2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınn ayşegül benimde bugün gözüm açılmıyo dün ağlarken uyumuşum son bi kaç gündür böyleyim eceye de kızıyorum baba diye sayıklıyo ama 5 dk durmuyo beni götürüyo yatağa yatırıyo zorla sonra süt istiyo kalkıp getiriyorum yatıyorum sonra su istiyo bebek istiyo istiyoda istiyo hepsini ben yapmak zorundayım babası gelince yıkıyo ortalığı
iştahı eceninde yok sütle yaşıyo gece su istedi dişi acıyo diyo bişey yerken midesi bulanıp çıkarıyo şeker bile isteyere k yemiyo bilmiyorum hangi dişleri çıkyo bizim daha 10 dişimiz var çıkacak olan
çok yorgun ve mutsuzum eşim sağolsun akşam çay yapıyo meyve suyu hazırlıyo getiriyo ben oyalayım diye zorla eceye bişeyler yaptırmaya çalışıyo bilg açıyo eşek yine beni çağırıyo sabah kahvaltıyı hazırlayıp kaldırıyo beni ama yetmiyo offffffffffff bende çok şey istiyorum hee bazen
şu mızmızlığımız bi düzelseydi o da yeter aslında

biyerimi ağrıdı acba ayşegül kıyamam yaaa
belkide yediğiniz bişey dokunmuş olabilir baksana seninde miden bulanmış
şükür şu an bişeyi yok

hem diş hem 2 yaş valla kafayı yemeden atlatırız inş
bide bahar sendromu var heralde bende koca kış depresyna girmedim artık girecem heee

apartmandan arkadaş yengesine oturmaya gidicekmiş bende tanıyorum yengesini bana sende gel beraber gidelim dedi
bende can sıkıntısından tamam geleylim dedim oraya gidicez bugün
değişik insanlarla biraraya gelmek istiyorum
herşeyden sıkıldım bu son günlerde

ne güzel sevda iyi oluyo birilerini görünce
bende cts leri iple çekiyorum arkadaşlarla toplanıyoruz diye
işyerinde hep insan içindeyim ama onlardanda sıkıldım valla

acaba bizmi çok abartıyoruz bu çocukların yaptıklarını yaaa
bu sorunları zaman zaman her anne yaşıyor
etrafımdaki hiç bir annenin sorunlarını bizim kadar paylaştığını görmedim ben
acaba burası paylaşım sitesi olduğu için direk anlatma modunamı geçiyoruz ne dersiniz :))

anlatığın kadarıyla sizin gurubunuzda çok eğlenceli serpil
hem ne güzel ecenin yaşıtı bi çok arkadaşı var ece için çok iyi oluyo toplantılarınız

valla bende bazen düşünüyorum ne var çocuk ilgi istiyo sabret biraz geçecek diye ama bi yere kadar yaa
eeeee bizde burda anlatıp rahatlamaya çalışıyorz hem hep problemlerini değil ki hem hüznümüzü hem mutluluğumuzu paylaşıyoruz bence garip bi şey yok

çok sıkıldım kızlar ya annem aradı pazar günü falan gelecem dedi gel dedim ben seni alırım 2dk rahat konuşturmadı doğaç zırlaya zırlaya sinirlerim çok gerildi benim tahmini midemin bulanması ilaçtan oldu sevdacım ağır geldi dün bide söylemesi ayıp tavuk yedim tavuktada kendim yapınca tiksinme oluyo bende başkası yapınca güzel yiyorumda kendim yapınca tiksiniyorum ondanda olabilir kısa sürdü zaten dediğim gibi birazda sinirsel herhalde adet olamadığım için çok gerginim doğaça yansıtmamaya çalışıyorum ama olmuyo çok kızıyorum arada şamarı yapıştırıyorum ne yalan söyleyim dayanamıyorum sinir anında susmuyo çünkü herşeyi yapıyorum memnun olsun diye ama inat ediyo hala diş sanırım arabalarını kemirmeye çalışıyodu demin havuç verdim eline üst köpek dişleri patladı uçları büyüdü alttada bi tanesi sivilce ucu gibi şiş sanırım onun sıkıntısı var 14.dişi bekliyoruz bizde şu an 13 tane oldu

birisi gelince yine faydası oluyo ayşegül inş doğaçta oyalanır ananesiyle
sabah eşimde diyodu bizim eceyi bırakıp bi kaç gün dinlenmemiz lazım diye şimdi onada evde bişey diyemiyorum eşimde çok yoruluyo bide ecenin mızmızlığını çekiyo onu istememesine rağmen oyalamaya çalıyo gurbet zor yaa eskişehirde olsak diyo eşim ikinci için hiç düşünmeyiz hemen yaparız diyo ama burda eceyle başedemiyoruz

