2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bogazları enfeksıyon kapmıs ıltıhaplı dedı doktor ıcte ılaclarına devam bırde surup verdı oksurugu ıcın
o balgamınıa ttırcak rahatlıcak dedı oylke oldu bugun bıraz
burnuda cok akıoo evdekı herkes hasta
bugunde annem gelıo ıst dan

arala çok geçmiş olsun canım
balgamı atması çok iyi olmuş canım
salgın var canım herkes hasta

canım bende kışa gi,rerken almıştım lazımlığı
ozaman bile pipisi sığmıyodu
gerçi kulanamadık oyuncak olarak kullanıyo batuhan

batuhan bu aralar yine kilo aldı
porsiyonları azaltmaya çalışıyorum ama
banamısın demiyo

maşallah yaa yedikleride yarıyo demek bizimki halla çubuk kraker
bende bi kaç ay önce aldım lazımlığını tam bizimkinin popuşuna göre ama sandalye yaptı annem bir iki oturtmak istemiş oturmamış ben denemedim ayy bide o büyüyo gözümde iyice offfff taaaaaaa öğretmen olmak istiyorum kızlar anne için 5 gün 8-6 çalışmak çok zor yaa özelde çalışanlara hele Allah yardım etsin

ayşegül doğaç ne güzel konuşuyo
açıldı birden 3 kelimelik cümleler söylüyo maşallah...

kızlar hasta olanlara gecmıs olsun yaa ben aralın derdınden ıkı gundur sıze yazamadım
sızlerı soramadım..
vıdeolar resımle reklenmış bakamadım
annem gelcek ev cokkk dagınık ıs yapıyorum bır yandan aralı uyuttum
ay kızlar yaa Allahtan emıne annem var o olmasa ben kafayı yerdım ya Allah bınkere razı olsun
yemegımız yapıyor her yardımıma koşuyor
ne dıyım kı vben daha Allah dızlerıne saglık versın agrılarını dındırsın

serpil daha önce de demiştim gerçekten çalışan annelik o kadar zor birşey ki.en azından evi temizleyen biri olması lazım.
nurancım kaç kilo oldu batuhan..kagan fazla kilo almadı ama boyu uzadı.15 günde 4 cm uzamış.
emzirmeyi azalttım keçi sütünü arttırdım onun faydası oldu heralde.....
bu arada videoları izledim .süperler..
öpüp sarılasım geldi.
gerçekten kendimi teyzeleriymişim gibi hissediyorum.
denizcim korkma bu havalarda hastalıklar artıyor.2 güne hiçbirşeyi kalmaz iyileşir kuzumun...
ayşegül dogaç çok agladı dedin ya acaba acı eşiği düşük mü diye düşündüm.geçen birşey duydum çok sancılı dogum yapanların bebekleri acıya daha dayanıklı oluyormuş.ne kadar doğru bilemiyorum...
ben de 19 saat suni sancı çektim.seninki de zor olmuş..inşallah 2. doğumumuz kolay olur..

selcancım en son 2 gün önce tartıldı
yani doktora gittiğimizde. kilosu 18,500 boyunu bırakmadı bi türlü
bende evde ölçtüm 93 cm
yemek yemeği çok seviyo dediğim gibi porsiyonları küçültüyorum bende
hastalıktan sonra yemesi azaldı
üstünede düşmüyorum bende yemese vermiyorum
bakalım hastalığı geçtikten sonra eski haline dönecekmi

ayşegül doğaç ne güzel konuşuyo
açıldı birden 3 kelimelik cümleler söylüyo maşallah...
biraz önce seni kim doğurdu dedim anne doğurdu dedi evet 3kelimelik cümle konuşuyor ama kelime hazinesi biraz dar ama konuşabildiği kelimelerlede cümle kurarak konuşabiliyor

