2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ecrinin pek keyfiyor kızlar dünde uyumadı ağladı ne oluyor anlamıyorum 8.dişimizde baya oldu çıktı 2 dişi 2 gün arayla çıkardık şükür allah ımıza....

esracım geçmiş olsun enese canım dua edicem enes için

serpilcim süper geçmiş buluşmanız ne güçel yaa
valla bu ece dediğin kadar cadıymış canım
baksana resimlere rahat bırakmamış hiç doğaçı hep tepesinde çocuun yerim onları maşallah ikisinede
doğaçım eceye göre biraz sakin galiba masum musum çıkmış resimlerde masum prensim benim
ayşegüllede çok güzel vakit geçirmişşiniz ikinizde çok güzelsiniz öpüyorum
ayşegülle konuşursan selamlarımı ilet canım

denizzzz tatilin yaklaştı cano
canım işine karışmak gibi olmasında aralı götürmeyi hiç düşünmüyormusun
sanin için ondan ayrı kalmak zor olcak emin ol canım
yanında aral olmadan eğlenemezsin beni dikkate al bak
sürekli aklın onda olcak
ben kendi adıma sölüyeyim her ne kadar zor geçsede tatilim zeynebide alırdım ben

karamsar bizde de durumlar vahim...
herşey olduğu yere varsın ben artık bıktım....

kızlar benim formül tuttu deneyin,denemesi bedava...ama çok ciddi ve kararlı gözükmeniz lazım! (ben gerçi o gece çok kötü oldum dedim ya resmen sinir krizi geçirdim üzerimdeki tişört paramparça oldu,suratım yara içinde hala geçmedi kendime bunu nasıl yaptım hala bilemiyorum..ama bunlar rol değildi tabi) ayrıca o gece gerçekten bitirmeyi düşünüyordum belki biraz da ondan çok inandı ,neler yapacağımıza dair konuşmaya başladım çocuk bende kalcak,sen istediğin zaman gelir görürsün.vs..ve ertesi gün hiç bozmadım akşama kadar arayıp yalvardı vazgeç bir şans daha ver bize diye yine inatla reddettim davayı aç diye inatlaştım. vs...şimdi gülüyorum ama yaşarken hiç komik olmuyor malesef öyele yada böyle bizimkinin kafasına saksıyı attım sanırım darısı sizinkilerin başına!kötükedihüso

