2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar demin yaseminlede yazıştım aynı durum varmış ikimizdede bende bi isteksizlik bi halsizlik sizlerdede varmı havalardanmı çocuklardanmı kansızlıktanmı psikolojikmi bilemedim nedenini dr.a yeni gitmiştim kansızlık çıkmadı neden acaba yemek yapmak içimden gelmiyo bi adım bile atasım gelmiyo uyumakta istemiyorum bi tuhafım sizlerdede varmı

Teoman Asrın yaz tişört kreasyonu.. :) gömlek,pantolon ve şortlarımızı eklemedim (bu arada yaz geldi kolsuz ve kısa kollu body açığı çıktı yana döne body arıyorum hep küçük geliyor bulduklarım da,bunlar isabet oldu)bir de son resimdeki body waikikiden aldım çok hoşuma gitti ikili olarak satılıyor diğeri de beyaz askılı ama arkasındaki kanatlar falan çok şirin,tabi bizim kızlarınki gibi cicili bicili kıyafetlerimiz olmayınca bi kanata tav oluyorum :)

Son düzenleme:
Bu arada tüm bebişler koşuşturuyormuş bizimkinde de tık yok.. 2-3 adım atıyor ama güveni gelip yürüyemedi bir türlü..(gerçi daha iyi sanırım yürümemesi yazdıklarınıza bakılırsa :) ) boyu uzun ondanmı dengeyi sağlıyamıyor anlamadım sürekli koltukların arasında tutuna tutuna geziyor.. Atikecim yanlız değilsiniz yani bi tembel de burda var :)

Ayşegülcüm o bahar yorgunluğu kimde yokkiiiii... Bende de var ama bırakmıyorum kendimi bulduğum her fırsatta bi işler yapmaya çalışıyorum malüm d.günü için temizlik,zayıflamak için yürüyüş vs...
Bu arada aşımız için bize tam bir gün vermedi sağlık ocağı o hafta bi gün gelin demişlerdi,d.gününden sonra götüreceğim ateş falan yaparsa huysuz olması öncesinde,madem herkese bedava aşı falan almadan gidiyorum o zaman bende..

" Bizimki doğduğundan beri bi sempatisi var şu tv ye karşı, daha gözünü yeni açtığı zamanlarda bile çok ilgisini çekiyor arkasını döndürsek,camdan,lambadan (yansımalardan ) bulup bakmaya çalışıyordu..Büyüdü şimdi de durum aynı reklamları çokkk seviyor onlarsız yemek yemiyor (hata bende de oldu aslında aman yemek yesin de diye hep reklamla yedirdim mecburen ..) Şimdi de yeğenlerimden kalma teletubbieler,twinesler,dahi bebek,baby eistein,gece bahçesi cdlerimiz var arada onlardan seyrediyor ve bakıyorum seyrederken çok mutlu resmen eğleniyor,çığlıklar atıyor..
Yaaaa ben çok merak ediyorum çocuklardaki bu farklılık neden oluyor,neyle ilgisi var? mesela ablamın büyük kızı bizimki gibi tv düşkünüydü,küçük kızı ise hiç bakmıyor tv ye aynı defne gibi... Siz ne düşünüyorsunuz kızlar bu ilginin temeli ne sizce? "

Bende bu sabah montessori topiğine bu konuyla ilgili yazmıştım aynen getirdim koydum..sizceeeee?

canım her çocukta bebekte tv ye ilgili olur derler doğru bu ama her bebekte çocukta aynı şeyleri seviyormu bilmiyorıum en azından ecrin mesala tv de asadce tek bir kanal ve program var ona bakıyor reklamlara arad öylesine bakar yani ilgisi azdır fazla değil bu yüzden yemek asla yediremem ben reklam bakmadığından reklamlarla...ecrin doğduğundsan bu yana sanırım anca 7. aylarda tv şöyle böyle bakmaya başaldı yani en başından hoşlanmadı...ama pc ye bayılır yırtar beni oturttur diye ağlar klawyeye mausa bayılır...oynar yazılar yazar...ben artık dahi bebek cd sini bile izletmiyorum durmuyor ki 1 sn ye oda karıştırmaktan oraları dağıtmaktan meşgulki..ne yapsın onları....
teistein .!.:
Bende bu sabah montessori topiğine bu konuyla ilgili yazmıştım aynen getirdim koydum..sizceeeee?

