MERHABA ARKADAŞLAR geçmiş bakındım birazz...
kalorifer çok kurutuyo bebişlerin burnunu valla ben su koydum ıslak bez koydum olmadı artık çamaşırları içerde kurutuyorum nem olsun die işe yarıyo yada buhar makinası almak gerek..
maşallah erkencisinizz..
pudra şekeri önermişti bizim dr. yoğurt yemezse tatlandırmak için.. bilgin olsun..
bazen böyle nazlanıyo bebişler bizimkide sabah bana yaptı pusetinde oturuyordu oda da müzik açtım yanına 10 dk mutfaktaydım geldim yüzüme bakmadı.. gönlünü alana kadaar maymun oldum..
doktor kontrolünde çıplak tartıyorlar zaten muayene için açıyolar.. sağlıkocağında kıyafetiyle tartıyolar biz her ay dr. gittiğimiz için pek sallamıyorum ağlık ocağını.. artık aşılarımızda doktorumuz yapacak ...gitmicez sağlık ocağına
çok geçmiş olsunnTekrar çok sağolun arkadaşlar.Hepinize iyi akşamlar.
burun tıkanıklıgıda cok kötü oluyor ya,inşallah acılırda rahatlar yusufumuz.dunde şevvalım tıkalıydı bıraz,nası rahatsız ettı yavrumu anlatamam.sabah oyüzden aglayarak uyandı.inşallah nezle sogukalgınlıgı veya grip gibi bişe olmaz kuzum.songunlerde biraz fazla gezdık mikrop toplamamışızdır inşallah
kalorifer çok kurutuyo bebişlerin burnunu valla ben su koydum ıslak bez koydum olmadı artık çamaşırları içerde kurutuyorum nem olsun die işe yarıyo yada buhar makinası almak gerek..
çok geçmiş olsun...dikkat et kendine..Çok mutsuzum bugün..
Sabah kızımı bırakıp işe gelmek bugün ayrı bir koydu niyeyse.
Dün gece bir karar verdim, asla ikinci cocuğu doğurmayacağım. Önümüzdeki hafta gidip spiral taktıracağım.
Bir çocuğun daha tüm sorumluluğunu - maddi,manevi,psikolojik,sosyolojik,fizyolojik- kaldırmaya gücüm yok.
Dün akşam saatlerinde, evde bayıldım durup dururken. Allah'tan evdeydim ve Allah'tan Deva kucağımda değildi. Gündüz hafif hafif başım dönüyordu ve bir kaç gündür çok midem ağrıyordu zaten. Annemle bir arkadaşım vardı yanımda. Bir dakika falan öyle kalmışım sonra gözlerimi açmışım ama bu süreyi hiç hatırlamıyorum. Ayılıp bişeyler söylemeye çalışmışım ama bunları da hatırlamıyorum. Sonra biraz kustum. Kusarken azıcık kan geldi. Apar topar hastaneye gittik, tahliller, tomografi falan.
Sonuç erken teşhis edilen mide kanaması ve ona eşlik eden ileri seviyede kansızlık.Kan tahlili sonuçlarını görünce inanamadım, bütün değerler alt üst olmuş. 1,5 sene önce kardeşim vefat ettiğinde de yine böyle bir mide kanaması geçirmiştim. O zamanda çabucak müdahale edilmişti ve daha kötü şeyler olmadan atlatmıştım. Bu seferdede doktor iyi ki bayılmışsın dedi.Yoksa geç kalabilirmişiz. Hastaneye yatmam gerekiyordu ama bebeğim olduğunu söyledim. Bir sürü nasihat ve ilaç reçetesi ile çıktım hastaneden. Yoğun bir tedavi dönemi bekliyor beni..
Bugün işe gelecek halde değildim ama biraz düşünmeye- kendimi dinlemeye ihtiyacım var, evdeyken böyle bir şansım olmuyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
arkadaşlar merhaba sanırım ilk biziz ve çok mutlyuz dişimiz çıktı zaten çabalıyordu huzursuzluk vardı dışarı çıkmış diş görünüyor bembeyaz sağ altta ve bayağa dışarı çıkmış mutluyuz yupppiii
maşallah erkencisinizz..
benim doğum günüm 23 ağustos.. oğlumda14 ağustosta 4. evlilik yıl dönümümüzde doğduoğlum 23 ağustosta doğdu ve biraz hızlı gelişiyor sanırımm
Doruk'a muhallebi yaptım az önce, bayağı koyu oldu, yiyebilecek mi diye verdim. Şapır şupur götürdü. Yalnız içine şeker koydum kızlar. Pekmezle tatlandırdıklarımı yemedi pek. Şekeri koydum, deli gibi yedi. Kaseye aldığım miktar yetmedi, devamını da verdim.Bakalım kaç saat uyuyacak!