13 aylık bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi nasıl olur ?
Cevap :13 aylık bebeğin gelişimini maddeler halinde inceleyelim :
Bu ayla beraber yeni : ılk önce Ben!
Halen bütün hayatınızın bebeğiniz etrafında döndüğüne mi inanıyorsunuz? Gerçekten de öyle ! Ancak bu ikinci yılla beraber yeni yürümekte olan bebeğiniz giderek ben merkezli olacak. Oyuncakları, yiyecekleri ve özellikle sizin ilginizi paylaşmak onun için çok zorlaşacak. Onu diğer bir çocukla oynarken izleyin, büyük bir ihtimalle oynadığı çocukla çok da fazla iletişim haline geçmek çabasında olmadığını farkedeceksiniz.
Siz halen 13 aylık bebeğinizin hayatındaki en önemli insansınız ve sizden çok fazla ilgi bekliyor. Ama bu arada bebeğinizin giderek bağımsızlaştığına ve özgüvenini kazandığına dair işaretleri de alacaksınız. Siz yemek hazırlarken, evi toplarken sizi göz mesafesinde tutabildiği sürece odada kendi kendini dakikalarca meşgul edecek, eğlendirecek. Belki sadece arada bir sizden sarılmanızı isteyecek.
Bebekler 13 aylık olduklarında güçlerinin farkına varır ve bunu kullanmayı öğrenirler. Sizden ona kitap okumanızı, salıncağı sallamanızı veya elini tutup çekiştirerek onunla yürüyüşe çıkmanızı isteyebilirler. Kelimeleri kullanamasa bile taleplerini parmağı ile gösterek, iterek açıkta belli edebilirler.
Siz ne yapabilirsiniz ?
Şu anda bebeğiniz tam bir sosyal kelebeğe dönüşmüş veya biraz utangaç olabilir . Bebeğinize sosyal yeteneklerini geliştirmesine eğlenceli oyunlarla yardımcı olabilirsiniz :
Saklambaç : Sizi takip etmek veya sizden saklanmak herhalde bütün 13 aylık bebeklerin en sevdiği oyundur. Bir sandalyenin, bir kitabın hatta bir havlunun arkasına saklandığında onu bulamıyormuş gibi yapmanıza bayılacaktır.
Al-Ver : Siz az eğlenceli bulsanız da 13 aylık bebeğiniz bu oyuna bayılacaktır. Onun fırlattığı oyuncakları, hatta yemek sandalyesinden aşağı attığı katı yiyecek parçalarını yerden alıp vermeniz ona çok eğlenceli gelecektir. Ayrıca size bir oyuncağını, kitabını veya herhangi bir başka objeyi verip ardından geri almak isteyecektir. Bu şekildeki “al-ver” aslında bebeğinizin dikkatini çekmeyi sağlayan sosyal içerikli bir oyundur. Bu arada bebeğinizin etrafta izleyiciler varken performansını tekrarlayarak olumlu tepki almak hatta alkışlanmayı sevdiğini farkedebilisiniz.
Yüzümüzü Tanıyalım Oyunu : Gözlerini, burnunuzu, ağzınızı parmağınızla gösterek onları isimlerini söyleyin. Kısa sürede kelimeleri kapacaktır. Ardından ondan size örneğin ağzının nerede olduğunu göstermesini isteyin. Kısa süre sonra size ağzını parmağı ile gösterektir. Fizyologlar bunun ikinci yıl ile başlayan ayrılık sürecinin bir göstergesi olduğunu düşünmektedirler. ( bebeğiniz bu hareketi ile onun ve sizin iki ayrı insan olduğunun farkına varmaktadır)
Diğer Gelişmeler : Yabancı insan ve diğer korkular
13 ay civarı bebekler yabancı insanlara karşı hassaslaşırlar. Bebeğiniz onu bir yabancı, hatta yakın aile fertleri veya arkadaşlarınız yanında bıraktığınızda üzülebilir. Böyle durumlarda bebeğinizin ağlaması, saklanması, bağırması onun aile fertleri ile yabancılar arasındaki farkı bildiği için ayrılığı sizi protesto etmekte olduğu anlamına gelir.
13 aylık olmuş bebeklerde eskiden tepki vermediği yerlere, durumlara, objelere, seslere karşı da bir rahatsızlık, korku başlayabilir. Örneğin elektrikli süpürge, banyo zamanı, araç sirenleri, komşunun evcil hayvanı, vs.
Ne Yapmalısınız ?
Unutmayın ki, güven zorla olmaz. eğer bebeğiniz yeni yüzlere karşı tepkiliyse sabırlı olun ve kendi yakınlaşmaya karar verinceye kadar kendisini uzak tutmasına izin verin. Bebeğiniz sizin kılavuzluğunuza bakacaktır, yeni bir bebek bakıcısına karşı siz rahat olursanız bebeğinizde sizi takip edecektir. Eğer onu market alışverişi gibi birçok yabancı insanla karşılaşabileceği süreçlere dahil ederseniz sizin nasıl davrandığınızı izler ve yeni insanlar yanında rahatlamayı daha çabuk öğrenebilir.
Korkmuş bebeğinizi sakinleştimenin birkaç yolu :
Yüksek sesler : Eğer elektrikli süpürgenin veys başka gürültü ile çalışan makinaya bebeğiniz tepki veriyorsa bırakın makina kapalı iken ona dokunsun. Örneğin araçlardan gelen sirenlere tepki veriyorsa onu yakınlardaki bir itfaiye istasyonuna ve ambulans yanına götürün. Eğer biraz meraklı ise bu tip araçlara onları inceleyecektir. Bu da onun korkularını hafifletebilir. Onu hiçbirşey için zorlamayın. Böyle bir zorlama tam tersi sonuçlar doğurabilir.
Küvet - Banyo zamanı : Küvete girmek, sabunlanmak, kaymak … bir bebeğin banyo zamanından korkması için bir sürü neden var. Eskiden bu rituelden büyük keyif almasına rağmen eğer bebeğiniz banyo küvetine girmeyi reddetmeye başlarsa, ona banyo süngerini verin. Onun boş küvetin içine oturmasına izin verin. Duşu kullanmaktan bir kap ile su saçlarına su dökün. Hatta korkusu geçene kadar birkaç gün şampuan kullanmayın. Birkaç gün sonra suyu akıtmaya başlayın, küvetin tıpası suların gitmesi için açık olsun. Bir süre sonra da tekrar tehlikeli olmayacak seviyede suyu küvette biriktirerek bebeğiniz yıkayabilirsiniz. Eğer küvet giderinden korkarsa ona banyo oyuncaklarının nasıl gidere sığmadığını gösterin.
Hayvanlar : Evlerinde evcil hayvan beslenen bebekler bile bazen diğer hayvanlardan korkabilir. Kendinizi düşünün, birgün dev gibi tüylü bir ayı ile burun buruna gelseniz … işte bu hayvan bebeğiniz için sizin komşunuzun biraz irice köpeği olabilir. Hiçbir zaman bir bebeği hayvan sevmesi için zorlamayın. Bunun yerine oyuncak hayvenlarla model oluşturabilecek oyunlar oynayın. Ona korktuğu hayvanlara ait kitaplar okuyun. En önemlisi sahibinden izin almadan kesinlikle bir evcil hayvanı sevmemeyi bebeğinize öğretin. En dost görünen kedi, köpekler bile bebeklere zarar verebilir.[/COLOR][/COLOR]

