2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

elif cim sana can-ı gönulden dua ediyorum. kaygananlar gitsin diye..
hey ya Rabbim. farklı bir zihniyet.
ömrümde görmüşlüğüm yokdur böylesini.

senin kaygana cok biliooo...medem tvde izlediği dr haklıysa sana ii yapıosun demeli..2.side seni bel altı vurmus salla ya bizde calısan ana cocuguyuz cokta gevezeymişiz takma sen onu

SİBEL in isteği üzerine tekrar yayımlanmıştır....

teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan hakikaten çok güzel yazmışsın elifim... ozaman benim çevremde bir sürü termiye varalsanaalsanasmile

aman aman daha neler duyacağız artık senin şu kaynanandan....

çevremde bi dünya çalışan kadın var hiçbirinin çocuğu 4 yaşına kadar anne dememezlik yapmıyorlar hatta annelerinin işten gelme vaktini biliyorlar bekliyorlar annem ne zaman gelecek diye o tkadının çocuğu ona 4 yaşına kadar anne demeyip işten geldikten sonra dediyse o onun sorunu.. demekki ben çalışıyorum deyip işten gelincede kuzusuyla ilgilenmediyse onu bilemem....

çok sinir oldum kaynanana ozaman bütün çalışan anneler işlerimizi bırakalım çocuğumuz bizi anne olarak bilmeyecek diye...

ki genellikle 6. aydan sonra odalarını ayırabilirsiniz diyorlar senin kayınvalidede yeni adet getiriyor ayrı yatan çocuğu 5. - 6. aydan sonra annenin yatağına transfer edecek... ne alıp veremediği varmış senin kuzunun odasında yatıp yatmamasıyla...

ya bide şimdi gündüz uyumuyor diye kadın tv programını seyredip kürler hazırlayamıyor diye çocuğun uyumamasına bahaneler yaratıyorklava:

ayyyyyyy çok sinir oldum çokkk:mymeka: allah sana sabır ve kolaylıkler versin tatlım....dualarım seninle yarına kalmadan gitmeleri dileğiyle:Saruboceq:

ben bile bazen bi yolunu bulsamda calıssam diorum aama kime guvenebilirimki burda. annem baksa gozum kapalı calıısırım yada ii bakılsa . cok uzulme elifim ya

ÖZLEM özdemizin dişi çıkmış maşallah diğer incileride böyle ağrısız sızısız gelir inşalllah...

NAÇıCANE TAVSıYEM

çocuk egitimi konusunda ben ADEM GÜNEŞ beyfendiyi takip ediyorum çokda faydalı

yusuf beye iyi, yorum ve dilekleriniz için hepinize terruk ediyorum ve öpüyorum....Şenizaçlığı konusunda yorumsuzum bıraktım artık kendimi helak etmemin bi anlamı yok-tatlicadiarzu-gıdaya yine ara verdik ağzımızı açmıyoruz çünkü .:1no2:.sadece mama ağırlıklı besleniyoruz..cokacimcoook..bir günümüz bir günümüzü tutmuyor...:bbo:..
termiye yorumu süper dide......kaydirigubbakcemile5...senin ve diğer kötü olan bütün kayganalara savaş açıyorum bebelerinizin rızıklarıyla oynuyorlar...kötükedihüsoalsanaalsanasmile..anacağızlarınında ruhsal dengeleriyle ne zevk alıyorlar kendileride kadın önceden onlarda gelindiler ama unutmuş olmalılarki böyleler...alsanaalsanasmile:mymeka:
esrako nekadar korktuğunu tahmin edebiliyorum...:teselli:..ama maşallah eceye hep böyle uyusun inşallah...:ecrin_bebek:
pervin sarı kantaron baya iyi geliyor...senlen ben bugünlerde perişanmıyız neyiz ne ..olumunekankayizsmile:içelim:.

benim eltimde öğretmen ve çocuklarına kayganam bakıyor ilk oğlunu kaygana büyüttü ikinicde şimdi kız 7.5 aylık yine kaygana bakıyor bakmasına iyide onunda hiç lafı sözü bitmiyor oğlu annesine pampi kayganayada anne diyordu kayganada bundan çok zevk alıyordu..annesi babası eve giderekn çocuğu götüremiyorlardı..kaygana olmayınca uyumuyordu çocuk çünkü...şimdi bunu niye yazdım salak eltim durum böyleyken birde ikinciyi yaptı ..kafayı sıyırmak üzere saçalrımı ağarttılar diyordu geçen ...yanlız bir diğer sorunda eltim heüz 4 yıllık evli ve iki çocuğu var ...

ESRAKO canım yazını şimdi okudum atlamışım... inan ben bile okurken çok kötü oldum...bizde selini ayrı yatırıyoruz geceleri bazen uyanmayınca birden yataktan fırlayıp yanına gidiyorum korkuyorum ya battaniyeyi kafasına falan çekerse diye allah korusun... ki seninki kafasını geçirmiş ucuz atlatmışsınız rabbim bütün evlatlarımızı korusun.... bir daha yaşatmasın....