pudra şekeri önermişti bizim dr. yoğurt yemezse tatlandırmak için.. bilgin olsun..
günaydın..zor bir gece geçirdik yine hemde benim açımdan üzücü...paylaşamk istedim sizlerle..
dün akşam yusuf herzamanki satinde yatırdım salamaya başaldım yani azcık uykuya dalıncada biberonu veridm emsin diye...25 ml emdi sonra uyandı....en son mamayıda akşam 6 da yemişti...tekrar salladım uyumuyor az su verdim yok yine uymuyor....salla salla uyumuyor...sonra ağlamay başladı şşşşşşşşşşi tuysana oğlşum artık dedim ama şşşşşşşşşşşşşitttttt sesinden bir irkildiyse anlamadımda ansıl ağlamaya başladı ..yok öyleböyle ağlama değil sinir krizi geçiryor çocuk kucağıma alıyorum yok gezdiriyorum yok....az sakinleşti aç olduğu için ağlıyordur diye bu sefer kaşık mamaı yaptım 2 veya 3 kaşaık çay kaşığı anca yedi of oğlumya yemiyorsunda uyumuyorsunda dedim senmisin bunu diyen b tekrara bir başaldıysa çığlık çığlığa nasıl ağlıyor ilk defa böyle ağladı yusuf eşimde işte yanlızım evdede ..sinir iyice hopladı susumuyo ya ağrısı var heralde diye paranox yarım fitil verdim çocuğa boşuna eziyet olmasın diye..yok anam ..zorla sakinleştirdim yokl yüzüme bakmıyor adını sesleniyorum yok yüzmü yakaştırınca yakalardı suratını çeviriyor .. bana küstü şaklabanlık yapıyorum yok...yüzüne eğilip bakıyorum suratını çeviriyor...yüzüme bakıp dudak büzüyor ağlamaya başlıyor ..öyle kızma filanda yok yani birşey de demedim uysana oğlum hem yemiyorsun hem uyumuyorsun ağlamaya başlayıncada şşşşşşşşşşiiiiiiiit dedim daha doğrusu tepniyordu ...canım sıkıldı aldım odaya geçtim tabi kızımda uyandı yanı koydum yusufsu biberonları filan alıp gelicem amanın yine bastı yaygarayı bu sfer daha beter ağlıyor neyse uzatmayayım sora ayağımda sallaya sallaya sakinleşti ama nasıl iç çekiyor çok üzüldüm çokmu nazlı olacak bu sıpa niye bukadar korktu ne oldu anlamadım..saat 2 ye çeyrek kala uyudu yatağına koydum bende uyuydum 4 .35 te uyandı sakince mamasını yapıp yedirim tekrar uyudu 10 saat de öyle aç durdu ya ..çok üzüldüm nasıl tepki veriyor azcık gerginliğe ya ...daha tam olark ifadede edemedim aslında öyle işte ya ne bileyim ..doğdu doğalı böyle ağlamadı..dişimi çıkıyor diye ağlarken baktım yok....
bazen böyle nazlanıyo bebişler bizimkide sabah bana yaptı pusetinde oturuyordu oda da müzik açtım yanına 10 dk mutfaktaydım geldim yüzüme bakmadı.. gönlünü alana kadaar maymun oldum..
yürüteç çok araştırdım ben ayak yapısını bozuyormuş hemde emeklemeden yürüyorlar diz bağlarıda gelişmiyor muş.. ben düşünmüyorum kullanmayı...MİNİKİM ben yürüteç kullanmayı düşünmüyorum...arada bi geliyor aslında alsakmı diyorum komşumuzun oğlunun var onu öyle yürüteçte görünce hoşuma gidiyor eşime diyorum alalım ama oda olmaz diyor kullanmayalım diyor.... ben kaç kere düşmüşüm yürüteçten diyor....
.
bebikleri dra goturdugunuzde yada saglık ocagına cıplakmı tartıolar yoksa oldugu gibimi yoksa ic badisiylemi.. ?
doktor kontrolünde çıplak tartıyorlar zaten muayene için açıyolar.. sağlıkocağında kıyafetiyle tartıyolar biz her ay dr. gittiğimiz için pek sallamıyorum ağlık ocağını.. artık aşılarımızda doktorumuz yapacak ...gitmicez sağlık ocağına