2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

deryaa nerdesın yaaa mrk ettık..
ben daha sadece havlularla bıkınılerımı koydum valıze
oglumdan ayrı olmak dusuncesı benı sımdıden dagıtıyor .. dusunmemeye calısıyorum .. seneye onuda alıcaz yanımıza ınsallahh..

belkı donuşte ızmır e gulşahın yanına ugramayı duşunuyorum ztn sonrada onlar bursaya gelıcekler heralde..
hepınızın selamı uzerımde olsun gıdersem kızlar

derya cık hıcc uzulme seneye gıyersın onuda nolcakk allahım ömur versın yeterkı
bnmde hıc mayom yok hep bıkını hergun bırını gıyıcem :)))

serpıl nerdeler senınkıler bacım .. ne yapcan butun hafta

derycım Allah bozmasın daha da iyi etsin inşallah...

denizcim tatil yaklaştı ne gözel ne gözel....

şu bavul sığdırma olayını bende kara kara düşünüyorum ben normalde kendime kocamannn bi bavul hazırlardım hep ama bu sefer azaltmam gerekecek (şu ayakkabılar,kremler,parfümler vs..)onlar bile bir sürü yer kaplıyor.. ya bir de teonun çamaşırları için deterjan,yumuşatıcı falan koyayım diyorum küçük kaplara ama onlarda yer kaplıycak ,şampuanı,yağı,güneş spreyi,sabunu vs derken offff offf..

Annesi emin ol o senden daha çok zorlanacak...
Ama bu vesileyle memeden kesersin.... ne güzel... işte artık bende keseemi diyorum sonra kıyamıyorum..
kedilerin köpeklerin yavruları annelerin peşinde dolaşır ya benimki de aynı enik gibi peşimde yakaladımı bırakmıyor.....

geldim geldim burdayım canım..
gülşahla görüşürsen çok slm söyle canım benden de..
Denisss sen naptın memişleri hala ağrıyormu,ilaç aldınmı?
Hepiniz bırakıyormusunuz emmeden yaaaa.. bir de ben süt içeremiyorum Asrına
hep oynuyo, döküyo,tadına bakıp atıyor falan sizinkiler seviyormu?

amannn derya orda alabilceklerini koyma ya bayaa kalcaksınız galiba dimi şampuan deterjan filan bulamazmısın yük olcak onlarda çok yer kaplıyo
bu arada teo da çok tatlıymış ayşegül bayılmış çok güzel bakmışsın fotolardan zaten belli oluyoda birde gören bi ağızdan dinledim :1hug:

deniz ece babası ve ananesiyle birlikte eskişehire giti bende cuma akşamı gidicem 5 gün 4 gece ayrıyız kuzumlaaaa :gitme::gitme:

aynen ecede öyle canım son çare bunu düşündük inşallah sonuca ulaşırız

bu arada kimseye rep veremiyom yaa öfffff

ayy serpıl kıyamamm kızzzz sızlamazmı tabıkı sızlamıştır burnunun dıregı.. off offff dagıldım şımdı benn

ya ben nasıl ayrılıcam oglumdannnnnnnnnnnnnnnn

bu arada bende kestım memeden .. ılk gun cok agrım oldu ama dayandım sımdıde şışler ama o kadar deıl. koltuk altlarıma dogru beze yaptı erıtmeye calışıyorum oraları.. ılac fln kullanmadım ..

aral memeyı arıyor ara ara.. zor tabıkı
bnm ıcınde cok zor oldu cok baglanmışım bu olaya.. cok zor ınanın kı kızlar.. ıkıncıyı cok emzırcem ınşallahh.. aral sutu ıcmıyor ondan dolayıda cok zorlandı .. ama ıstedıgınde unuttturuyorum .. o da anlıyor acıp bakıyor sora gozlerıme bakıyor ıstıyor ama ayrılık vaktınınde geldıgını anlıyor ve bırakıyor.. dışarı fln cıkarıyorum o anda yada ıste bıseyler buluyorum bu haftada 1 haftalıgına yokuz ondan dolayıda dondugumde unutur heralde...