Son düzenleme:
ecrin tv yi çok fazla bakmadığından bende artık yemek yedirme konusunda çaresiz kalıyorum baksa belki yedirebilirdim..kanmıyor hiç bir şeye....

Son düzenleme:
" Bizimki doğduğundan beri bi sempatisi var şu tv ye karşı, daha gözünü yeni açtığı zamanlarda bile çok ilgisini çekiyor arkasını döndürsek,camdan,lambadan (yansımalardan ) bulup bakmaya çalışıyordu..Büyüdü şimdi de durum aynı reklamları çokkk seviyor onlarsız yemek yemiyor (hata bende de oldu aslında aman yemek yesin de diye hep reklamla yedirdim mecburen ..) Şimdi de yeğenlerimden kalma teletubbieler,twinesler,dahi bebek,baby eistein,gece bahçesi cdlerimiz var arada onlardan seyrediyor ve bakıyorum seyrederken çok mutlu resmen eğleniyor,çığlıklar atıyor..
Yaaaa ben çok merak ediyorum çocuklardaki bu farklılık neden oluyor,neyle ilgisi var? mesela ablamın büyük kızı bizimki gibi tv düşkünüydü,küçük kızı ise hiç bakmıyor tv ye aynı defne gibi... Siz ne düşünüyorsunuz kızlar bu ilginin temeli ne sizce? "

valla büyükleri anlamakta ben çok zorluk çekiyorum...
Enese annem bakıyor bazı olaylarda çatışıyoruz...
Ben yapma etme desem de hıhı diyor kendi bildiğini okuyor...
Yasemincim sizin de bu konular da çatışmanız gayet normal...
Kayınvalidem olsa bu kadar sabredemezdim herhalde...
Bilmiyorum yaaa annem de olsa çocuğuma ben bakmak isterdim...

günaydınn kıslarrr
aaa niye herkeste bi yorgunluk karamsarlık var canlanın yaa valla ben işe geldiğim için enerjiğim heralde haftasonları pilim bitmiş oluyo
akşamları eve gidince temizliğimi yapıyorum koltuk sandalye sildik annemle dünde cam sildim vitrin boşalttım sonra ece geldi kaldı işler hepp sokak işi gücü şapkasını takıyo kafasına yamuk yumuk ayakkabısın getirip uzatıyo ayağını cici giyelim kızım diyom yeleğini çıkarmaya çalışıyo hemen yawrum yaa acele acele giyinip çıkıyozartık kapının önünde ablaları war onların yanında nasıl koşturuyo dün akşam tek başına yürümüyo annem gelince iyice bıraktı bakıcı değişince çok zr valla kızlar yemesi değişio uykusu değişiyo herşeyii şimdi çarşıya çıkınca arabsında oturmuyo kucakta durmuyo ben bi elinden tutuyom yürüyoruz 10 saatte geliyoruz eve Allah tan evde hadi yüriyim demiyo daha çünkü annem geldiğinden beri hep memede bide açık durcak o biraz gezcek oynııcak sonra gelcek emcek arada kapatıyorum oyunu bırakıp gelip açıp gidiyo yawrum benden çok onu özlüyo galiba kötü bi alışkanlık ananeye alışamadığı için yaptığını düşünüyorum inşallah devam ettirmez nasıl vazgeçircem bilmiyorum

bende öyle düşünüyorum sibelcim bir sezon giyiyorlar zaten
çokta para vermeye gerek yok
yazık yaaaaaaaaa
bizden daha pahalıya giyiniyo küçük bayan ve beyler :))))))

bizde aynı yasemin gibi doğaç çok sevmiyo tvyi baby tv yi izliyo izlerse ondada illa yanına oturcam oda kafasını yastığa koyup bakacak ben kalkıp gidiyim oda benimle kalkar gider yalnız başına saatlerce açık kalsın asla bakmaz reklam falanda izlemez çok tv izlemek iyi değil diye biliyorum ben yiğenim konuşamıyodu baya bi araştırma yapmıştım nedenini 4 yaşında şu an yeni konuşuyo tvnin geç konuşma gibi bi kötü yönü olduğunu okumuştum görümcemde anaokul öğretmeni çok zararlı olduğunu söylüyo ama bizde başedemiyoruz mecburen açıyoruz dedi

yasemincim
uyarmakla bence çok iyi yapmışsın
ama darıldığına göre biraz sert konuştun heralde
hakkımı helal etmem lafı gereksizdi bence
tatıtırsada sonuçta kola yani fazla büyütmemek gerekir diye düşünüyorum