4 değil 5 yıllık evli yanlış yazmışım..oğluda şimdi annesine anne diyordu ama işe başlayınca yine kaygana bakmaya başladı son durum ne bilmiyorum....ama boşuna kıçlarını yırtmasın kayganalar annelerni nasıl olsa bilecekler..

sen de çok tatlısın
elif cim sana can-ı gönulden dua ediyorum. kaygananlar gitsin diye..
hey ya Rabbim. farklı bir zihniyet.
ömrümde görmüşlüğüm yokdur böylesini.
valla salih bana senin hakkın ödenmez demese dayanmam da bir de neva var işte.dualara ihtiyacım var. konya'da havalar iyidi gitmeye karar verdiler.şimdi bozuk galiba havalar.işimiz Allah'a kaldı.düşündüm bu sabah bakıcaya nazaran tek artıları çocuğun evden çıkmaması.bakıcıya herşeyi söyleyebilirim ama bunlara söylenmiyor.alıngan bir de hemen hasta olur,başı ağırır falan çocuğumu emanet ediyorum.kızı da çağırıyor gel anne benim çocuğuma bak diye.rahat rahat gezemiyor zilli.bırakıp bırakıp gidiyordu anasına çocuğu.du bakalım.
senin kaygana cok biliooo...medem tvde izlediği dr haklıysa sana ii yapıosun demeli..2.side seni bel altı vurmus salla ya bizde calısan ana cocuguyuz cokta gevezeymişiz takma sen onu
sallamıyorum ama ister istemez moralim bozuluyor.ben çoğu ev hanımından iyi baktığımı,iyi ilgilendiğimi düşünüyorum çocuğumla.onun kızı evde de ne oluyor çocuk 3 yaşında hala altına bez bağlıyorlar hala süt içiyor,katı gıda yemiyor,sıvı gıda yemiyor.odasında yatmıyor.sürekli bağırıyor ama onu gören yok benim bir damlacık çocuğumla ilgili komplo teorileri üretiyor.ama şart olsun bir daha böyle bir lakırdı ederse verceğim cevabı çok iyi biliyorum. ya ben yüzlerce sorunlu çocuk tanıdım çalıştığım okullarda çoğu da çalışmayan anne çocuğuydu.
daha ne inciler var onda.ha dün diyor bir normal bir mineralli su içecekmiş.normal su tek başına iyi değilmiş.dünyaya kazık çakacak.anne annesi ve babaannesi de hayatta kadının düşünün artık.
ben bile bazen bi yolunu bulsamda calıssam diorum aama kime guvenebilirimki burda. annem baksa gozum kapalı calıısırım yada ii bakılsa . cok uzulme elifim ya
ne bileyim pervin zaten çocuğumu bırakıp çalışıyorum zaten yeterince zor.takdir edilmek yerine böyle şeyler duymak hoş değil.
sutyen takmadıgım zaman memeler fosmus gibi gelio nedense..
ben de göğüs pedi.plasebo etkisi yapıyor resmen.

offf sayılı dk.lar kaldı bizimkilerin sağlık ocağına aşıya gitmelerine..... inşalah kuzum çok ağlamaz.....

allah ona kolaylık versin... acele etmiş sanki ikinci bebek için ama olan olmuş derler ya allah ömür versin ... işi zor.....

geçmiş olsun. kıyamam sana ya. halini tahmin edebiliyorum. bizi gelecekte neler bekliyor olabilir diye düşünmeye gerek kalmadı:))))

defnem damlam avatarındaki resime bayıldım süpper olmuş :lepi:

afikde çok datluu ama

geçecek inan ki. hem şu sütüm yetmiyor mu durumuda çok kronik ve trajik geliyor bana. yanımda annem var ya beni düzeltiyor sağolsun. 1 saat emiyor deniz diyelim sonrada ağlamaya başlayınca ben hemen sütmü yok acaba diye başlıyorum. ya da gazı var kıvranıyor açlıktanmı acaba ???? uykudan kalkıyor bağırarak ya da çok çabuk uyanıyor . hah tamam açlıktan diyiveriyorum. annemin saçmalama şeklinde uyarıları beni kendime getiriyor. birde 2 poşet süt attım buzluğa, mama da aldım 1 kutu. beni psikolojik olarak rahatlattı. sanki gecenin oratasında acıkıverecek bende mama bulamazsam diye derinlerde endişeleniyormuşum gibi. neyse ki bu yöntemlerle aştım süt yetmezse olayını.
ama stres yapma kendine. her şekilde nevaya geçer biliyorsun. mızmızlığı ondan da olabilir.

kabusumun uydurduğu hurafeler benide etkilemedi desem yalan olur. duyma gitsin.

ne ekersen onu biçersin derler ya ben hır çıkarmamak için çok tuttum kendimi. iyikide tutmuşum. gün işte geldi geçti.

termiyeyi bende yidim. haberiniz ola. nasılda kaçırmışım diye düşündüm. ellerine sağlık didom . pek güzel olmuştu.

