2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sanki ben öğretmen olsam şikayet etmiiicem öğrenciler çok ukala terbiyesiz diicem ; evde çok iş oluyo extrası fazla diicem yoruluyorum diicem sonuçta burdaki gibi olmııcak işim bunları düşünmüyomudur nedir
ece çok dondurma yiyo son zamanlarda boğazı şişmiş ilaç kullanıyo ondan biraz huysuzluğu var gece acıdıkça ağlıyo gerçi ece dişim patlıyo ; acıyo diye ağlıyo dr boğazları kızarmış ondan diyo var bi huysuzluk bide çok sıcak ya o yüzden bişey yiyesi yok çooocumun göbeği vardı kendi kuru olsada şimdi o da yok su içi pduruyo akşama kadar istediğimiz bişeyide yaptıramıyoruz ki artık kendileri ne derse o
zeynep ne tatlı olmuş maşallah evede sokamıyoruz ki bizimkide yatakta park diye kalkıyo park diye yatıyo bide sürekli banyo yapmak istiyo soyunup dikilyo olmadı açıp giriyo banyoya zor bunlarla işimiz artık
nurancım batuhana çokk geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın canım anlık bişey herşey valla Allah korusun esirgesin yavrularımızı

deryaa sanada başarılar sınavda inş bu sefer iyi geçer yaa ikimiznde

deryacım ayşegülle buluşmuşsunuz yine fotoları gördüm hepsi çok güzel hepiniz çokkk güzelsiniz bu sefer annelerin gelmeside iyi olmuş belki azcıkta olsa rahat etmişsinizdoir
akçaya gidiyosun demek orda internetin varmıydı ?
arada bize selam ver bizi unutma olurmu ?
ben hepatit a aşısını yaptırmadım bbilmiyorum nedense bu sefer ihmal ettim bu aşıyı
artık yaptırmam heralde

serpilcim hakkında hayırlısı olsum canım dediğn gibi en azından çokkkk güzel bi işin var belki böylesi senin için daha hayırlı
sen yinede elinden geleni yapıp sınavlmara giriyosun çabalıyosun
bakalım zaman ne gösterecek ...

deryacım bizde canım vara yoka yas duyan gerçekten abartmıyorum ne oldu düştümüüü neren acıdı diye geliyor bir ağlama krizi tutuyor her şeye giyinmek soyunmak hele kbus oldu bizde sürekli ağlıyor giyinmeme birde aşırı huysuzluk başladı serpilin dediği gibi hiç bir şeyi beğenmiyor hep kendi istediklerini giyiyor ve üstelik giymek istediği eyelrde ya benim kıyafetlerim yada başkasının kii büyük şeyler yani onlarla sokağa çıkmak istiyor bahçede öyle geziyor çıkarmıyor üzerinden yani çok tuhaflaştı iyice....dediği dedik ne isterse yapılsın diyor yapılmadımı çok kralı bir şekilde küsüyor gün boyunca yani yıldırıyor artık en sonunda dediği oluyor ağlamak felanda cabası ben pek aülamasını tınlamam ağlar ağlar saatlerce en sonunda ne bulursa bna attar kızıyor dövyor beni...

deryacım doğum günün çok güzel geçmiş eşin çok güzel sprüz yapmış ...

serpilcim bizde de aynı yani durumlar ecrinde artık bir yetişkin ve yetişkin gbii her istediğinin yapıyor yaptırıyor beni hiç asla dinlemiyor hala her yerleri dağıtıyor karıltırıyor evi çok fazla dağıtıyor asla toplamıyor birde sen topla işi ne diye bana tuhaf cevaplar vriyor kii hiç böyle konuşmayız nasıl biliyor duyyuor anlamıyorum ...

bende hepatiti a aşısını yaptırmadım ...düşünmüyorumda artık

sanırım buda bu yeni dönem kızlar herkes bir şeyelrden şikayetçi biz dişimizi çıkardık son 2 tane kaldı onlarda yakındır artık...darısı sizin başınıza zor oldu ama başardık..park kabus bizde yaa sürekli parka gitmek orada kalmak ve gelirken çok ağlıyor sinirediyor beni....off hiç hiç hiç dinlemiyor bu kız benim sözümü.....allah çok huysuz değil ama çok şımarık yaramaz hiç kız gibi davranmıyor erkeklerle oynamayı çok seviyor ...birde kalem defter başka asla oyuncak oynamıyoruz sizinkiler oynuyormu ecrin halao ynamıyor hiç....