ağrı eşiği çok düşük bence en küçük bi darbe çarpmada ağlıyo hemen etinden et kopmuş gibi hatta bebekliğinde o ağlardı gün boyu ben yemek iş yapardım gaz sancısına dayanamazdı hiç bende senin duyduğunun bir değişiğini duydum bebekken çok ağlayan huysuz çocuklar büyüdüklerinde çok güçlü dirayetli olgun oluyolar diye duydum ama normalde hastalık dışında acısı yoksa gerçekten hareketli olmasına rağmen olgun bi çocuk sözden anlıyor uyguluyor mesela videoda dikkat ettiyseniz konuştururken ben doğaçı hiç zorlanmadım ısrarda etmedim söz dinliyor genelde inadıda canı yandığında huysuzlandığında tutuyor

ayşegülcüm demek ki çok sancı çekmekle alakası yokmuş.kagan acıya çok dayanıklıdır.bacagını ütüyle yaktı,kolu çıktı hiç tınlamadı.aglamadı bile...bende acaba doğru mu diyordum öyle birşey olsaydı doğaç da etkili olurdu degil mi? 24 saat sancı çekmişsin.
nurancım maşallah diyorum 41 kere maşallah.doktoru ne diyor canım biraz fazla değil mi kilosu.kağan da yemek seçmez iştahı iyidir ama artık fazla kilo almıyor.14.5 kilo.
ne yiyor mesela birgün boyunca.....
denizzzzz napıyor kuzun biraz düzeldi mi ?

biraz önce seni kim doğurdu dedim anne doğurdu dedi evet 3kelimelik cümle konuşuyor ama kelime hazinesi biraz dar ama konuşabildiği kelimelerlede cümle kurarak konuşabiliyor
maşallah canım yavaş yavaş kelime haznesi büyür
batuhan tekli kelimeler söylüyo 2 kelimelere daha geçmedik
ama bugün bana musluğu göstererek anne aç dedi
ondan sonra daha da demedi normalde ikisinide kullanıyo ama birlikte ilk defa kullandı
bakalım belki yavaş yavaş başlar

nurancım maşallah diyorum 41 kere maşallah.doktoru ne diyor canım biraz fazla değil mi kilosu.kağan da yemek seçmez iştahı iyidir ama artık fazla kilo almıyor.14.5 kilo.
ne yiyor mesela birgün boyunca.....

canım sabah kalvaltıda (09,30-10,00)bir yumurta,kaşar peyniri,süt,tereyağı birazda bal yiyo
saat 1 de bir muz yada elma yiyo
2,30-3,00 gibide yatıyo
5 de kalkıyo 6 ya doğru yemek veriyorum
akşamda 9,30 gibi yemek yiyo
ama aralarda bol bol emiyo
bazen bisüvi, çubuk kraker,çikolata yediği oluyo

nurancım birden başladı aslında demekki batuhanda birden başlıyacak 1 yada 2haftadır söylüyo doğaç çok olmadı

nurancım birden başladı aslında demekki batuhanda birden başlıyacak 1 yada 2haftadır söylüyo doğaç çok olmadı

bakalım artık ben çok üstüne gitmek istemiyorum ama
annemler kayınvalidemler kardeşlerim dedeler bütün sülale
niye daha tam konuşamıyo ne zaman konuşucak
diye soruyolar
bende sıkılıyorum artık
yavaş yavaş oda olucak merka etmeyin
sonuçta azda olsa konuşabiliyo
her çocuğun gelişim farklıdır falan demekten dilimde tüy bitti

Slmmm kızlar kaynatmışsınız yine..
benim öğlen bi telefonla yemekli misafirlerim oldu,temizlikti,yemekti derken nasıl akşam oldu anlamadım bugün..

Hasta olan kuzular bi an önce iyileşir umarım,dua ediyorum hepsi için kıyamam onlara..