Evet kızlar rüya da reklamları seviyor ama her zaman da izlemiyor.zaten pek açmamaya çalışıyorum ben de..

benim de annemle kayınvalidem hep kafalarına göre hareket ediyorlar allahtan kendim bakıyorum çalışan bir anne olsaydım herhalde gözüm hep arkada kalırdı..rüya için okulumu yarım bıraktım ama onun için değer kuşum benimmmm...

tv konusunda ise zeynep bi dönem mamasını hep reklamları izlerken yiyodu elimde kumanda fellek fellek reklam arıyodum
artık o kadar ilgilenmiyo
sadece şu aralarki favori reklamı molfix te bebekler çıkıyor ya gülüyolar zıplıyolar falan
onu seviyo nerde olursa olsun daha müziğini duyar duymaz elindeki herşeyi ffırlatıp onu izliyo ve bitince tekrar yerine gidiyooo

yahu ben şu tickerları neden yapamıyorum herşeyi denedim sırayla hepsini yapıştırdım gene de olmuyor ay çıldıracağım yawwwwwwww

çok sert konuşmadım sadec benden habersiz yapacağı için ne desem kafi gelmeyecekti bende bu lafı dersem en azından ciddiye alır belki diye düşündümö o an için ama lanf ağızdan çıktı gitti işte....ne yapalım oldu olan artık....

Allah rahmet eylesin denizcim ailesinede sabir versin..

o asi meselesini bende merak ediyorum burda 1 dozu 90euro türkiyede yaptirmak istyiorum acaba bizde yaparlarmi?

bizde yürümüyoruz,31 marttan beri emekliyor hatta tirmaniyor elinde tutunca kosuyo ama yürüme geregi duymuyo..

serpilcim kiyafetleriniz güzelmis,ben burdan bir sürü aldi ama yine kücüldürler..1yas üzerini türkiyeden mi alsam diyorum fiyatlar ne alemde bilmiyorum sakincasi yoksa bir kac fiyat örnegi alabilrimiyim..

slmdan önce kelama gectim yine..okadar yogunumki..basimiza gelenleri sormayin kizlar..tuttugumuz evin sahibi arayip ben evi sattim demezmi..ve biz bu evden mecburuz cikmaya ev bulmak burda okadar sorun ki en az 3000euro hava ucmasi lazim..kiralar almis basini gidiyor bizi baglayan vize meselesi vardi normalde 2 haftada gelir 4 hafta oldu ki biz türkiyeye bilet ayarlayacagiz kaynimin nisani icin bizi bekliyorlar 6-8 hafta sürer demezlermi..hersey birbirine girdi..üstelik ben anne olup calisamadigim icin devletin bana bagladigi parada kesildi vizenin kopisini gönderemedigimiz icin..
hersey vizeye endeksli oda naz yapiyo..
kafaya takmayim diyorum takmadigimida saniyordum ama bugün en ufak birseyde sinirlendigimi farkettim..Allahtan kizim uyudu biraz buraya takildim esim simdi ev bakmaya gitti insaallah hayirli bi haber cikar yoksa bi depo bulup esyalari oraya biz türkiyeye döndügümzde ev yok nerde kalacaz zor isler..

ahhh ahh gecen sene bugün hastaneye gitmistim..tam kk yi acmistim kendime ziyafet hazirlamistim mutfaktaydim birden suyum gelmisti kalakalmistim hazirladiklarimi yiyemeden gittim:))..kuzum simdi bir yasinda inanilir gibi degil...dogum günü bile yapamiyorum ya ama yarin tam onun dogdugu gün 3 kisilik bir pasta yapacam kizimada hediysini alacaz insaallah..türkiyede annemlerde telafisini yapariz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…