2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayyyyy
ne güzel hareketlendi burası yaa
siz geçmişi okumakla uğraşmayın diye pek fazla girmedikti :)))

Bizde antalyaya gitmeden önce iyice besiye çekmiştim güzel güzel yediriyordum oğluşa ama ortda 1 hafta boyunca hiç bişey yemedi sedece emdi (allahtan kesmemişim)şimdi en az bi yarım kilo vermiştir
bu arada denize va havuza bayıldı bayıldıııı son iki gün soktuk ama çıkaramadık havuzdan her ne kadar tırssamda soktuk (zaten siteden tek tük giren vardı,temjizdir diye düşündüm)yanlız suyu görünce içmek istedi havuzun suyunu biraz içti ama denizden de içmeye kalkınca yüzü fena asıldı böcüğümün :) resim eklerim bende

9300 gr valla ama sanıyorum iri bir çocuk çünkü gören 11 kilo filan sanıyor ama 9300 gr

cevabımı aldım canom evdesin :)))

evet evdeyim canım burada yerleşik hayata geçmeye çalışıyorum 3-4 hafta buradayım sanırım..
bu arada beni kiler mi üzdü? cvp basit tabiki saygıdeğer kayınvalide ve kayınpedercim..anlatıcam çok uzun..

fıstık fıstık
siz bizim gibi tarama özürlü değilsiniz
zeynebin tam olarak yok daha saçları

olsun sevcecim inşaallah kızımızın sırma gibi saçları olacka bir bakanın aklından çıkmayan mükemmel saçlar sağlıkları yerind eolsun birtanem önemli degil gerisi

kız cemre ben sana kızıma yorum yap demedim mi canım heniye yapmadın bakayım neyse link vermek yaak kızlar irenbe yazın siteye bebek ismi bölümüne ecrin polat yazın oraya da kızım için yorum yazın oldu mu biraz emri vaki oldu kızlar ama özür dileirm affedin artıkın bacılar

batuhanın saçını kestirdik kızlar saçları çok uzundu sıcaklarda mahvoluyodu yavrum
her görende kız sanıyodu erkek olduğuna bi türlü inandıramıyodum yaa
ama şimdi tam erekk oldu

deryacım sende hoşgeldin
havuzu teoda sevdi heee maşallah
betülcüm ecrin çok tatlı yaa yerim o bacakları

yaaa kızlar banada artık esteda demeyin adım NURAN :)))

canım teşekkür ederiz kızım ile sana olur bundan sonra NURAN diye hitap ederiz gerçi ben diğer arkaşların da adını henüz tam bilmiyorum yasemin ve deniz haricinde

batuş ve teo çok ama çok ttalılar maaşaallah aralım benim için özel tabe :) diğer bebişleir ile berabe rrabbim onları hep korusun inşaallah amin

merhaba kızlar ben haziran 2009 annesiyim ve sizin tecrübenizden faydalanmak istiyorum
bişey sorucam biz mama yiyoruz mecburen sütüm çok az ama sorun şu

dr ya aptamil ya bebelac yada hero baby alın dedi,
biz aptamil aldık ama kızıma severek içiremiyordum tadını sevmedi ,içti ama biraz zoraki

sonra onu bıraktık bebelaz aldık,
tam olarak hatırlamıyorum ama onu kullanmaya başladıktan sonra sanırım kızım öksürmeye başladı ,boğazında balgammı gıcıkmı ne oluştu ve severek yemesine rağmen herseferinde kusuyor oysaki önceden 1kez bile kusmamıştı,

acaba üşüttümü yoksa mama böyle birşey yapmış olabilirmi
buda şimdi aklıma geldi ya
bunu yaşayanınız illaki vardır

tecrübesizlik ne kötü

Canım kaç cc veriyorsun ve ne kadar aralıklarda veriyorsun üşüttüm belki diyorsun nasıl giydiryorsun hayatım klimlı yerde mi bırakıyorsun cereyanda mı kalıyor acaba bende kızımı bebelac ile buyttum ama bizde böyle bir sorun olmADI birde sma milupadan bile daha iyi bir mamadır milupanın içindeki şeker oranı ve bir başka madde daha var diğer mamalardan daha fazladır karaciğeri daha çok yoruyor bakalım birde sma ver çok sık besleme ne kadarlık ya da kaç günlük aslında bebelac milupanın firmasına ait bir mama aralarınd açok fark yok sadece birinde 3 diğerind e4 gibi oran la rvar biraz daha ver bakalım

Nurancım batuhan çok şeker olmuş ya tam erkek olmuş valla ifade değişivermiş,saç gidince bebeklikten iyice uzaklaşıyorlarmı ne?

Gelelim beni niye üzdüklerine tatilde yazmıştım biliyorsunuz Teo hastaydı ve hem hastalık hem diş mahvoldu kuzum hep ağladı vs..
Bizim pimpirik sülale komşularının rahatsız olup bi laf etmeleri ihtimali üzerine bana ve eşime hep beraber toplanıp ankaraya dönelim dediler oysaki ben oraya 3 hafta kalmak için gitmişim bir dolu alışveriş yapmışım (bez,mama,et vs..)herşeyden fazla fazla aldım ki yük olmayım diye herşeyi geçtim bir insan nasıl olurda tek torununun ağlama sesine dayanamaz (aslında olay dayanamamak değil komşulardan laf duymak ve papaz olmak )bende bu sözü duyup kalırmıyım orda anında eşime hadi yürü bilet almaya gidelim benim ankarada işim yok akçaya gidiyorum dedim çok kızdım çokkk (babamda sağolsun izmire kadar gelip bizi aldı,ne babalar var gördüm ve babamın değerini daha çok anladım valla)

balkondan içeri girdik bu sefer kayınvalidem çok sinirlisiniz,oğluşa da çok bağırıyorsunuz falan diye üzerime geldi ki ne durumda olduğumu biliyor 1 hafta boyunca toplasan 5-6 saat uyudum antalya sıcağında klimasız bir evde salonda sıcaktan buharlaştım resmen ve tabi stres vs..

