2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

deryacım bence başka tür tişörtlerde dizayn et çünkü hamile bulman sürekli zor olacak süreklilik açısından diyorum herkese yönelik bişeyler yaparsan devamı gelebilir mesela bi kişi birden çok bişey alabilir ama hamile bi kişinin 2. isteği olmaz tahminim bence kendin başka şeylerde tasarla sen başarırsın bence madem buldun penyecini baskıcını üret bence başka şeylerde

kızlar arkadasım aradı star tv de beraber calıstık 3 yıl
cok samımıydık yedıgımız ıctıgımız bırdı
sımdı bana gelıyor gunu bırlık
yolda elı kulagındadır
hıc hazırlıgımy oktu
ben aralla evı topladım sıldım supurdum annemde yemek yapmıs hemen aldım yukarı cıkardım
napıyım ıs guc arasında bırde yemek yapamazdım kız yoldan aradı cunku denız ben bursaya gelıyorum arabadayım dıe :))
Allah ne verdıyse yıycez artık

dunde ben ankaradakı arkadasımla face den yazıstım
dedım ya ruyalarımızı bırbırımıze anlattık fln
ben bıraz moralımın bozuklugundan bahsettım bugun bır actım msjlarıma cvp yazmıs ama moralımıd aha cok bozucak seyler
ya ınsan ıc acıcı seyler yazar takma fln gıbı o ıse olayların ustune ustune gıtmıss
ben o bana evle ılgılı sorunlarını erkek tarafını fln anlattıgında ıdare et soyle boyle sen yanlıs anlamıssındır dıe bı suru ıc acıcı seyler yazıyorum onun yaptıgına bak delı oldum yaaaa

merhaba arkadaşlar nasılsınız hepiniz ben iyiyim iş güç ecrinin hastalığı derken hiç giremedim kusurumabakmayın allah a emanet olun ....

ecrin yenice iyi oldu bağırsak iltihabı olmuştu çok kötüydü ama şimdilerde iyi maşallah bu zaman zarfında ecrinde çok fazla ilerleme oldu zaten konuşması iyiydi şimdilerde çokta daha iyi oldu artık her şeyi sürekli ama hiç susmadan anlatıyor muhabbetediyor bir şarkıyı sonuna kadar benimle söylüyor herkesle muhabbetedebiliyor hep bune anne dede vs diye her şeyi soruyor okumaya çalışıyor çok hevesli serpilcim ecrininde elinden kitap kalem düşmüyor çok değişti huyuda daha sakin oldu artık azda olsa yemeğede başladı böyle işte .........

hepinizden allah razı olsun her zaman için....

Son düzenleme:
bu arada hoşgeldin yasemincim herşeyin yolunda olmasına sevindim canım çok merak ettik seni ecrinede geçmiş olsun canım çok sevindim onunda toparlanmasına

selam hatunlar
bende eblamdayım şu anda dün efenin 2, doğum günü vardı
kızlar bu doğum günleride rahat durucaklar anlıcaklar falan diye düşünmeyin hayal kırıklığına uğrarsınız :))
geçen seneninkinden daha zordu efeninki
2 dakika yerinde durmadı şımarmaktan mumu bile üflemedi doğru düzgün resim bile çekinemedik
sürekli koştular şımardılar

canım çok geçmiş olsun ecrine
bağırsak iltihabı nasıl oluşmuş ki
çok üzüldüm
ama iştahının birazda olsa açılmasına çok sevindim

merhabalar kızlar
yasemin ecrine geçmiş olsun..
sende artık güzel şeyler yazabilmişsin ecrinle ilgili çok sevindim.umarım hep böyle devam eder..
arda nında yemesi biraz düzeldi ama kızlar bu ara kusma problemimiz var.bir bahane bulup yemekten sonra ağlıyor ve hop yediği herşeyi kusuyor..ya altını değiştirmemem için ağlıyor,yada üstünü değiştirmemen için..anlayamadım bir türlü midesimi bulanıyor yoksa siz beni nasıl ağlatırsınız deyip mi kusuyor...2 gündür kusmuyor.ama ağlatmamak için neler yapıyoruz bir görmelisiniz halimizi..bu gidişle her şeyi ağlayarak elde edebildiğini görünce şımarık bir çocuk olucak..ne yapmalıyım sizce..
ayşegül maşallah doğaca ne güzel kilo almış ne yaptın anlat ya.. bizim ne boyumuz uzuyor nede kilo alıyoruzz...