Beslenme :
1 yaşına geldiğinde bebek artık inek sütü alabilir. ınek sütü bazı bebeklerde başlangıçta kabızlığa yol açabilir. Allerji yönünden de dikkatli olmak gerekir.
Halen bırakmadıysa, artık biberonu bırakıp bardağa geçme zamanı da gelmiştir.
Bebek, diğer aile bireyleriyle birlikte sofraya oturup yemekten zevk alacaktır.
3 ana öğün ve sağlıklı ara öğünler vermeye dikkat edin.
1 yaşla birlikte iştah azalabilir, çeşitli gıdalar önerin, ama bebeği zorlamayın. Sevdiği ve sevmediği besinler olabilir, onun tercihine saygı gösterin. Eğer bu kurallara uymazsanız, aranızda çok uzayacak bir savaşa neden olabilirsiniz. Yemek saatlerini savaş haline getirmeyin!
Gelişim:
Tüm bebekler farklıdır, gelişim basamaklarına farklı hızlarda ulaşırlar, karşılaştırmalar yapmayın. Endişeleriniz varsa, doktorunuzla paylaşın.
Bazı bebekler 1 yaşta yürüyebilirler.
Hızla emekler, tek başına ayakta durur.
Artık anne, baba gibi kelimeleri anlamlı olarak kullanır.
Bebeğe bir şey gösterip ismini söylerseniz kelime dağarcığı gelişir.
Yeni birş ey öğrendiğinde gülümseyip takdirinizi belirtin , bebekler öğrendikleriyle sizi hoşnut ettiklerini gördükçe daha zevkle öğrenirler.
Yürümeye başlayan bebek, etrafını keşfetmek, yeni yerlere ulaşmak isteyecektir. Bu çok normaldir, keşfetmesine izin verin, ancak gözünüzü üzerinden ayırmayın.
Masa örtülerini çekmek, çekmeceleri açmak, cisimleri inceleyip ağza götürmek bebeğin rutin faaliyetleridir.
Halen giyinip soyunurken yardıma gerek duyar.
Başparmak ve işaret parmağıyla cisimleri tutabilir.
Cisimleri içiçe koymaktan hoşlanır.
Basit kelimeleri anlar.
Cisimleri kendince adlandırır.
Kelime ve sesleri taklit eder.
Gelişimi Destekleyecek Oyunlar:
Oyuncak telefonda konuşun.
Başka çocuklarla biraraya getirin.
Kitap okurken kelimeleri tekrarlayın.
Şarkılar dinletin.
Basit yapbozlar yapın.
Onunla birlikte boyama ve çizimler yapın.
ıtilen, çekilen oyuncaklar, yumuşa toplar verin.
Duygusal Gelişim:
Bazen negatif davranabilir, uykuya, yemeğe itiraz eder, ağlama krizleri geçirebilir.
Birlikte oynamak için, oyuncaklardan çok insanları tercih eder.
Aile üyelerine derin bir bağlılık geliştirir.
Sizi güldürmekten hoşlanır, bir mizah duygusu vardır.
Yanlış davranınca suçluluk belirtileri gösterir.
Övülen davranışı tekrarlar.
Öfke, neşe, korku gibi duygularını gösterir.
Duygusal gelişime destek olmak için, bebeği olumlu, olumsuz yanlarıyla kabul etmeniz ve onu reddetmemeniz gerekir. Onun verdiği işaretlere karşı hassas olun ve olayları onun açısından da görmeye çalışın.
Disiplin:
Bebek sürekli olarak, davranışlarına koyduğunuz sınırları test edecektir. Ona sevdiğiniz ve sevmediğiniz davranışları belirtin.Onayladığınız davranışı ödüllendirin, takdir edin. Yapması istenmeyen bir davranışta onu durdurun, ' Hayır' deyin ve ortamdan uzaklaştırın. Dikkatini başka şeylere çekin. Koyduğunuz kurallar konusunda tutarlı olun. Bir gün izin verdiğiniz davranışa ertesi gün kızarsanız, bebek sınırlarını bilemez. Öfke nöbetlerinde sakince kendine zarar vermesine engel olun, onu incitecek sözler söylemeyin.
Uyku:
Bebeklerin uyku ihtiyacı birbirinden farklı olabilir.
Günde 12-13 saati uykuda geçirirler.
Gün içinde 15 dakikadan 2 saate dek süren şekerlemeler yapabilirler.
Sizden ayrılmak istemediği için, yatağa gitmek istemez.
Rahatlamak için emzik veya parmağını emebilir. Sevdiği bir oyuncağını yanında isteyebilir.
Güvenlik:
Bebeğe şeker, kuruyemiş, patlamış mısır gibi küçük taneli yiyecekler vermeyin.
Sıcak cihazları, kabloları ortadan kaldırın, prizleri kapatın.
Ocakta, fırında iş görürken bebeği uzakta tutun.
Bebek yakındayken sıcak şeyler yiyip içmeyin.
Bebeğin cildini güneşten koruyun.
Asla bebeği banyoda yalnız bırakmayın.
Su dolu kovaları, kapları hemen boşaltın.
Pencerelerin kapalı olduğundan ve bebek tarafından açılamayacağından emin olun.
Dışarıda oynarken gözünüzü ondan ayırmayın.
Bütün ilaçlar, temizlik malzemeleri, boyalar, kozmetik malzemeleri kilit altında olmalıdır.
Bozuk paralar bebeğin ulaşamayacağı yerde olmalıdır.
Arabada, mutlaka bebek güvenlik koltuğu kullanın.
12 yaş altı bütün çocuklar arabada arkada yolculuk etmelidir.