Ben gaza geldim 5-6 tane video ve bir albümekledim facede..hatta yazınki teo hallaeri bile var bahçede havuzda oynarken falan hoşuma gitti yazı özlemişim gerçekten yaaa...Teo da seyrederken bayıldı cup cup yapcakmış yine:))

Ayşegülcüm evet valla kocaman maşallah şaşırdım doğaçın konuşmalarına çünkü sen hep hiç konuşmuyor falan diyordun ya baktım 3 kelimelilere geçmiş aşmış doğaçımız:)) yerim ben onun dillerini.. Teo gördüğünüz gibi video çekmemi sevmiyor zaten konuştuğu şeyleri de söylemiyor inatçı böcük.. bizim işimiz gücümüz kayuuu bu sıralar sürekli sıkılmadan seyredeyim istiyor,seyretmese de o orda oynası sesni duycakmış beyfendi..bende kızıyorum sürekli aynı şey sürekli çatışmadayız yanii..

Allahtan bu akşam ada ablası geldi de onunla oynadılar bi bakıyorum elele geziyorlar vede bi bakıyorumçadırın içinde boğuşuyorlar çok tatlılardı ona baka baka çorbasını da ,balığını da yedi bu akşam bende bi ohhhh çektim..

Nurancım bu arada batuhan gerçekten bayağı kilo almış,şimdi tam ısırmalıktır oooo!:)) şaka bi yana madem çok seviyor yemeği dediğin gibi porsiyonları kıs canım ileride sorun yaşamasın Allah korusun iştah çok pis bişey bi yapıştımı kurtulamıyo insan..mesela akşam 6 da yediriyorum bir de 9,30 demiştin yanılmıyorsam o ara çok kısa değilmi?neyse sen işini bilirsin annesi..

Teonun da kilosu yerinde (16kg) ama nasıl alıyor bilmiyorum..bazen abartmıyorum azıcık bişeyle yatıyor mesela dün sabah bir avuç cocopops yedi sabah sütle,öğleden sonra yoğurt ve akşam da yarım kase ekmeksiz çorba o kadar! ama süt mü yarıyor nedir bilmiyorum..o yüzden kıyamıyorum ya sütten kesmeye bazen çokişime geliyor..

Selcannnn sen normal doğummu yaptın,kağan kaç kilo doğmuştu yanılmıyorsam o da iriydi teo gibi nasıl doğurdun kısss?

Serpilcim bende senin gibiyim şu an halıların halini bi görmelisiniz aynı ece gibi ayran,meyvesuyu,süt farketmiyor damlayan herşeyi biberondan sallayıp dökmeye bayılıyor teo da ve ben çıldırıyorum tabi çünkü silsem de çıkmıyor lekesi..halıları yıkamaya vercem bende

yani çalışmasan da insanın sabrı kalmayabiliyor bazen çünkü sizlerin evler nasıl bilmem ama ben bu işe gıcık oluyorum eski temiz evim yok artık,yapamıyorum,zaman bulamıyorum ve gözüme battıkça da sinirleniyorum..mutfak dolaplarını içini falan en son ne zaman sildim hatırlaamıyorum..bu bende mi öyle ,sizde de durumlar benzer mi? yoksa bi tek benmiyim pasaklıııı:)))

deryacım yalnız değilsin bende aynıyım canım saldım çayıra mevlam kayıra evin hali ama böyle görmektende mutlu değilim psikolojimi bozuyor açıkcası çöplükte hissediyorum kendimi bi iş yapasım gelmiyo hiç başkasının yapacağı 10dk işi ben 1saatte yapıyorum doğaç yüzünden hiç çene susmuyo anne anne bakmazsa bağırıyo sürekli bakacakmışım ona bu ara buna takık yani yapacağın basit bi iş bitmek bilmeyin ne hevesin kalıyo ne isteğin saldım bende beklemelerdeyim büyüsede kurtulsam diye bekliyorum ama zaman zor geçiyor

bu arada bugün adet oldum kızlar sonunda ilacın 4.günüydü almadan ilacı başladı şükür rahatlarım inş. artık çok sıkıldım doldum bomba gibi :))

hadi gözün aydın ayşegül rahatlarsın artık
kız doğaç ne güzel konuşuyo öyle maşallah
biz daha 2 kelimeleri bile yeni yeni söylemeye başladık
doğaç şakıyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…