2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

nice güzel yillara derya saglikla huzurla ...
bizde bez sevdalisiydik..lazimligi görüdügünde aglamya basliyodu..yalvara yakara oturtsam 1 saat otursa yapmiyodu dedim heralde hazir degil tam pes edecektim,dedim kizim hadi yapta parka gidelim ciko vereyim..mizlaya mizlaya yapti cikosunu verdik parka gittik sonra kendi hadi yapalim dedi bu is hemen olmuyo o devre bilinclede asilmiyo sanirsam..
Sevdacim zeynep akilli kiz ins cabuk ögrenir üstelik titizde..
Erkek cocuklari biraz dha gec kalsa sorun olmuyo sanirim..ama 2 yas ideal bizde diye basladik..
bizdede 2 yas sendraomu var bazi günler agir oluyo..arka azilarida cikiyo..ama sabirla ve kararlilikla bende inat ediyom..onun mizlamasi sonuc verirse alisacak diye korkuyorum sabredebilir ve sakin olursam aglasada vazgecip susuyo..gecen elindeki suyu istedim vermem dedi bagirdi verirmisin kizim hadi ver anne susadi diye bagirdikca sakin inat ettim sonra al anne ic dedi..ama sabretmek cooookkk zor helede bende...Allah hepimize kolaylik versin...

nurancım buyuk gecmıs olsun.. o anı ben aral cok kucukken yaşadım.
rabbım kımseye yaşatmasın oyle bısey o caresızlık anlatılır gıbı deıl..
5 yaşına kadar oyle seyler ve kuru yemış tarzı yıyecekler tek basına vermeme lazım. hep yanında olmak lazım
aralda havuzda boguluodu yaa
off off bı anonce buyuseler bu guzel suratlar.
tekrar gecmıs olsun canım cok cok uzuldumg ozlerımd olarak okudum..
Allah bı daha vermesın.

bende cok yogunum dun aksam aytac gıttı o ukala babası geldı aldı goturdu
uzerımden yuk kalktı ama aral onu cok arıyor .. ıyıce uzerıne duşmeye başladım oglumun aytacı aramasın dıye
kızlar aral ıyıce aynı bızım gıbı konsuuyor . uzun zuun cumleler kurup sohbet edıyor
uzun uzun sarkılar soyluyor. o kadar ılerledıkı bu konuda. cevredekıler havuzda fln ınanamıyorlar.

su aralar karga karga gak dedı cık su dala bak dedıı dıyee dıyee sarkı soyluoo
anne babamla bankaya gıttık kara para verdık
arabada onde oturdumm kemer taktım dıo )))) bu tur seyler yanı
maşallah yaa
daha onunkurbanınıda kesmedık . aklımda hep ama babasını beklıyoruz
arabada alamadık henuz... alırsak yakın yerlere kaçıcaz hemen bı ıkı gunlugunee
oglumuda alıcam yanıma..
annem benı beklıo yemek yapmam lazım. aral uyuyorken.
cok yorgunum .
derya ablamdan da haberler ıyı deıl off yaa hıc guzel bı yaz deıl bnm ıcın . sadece annem burda ıyı durumda dıye mutluyum o kadar..
derya kocasıyla mecburen barıstı bılıosunuz ama adam hala tabık ı aynı ya evde fosur fosur sıgara ıcıyor yaa.. ırmak aytac nasıl buyuyorlar..
aynı zamanda ıstanbula ucraa bı yere taşınmışlar resmen bır koymuşş kavacık tarafında. duşunun kı mahallede su bıle yokmuşş tankelerle su gelıomuşş
ablam yapamıcam denız ben burda bu adamla yapamıcam dıo
benım bı ısım olsa buraya yerleslmlerını ısterdm destek lurdum onlara
ama suan nasıl olcak bılmıyorum
ablam cok kotu bunalımda.. cok ..