atikecim bizdede aynı durum aylardır mevcut ağlama ardından kusma bizde anlam veremiyoruz bu duruma ağlatmamaya çalışıyoruz bizde aynı iştahı dr.un verdiği şurupla oldu canım burda yazmıştım 2gündüz azaldı iştahı sanırım alttaki köpek dişleride çıkıyo onun sıkıntısı var uykudan ağlayarak kalkıyo çünkü

hangi şuruptu canım ben takip edemiyorum fazla biliyorsun...

atikecim benin bildiğim kadarıyla yemek yemek istemeyen bebeklerde bu durum daha çok görülüyor.eger kilo almıyor boyu uzamıyorsa bir sorunu var demektir.bence doktora danışmalısın.

aşagıdaki bulgulardan şüphelenmiyorsan büyük ihtimalle psikolojiktir.
sizin hakkınızda çok sey bilmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum.mesela neler yiyor neleri sevmiyor.emiyor mu? bakıcısıyla arası nasıl? çocugun psikolojisini etkileyecek o kadar çok şey var ki.......
senin için biraz araştırdım.alıntı yaptım canım.belki işine yarar.... inşallah düzelir.....

Çocukluk yaş grubunda görülen bazı mide-bağırsak sistemi hastalıkları ile iştahsızlık arasında yakın ilişki vardır.

Bunlardan en sık görülen reflü adını verdiğimiz hastalıktır. Aslında reflü bir hastalık olmayabilir. Reflü mide içeriğinin zaman zaman yemek borusuna yükselmesidir. Mide içeriği yemek borusunda değişik yüksekliğe ulaşabilir. Üst düzeylere kadar yükselirse çocuk kusar. Bu nedenle kusan özellikle de sık kusan küçük çocuklarda reflüden şüphe edilir.

Aslında reflü özellikle hayatın ilk iki yılında fizyolojikdir. Yenidoğan döneminden itibaren görülür. Bebek oturduktan ayağa kalkıp yürüdükten sonra, oturarak beslenmeye başlandıktan sonra gittikçe azalır. % 80 den fazlası bu gelişimi gösterir. Daha az bir kısmı ise yıllar içinde kendiliğinden düzelmez ve çocukta bazı belirtiler ortaya çıkar. Büyüme geriliği gelişebilir. Uzun süreli öksürük, sık tekrarlayan ve uzun süren solunum yolu enfeksiyonları gelişebilir. Bazı çocuklarda soluk alır-verirken hışıltı nedeni olabilir. Astım benzeri tablo ortaya çıkabilir. Ancak iştahsızlık ile ilgili olan, fizyolojik olarak görülen reflüdür. Bu bebekler kolay ve sık kustukları için anne, bebeğin beslenmesinde çekingendir. Bebeğin beslenme becerilerinin gelişimi geri kalır. Buna bağlı olarak da iştahsızlık yaşanır. Erken dönemde belirlenip, anneye destek olunmalı ve bebek yakından izlenmelidir.
Bir başka mide-bağırsak hastalığı ise, besin allerjileridir. Bir nedenle çocukta allerji söz konusu olmuş ise anne yine ek gıdaların başlamasında ürkek davranır. Çocuğa anne-babanın endişesi ile uygun besinler verilmez, bebek beslenme becerilerini ve/veya damak lezzeti geliştiremez. Besin allerjisi genellikle iki yaşından sonra azalır ve geçer. Bu nedenle pek çok yeni besin iki yaşından sonra denenir. Ama çocuk iki yaşından sonra başlanan yeni besinleri sevmez, alışamaz ve bu durum iştahsızlık olarak yaşanır. Bu nedenle besin allerjisi teşhisinde çok özen gösterilmeli, aileler gereksiz yere korkutulmamalıdır. Burada hekimlere düşen sorumluluk büyüktür.
Mide-bağırsak sisteminin iştahsızlığa neden olan bir başka hastalığı ise kabızlıktır. Kabızlık da çocukların beslenme ve yemek yeme ile ilişkisini olumsuz etkiler. Çocukların hergün veya iki günde bir dışkı yapmaları için gerekli öneriler doğru verilmeli, aileler tarafından da özenle uygulanmalıdır. Lifli besinlerin arttırılması, bol sıvı almaları çok önemlidir.
Mide-bağırsak sisteminin fonksiyonel hastalıklarında da iştahsızlık görülür. Bu grupta midenin sindirim için gerekli hareketliliğinde sorun vardır. Özel bir yöntemle kolayca ortaya konup, teşhis edilebilir. Bir kısmında mide boşalması da gecikir. Çocuk acıkmaz. Gün boyu acıktığını söylemez. Buna rağmen bir-kaç lokmadan sonra doyduğunu söyler. Çabuk doyar. Yemekelerden sonra şişkinlik, geğirme sık görülür. Ağız kokusu da olabilir. Midenin elektrosu çekilerek teşhis edilebilir. Uygun tedavi ile sorun çözülebilir.

