2009-2010 Anneleri 2011 Annelerine Alışveriş Önerileri

uzun dönem için alışveriş yapmayın kızlar. 0-3 ayları alın yeter. her beeğin doğum kilosu, gelişimi aynı değil. bebeğinize göre alırsınız. aldığım emzikler bile elimde patladı, çünkü bücür ağzına bile koymadı. çıt çtlı body çok işe yarıyooo. bende 3-6 ay 15 tane vardı. yazın çok sıcakta bi tek onu giyiniyordu. zırt pırt kustuğu için sık deiştirdim. ama benim 3-6 giydirdiğim dönemde 6-9 giydirenler de vardı. o yüzden acaleci olmayın. bedenler tutmayabilir.

ayni mesaji iki kez yazmisim yuff:) tavsiyelerim asagidadir .. 7 ay 2 haftalik "ENGIN" tecrubelerim

Son düzenleme:
ayy bende eksik kalmayayim yazaayim bizim kizlarin hepsi yazmis masallh:) ben hamileyken hic haberim yoktu buralardan kafama gore aldim kimsiini hic kullanamadim kimi seyi eksik yaptim o yuzden aslinda cok yararli bir topic olmus az cok okudum herkes ayni fikirde sanirim . bol bol kisa kollu bady alin alttan citcitli atlet niyetine yeni dogandan ziyade 0-3 ay daha ideal cunku dogum kilos frakli oluyor bebeklerin hem uzun sure kullaniliyor cilginca eldiven ve sapka tavsiye ederim cunku en cok onlar kullaniliyor yeni dogdugunda sonracima lansinoh krem alin ama cok buyuk almaniza gerek yok cunku iki hafta sonra gogus uclari iylesiyor ve adapte oluyor . kendizni icin hastaneye mutlaka terlik goturun dugmeli gecelik corap bebek icin ise ne var ne yok koyun valla hepsi lazim oluyor ben 2 gun kaldim butun battaniyelri zibinlari kullandim. sonracimaaa bebek burun aspiratoru denen bisey var burnundaki sumukleri temizliyor :) cok lazim bisey o simdiden alin koyun bi kenara .. yunlu orgu seyler ben pek kullanmadim kullanmiyorumda patikmis yelekmis ama onlari zaten babaanneler anneanneler yazpiyor ayakkabi filan hic almayin zaten luzumsuz bir olay bol bol corap ediven sapka ve zibin bunlar varsa gerisi hikaye bebeginziin camasirlarini ayri deterjanla yikayin ebbekler icin ozel olanlari var cunku cok hassa oluyor ciltleri filan ..ve hepsinden onemlisi kendinizi en acilinden iyi bir marka kamera ve fotograf makinesi alin onun her anini olumsuzlestirmek icin bakin bu zibindan da onemli bir konu. biz profosyonel slr nikon fot. makinesi ve sony marka kamera adik borca girip ama simdi diyorum iyiki aldim cok guzel bir arsivimiz oldu simdiden ....

sonracimaaaa battaniye cok onemli bir mevzu ama oyle orgu filan degil yunlu de olmaz agzina giriyor killari mesela ben dogum yaptigim hastaneye polar battaniye goturmustum (ABD de dogum yaptim buarada) kadin keisnlikle kullanamassin dedi tehlikeliymis yunlu tuylu islere cok kziyorlar zaten cok enteresandir biz sarip sarmaladikca cocugu soyuyolardi enteresan burdaki anlayis?? :)))

baska ne vardi ayol :) iste bunlari alin zibin kisa kollu ustune uzun kollu tulum eldiven sapka corap ve battaniye bol bol .. benim burdaki ingilzce ogretmenim bebegi buyuyunce eski kalan kiyafetlerini bana verdi bende nezaketen aldim ama icimden de dedimki ayip olmasin aldim ama giydirirmiyim ben bunlari ilk bebisim herseyleri 0 alirim en iyisinden ama inanirmisiniz iyiki almisimd edim sonra kiyafet yetismiyor hergun banyo hergun kusmuk bide ilk zamnlar kakasi disari cikiyor ne hikmetse camasir dayanmiyordu o zibinlar tulumlar battaniylere oyle isime yaradiki o sebebpten birisi eski bebek kiyafetlerini size vermeyi teklif ederse hic burun kivirmayin gayette alin evde giydirirsiniz:)))

birde son bir avsiye lohusalik cok snacili bir surec bebeklere tavsiyede bulunduk ama birde ben sizlere tavsiyede bulunmak isterim :) post partum snedromu denen bisey var lousalik depresyonu yani ve bunu yasamadim ben diyen yalan soyle hatta ben dogumdan once dedimki ay ne yasiycam bebegim geliyor sevincten ikide gobek atarim :) ama iste oyle olmuyor surekli aglak huzunlu agrasif sacma sapan bi hallerde oluyr insan bide bu halde kaynana gorumce komus es dost cekilmiyor siz eniysi 40nizin cikmasini beklemeyin 1 hafta sonra kovalayin hepsini en sevdiginiz guvendiginiz kisyi cagirin annenizi yada ablanizi... son tavsiyemide verip artik cikiyorum cok uzattim:) mutlaka her bebek az veya cok sarilik belasina yakalanir kendinzii hic ozel hissetmeyin dunya basima yikildi ay bir benim basima geldi diye dusunmeyin unutmayinki bu gecici bir surec siz hicbisey yapmasaniz dahi kendiliginden gecer ama elinizden gelecek olan seyler var ilk zamnlar bebekte sarilk varsa yok sariortuymus yok suyuna altin atmaymis bos isler bebeginizi hergun belli bir sure pencerenin kenarinda havadar ve aydinlik bir odada gunese temas edecek sekilde yatirin ozellikle bacaklarini bu donemde biluribin sevyesi yuksleecek bu nedenden bebekte uykuya egilim olacak uyusa dahi uyandirip emzirin her an her dakika bu madde vucuttan boylece daha hzili atilacak sekerli su filan cok sacma isler hic bir bilimselligi yok bana doktorun tavsiyesi cok SIKI giydirme ve gunesli odada yatir gunes gorsun belli bir muddet ve cok SIK emzir dedi gerci biz fototerapi aldik (isin tedavisi) ama yinede faydasi oluyor bu dediklerimin ay cenem yoruldu ayol:) yani parmaklarim yaz yaz yaz ... simdiden herkese guzel dogumlar diliyorum bol sans