Son düzenleme:
AY SEVDAAAA ALAMAM VALLAHıı
nedenlerım cok vede haklı .. ben ıstermıyım oglumu bırakmak
ama ıste oyle uygun olucak daha balayına bıle gıdemedık bız cok seyler yasadık evlendıgımızden berı ..
sters atmak hakkımız eşımde cok yoruldu cok çabaladı ..

aralı yalovaya bırakıcaz
hani dogum gunu resımlerınde eşımın teyzelerı dedıgım yere onların hepsı bekar ve kocamannn bnır evde yaşıyorlar cok guzel cocuk baklıyorlar
kı ztn bukonuda kayınvalıdeme gozukapalı bırakırım aralı
tek o olsa aklım kalırdı kadını yorar dıye ama tek annem bakmıcak yanı

4 teyze
1 babaanne
1 dede (cok emegı var arala)
1 buyuk dede
2 tane yegen 13 ve 18 yaşlarında
1 tane yenge
ve 1 tanede dayı bakıcak yalovada

ev kocaman sahılde oglumun canı sıkılımıcak hepsınıde cok sevıyorr
ben ıstanbula gıttım Aralla mahfoldum hcı durmadı bana cok naz yapıyor hıc bı seyden zevk almıyorum cok huysuz oluyor kımseyle ıkı satır oturup konusamıyorum bıle..
seneye ınşallh

cok daha yazmak ısterdım ama aral burdayanımda bırakmıyor addi gidicekmişizzzz :)))

canım inanki canım a tak etti desem yeridir artık son bu kavgadan sonra kendim bile değiştim yanıma sokuluyor asla taviz vermiyorum zorlada öpse inatla çekildiye kızıyorum istemediğimi hemen her grüşmmede öylüyorum ama o daha da çok sinirleniyor ama istemiyorum artık kseinlikle kararım kesin dışarıda iyi davranıyorum yalnızken taviz vermiyorum ...dayanamıyorum inanınkii sürekli kavga hep kendi haklı ve kavga çıkaracak hep bir şeyelr buluyor her şeye bir kulp takıoyor sonkii kavgada çok abarttı artık işin dozajını pey kaçırdı son noktayı koydum ama ben diyorum boşanmaişini ama üstelemiyorum sanırım bu gidişle gerçekten olacak .........:a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:beni ciddiye kala almayan birisiyle yaşamak çok zor ben,im istekelrime karşılık veriyor yani istekemlerimizi karşılıyor hani diğer değişle aç değilim açıkta değilim her istediğimi alıyor ama saygı istiyorum hepde diyorum artık bıktım çok sinirli ve en ufak bir şeye olsun sinirlenip bana hakaret etmesinden bıktım artık iyice abarttı diyorum sonki kavgada....ayrıntılı anlatsam aklınız durur....

deryacım yazmış olduğu bilgiler için sağol canım elimden geldiğince oyun felan oynuyoruz.. zaten uzun zmandır bu tür oyunlar oynuyorduk ecrinle... zaten ecrinde sanıırm 8.--9. aylardan beri bütün uzuvlarını biliyor şimdidlerde de bacak dizini ve omuzlarını öğreniyor üstelem yok sadec oyun oynarken şarkı söylerken gösteriyorum kendide hemen hemen yaptığım bütün hareketleri yapıyor...

