2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy bende artık kılomu takmıyorum kızlar yaaa amannnn alamıyorum ıste almak ıcınde ugrasmıyorum dunb gece ac yattım karnım gurulduyordu ama aral parmagımı brakmadıgı ıcın gıdıp bıseyler hazırlamadım kendıme oylee uyumuşum..
alamıyorum ıste ebru şallı gıbı 47 de kaldım ben :)))
Allahtan meme popo varda goze batmıom degnek gıbı yanı :)))

ama bende sevdanın veremedıgı o ıkı kıloyu almak ısterdımmm (bana ver sevdacım)

bu arada depresan ılaclarının kılo yaptıgı hakkında ne dusunıyorsunuz ? ben oyle duymuştum

bırde dogum kontrol hapları yapıyormuş dogrumu

bana dr.biraz iştahını açar demişti..bu arada benim böyle hiç halim felan yok ayşegüll sevda sizde de bu tür yan etkiler oldum u ilaçlarda acayibim yaa 4. gün oldu geceelri içiyorum ilacı..sizinkiler nasıl etkileri...

herkesin bebişlerin iştahı gitmiş ecrinde kaç günlerdir ağzına lokma sokmuyor suyla duruyor resemen çok canım sıkılıyor pekte ilgilenemiyorum hiç halim yok ilaç sanırım yan etki yapıyor çok bana ...başım uyuşuk gibi uykum yok ama uyşuk öyle kolum kanadım kalkmıyor ....

gözlerim bulanık gibi çenem bile çekiliyor geriye doğru kafam bulanık acayibim gerçekten ellerimde titreme oluyor bazen off off neler oluyor bana....

gecmis olsun deryacim...distende süttende olabilir sen süte yenimi gectin..atesi huzursuzlugu ve halsizligi yoksa muhtemelen onlardandir..bir muzu ez bir kac bisküvi meyve suyuyla erit yedir..bizde ise yariyo..dis bizde de ates yapiyo..
bu yaz benide ari soktu..arinin soktugu yer kizarip siserse en yakin acile gidin evde antialerjik yoksa ölüme bile götürebilir..

.Arı sokmalarının belirtileri nelerdir?

Belirtiler kısa sürer. Acı, şişme, kızarıklık gibi lokal belirtiler olur. Arı birkaç yerden soktuysa, nefes borusuna yakın bir yerden soktuysa yada kişi alerjik bünyeli ise tehlikeli olabilir.

Arı Sokması
Yaz aylarında başımıza gelebilecek tatsız sürprizlerden biri de arı sokmalarıdır. Arı sokmasının verdiği rahatsızlık kişiden kişiye değişir. Neyse ki hayati tehlike oluşturabilen ciddi reaksiyonlar nadiren görülür.

Arı Sokulan Kişide Neler Görülür
Genellikle arının iğnesiyle verdiği zehir, o bölgede basit bir bölgesel reaksiyona yol açar. Ağrı, şişlik, kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık oluşur. Ağrı birkaç saatte geçer, şişlik ise genellikle ertesi gün kaybolur.
Nadiren ciddi sistemik reaksiyonlar görülür. Bu durumda, vücudun farklı yerlerinde döküntü, kızarıklık, şişlikler olabilir. Bulantı, kusma, baş dönmesi, nefes almada zorluk ortaya çıkar. Kan basıncının düşmesiyle kişi şok tablosuna girer. Bu acil bir durumdur ve arı sokmasından sonra birkaç dakika içinde görülür.

Arı Sokmasından Sonra Neler yapılmalıdır?
Öncelikle, arının iğnesini biran önce çıkarmak doğru olur. Bunu tutup çekerek değil, kredi kartı gibi künt kenarlı bir cisimle cildi kazıyarak yapmak tercih edilmelidir.
Yara su ve sabunla yıkanır.
Buz uygulaması vücudun vereceği alerjik reaksiyonu azaltacaktır. Çocuğun izin verdiği ölçüde yarım saate kadar buz uygulanabilir.
Yara yerine karbonatlı su sürülebilir.
Duruma göre ağrı kesiciler veya antihistaminik türü alerji ilaçları yararlı olabilir.

alla allaaa nasıl ılac nan bunlar ben oyle etkıler yapmasını ıstemıyorum bana .. daha cok kafayı yerım yoksa :))) ben sadece dusuncelerımden sıyrılmak ıstıyorum uyuşuk gezmek deıl

ya kızlar dün sağlık bakanının söylediklerin göstermi haberlerde izledinizmi eşim diyodudomuz gribinden 5000 küsür kişi ölecek filan diyomuş gerekirse okulları kapatı uzaktan eğitim yapılcak onun çalışmaları yapılıyo demiş ayyy neler oluyo böylee yaa bide şimdi herkes grip kim normal kim domuz giribi nerden anlııcaz bizim orda yurtdışında öğrenciler geliyo hocalar gidiyo durmandan onlarla uhatap oluyoruz Allah korsuun

yasemin sen ne diyosun canım nasıl korunabiliriz şimdi aşısı gelcekmiş almanyada varmı etkilimi nasıl

tsk ederiz hepinize teyzeleri şimdi parmağımızla sorunumuz yok ama dünden farkı yok hala çok huysuz herşeye ağlıyor,hiç bişey yemiyor..

kokoshcat ağrıkesiciyi arısoktuktan sonra ağrısını kessin diye verdim canım zaten dişlerden dolayı ağlıyordu arı da tam onun üzerine sokunca ağrı kesici verdim ve iyi de geldi (internetten yapabileceklerime baktım buz ve ağrı kesici vardı) normalde alerjik bi çocuk değildir teo ama ne olur nolmaz diye korktum ama sadece şişlik oldu kızarma veye morarma olmadı hareketleri de normal olunca doktora götürmedim

kızlar bakın bu da benim hani gece yazmıştım ya üniversite zamanındaki halim..