ablana çok üzülüyorum deniz inşallah herşey yoluna girirde ablanda rahat bi nefes alır
valla kızlar eşlerimizin kıymetini bilelim hepimiz harika eşlere sahibiz hepimizinkinin işi gücü var en azından belirli gelirleri var ya olmasa ?
işte sorunlar o zaman başlıyor
işsizlik çok büyükk bir sorun allah yardımcıları olsun

kızlar zeynepte maşallah artık tamamen konuşmaya başladı
yağmur yağıyor seller akıyor şarkısını baştan sona söylüyo face videosunu ekledim
hep benden şarkı öğretmemi istiyo
şarkıcımı olacak ne :) allah korusun kesinlikle istemem
uğur böceği- alibaba -küçük kurbağa- daha dün annemizin bunların hehsini bilo
maşallah çocuklarımıza çokk hızlı gelişiyolar

kızlar zeynebi görmelisiniz kapkara bi böcek oldu :)
fotoğraf makinemde sinir ediyo beni pillerini şarz ediyorum 2 resim çekince hemen kapanıyo
yenisini alıcaz
tamda resim video çekme zamanı ama çekemiyorum güzel anlarını (
denizdeki hallerini çekmek istiyorum

sağol denizcim şimdi dahada dikkat istiyolar
sizede çok geçmiş olsun aral nasıl? havuzda çok tehlikeli bir anlık herşey
Allah korumuş kuzuyu

canım ablan tekrar barışmış ama değişen bişey yok anlaşılan
arada olan yavrucaklara oluyo

aralla zeynebe maşallah
batuhan sizin kadar olamasada baya ilerletti konuşmasını
biz size göre daha gerideydik
artık iki kelimeleri daha rahat kuruyo daha anlaşılır
derdini az çok anlatabiliyo bu bile beni çok sevindiriyo
çok korkuyoduk konuşamıyo diye çok şükür onuda yavaş yavaş atlatıyoruz :)))

slm kızlar bizde de durumlar çok farklı değil ecrin sonm azıları çıkardığı için oldukça siinrli ve çok oldukça iştahsız umarım düelir yakın bıu halleri hiç çekilmiyor yaa...

aralada çok geçmiş olsun allah korusun yavrum benim aman dikkat et denizcim çok tehlikeli yaaa....

maşallah zeynebe arala ne güzel ilerletmişler konuşmalarıı...ben zaten hiç yazmıyorum ecrinin konuşması her zmana zaten çok düzgün ve uzun uzuzn bir çok cümle kuruyordu 1 buçuk yaşından beri o saydığınız şarkıların hepsini çok uuzn zmandır biliyor vede söylüyordu zaten ing.olarak da bazı şeyelri biliyor maşallah diyeyimde nazarım değmesin kitabı çok seviyor ama okumuyor yani okudum deyip bitin alfabeyi sayıyor ezberi oldukça kuveli...ecrin de böyle işte artık anlatacak çok falza şey yok her şeyi zaten yapıyor biliyor sadece bir tekl okuması kaldı gerisini hep biliyor okuyup yaarsa tamamdır...

selam arkadaşlar batuhana arala geçmiş olsun öncelikle Allah evlatlarımızın acısını göstermesin inş.
haticenin gelişiminden bahsedeyim şükür biz tuvalete yapmayı öğrendik gecede bez bağlamıyorum...evimde bi kaç kere tuvalete koydum yapamayınca tuvalete girmek istemedi bende biraz ara verdim afyona gidince annemlerde banyoda oyunla ögrendi eve geldik artık tuvalete yapıyo çok şükür...
konuşması çok güzel ve düzgün bizim konuşmamıza da parkta çok şaşıyorlar Allah nazardan saklasın hepsini...çok inat yanlız kim nerse tersini söylüyo inş. bu zamanlarıda geçecek
iştah bizde de yok onada sabrediyorum diş olayına veriyorum elbet açılacak iştahı...
Ayşegül Derya Serpil aranıza katılamadım ama resimlerinizi gördüm çok imrendim aranızda olmak sizleri tanımak isterdim nasip inş. bi gün oda olur...

selam kızlar aral uyuyorken gıreyım dedım. canım ck sıkılıo kızlar yaa su ablamın durumu annemın bu halı benı perısan edıo ustune ustluk bnm kendı ıcımde de sorunlarım var.. artık hıc bı seye tahammulum yok.. oyle cok tatıle gıtmek ıstıyorum kı dınlenmek ıstıyorumm nefes almak ıstıyorum

umarım ablamda o adamda kurtulur bı an evvel
ukala gıcıkk herseye ters cevap veren halaa ısı gucu dusunmuyor yaa kahveye gıdıomus hergun pıslık yaa
ya kızlar o adamın bu gune kadar bıze yaşattıklarını ablama yaptıklarını anlatam varya
sevdanın dedıgı gıbı
kocalarımız cok ıyı en azındna ıslerı guclerı var olmasada ekmeklerını taştan cıkarıcak yurekte ınsanlar.. sıgaradan ıckıden once coluklarını cocuklarını dusunen ınsanlar..
Allahıma nasıl yalvarıyorm bıze bır cıkıs kapısı gostersın dıye...