al bendende o kadar serpil gurbet olduğu için böyle çekilmez soluk alma yok çünkü hiç eşim diyoki annem gelsin sinemaya gideriz falan diye hayal kuruyo adamcaz bu arada yanlış yazmışım 15. dişi bekliyoz köpeklerden önce 12 idi 2çıktı 14 oldu 15.de alttan patlıcak sanırım çok hızlı çıkarıyo doğaç hep öyle oldu yine öyle olacak sanırım

kızlar hadi siz orda yalnızsınız benim kaynanam burda banada çok yakın evi ama hiç bir işe yaramıyo malesef biliyosunuz zeynep orda durmuyo babannesine gitmek istemiyo gittiğimizde elimizden tutup eve eve deyip kaldırıyo bizi sevemedi gitti babannesini

babannesini sevmemesindeki sebep aslında biraz benim
k.validemlerin zeytinliği var burada ben yeni doğum yaptığım ilk günlerde bile beni bırakıp hergün bahçeye gidiyodu işide olmuyo orda aslında k. pederim zaten hergün orda o yapıyo her işi eşimin akrabalarıda hep buralarda oturuyolar bana çok gelen giden oluyodu ama benim k. validem hiç yanımda yoktu o dönemlerde sağolsun
işte benimde o günlerden kaelma kırgınlığım var k. valideme akşamları zeynebi sevmeye geliyodu kucağına vermek bile içimden gelmiyodu
heralde diyorum zeynebi sevmesini istemediğim için zeynepte benden etkileniyo oda kendini sevdirmiyo babannesine

aralada çok geçmi,ş olsun canım
bu aralar çok salgın var

batuhanında kusması durdu da ishali hala var
sabah yine yaptı paçalarından döküldü ya
günde 7- 8 kere yapıyo
doktora gittik sabah yine
başka ilaç verdi
Allahtan halsizliği huysuzluğu falan yok

haftasonu kızkardeşime gittim demiştim ya
ordan kaptık herhalde
orda olanlardan
ben,batuhan,kızkardeşim,eşi,kayınvalidesi,eltisinin oğlu,erkek kardeşim,halamın kızı
hepimiz o gece hastanelik olduk
şimdide eşim,annem,görümcem hastanelik oldu
herkes aynı şeyden şikayetçi
kusma ve ishal

ay canım ben burdayım ama yazamıyorum kagan bugün enerji dolu maşallah hiç durmuyor.öğle uykusunu da 40 dk uyudu uyandı koşarak banyoya gitti traş olmaya başladı.hiphop oynuyor kafasının üstünde dönmeye çalışıyor ona yetişemiyorum.yazdırmıyo ki.... sıpa.....

2 Yaş:
Beslenme:

Artık çocuğunuz aile sofrasında sizinle birlikte yemek yemeli, kendisini ailenin bir parçası olarak hissetmelidir. Kendi kendine yemesine, hangi yemekten ve ne miktar yiyeceğine kendisinin karar vermesine izin verin. Sizin göreviniz, ona sağlıklı seçenekler sunmak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına örnek oluşturmaktır. Çocuklar, anne babaların öğütlerinden çok yaptıklarından etkilenirler. Kendiniz sürekli kola içerken, çocuğa ayran vermeniz pek kabul görmeyecektir.
Diş Bakımı:

Günde en az iki kez dişler fırçalanmalıdır. Bunu yaparken ona yardımcı olun veya kendisi fırçalayıp bitirdiğinde kontrol edin. Diş macununu az miktarda ( bir mercimek tanesi kadar ) kullanın.
Disiplin:

2 yaş çocuğu sürekli ' hayır ' diyen, sizi reddeden, sınırlarını test eden bir çocuktur. Ne kadar sinir bozucu olsa da, bu gelişimin normal bir parçasıdır. Makul kurallar koyun ve bunlara uymasını kararlılıkla isteyin.

Bu zor dönemi daha kolay atlatmak için:

Sorun çıkmadan önce tedbir alın. Çocuğun zarar vereceği veya kendisinin zarar göreceği eşyaları ortadan kaldırın. Böylece sürekli ' Ona dokunma ' demek zorunda kalmazsınız.

Uygun olmayan bir davranış saptadığınızda, hemen başka bir eşya veya oyuncakla dikkatini dağıtın.

Eğer bir kurala uymazsa, bir açıklama yapın ve 1-2 dakikalığına onu sakin bir köşede oturtun ( Mola verin ). Bu mola süresi her yaş için 1 dakika olarak uygulanabilir.

