin diye kalkıp biri alıyo deli oluyorum ozaman
seninle benziyo durumlarımız biraz bilmiyorum buyaz eskişehire gidicem ve bi sürü planım var ece ne kadarını yaptırcak bilmiyorum tatil matil hak getire zaten hasta olur diye korktuk.......... falan filan işte

valla kızlar çok zor sürekli kucak -meme isteyen bebekle uğraşmak ay bir ara biz de öyleydik artık öleceğim sandım yorgunluktan.bir de öyle olunca nedense daha da huysuz oluyorlar daha çokuykuları düzensizleşiyor her istediğini yaptığın halde..........denizcim bir de memeyi de azaltıp deneyebilirsin ben azaltınca rüya da uslanmaya başladı meme istediği zaman ilgisini başka şeye çek ya da eline kraker falan ver anlasın her istediğinde alamayacağını o zaman nasılsa annem vermez diye istemiyor gelmiyor bile...

Son düzenleme:
evet kızlar haklısınız durumlar benzıyor..
aral dun gece daha ıyıydı ama burnu tıkandı ve zor uyudu ayyyy ayyy cok zordu yınee.. dedesı ıhlamur bulamamıs burda ılerdekı marketede gıtmemıs ben cıktım belkı gormemıstır reyonlarda dıe yok bende bulamadım bugun alınıcak..
bır an once babamız gelse yaaa off offf..

haaa bu arada KIZLAR BUGUN ARAL HAVUZA AYAKLARINI SOKTU TUM COCUKLAR HAVUZDAYDI O DA DURAMADI BENI ZRLA ORAYA GOTURDU PAMTOLONUNU CIKARDIM AY SOGUK MOĞUK DEMIYOR KENDINI NASIL ATIYOR YAA ZOR ZAPTETTIM SADECE AYAKLARINI SOKTUM COK COK MUTLUYDU ..

slm kızlar iyi haftasonlarııı
ayy biraz temizlik yaptım yoruldum bitmiiicek doğumgününe kadar canımda istemiyo offfff
yaa ece buaralar pekmezi pek yemiyomuş galiba gündede yarım litre filan süt içiyo gece iki kere 200 cc içiyo bide kahvaltısına koyuyo annem ee bide süt dilimi yiyooo ama kan damlasını bıraktık pekmez de yemeyince kansızlık çıkmaz inş tekrar diyorum kontrolumuz yaşında gidermiyim bilmiyorum eşim çok kızıyo kan alıncaanı duyunca sizinkiler süt içiyomu
ben pınarın ilk adım sütünü aldım iki kutu o bitmek üzereayşegülsenin dediğin laktozsuz sütü deniicem ama onun üzerindede laktaz süt çocukları için gerekli olduüundan dr sorup kullanın diyo gerçisana da dr tavsiye etmişti ama o sütü de severse inş normal süte geçicem birazda bal koyup tatlandırmayı düşünüyorum bu ilk adım sütü mamayabenziyo biraz içiyo o yüzden ama inş normalinede alışır tabii ounda gece sıcaklığını ayarlamak zor ece ılık sevmiyo biaz sıcak olsun derken çok ısınıyo bu sefer zor oluyo ama mmadan daha iyi sonuçta

denizcim evet suyu çok seviyorlar biz de kimlikten şişme havuz aldık geçen çok ısınmıştı ya havalar o zaman doldurduk içine girdik(bizim ev acayip ısınıyor da)kızımızı da aldık ama çok komikti acayip mutlu oluyor deliriyor resmen bize kızınca onu rahat bırakmıyoz diye çıkmaya çalışıyor ya hayret ettim herşeyi de biliyorlar bu bacaksızlar ne ara öğrenmiş bütün bunları diyorum bazen kendi kendime...ama bazı çocuklar da sevmezmiş suyu..