ben bayadır alerji şurubu içiriyorum iştahını arttırması için bi parça işte yiyor hala heryi püre olarak yiyor yoksa 2 kaşık yeyip tükürüyor hala iştahımız dğzüelmedi hala meyve meyeve suyu süt vs.sevmiyor tükürüyor yenice ilk defa fındık yedi geçen 1 tane...ağzına alsada yemiyor tükürüyor yaa....bu sıralar ilk defa yoğurdu sevmeye başladı hiç bu zamna kadar sevdiği bişey yoktu..boyu uzadı biraz zayıfladı da o fotoğraftaki hali kalmadı tontiş yanaklar indi..yemeğince kötü oldu...eşim yine allaım dedi o kutu mamadan ben aldırtmadım boşver yediğini yesin zaten vitamin şurubu da içiyor onu takviye eder nasıl olsa...2 hft.hiç kahvaltı yapmyıordu daha yenice birazcık yoğurt yemeye başladı sadec yoğurt ama başka bişey yok ..olsun buna şükür....bu içirdiğim şurup biraz uyutuyor ecrini normalde hiç uyumazdı gündüzzleri artık 1 saat uyuyor şükür kii...gecede geç yatıyor çişe kalkıyor uyanıyor biraz ama yinede iyi sabaha kadar otursak daha kötü en azından uyuyor biraz kalkıyor öyle idareediyoruz işte....

Son düzenleme:
zeynebinde iştahı sıfır yasemin gün içinde çok az şey yiyor
bende polen aldım onu veriyorum akşamları sütünün içine bir çay kaşığı atıyorum allahtan onu sevdi içiyor ama 150 mg içiyor hala yani bebekliğindeki gibi
eee sen nasıl veriyorsun polenini ecririn sütte içmiyo cimcime
kaşıklamı yediriyosun ?

bu arada boyu 88 cm kilosuda hala ve hala aylardır olduğu gibi 12,400 civarı

he bide 2 sabahtır bıldırcın yumurtası pişiriyorum tavada zaten azcık bişey oluyo iki lokmalık oluyo onu azcık ekmekle yediriyorum zorla
alıntı yapıyorum
BURSA - Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtasının süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye çok iyi geldiği bildirildi.

Anadolu Üniversitesi Sağlık Kulubü'nün internet sitesinde yer alan makalade, öksürük rahatsızlığı yaşayan bir doktor başından geçen ilginç olayları anlattı. Operatör Doktor Aytekin Ertuğrul, 6 ay boyunca yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, ilaç kullandığını ve iyileşemediğini anlattı.

Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun çok faydasını gördüğünü söyledi.
Doktor Aytekin Ertuğrul, Avrupa'da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, "Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabii bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en bilinen özellikleridir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir" dedi.

Aytekin Ertuğrul, bıldırcın yumurtasının nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı:
"Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz. ıdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az 3 ay."

deryacım eşin ne güzel süprizler yapmış
doğum günün tekrar kutlu olsun canım :)))

batuhanında 16 dişi var ama arkalar yine kabarmış biri patlamak üzere hafif kanamış

deryacım batuhanında öyle birden krizleri tututo özellikle geceleri uykudan ağlama krizleriyle uyanıyo
istediği herşeyin olmasını istiyo

bende aşıyı daha yaptırmadım
tam niyetlenmiştim ogün ateşlendi birkaç gün sürmüştü sonrada fırsat bulamadım

zeynebinde çıkması gereken 3 dişi kaldı onlarda bi çıksa 20 i tamamlıyo
sonrada 6 yaş dişleri çıkacak kızlar 6 numaralı dişler daimi diş kalıcı yani değişmicek aklınızda bulunsun çoğu anne onlarında değişecek sanıyo küçük bir çürük olsa bile nasılsa değişecek diye ihmal ediyo
diş doktorunda sekreterlik yaptım bi dönemde :))

sizinkiler diş fırçalıyomu kızlar zeynep bi ara çokkkk meraklıydı dişlerini fırçalamaya elinden fırçayı zor alıyodum şimdi ise fırçalatmıyo
çok korkuyorum çürücek diye
ZYMAFLUOR kullanıyorum ben sizde veriyomusunuz ?
damacana su kullandığımız için onların içinde flor oranı çok düşük bu yüzden dışarıdan takviye verilmesi gerekiyormuş...