yaaa evet eşimde dün diyordu kasımda aşısı gelcekmiş ama sınırlı sayıda bulup vurulabilirmiyiz acep?

geçmiş olsun deryacım gözümden kaçmış valla teonun durumu ben seni yerinde olsam aynısını yapardım buz ve ağrı kesici ne yapabilirsinki bu durumda alerjisi olsa belli olurdu şimdiye kadar dişle birlikte üst üste gelmiştir olay bizdede diş krizi sürüyo ya hepsinin dönemi hız kazandı sanırım bu dişler ve bebişler acı çekiyo benimde tırtıla alerjim var tenime değdiği an kızarıp kaşınmaya başlıyo bide metal ve gümüşe var yüzük dahi taksam hemen kabarıyo tenim bende bu yüzden beyaz altın kullanıyorum gümüş gibi gözüksün günlük hayatımdada kullanayım diye ben dün keşfettim bu halsizliklerin sebebini yasemin ve deniz sizdede vardı sanırım kızlar iştahsızlıktan yemek yememekten oluyo anacım varken hergün kahvaltı yapardık hazırlardı sağolsun o gitti ben kendimi sefil bıraktım bütün gün bişey yemediğimi farkettim halsizliğimide buna bağıyorum ben yemek yemek lazım ya ama çok üşeniyorum tek başıma kahvaltı yapmaya doğaçı doyurmaya çalışıyorum genelde bütün vakit bununla geçiyo ama doğaçta çok iştahsız hergün ne yedircem diye dört dönüyorum
denizcim evet depresan ve doğum kontrol kilo aldırıyo diyolar depresan aldırıyo fakat kontrol ilacı her bünyede aynı yan etkiyi vermiyo kimisinde kıllanma kimisinde cildinde lekeler yapıyo ben uzun yıllar kullandım hapı bende sadece leke yaptı artk hiiiç kullanmıyorum cilt dr. yasakladı başka yöntemlerle sağlığını koru konuş dr.la dedi ben yumurtalık kisti için kullanıyodum hapı gerek kalmadı şükür

kızlar bakın bu da benim hani gece yazmıştım ya üniversite zamanındaki halim..

deryacım gerçekten türkan sultan gibiymişsin kız hala güzelsin bence dediğin gibi hep balıketliydim demiştin ya çok ark yok herhalinle güzelsin canım eşinde zatenn öyle beğeniyomuş daha ne olsun benimki zayıf seviyo kiloluyken ben hissediyodum vermemi istediğini kendide dikkat eden bi erkek kilo alınca falan hemen frenler kendini

yasemincim burda ne demek istediğini anlamadım canım halim yok derken halsizliktenmi bahsettin anlamadım :bbo:

derooo nannn hatunn supermıssın kızzz ay bayıldım sana

ztn benım esmer hastalıgım vardır.. esmer kadınlara bıterım sende bı ıcım suymussun beee off be offff MAŞALLAH

Kılo aldırmam sebebı ıstah acmasımı yoksa sısırıyormu ?
ıstah acmasıysa ben almam o zaman kılo :))

Kılo aldırmam sebebı ıstah acmasımı yoksa sısırıyormu ?
ıstah acmasıysa ben almam o zaman kılo :))

valla benim kayınvalide biliyosunuz durumları kötü zamanlarından benden zayıftı 45 falandı beni geçmiş şimdi 56 kilo olmuş ama ağzı hiç boş durmuyo durmadan gidiyo geliyo yiyo öğün dışındada aldı yani yiyo eskiden yemezdi

ARAL buz dolabını kesfettı kac gundur açıp ıçındekılerle ugrasıyor delı olucam
hıııı dıyorum parmagımı sallaıyorum yanıma alıyorum bıraz sonra o bana parmagını sallıyor hııııı deyıp ve gozumun ıcın e baka baka koşarak buzdolabını açıyor onune sandalye koymaya basladım bende

derooo nannn hatunn supermıssın kızzz ay bayıldım sana

ztn benım esmer hastalıgım vardır.. esmer kadınlara bıterım sende bı ıcım suymussun beee off be offff MAŞALLAH

ayyy çok tsk ederim canlarım şımarttınız beni şimdi hoşuma da gitmedi değil ama diyorum ya ben resimlere falan bakıp kendimi kıskanır oldum yaaaa manyakmıyım neyim... o günlerde gelecek olgun ve halaaa güzel bi bayan olcam inşallahh(şimdi bu halimle kendimi beğenemiyorum)

ay o dolabı biz bir ay önce keşfettik malesef ve onun yanında mümkün değil açamıyorum açarsam mutlaka onun oynayacağı bişeyi alıp kapatıyoruz yada önüne oturuyor öyle bakıyor ne alsam diye..bu kimi zaman ketçap oluyor,kimi zaman sirke,danino artık ne gelirse eline ve geçen ketçabın kapağını aıp sallamış her yer ketçap olmuştu allahtan mutfaktaydık halı falan yoktu canım çıktı temizliycem diye..

bir de yapma dediğim herşeyi Teo da yapıyor inadınaaaaa...bu aralar tv nin ve bilgisayarın pirizlerine takık tutup çekiyim istiyor ben yapma dedikçe oyun yaptı gülerek yapıyor bana bakıyor artık pek tınlamıyım ilgilenmiyim diyorum ama tırsıyorum da çarpılcak falan diye..

deryacım maşallah çok güzel bir hatunsun...gerçektende benziyorsun burdaki resminde türkan şoraya .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…