suus cnm demir ilacı kullanmıyormusun?ben hep kullandım şimdiye kadar ama kanımızı verdik 2 gün önce doktorumuz artık kullanmasan da olur dedi..1 yaşından sonra multivitamin kullanıcakmışız artık sizlere de verirler heralde..ben şimdiden kullanmaya başladım çünkü d vit ile demir ilacım bitmişti doktor da artık onları bırak bu multivitamini kullan dedi..onu 3-5 yaşına kadar kullanabiliyormuşuz.şurup gibi zaten her gün bir tatlı kaşığı veriyorum öğle yemeğinden sonra o kadar.
bu arada benim kocam da hiç hazetmez kızından kan alınmasını geçen aldırırken baya bozuldu bebeğimizin canı acıyor diye ama ben olsun sonuçta onun sağlığı için herşey diyorum.....

yaa kızlar bu arada geçenlerde gezinirken aklıma takıldı bu konuyu başlatan paspal vardı,başka arkadaşlar da vardı helen diye birini hatırlıyorum onlara ne oldu bileniniz var mı?

serpilcim dr. bize laktozsuz süt verdedi ama ishaldi ya ishalini çoğaltmasın diye dedi bide inek sütü alerjisi olan bebeklerede hafif geliyo o yüzden kullanılıyo
bugün doğaç mahvetti bizi zaten pazar çok uzak bişey almayalım sadece erik kraz falan alalım dedik duramadık ana kız doğaçta pusette oturmaktan sıkıldı bi ağladı sesi çok gür doğaçın herkes işini bıraktı bize bakmaya başladı deli oldum ya sus oğlum diyom susmuyo aldım kucağıma sustu ama yol uzun eller dolu neyse idare edttim ama yoruldum doğrusu doğaçla bi yere gitmeyi hiç sevmiyorum sırf bu yüzden pusette oturmayı pek sevmiyo çabuk sıkılıyo ne güzel havuz sefası diyince bende sabırsızlanıyorum antalyaya gitceğimiz günü iple çekiyorum valla özledim gerçekten büyüdüğüm şehri

yaa doğaçtamı öyle niye böyle bu çocuklar ya bakıyorum dışardatüm çocuklar pusette oturuyo ece yıkıyo ortalığı bende hiç sevmiyorum o yüzden çıkmayı yarın ankaraya gidiyoruz eşimle eceyi götürmiiicem o yüzden
streetpit kullanıyoduk ama kayınvalidem hem dişi çıktı hemde iğrendi artık her sabah ondan demirdem acd3 ten diye bıraktı iyiydi bizime demirimiz depolarımız biraz boşmuş takviye olur demişti ama kaç ay oldu şimdi ne alemde artık yaşındda aldırıp bakıcaz multivit supravit filan gibi bişeymi bize ne diiicek ne vercek bakalım
laktozsuz denedim az önce 60 cc anca içti biberonun ucunu dadeğiştirmiştik ben delmeyi unutmuşum büyütüyorum deliklerini yoksa 10 saatte içiyo ondanmı içmedimi sevmedimi anlamadım tekrar deniiicem inş içer

dene bakalım serpilcim şimdi doğaç 180cc içti yattı seviyo bazen bitiyo daha yokmu diye ağlıyo keşke fazla koysaydım diyom o zaman içmezse dökmeyim diye

sibelcim paspalı bilmem ama helen başka bi sitede takılıyo artık buraya gelmiyo yine böyle bi yerde o da doğaç banyo yapmaktan nefret eder oldu ya napıcam baya bi uğraştırdı bugün en son saç traşında baya gergindi ve banyo yapınca iyice sinirlenmişti şimdi aynı tepkiyi yine verdi yaz geldi sürekli yaptırmalıyım nasıl alışcak acaba balkonlarda oyun olarakmı başlasak ilk etapta bide önceden ufoyu falan açıp odada yıkardık şimdi banyoda yıkıyorum ortam değişincede ürkmüş olabilirmiki offf offf

batuhanda 2 gündür dişi çıktı yemek yemeyi kesti meme istiyo sadece off yemeyen çocukta çok zorrr...

Ooooooo kızlar bir sürü yazmışsınız ne güzel eski günlerdeki gibi oku oku bitmedi..kaydirigubbakcemile3
Denizcim hoşgeldin canım anladığım kadarıyla Aral burnundan getirmiş İstanbulu..olsun annesi olur o kadar tam edepsiz zamanlarındalar şimdi..