çok güzel yazmışsın canım ellerine sağlık
ii dileklerin için sağol
bebeğinle güzel günler dilerim..

tecrübeli anneler,
İstanbulda Eminonünde bebek alışverişi için nereleri ve neleri önerirsiniz?
Havuzlu han ve Kürkçü han var bildiğim kadarıyla birde e-bebek var..
acaba diğer markaların outleti yada indirimli satışların yapıldığı yerler var mı?
haftaya h.sonu için İst.a gidicem ve alışverişi yapmayı planlıyorum ordan
bu konuda fikirlerinize ihtiyacım olacak

canım istanbulda civil bebe var ben amniyosentez için gittiğimde bebeğime herşeyi oradan aldım cok güzel vede uygun şeyler var internet sitesinden mağazalarını öğrenebilirsin

canım istanbulda civil bebe var ben amniyosentez için gittiğimde bebeğime herşeyi oradan aldım cok güzel vede uygun şeyler var internet sitesinden mağazalarını öğrenebilirsin

canım nerdekine gittin bu hafta sonu bende havuzlu hana falan gidicem giden var mı havuzlu hana gerçekten uygunmu pazarlarıda açık mı bakalım eksikler için

saol Fundacım,mağazalar gidecek zamanım olursa bakarım..ama sadece Eminönü dolaylarında bakabileceğim sanırım..
pazar günü de kapalı olur genelde..

evet cm pazar gunu kalapıdır ama civil in bildiğim kadarıyla fatih te falan mağazaı var internet sitesine babilirsin adresi alırısn canım otradan iyi eğenceleri dilerim bebeklere alışveriş yapmak çok eğlenceli çünkü

landsarc

bahçelievlerde kadir has var orayada gidebilirsin ama fiyat olarak bana gittiğimde pahalı gelmişti.
bi öneri daha forum istanbulda en alt katında bir çok bebek mağzaları var orayada bakabilirsin
şimdilik aklıma gelen yerler bunlar

Fundacım saol,civilin internet istesini de baktım ama insan gözle görmeyince güvenemiyor tabii..
yoksa çok uyguna çok güzel şeyler var,beğendim ama dokunmam lazım..

yaprak,saol canım forum İstanbulu denemek istiyorum ama zamanlama konusunda tereddütlerim var tabi..
bakalım artık bu h.sonu nasıl geçicek inş.hava da güzel olur rahat rahat alışverişimizi yapar döneriz evimizee

canım ben bizatgiderek aldım gerçekten her kalitede ürünler var vede cok uygun iç dıs zıbın aldım ben kızıma mesela 5 tl idi 10 lu hastane çıkısı 50 tl idi mini damlanın. ama 28 tl yede var kalite kalite canımcım

ya kızlar adetlerini de yazalım mı alacaklarımızın? mesela ben alttan çıt çıtlı 2 kollu, 4 yane de kısa kollu body aldım. 1 patikli, 1 patiksiz alt,1 pijama takım, 3 önlük, 3 penye batteniye, 1 banyo havlusu aldım. daha 10 lu hastane çıkışı alacağım. 5 li çıkışlardan da alacağım.

ama kafam o kadar karışıkki. nisanda kaç tane uzun kollu, kaç tane kısa kollu çıtçıtlı body gerekir acaba?kaç pijama, kaç tulum, kaç ayrı alt almak gerekir?nelerden kaçar tane alacağımı bilemiyorum ne fazla ne de eksik almak istiyorum

birkaç zıbın al çıtçıtlı göbrk düşmeden giydirilmiyor
bide çok çabuk kirleniyor her alt açışta ya işiyorlar ya kakasını yapıyorlar
mesela nisan ayında ben altına külotlu çorap üstüne patikli pijama onun üstüne de örmek patik giydiriyordum
ısa kollu çıtçıtlı için nisan ayı çok erken 3-6 kay kısa kollu çıtçıtlı giydirebilirisn
o zamana kadar uzunn kollu giydir

teşekkür ederim

evet sayıları önemli bende 1 haftane çıkıs aldım ekstradan bir içdış zıbın aldım bir tane daha cıkıs hediye alacak eşimin ailesi
bende 3 adet kısaollu 0-3 ay, 3 adette 3-6 ay kısa kolu çıtçıtlı badi aldım
2 adet uzun kollu badi aldım çıtçıtlı gene yetermi bilmiyorum
atı patikli atlardan 0-3 ay için 3 tane aldım hatsne çıkısnda da var
3 tane de 0-3 ay tulum aldım yeter mi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…