kızlar zeynebide bu aralar kimsenin evine sokamıyoruz misafirliğe gidicez içeri girmiyo
burası bizim evimiz değil diyo kapıda ağlamaya başlıyo ağlayarak sokuyoruz içeridede rahat durmuyo evimize gidelim diyo
neden böyle davranıyo anlamıyorum
aynı şekilde bize gelenleride içeri almak istemiyo
burası bizim evimiz gittttttt diye bağırıyo
bu dönemde normalmiki acaba ?

bide sorduğum sorulara saçma sapan cevaplar vermeye başladı
kayuku gibi :))
konuşmayı öğrendiği çin çokkkk şımardı aklınca benimle dalga geçiyo
bildiği bişeyi bile sorsam hemen abuk subuk kelimelerle karşılık veriyo bana

çokkk asabileşti illa dediği olacak yaptırmak istediği şeyi yapmasam 50 defa söylüyo ve mecburen yapmak zorunda bırakıyo
zor bi dönem bizleri bekliyo yine
bu arada gecelerimizden hiç bahsetmedim bu aralar yine çıldırtıyo beni
bazen sabaha kadar ayağımda salladığım oluyo ve bende öyle yatağın kenarına dayanmış bi şekilde uyuyakalıyorum o gece şanslıysam eğer eşim uyanırsa ayağımdan alıp yerine koyuyo yoksa öyle sabahlıyorum
bide sallama stilini bile değiştirsem hemen kızıyo
yastığın 2 kenarından tutup sallıcam illa bıraktığım anda anlıyo ya dötünü sağa sola çevirmeye başlıyo hemen :))
iyce dalana kadar elerim yastık kenarında iki büklüm olarak sallıyorum
bebekken bile bu kadırını yapmıyodu bu kız yaaaa
valla elinde oynatıyo resmen
canımın içi kızım benim her nekedr kızsamda bu yaptıklarına sizinde dediğiniz gibi sonradan pişman oluyorum annem demesine tav oluyorum hemen...

slmmmm güzellerrrrr...

sevdacım valla çok fena oldular asrın da çok fena sabahtan beri elim ayağım titriyor sinirden dayanamayıp bende zırlıyorum ne yapacağımı şaşırıyorum,yetersiz geliyorum lafımı dinlemiyor karşısında sinirden hüngür hüngür ağlıyorum umrunda bile değil bi tuhaf çocuk oldu telefonla babasını,ananesini falan arıyorum onlar konuşuyor da biraz susuyor tel kapatınca aynen devammm

ben çıldırcam böyle giderse gün sayıyorum valla akçaya son 3 gün orda bırakcam ağlarsa aplasın,tepinirse tepinsin şimdi alt komşuyla zaten papazım teo da bunu biliyor inadına kendini yere atıp tekmeliyor kucağıma alıyım diyorum ısırıyor,saçımı yoluyor,tekme atıyor vs..canımı yakıyor çok fena!

Bugün güzel güzel caillou seyrederken ağlamaya başladı nedensiz ve kendini yerden yere atmaya başladı normal mi kızlar yaaa sizinkilerde yapıyormu böyle? doktora falan götürsem mi acaba çocuğun delisi oldu çıktı..uslu uslu derken tepeme çıktı..offff offfff daraldım bunaldım,dışarı çıkıp tatil için alışveriş yapasım var ama teoyu bırakamıyorum kimseye annem de evden çıkamıyor bugün,herşey ters uyuz oldum...kötükedihüso