herkes çocuk bakıyor ,herkesin sorunları var diyip durdu (sorun bendeymiş gibi bir hava yarattı resmen acayip üzerime geldi)çok sinirlendim sorunlarımızın olduğunu,ilişkimize son bi şans verip bu tatile geldiğimizi,son 1 yıldır çok bunaldığımı,çok yanlız kaldığımı ve son sinir krizimi falan anlattım ayaküstü neyse ben bilmiyordum sizin aranızın kötü olduğunu falan dedi neyse o gece eşimle denizkenarında oturduk konuştuk bi kaç saat annelerinin yaptığı terbiyesizlik üzerine ..

herşeyi sineye çekip rahatlayıp eve gittik balkondalardı ara bozulmasın diye masalarına oturdum yine de ama benimle tek kelime etmediler (sanki suçluymuşum gibi..)tabi iyice kudurdum ve yattım ertesi gün yine tık yok eşim babasıyla uçak biletini almaya gitti (yani evde kimse yoktu tam konuşulacak ortamdı)ona rağmen tek kelime edip gönlümü almaya çalışmadı tek ettiği kelime balkondan onların geldiğini görmüş bileti almışlar dedi bana sırıtarak..

eşimde gelince niye yüzsün asık falan diye sordu (o da onlar yokken konuştuk herşey düzeldi sanmış,benim yüzümü asık görünce de sen soğukluk yapma falan dedi bana..ben eşimden bu lafları duyunca ve ailesinin tepkisizliği üzerine bağırarak ağlamaya başladım istenmediğim bir evde zorla duruyorum,kise tek kelime etmiyor benimle vs.. dedim özellikle bağırdım ki duysunlar diye..yine dışarı attık kendimizi parklarda tartıştık eşimlede papaz olduk ona da kızdım yanımda olamadığı,yeterince tepki vermediği için gitti annesiyle konuştu (hep arada yaverlik yapıyor malesef ,yüzyüze konuşma özürlüler resmen )bende konuşacaktım ortamını bekliyordum oğlum vs demiş kayınvalidem..

neyse eve gittik bi bahaneyle dışarı çıktık eşim ,ben ve annesi (kayınpeder asla girmez böyle ortamlara lafı söyler ve çekilir kral hazretleri..)konuştuk ben açtım ağzımı tüm içimdekileri söyledim bir çırpıda son bir senedir biriktirdiklerimi bile sonuç sen bizi yanlış anladın oldu ama tek kelime edemedi karşımda ağzım kilitlendi konuşamıyorum kızım diyip durdu (söyleyecek sözü yok ya ne desin başka)içimdekileri söylemenin rahatlığıyla eve döndük ben yine ara ara konuşuyordum soğukluk molmasın diye ama bir baktım karı-koca bana bir cephe aldılar ikiside surat beş karış konuşmuyorlar benimle falan o 2 gün geçmek bilmedi resmen hem misafirsiniz,hem istenmiyorsunuz,hem de ev sahibi yüzünüze bile bakmıyor nasıl zordu hep dışarı çıktık bizde oğluş her ne kadar huysuz da olsa onu da aldık sahile gittik vs..ve bizi bindirdiler o şekilde yolcu ettiler..
şimdi düşündükçe daha da deliriyorum benden sonra eşim onlarla konuşmuş bir süre görüşmeyelim demiş yaptıklarının nasıl bi terbiyesizlik olduğunu anlatmış ama olayı bu boyuta getirdiler malesef en başta kızım yanlış anladın diyip gönlümü alsalardı iş böyle uzamazdı belki,torunlarını severken hangi yüzle sevdiler şaştım kaldım valla.oğluşum bir bilse olanları,istenmediğini yüzlerine bakıp şirinlik yaparmı?neyse kızlar çok ayrıntılı uzun uzun yazdım kafanızı şişirdim ama napıyım sizler varsınız hayatımda uzak da olsanız,sanal da olsanız bana çok yakınsınız ve beni az çok tanıyorsunuz o kadar şişirebilirim dimi? :)
siz ne yorum yapcaksınız bu olaylara bakalım..

Son düzenleme:
batuhan tam erkek olmuş
zeynep anam zeynep o ne pozlar kuzum ya ne canlar yakıcaksın sen cadı....
ecrin de çok tatlı onu da yerim bitiririn
hepsine kırkbirkere maaşallah....tü tü tü :)

deryacım senin problemine gelince kayınvalidenlerin komşularla papaz olmaktan korkup ankaraya gidelim demeleri çok terbiyesizce olmuş... hayretler içinde kaldım.. nasıl böyle birşey teklif edebilirler...Ankaraya gitmemekle tepkini göstermekle çok iyi etmişsin....

bende çok sinirlendiğim zaman elimde olmadan bağırıp çağırıyorum annemde bana çok kızıyor ve kayınvalidenin söylediklerine benzer sözler söylüyor... bizim ne halde olduğumuzu çoğu zaman anlayamıyorlar...

sen onların evinde misafirken seninle konuşmamaları ayrı bir terbiyesizlik.... arayı yumuşatmaları gerekirken ipleri iyice germişler.... ve anladığım kadarıyla küs ayrılmışsınız.... eşin yine arayı iyi tutmuş ne kocalar var analarının dizinin dibinden ayrılmıyorlar.... akçaya gelmekle çok iyi etmişsin deryacım.....
geçmişe sünger çek canım görmek isterlerse torunlarını gelir görürler bu kadar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…