Son düzenleme:
herkes nireye kayboldu yine ...
yeni arkadaşlarda uğramıyo
beren bebek meleğim yıldız noldu kızlar sorun yoktur umarım ....

sevdacım batuhan çok meraklı diş fırçalamaya ama sadece suyla fırçalıyo şimdilik
hadi dişlerimizi fırçalayalım diyorum hemen koşuyo :))))

canım benim eskiden sırf polen değildi polen bal arı sütü karışımı macun gibiyidi onu bir tatlı kaşığı veriyordum ilaç diye veriyordum tadı iyidi yiyordu..şimdiki sırf polen onu uzun zamandırda veremeiyorum süt vs.içmediğinden bu günde mmasına kattım onu sütle yapıyorum öyle kendimce ben bir yerlerden bişeyelri takviye etmeye çalışıyorum işte annelik..bıldırcın yumurtasınıda çiğ olarak veriyorum pişmiş yemiyor daha tavada hiç sevtesi yok hiç yemek öyle ekmekle banı pbişeyler önceden kahvaltımız bebek gibi karışımdı artık onuda yememdiğinden ne yazık ki yumurtada yediremiyorum eskiden okarışımın içine rafadan yapıp püre yapıp yediriyorum her şeyi azda olsa şimdi hiç sevmiyor büyüdü yaa içi kabuletmiyor haklıda hepsi karışıyor birbirine ama güzek vitaminli oluyordu artık sadce yoğurt yiyor çok az bazen rafadan yumurta sarısı y,yor yarısnıda çöpe işte...birde poleni bazen ilaç diyede suyalada verdiğim oluyor....

bizim cadının boyuda 89 cm geçen ay hiç uzamamıştı bu ay uzadı biraz....kilosunu bilmiyorum tartımız çalışmıyor....ecrin suylada macunlada dişlerini fırçalar tabi annesi unutmasa yavrum çok seviyor diş fırçalamadını ama macunu yutmasa birde.....

bi<zde de düğün telaşsi var sünet düğünümüz var ona hazırlık yapıyoruz ecrine alış veriş yapacağız diğer düğünümüze aldık bir iki kıyafet giiydik şortlu takımdı şimdi ise gelinlik almayı düşünüyoruz nişanlık felan vardı giydide çok ...çevrede de düğün çok şimdi düğünden geldik ecrin bayılıyor düğüne geline gideceğiz gelin çıkcak oynu8ycan anne oynuycak ecrin oynuycak diye sayıyor her gün gelin oluyor kendisi ...bayılıyor ....

Son düzenleme:
günaydın kızlar
bugün eşimin izni bitti ve işe başladı
ayy sabah kalktım bi tuhaf oldum onu yatakta göremeyince 2 haftadır bi tek tuvalete ayrı gittik okadar yani :)
hep beraberdik canım kocam benim sağolsun bizsiz bir anını bile geçirmedi onu çokkkk seviyorum
kendimi yalnız hissettim hemen size koştum kızlar sizlerde iyki varsınız...

günaydin sevda...
benim esimde okul tatile girmesine ragmen tatile giremedi..hala son sinavlarin sonuclariyla ugrasiyo..bide yaz kursu var burda orda türk cocuklarina ders veriyo..
hava burda cokkk sicak..sabah sabah ekmek kalmamis krep yaptim yandim sicaktan bide ütü acil gömlek...

günayydınnn
yasemincim seni görmüşken sorayım nasıl gidiyo wc işi
ayyyy ece o kadar inatçı ki söylüyo anneeee çişim geldii diye koşuyo bezine yapıyo wcye lazımlığa hayatta yapmıyo biraz kaçırsa hemen tutuyo dün hiç bağlamadım sabah o kdar sormama tutmama rağman saatler sonra kaçırdı altına sonra yine bağlamadım nerdeyse 5 saat tuttu odasında işemiş nasıl ağlıyo bağırarak çok seviyo kakasını çişini bide dün çok sinirliydi baktım kaçırcak gibi wcye tutuyorum yapmıyo tutuyo geri kayınvalidemde bizde yaa altı açık diye huysuz bugün etkilendi çocuk eşimde bi yandan çok hırpalandı vs deyince bağladık ger yok yaa bizim kız heralde okula başlayıncaya kadar bezli kalacak kıyamıyo ne babası ne babannesi ama yanii o kdar su ve süt içmesine rağmen 5 6 saat tutması normal mi ki

benim çalışkan kızm gezmeye bile pitabıyla gidiyo :)

Son düzenleme:
krep hamurunu ben tutturamıyorum yasemin ya
hiç güzel yaptıklarım
seninki kıvamlı oluyosa bana 4-5 kreplik ölçü verirmisin canım
eşinin yazında çalışıyo olması biraz kötü olmuş ama olsun sizde haftasonları gezdirirsiniz zeynebimi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…