valla sevda ve derya bızde durumlar oyle deıl
zeynep gıbı baskasınını evıen gıtmemıze uuzlup aglamaz yada bıze gelenlere aksınee acayıp sevınıyor hergun bırılerı gelsın arkadasları gelsın buuyk kucuk kolu komsu hep bızde olsun ıstıyor yada bız gıdelım ıstıyor
anne gülyaz teyzelere gıdelımmm dıyor bana onun oglu 4 yaşında aral bebekk o gıtsınn dıye cocugumu ıteledıgı ıcın aralı goturemıyorum
bnmkının hıc vurma kırma karsındakı cocuga zarar verme huyu yok Allah bınlerce kez sukur.
sadece tek derdı oyun yakın temas.. capraz komsumun kızı fulin e bayılıoo anne fulin gelsın oynıyalım dıo ya bız o onlar gelıo cok guzel oynuyorlar maşallahh hıc kavga etmedıler henuz o da 4 yaşında ama cok mınyon aralla yaşıt gıbı duruo cok tatlı gozukuolarr
aral gıdıp tabı arada opuo fln kızı :))))))

deryacım tepnun dışlerı mı acıtıo canını acaba arkalar tamamen cıkmısmıydı
neden bvırden aglıyorlar ya anlamıyorum bı rbılene soormak hep beraber aydınlanmak lazım
aral sadece acıktıgında ve uykusu bastırdgıında mızmızlanıyor
maşallah oglum cok duzeldı yaaa
maşalahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cok cektım bende hıperaktıflıı nedenıyle cunku bılıosunuz..
sımdı bana anne arka dişim çıkıcaka cıyor dıyor
herseyın bılıncınde olan bır cocuk gorenler bu 4 yaşındakı zekaya konusmaya sahıp dıyorlar.
hangı yemegı yemek ıstedıgını soyluo bana
mesela makarna yap petcap mamomez ver yanında dıo hahahaha
bu aralar ıyı durumda yanı o gunlere nazaran dıyeyımm.. ama sebepsız hıc aglamaz
asrınınkını sormak lazım belkı aralda yada baska cocuklarda da olursa bılınclenırız

deryacım demek akcaya gıdıosun gorusmek bu yılda haram oldu sanırsam bıze..
arabamız yok delırcemm ya ne cok kolaylıkmıs araba bnm gıbı gezentı bırı ıcın..
deryacım ozelden tellerımız verelım bırbırımıze yolum belkı duser olur ya..
ararım gorusuruzz. annem daha ay sonuna kadar bende bana araba alınca4 gunlugune fln hıc olmadı bı yere gıdın ben evde yalnızda durabılırım dedı..
ben yakın yerlere gıtmeyı dusunuyorum . belkıde oraya gelırız kımbılır.

Doğum günü tebrikleriniz için çok çok çokkk tsk ederim hepinize hep beraber sanal da olsa kutlarız inşallah diğer yaşlarımızı da,hep paylaşırız derdimizi,mutluluklarımızı..sizi seviyommmmm!opuyorumnanaktan

D. günümün olduğu gün çok kötüydüm eşimle yine kötüydük yani ben patlama noktasındaydım ve patladım sanırım yineeee... o gün akşama kadar evde ağladım ,ayrılırsak olabilecek yaşantımızı düşündüm,asrının nasıl büyüyeceğini büyüdükçe babasından ayırdığım için bana nasıl kinlenebileceğini falan..çok ağladım kendimi paraladım o gün!
eşim zaten yalandan bi kutladı gece yatmadan önce o kadar..eskiden olsa ne planlar,ne sürprizler hazırlardı beni mutlu etmek için uğraşırdı bu adam ama yıldır tık yokkk! akşam asrını parka götürdüm o da işten çıkınca geldi parkta konuştuk biraz baktı yine çok kararlıyım iyiden iyiye konuştuk bu sefer..

sonra bizim arkadaşlar aradı (aslılar) rakı balık yaptık hadi gelin diye(ve tabi asıl amaç beni kararımdan vazgeçirmek) neyse asrını babaneye bırakıp gittik güzel bi geceydi ,ilişkileri konuştuk hatta bi ara bizim yüzümüzden onlar tartışmaya başladı :))
sonra bi baktım meğer eşim gündüzden onlara pasta siparişi vermiş sürpriz yaptılar pasta falan üfledim yani:)) küçük ama insanı mutlu edebilen anlar işte..