Son düzenleme:
slm arkadaşlar..

yaz geldi tatil planları başladı.biz napcaz bakalım.hala karar veremedik.

bizim azılarımız çıkıyo.üsttekilerden birinin ucu çıkmış.ama alttaki çok fena ya.kocaman kabarmış inanamadım görünce.sanki ilthap var gibiydi hemen dr.a koştum.hiç böyle bişey olmamıştı çünkü.dr. diş çıkıyo sorun yok dedi.ağrı kesici falan verdi işte.azılarla beraber köpek dişleri de çıkıyo.off neden hepsi birden geliyo yaa..mahvoluyo çocuk.yemek yemiyo.iştah gitti hepten.diğer dişler çok sorunsuz çıkmıştı.ne ateş ne huzursuzluk ne iştahsızlık hiçbiri olmamıştı.ama bu dişer mahvetti bizi.çıksada kurtulsa yavrum...

bu arada arkadaşlar siz bebişlerin suyunu kaynatıyo musunuz hala?ben hala kaynatıyorum artık kaynatmadan içirsem mi ne yapsam???

Selam kızlar tatlı bebişleri...

Aranızda gebelik döneminde beni hatırlayanınız var ve yoktur bilemiyorum (cemredeniz hariç)…ben kısaca kendimi ve Mehmet Ezel’i hatırlatayım veya yeniden tanışalım…:)
Gebelik süresince iyi kötü bir çok şeyler paylaştık yaşadıklarımız anlattık ağrılarımız kilolarımız bebeklerimizin ilk hareketleri bizi daha karnımızdayken uyutmamaları doktor kontrolü sonrası değerlendirmelerimiz böylece uzar gider eee 9 ay az değil ve ilk tecrübe korkular endişeler…
Haziran annesi olucaktım doktor ve takvime göre, öyle olmadı Rabbim anne olacağım bebeğimi kucağıma alacağım günü 18 mayıs olarak belirlemişti ama ben haziran annesiydim çünkü sizlerin arasındaydım :) ısrarla normal doğum istedim hep bunun için dua ettim ama oda olmadı Rabbim nasip etmedi 8 saatlik normal doğum bekleyişinden sonra sezeryan doğum yaptım…
9 ay boyunca bende bebeğimde siz ve yavrularınız gibi süreçten geçtik her şey normaldi hiçbir terslik yoktu sabırsızlıkla doğumu bekliyorduk…ve işte doğumdan sonra yaşananlar sizlerinde yaşadıklarından farklıydı yani Ezel farklıydı…Doğumdan hemen bir gün sonra Ezel’imin Down Sendromu olduğunu söylediler…Şaşırdık nasıl yani dedik ama biz bunu hiç düşünmemiştik ve eminim sizlerdende hiç düşünmemişsinizdir…Peki o nedir…eşim ilk bu soruyu sordu bana o gün verebildiğim tek cevep eğitilmesi gereken rahatsızlık demiştim evet o günki cahilliğimle bunu rahatsızlık olarak adlandırmıştım…içine girince araştırınca bunun bir rahatsızlık değil bir yaradılış şekli olduğunu öğrendim…belki biraz üzüldük şaşırdık ama isyan etmedik Rabbim neylerse güzel eyler dedik…ve Allah’tan güç dilendik…
Taze bir anne olarak ilk zamanlar yaşadığım en büyük duygu endişeydi ben bu durum üstesinden gelebilirmiyim başarabilirmiyim Ezel için yeterli imkanlar sağlayabilirmiyim…hiçbir zaman kafamda Ezel’e vereceğimiz eğitimde onun başarısız olabileceğini düşünmedim o her şeyin üstesinden gelecek biliyorum hatta yapacaklarıyla bizi çok şaşırtacak ama ya ben başarabilcekmiydim? Kısa bir dönem bu endişeyle yaşadım ama çok şükürki atlattım ama bazen gidip geliyorum tabi :)... 3 aylık iken Ezel’in kalbinin delik olduğunu öğrendik beni en çok yıkan bu oldu zor bi döneme girmiştik en geç 2 yaşına kadar ameliyat olmalıydı 8 aylıkken Siyami Ersek hatanesinde ameliyat oldu toplam 10 gün hastanede yattı hamdolsun sağlıklı bir şekilde taburcu olduk hemen sonrasında eğitime başladık ayda 8 saat evimizin yakınında rehabilitasyon merkezinde hem fizyoterapi hemde bireysel eğitim alıyoruz…şu an her şey çok güzel gidiyor Ezel çok güçlü bir bebek Rabbim iyiki onu bana vermiş…