Yaseminnnn naptın canım merak ettim,hbr ver son durumları karar verebildinizmi ya da başka doktor?
Bizde son haftalara kadar uslu uslu pusetinde oturan bebeklerdendik ama son zamanlarda hiç durmuyor ayağa kalkmaya çalışıyor,düşecek diye aklım çıkıyor,bunlar büyüdükçe herşey daha mı kolay yoksa daha mı zor anlayamadım ya..
Suyu bizde çok seviyoruz ekimde (bayramda) denize sokmuştum gerçi beline kadar sokmuştuk,havada güzeldi bakalım bu sefer bilinçli denize girince ne yapacak çok merak ediyorum normalde bayılıyor küvetinin içinde şapp şappp sularla oynamaya..Babanesiyle dedesi havuz almış içine renkli havuz toplarından alacağım öyle daha zevkini çıkarır sanıyorum,bir de çocuk jet skisi almışlar onun için daha erken ama süper bişey görünce benim bile kullanasım geldi :) Haziran sonunda gideceğiz inşallah önce antalya sonra akçay..tabi o zamana kadar annesinin acilen zayıflaması lazım off offf..

Şımartılmadan bahsedilmiş sanırım bizde de durumlar aynı ananeler,babaneler kıyamıyor gerçekten sürekli bakmadıkları için sevdikleri süre zarfında ağlayınca,bişey isteyince aman ağlamasın aman keyfi bozulmasın diye bir dedikleri iki olmuyor kerataların onlarda haklı biz de..ama eğitim için kimsenin karışmaması gerektiğine inanıyorum,anneyle baba bile çatışmamalı bir konuda çocuk sığınacak bir liman,şımaracak bir kucak arıyor her daim..
Kızlar biz nereyse doğduğundan beri multitab kullanıyoruz vitamin olarak siz niye yaşına kadar beklediniz anlamadım (sanırım ilk ay devit verdim sonra hep multitab) Sütü ben direkt hiç vermedim kahvaltısına,mamasına katıp verdim dur bi de sek olarak veriyim içecek mi..bizimki varsa yoksa suuuu bayılıyor..
Nasıl bir çocuk anlamıyorum ne meme diye derdi var nben gösterirsem aklına geliyor,ne mama ister acayip iştahsız (hiç anasına çekmemiş kaydirigubbakcemile3)

Ya kızlar bişey soracam size; biz teoya oda hazırlamadık yani oda takımı almamıştık park yatakta bzim odada yatıyordu şimdiye kadar..Şimdi d.günü hediyesi oğluma oda hazırlamayı düşünüyoruz şu çilekte arabalı yataklı takım varya sizce öyle bir takım alsak ve bir süre daha parkyatakda devam etsek nasıl olur? Çok beşik tarzı bişey almak istemiyorum ,o yatağında yanında tahtalar var sağa sola düşmesini engellemek için (şimdi çok ufak o yataklar için ama seneye kullanır) kararsız kaldım burada bir marka adını şimdi unuttum aynı takımı yapmış haftasonu için de kampanyada peşin 1250tl dediler yarın son günmüş,off ne bileyim kararsız kaldım eşim çok istiyor arabalı olsun vs.. diye her erkek çocuk bayılır arabalı şeylere diyor..Napsak ya bi akıl verin bana..

bende çok istiyorum deryacım oda yapmayı bizimkide park yatakta diğerlerini kullanamaz kesin düşer seneye dediğin gibi kullanabilir düşe kalka olur o da kesin üst katımda ikiz kızlar var 2.5 yaşında hemen hemen her gün paaaaaat diye düşüyolar geceleri başlıyolar ağlamaya ben 2. çocuğa kadar park yatakta uyutmayı düşünüyorum seneye kışın 2.yi düşünüyoruz 3 yaş olmuş olcak araları cinsiyetini öğreneyim 2.cinin ikisine göre hazırlıcam tam takım olarak belki ranza kullanırım çok şık ranza modelleri var eskiden bildiğimiz gibi değil merdivenleri falan çok şık olan porataif alttaki katlanıyo kanepe falan oluyo kitaplığı oluyo değişik bi sitede görmüştüm evlerde çocuk odaları küçük oluyo malum çalışma masası dolabı derken yer kalmıyo başka fikri olan varmı olan varsa söylesin arkadaşlar bende çok kararsızlardanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…