Son düzenleme:
deryaa aralda sütü sevmıyorr ama elı mahkum alışıcakkkk

sadece uyudugunda o da sade olarak deıl azıcık su ve aptamıl 5 meyvelı karıstırarak verıyoruzz ıçıyor uyanıkken asla almıyor bırde bıze bagırıyor

bu arada anneanne demeyıde ogrendı ama kendı kendıne ogrenoyor bu velet ya bız bısey soylemıoz kı

deryaa emzır bence sen ben macburıyetten bıraktırdım .. artık pılım bıtmıstıı yemete yemıyorum ya ben
sen emzır bence.. bırde tatıle gıdıcegım ıcın bıraktırdım senın bebık yanında olcak nasılsa

yok Serpilcim antalyada 10 gün falan kalacağız,akçayda da 3 hafta falan kalırım en fazla(o belli değil) hadi akçayda alırım da antalya da da artık bizim deterjanlarla yıkıyım bari dimi..
Saolsun ayşegül o onun güzel bakışı..(gerçi oğlumada güzel bakıyorum valla hakkımı yemiyim tüm zamanım onun )bende doğaça bayıldım çok tatlı ya bacaksız ortalıkta pıtır pıtır dolanıyor,taklitler yapıyor (teo dan saklanıp ona ceeee yapıyordu maymun ) çok akıllı maşallah..

Allah korusun meleklerimizi kazalarda belalardan...

Benim geveze böcüğüm anne anne anne anne anne anne anne diye doşaıyor etrafımda bir kaç gündür...
Allahım nasıl sevişiyoruz bir görseniz....
Bir de ne bulursa aç aç aç aç aç aç aç kafamızın etini yiyor eşek sıpası...
Allaha binlerce şükür bizlere böyle bir duyguyu yaşattığı için...
ısteyen, bekleyen herkese nasip etsin.... :Saruboceq:

Bizde dün itibarıyla bayağı yürüyoruzzzzz artık odanın bi ucundan diğerine gidebiliyor yürüyerek(iyi mi ,kötü mü bilemiyorum gerçi.. ) dittiiiiii(bitti),düttttüüü(düştü),ay ay(bay bay),nananee(anane) demeyi öğrendi bu hafta sonu bize soytarılık yapıyor bol bol..

O ev kazalarından bende çok korkuyorum zaten eşimi hep anlatıyorum acayip bi şeyyy eve gelir gelmez yaptığı ilk şey pencere kontrolü cereyan yapan bi yer varmı falan diye çıldırtıyor bazen arabada camlar açılmıyor yada bir cam azıcık...evde köşelere bebekler için olan koruyucu köşeliklerden taktık,bir de prizler için koruyucu..hepsi Allaha emanet yaaa kazsız belasız büyütsek..

Maaşallah Deryacım...
Benimki de 5-6 adım atmaya başladı... Sonra pat yerde.... civcivim benim....

bencede sizinkilerle yıka canım ben bayaaadır öyle yapıyorum

ewet doğaçla cee eee leşip durdular kaydirigubbakcemile3

ecede balonu atıyo bu aralar sürekli attiii attiiiiii diyo bide tlfda konuşuyo ayooo dede ece diyip duruyo

serpilcim fotolarınız çok güzel....................bayıldım ne kadar güzel vakit geçirmişsiniz maşallah ece ile doğaçl-ta çok güzel vakit geçirmişler....

serpil ve deryacım sınav stresindende kurtulduzu hadi bakalım hayırlısı inş...umarım iyi olur sonuçlarda....deryacım ayrıca eşinle aranın düzelmesine çok sevindim bizde durumlar hep aynı hiç bir değişiklik yok eşimle mesafede koydum ama eşimin tınladığı yok kii istediği gibi davranıyor hiç yani eni dinleyen yok ...ne yapasamki bu konuda yani....

denizcim gğüslerinin geçmesine sevindim yaa çok acır benimde ilk başlarda öyle olmuştuu ....tatillinizede az kalmış ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…