Yerine getiremeyeceğiniz boş tehditlerle onu korkutmayın.

ıyi davranışı takdir edin.
Tuvalet Eğitimi:

Eğer çocuğunuz bezinin ıslandığını, kirlendiğini farkediyorsa, belki de tuvalet eğitimi için uygun zaman gelmiştir. Tuvaleti kullanma konusunda istekliyse, ona bir lazımlık alabilirsiniz. Bu süreçte ondan çok fazla şey beklemeyin, onu utandırmayın, başarılarını takdirle karşılayın.
Fiziksel Gelişim:

2 yaş çocuğu sürekli hareket halindedir.

Koşar, bir yerlere tırmanır.

Kendi başına merdiven inip çıkabilir.

Parmak ucunda yürüyebilir.

3-5 küple kule yapar.

Büyük düğmeleri ilikleyip çözebilir.

Gece uyku saati geldiğinde durmak ona zor gelir.
Duygusal Gelişim:

Kolayca kızar, sabırsızdır, öfkelenince ağlar.

Herşeyi kendi istediğince yapmak ister.

Her denileni reddeder, en sevdiği kelime ' Hayır 'dır.

Günlük düzen değişikliklerinden rahatsız olur.
Sosyal Gelişim:

Kardeşleriyle daha çok ilgilenmeye başlar.

Başka çocuklarla aynı ortamda oynamayı sever, ancak henüz birlikte oynamaz.

Paylaşmayı bilmez, herşeyin kendisine ait olduğunu zanneder.

Başka çocukları itip kakabilir, vurabilir.
Zihinsel Gelişim:

2 yaşın sonunda 3-5 kelimelik cümleler kurabilir.

Kullandığı kelimelerden çok daha fazlasını anlar.

Anlaşılmazsa hayal kırıklığına uğrar.

Karar vermede zorlanır.
Gelişimi Nasıl Desteklersiniz?

Onunla oynayın ve nasıl oyun oynanacağını gösterin. Başka çocuklarla biraraya getirin, ancak henüz birlikte oynamaz ve oyuncaklarını paylaşmazlar.

TV karşısında saatler geçirmesine izin vermeyin, yaşına uygun bir programı seyrederken de yanında olun.

Ona kitap okuyun, şarkı söyleyin, onunla konuşun.
Güvenlik:

Çocuğun yanında sigara içmeyin, içilmesine izin vermeyin.

Kibrit ve çakmakları, sıcak alet ve cihazları uzak tutun.

Arabada mutlaka yaş ve kilosuna uygun koltuk kullanın. Emniyet kemerinizi bağlayarak iyi bir örnek oluşturun. Çocuğu arabada asla yalnız bırakmayın.

Araç trafiği olan yollarda gözünüzü ondan ayırmayın, böyle yerlerin yakınında oynamasına izin vermeyin. Kaçan topunun ardına düşen bir çocuk, etraftaki arabaları farketmeyecektir!

Düşmesini önlemek için mobilya üstüne tırmanmamasını öğretin.

Bütün ilaçları, temizlik malzemelerini kilit altında tutun.

Yiyecek içecek kaplarında zehirli maddeler, temizlik malzemeleri saklamayın.

2 yaş dönemi
Bu negatif dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babasıyla sürekli çatışma halinde olan çocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir süre öncesine kadar neşeli, söz dinleyen ve kolay yönetilebilen çocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “2 yaş çocuğunda yargılama düzeyi oldukça yetersizken güçlü irade kombinasyonu onun anne babayla sıkça çatışmasına yol açar. ışte bu çatışmaların en üst noktası öfke nöbetleridir. Bu nöbetler çocuğun mutlaka kötü huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsüzlüğün ifadesi diyebiliriz. Çocukların öfke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geçeni fırlatma gibi oldukça çeşitlidir.”

Öfkenin nedenleri

ıki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:

* Oyuncağının elinden alınması
* Yıkanma
* Engellenme
* Baskılı tuvalet eğitimi
* Yemek yeme

Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.

Anne ve babaya düşen görevler

Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."

Bazen çocuğun öfke krizleri karşısında anne - baba çözüm üretemiyor, hatta çocukla ilişkileri bozulma noktasına geliyor. ışte bu noktada sadece öfke gösteren çocuğun değil ebeveynlerin de profesyonel yardım almalarında fayda var.

Son düzenleme:
Saol selcancım paylaşım için...
yani herşey normal sadece sakin olunnn kızlarrrr,demesi ne de kolay dimi!

bugün dışarıya çıktık birazdolaştık oğlumla resim,video falan da çektim aklımdayken durun ekliyim resimleri faceden bakarsız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…