NAÇİCANE TAVSİYEM

adem güneş kimdir kitaplarımı var bu konuyu biras açarmısın finki

sonuna kadar katılıyorum son cümlenize hanımefendi.

benimki tam bir hazret olduğundan kaynanasını bir kere bile görmemiş hayatında.kaynata zaten ölmüş onu da görmemiş.kayınbabamı ablası büyütmüş.annesi da başka biriyle evlenmiş.kardeşlerini bile tanımaz.kadındaki şansa bakın.
NAÇİCANE TAVSİYEM

bakiyim bi
aman diyim amaaaaan.büyük konuşmayayım
offf sayılı dk.lar kaldı bizimkilerin sağlık ocağına aşıya gitmelerine..... inşalah kuzum çok ağlamaz.....

birşey olmaz inşallah.ağlayacak kesin de.inşallah çok ağlamaz

DıDE nasıl bi kaygana bu allah aşkına ya.... yok onu içerken bunuda içecekmiş hadi ya ne sinir kadın... beyni kaset gibi koca güne tv de izlediklerini sarıp duruyor desene....

haklısın anlamıyorlar anlamakta istemiyorlar... çalışan anneleri anne yerine bile saymıyorlar onlara göre... ne yapıyoruzki dimi ama hazır çocuğa kayganalar bakıyor... onlar sadece işin bu yanını düşünüyorlar... kendileri birkaç saat ayrı kalsalar biz torunumuzu özledik diyorlar şöyle diyorlarböyle diyorlar... ya bide bizi düşünen varmı... bizler saatlerce ayrı kalıyoruz yavrularımızdan hele ben 12 saat yokum göremiyorum kızımı düşünebiliyormusun kızım 12 saat babaannesiyle vakit geçiriyor bense işten gelince 3-4 saat birşey... sabahları ne zor çıkıyorum evden ayaklarım geri gide gide... akşam ise saatleri sayıyorum şu kadar kaldı diye afedirsiniz bacaklarım totomo vuruyor akşam otobüse yetişeyim diye koşuyorum deli gibi.... acaba ne yapıyordur keyfi yerindemi bugün deyip kaç kere evi arıyorum bazende yeter artık sibel deyip çekindiğimden arayamıyorum elimde olsa her dk. arayıp soracağım... bütün bunlara rağmen eve gelince bütün yorğunlumuzu bütün stresimi kapının dışında bırakıp kızımla oynuyorum onunla vakit geçirmeye çalışıyorum....ama kayganalar bunu düşünmüyor... ah ne var işte çocuk doğur biz büyütelim bired çocuk bakıyorum diyorsun diye düşünüyorlar ... ama işin içini hiç düşünmüyorlar... bizler çokmu meraklıyız keşke şartlar durumlar el versede kızımla daha çok vakit geçirsem herşeyini ilklerini beraber yaşasak.... onlar destek olacağına köste oluyorlar.....

Doktoruna sor muhakkak.. arkadaslarım da yazmıs, ılacların tadı degıstırmıs olabılır.. devam sutu ıle ıdare et bence de bu ara.. en azından ılacın etkılerı cocugunu da gecmmeıs olur.. cok gecmıs olsun.

Bu kadın öldükten sonra bence kendını tıbba bagıslamalı.. denek olarak literature gecmelı, arastırılmalı..

Elı tuta tuta uyutulan cocugun psıkolojısının ne mok olacagını anlamak ıcın lahana kurunden arınmıs bı beden yeterlı aslında ammaa.. neyse.

NAÇİCANE TAVSİYEM

Adem Gunes ın aılecek hastasıyız.. topkıcek te nezlesıyız.

Kıyamam sana ben.

kabusunu, kabusumu Allah ıslah etsin.benim de güzel bir depom var buzluk da Allahtan.dün mesela bozuk diye buzluktan çıkardığım sütün sarı kısmını yani yağ tabakasını atmış.ulen bir aydır buzluktan süt içiriyorsun.bozuk muydu o sütler??kafamçokkarıştı doymuyo fikrini benim aklımada o kabus sokuyor.biraz huzursuzlansa vaktş mi geldi emecek mi? yok altımı pis.gerizekalı ben senin kadar düşünemiyor muyum çocuğumu? neyse ben de tutuyorum kendimi ama bir dahaki bu çalışmamla ilgili bir ima da kızının çocuğunu örnek vereceğim.bakalım ne diyecek?aklinialirimsmile
termiye afiyet olsun.noşi can be( kürtçe diyesim geldi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…