veee dün akşam için de eşim yine organizasyon yapmış (hani hep diyorum ya plan yapmıyor,sürpriz yapmıyor vs diyee adam coştu resmen:))) bana hazırlan dışarı çıkcaz sürprizim var dedi giyindim falan ama nereye bilmiyorum meğer d.günümün devamıymış
2 gün 2gece kutladım :))
Çok güzel flemenko müzik yapan bir yere gittik başka arkadaşlar da geldi tam sürpriz oldu yani bana..süperdi bayıldım bayan ispanyol dansçılar vardı flemenko yaptılar tak tıkı tak tak ayaklarını vura vura gipsy kings müzikleri fonunda çok çok güzeldi nasıl gaza geldim ders alıp ben de dans etmek istedim valla!(hep içimde kalan bişeylerden biridir bu dans olayı zaten)

sonra bir telefon teo durmuyo diyeee herşeye limon sıkıldı zaten kandil diye gitmek istememiştim alkol falan alamadık ama ortam çok güzeldi yine gitmek istiyorum
sonra bir bölümünü izleyemeden kalktık..eve döndüğümüzde teo gülücükler atıyordu nasıl gıcık oldum hemen ordan çıkan eşime de ,aruyıp çağıran ailesine de!((
olsun ama tadında ve güzel bir d.günü gecesiydi eğlendimmm...

Olsun deroŞumm cok guzel bır surprızz olmus ıkı gun teyy teyy cok sevındım sızlerınl adına..

Yolladım denizcim numaramı..inşallah fırsat yaratırsınız da bari yazın görüşüp yüzyüze tanışabiliriz çok isterim hem daha yakın akçay..

Teonun azılar duruyor belki de ondan kuduruyordur ama inat yapıyor bu çocuk yaaa yapma dedikçe inat yapıyor bende ilgilenmez bir şekilde bırakamıyorum malum çok ses yapıyor salak komşuların derdine..offff çok bunalttı beni çokkk!

dışarı çıkarsak iyi ,başka ev falan da yadırgamıyor hele eve biri gelsin çok seviniyor ama dediğim gibi bugünlerden beni çok kızdıryor..

Dün nihayet hepatit a aşısını yaptırdım acaba ondanmı böyle huysuzlandı ki? bir de yağmura yakalandık sırılsıklam oldu nasıl oynadı yağmur sularıyla hasta olcak diye çok korktum gece,bir de böyle mızıklayınca..yağmurda videosunu çektim çok komikti eklerim faceden..

siz naptınız aşı yaptırdınızmı ,yan etkisi oldumu kızlar?

Bir yandan bavul hazırlamam lazım,işim çok..haftasonu sınava gircem kpssye 2 gün sonrasında da plan yaptım faceden çocukluk arkadaşlarımı buldum lojmandan birlikte büyüdüğümüz onlarla buluşcam 20-25 yıl sonra :))

slm kızlarr ooooo herkesde sinirler tavanmı yapmış yine ne
deryacım hayvanat bahçesine gidebilmişsiniz fotoları gördüm hepsine bakamadım son zamanlarda çok yoğunum ya akşam nasıl oulyo anlaıyorum yeni oda arkadaşımda başladı hem ona anlatıyorum hem kendm yapıyorum vs. dün kandil kutlamak için taaa 11 e doğru arayabildim aileyi
bende yıllaaarrr sonra ilk defa çocuksuz kızkıza akşam dışarı çıktım 10 buçuk oluyodu ece uyuyamamış ben yokum diye eşim aradı evlere dağıldık ama çok eğlenceliydi benim için şimdi hepsi öğretman olduğu için tatile gittiler bayramdan sonra tekrarlıııcaz inş deşarj oluyo insan valla engelleyen annee sütt mama kavga sesleri yok rahattı yağmurlu olunca hava kimsede yoktu rahatça güldük eğlendik

yarın kpss var yaa offff çok stresliyim çalışmayı bırakalı çok oldu şimdi istediğim gibi geçmezse eşim yine laf söyliiicek onada dert yanmaya gelmiyo madem şikayet ediyosun şartları değiştirmek elinde bişey yapmıyosun diyo ayyy yani ben tamamen işsiz değilim sounçta hırs yapmıyorum olursa olur diyorum ama baznde şikayet ediyorum ona tatilim az eve geç geliyorum vs. diye o da işte böyle başıma kakıyo şimdi bide o evde tatilde kayınvalidemle eceye bakıyolar ; memlekete gitsem ordaki işleri halletsem diye bakıyo buraya bnim yüzümden hapsoldu ya ondan belkide tavrı bilmiyorum eskişehire gittik geçen haftasonu 10 gündür filan konuşmaya fırsatımız yok ben erken yatıyorumo geç kayınvalidemle oturuyoruz konuşamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…