Oooo çok uzun yazmışım başınızı şişirdim ama paylaşmak istedim mazur görün :)
Bebişlerinizi birde Ezel için öpün

Ezgi Özgün

Ezel çok zor günler geçirmiş... Allah ona ve sizlere sabır, güç, kuvvet versin...

Sende Ezel i bizler için öp canım...

Canım ben aylardır kaynatmıyorum yani yaklaşık 6. aydan beri normal veriyorum suyunu,bize doktorumuz suyun içindeki mineralllerin falan kaynatılınca yok olduğunu söyledi yani gereksiz artık dedi sende kaynatma bence,büyüdüler artık..
Ezgicim tekrar hoşgeldin aramıza,ben seni hatırlıyorum tabiki de buranın müdavimlerinden olarak.. keşke hiç buradan kopmasaydın ,fırsatın olduğunda bişeyler yazsaydın emin ol o sabır gerektiren günlerinde yanında destek aradığında burada daha çok rahatlardın,ben kendi adıma yazayım bir sorunum olduğunda artık ilk yaptığım şey bu topiğe kızlara yazmak oluyor birbirimize çok güzel moral veriyoruz ve destek oluyoruz önümüzdeki günlerde görürsün artık..
Canım neler yaşamışsın yaaa ama neyseki üstesinden gelmesini bilmişsin,Allahım hep güç ve sabırla yanındaymış anladığım kadarıyla yaşadıklarınız kolay şeyler değil gerçekten ama baka ne güzel şu an herşey iyiye gidiyor sanırım..
Canım gebelikte hiç kendini belli etmedimi ya da yapılan testlerde çok şaşırdım?Şu an ne gibi etkileri var Ezelde yani iyi bir eğitimle ne kadar iyiye gidebiliyorsunuz?
O güçlü erkeki öp annesi bak Teo da arkadaşına slm söylüyo burdan..opuyorumnanaktan

Canım affına sığınarak soruyorum
Allah kimsenin başına vermesin....
Şu anda hal ve hareketlerinde bir kısıtlama varmı?

istediğin herşeyi rahatlıkla sorabilirsin canım sorun değil...
Down sendromunda herhangi bir kısıtlama yok sadece geç gelişim gösteriyor yani eğitimle üzerinde durulması gereken bir durum eğitim almazsa ne olur yürü ama dahada geç yürür veya sağlıksız yürüyebilir geç konuşabilir algılaması daha zayıf olabilir gibi eğitim ile daha erken ve daha doğru yapılması sağlanıyor....anlayacağın eğitim şart :)

senin bahsettiğin kısıtlama kalp probleminde olabilicek bişey ki bu normal bebeklerdeki kalp problemi içinde geçerli...kalp ciddi anlamda bebek gelişimini etkileyen bi durum en erken zamanda teşhis edilip ki ediliyor tedavisi yapılmalı...

ezgi tekrar hoşgeldin canım aramıza bende hatırlıyorum seni daha sık gel canım gerçekten kafa dağıtmaya birebir burası
ezel de çok tatlı maşallah o da sizde .ne kadar güçlüymüşsünüz ki çok zor şeyler atlatmışsınız dayanmışsınız Allah sabır da güç de veriyo bebeğin yanında olduktan sonra

ben dolmuştan indim sokaktan ilerlerken gözlerim doldu hemen eşimi aradım ece oynuyomuş daha trendeler eve girmek o kadar zor oldu ki şimdi arkadaşlarımı bekliyorum zaman geçmiyo canım bieşy istemiyo kızım kapılarda karşılardı annaaaa gel gel derdi kuşum ellerimi yıkamama bile fırsat vermeden yapışırdı çok özledim onu :gitme: Allah kimseyi evladından ayırmasın acılarını göstermesin hiç kimseye :gitme::gitme::gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…