Prof. Dr. Benal Büyükgebiz

Son düzenleme:
hangi şuruptu canım ben takip edemiyorum fazla biliyorsun...

atikecim katılıyorum selcanın yazdıklarına bizim dr. yazdı canım ama ilk amacı alerji için olması bu şurubun fakat en çok iştah açma özelliğinden dolayı zayıf çocuk ve yetişkinlerde kullanılıyo en etkili iştah açıcı buymuş nette araştırdım adı prakten sende bakarsan nette birçok insan çok süper kilo almış artı uykuda veriyomuş ama doğaçta etki etmedi uyku olayı zorla uyuyo hala dr.una sormadan sakın kullanma çünkü ağır bi şurup artı vitaminlerle kullanımı şartmış bizim dr. kan kapsülüde verdi yiyeceklerine kattım

bugün gezmelere gittik arkadaşlarla ve çocuklarla
sonuç kocaman bir yorgunluk :)
zeynep gündüz hiç uyumadı
yavrum artık dayanamadı ve az önce gelirken arabada uyudu
ilk defa uyanmadan merdivenlerden çıkarıp yatağına yatırdık demekki baya yorulmuş
üzerini yavaşça çıkarıp öylece bıraktım

ayşegül doğaç gerçekten kilo almış maşallah
ilaçlar işe yaramış hep bböyle gider inşallah
iki gündür olan iştah azalmasıda dediğin gibi diştendir muhtemelen
çıkarsın onları rahat eder
zeynebinde 4 tane dişi kaldı çıkması gereken
ama bayadır ses yok
bakalım ne zaman teşrif edecekler

çok sağol selcan buna benzer bir kaç yazıda ben okudum.bu doktor daha ayrıntılı açıklamış...
iştahsızlıktan kaynaklanıyor olabilir...hiç yemediği şekilde yemeğini bitiriyor 1 saat sonra herhangi bir nedenle ağlayıp çıkatıyor..daha önce hiç öyle yemediği için fazla geliyor olabilir..bir kaç gün tekrarladı..bugün kusmadı...korkarak yedirdim ve bir kaç kaşıktan sonra bıraktım..
bakıcıya gelince; çok şükür gönlüme göre bir bakıcı buldum.(diğer bakıcıyı bıraktım.biraz bozuldu gerçi)
bir türlü ona ısanamamıştım..yeni bakıcı 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanan genç bir kız.en güzel yanıda eve gelmesi.sabahları biz çıkarken arda uyuyor oluyor..onu uykusundan içim parçalana parçalana kaldırıyordum diğer bakıcıya götürürken.şimdi kız uyanınca yatağından çıkarıyor,üstünü değiştiriyyor...ben öğlen gelene kadar oyuncaklarıyla oynatıyor.ben gelince arda kıza dönüp bay bay yapıyor.senin işin bitti der gibi. oda çabuk alıştı neyseki..
öğlen ben kahaltısını veriyorum.öğleden sonra kız tekrar geliyor..o kadar içim rahat bir şekilde gidiyorum ki okula...

selam kızlar
kayınvalidemlerdeydik bugün
gelir gelmez batuhan kusmaya başladı
11 gibi geldik şu saate kadar 4 kere kustu
artık kusamıyo öğürüyo sadece
bişeyde kalmadı midesinde kuzumun
o kustukça keşke ben kussamda sen kusmasan diyorum
4 kere üst değişti aynı şekilde benimde yatağı battaniyesi her yer battı
midesini mi üşüttü acaba yediği bişey mi dokundu
nöbetteyim bende bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…