2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

MERHABA ARKADAŞLAR geçmiş bakındım birazz...

Tekrar çok sağolun arkadaşlar.Hepinize iyi akşamlar.
çok geçmiş olsunn

kalorifer çok kurutuyo bebişlerin burnunu valla ben su koydum ıslak bez koydum olmadı artık çamaşırları içerde kurutuyorum nem olsun die işe yarıyo yada buhar makinası almak gerek..

çok geçmiş olsun...dikkat et kendine..

maşallah erkencisinizz..

oğlum 23 ağustosta doğdu ve biraz hızlı gelişiyor sanırımm
benim doğum günüm 23 ağustos.. oğlumda14 ağustosta 4. evlilik yıl dönümümüzde doğdu

pudra şekeri önermişti bizim dr. yoğurt yemezse tatlandırmak için.. bilgin olsun..

bazen böyle nazlanıyo bebişler bizimkide sabah bana yaptı pusetinde oturuyordu oda da müzik açtım yanına 10 dk mutfaktaydım geldim yüzüme bakmadı.. gönlünü alana kadaar maymun oldum..

yürüteç çok araştırdım ben ayak yapısını bozuyormuş hemde emeklemeden yürüyorlar diz bağlarıda gelişmiyor muş.. ben düşünmüyorum kullanmayı...

bebikleri dra goturdugunuzde yada saglık ocagına cıplakmı tartıolar yoksa oldugu gibimi yoksa ic badisiylemi.. ?

doktor kontrolünde çıplak tartıyorlar zaten muayene için açıyolar.. sağlıkocağında kıyafetiyle tartıyolar biz her ay dr. gittiğimiz için pek sallamıyorum ağlık ocağını.. artık aşılarımızda doktorumuz yapacak ...gitmicez sağlık ocağına

ya BABY sen bana bi muhallebi tarifi vermiştin ama ben yazdığım kağıdı bulamıyorum... senide yazarmısın bi musait olduğunda.

Kabız olan bebeklere probıyotık yogurt yedırlebılındıgını okudum bı yerde.. doktor tavsıyesı ıle.. bılgısı olan, duyan var mı??

ayşin ne durumda acep?
esramada ulaşamadım.umarıkm ikiside iyilerdir...

evrim konu hakında bilgim yok.bilgin oluncabenide bilgilendirsen sevinirim
ayyhtekerleme gibin oldukaydirigubbakcemile2

kızlar selam
beni düşündüğünüz için sağolun özellikle Pervin ve Gülistan
daha iyiyim bugün
çok fazla yoruluyorum ve uykusuz kalıyorum iş-ev-ece üçgeninde yaşıyorum ve hiçbiri dört dörtlük olmuyor benim gözümde dörtte üçe de razıyım bazen o da olmuyor haliyle uykusuzlukla birleşince sinirli ve tahammülsüz oluyorum kendime vakit ayıramamaktan şikayetçiyim ruhuma iyi gelecek şeyler yapamıyorum haberler bile dinleyemiyorum bazen ayağımı uzatıp çayımı içemiyorum vsssss.
ece ile de yeterince ilgilenemediğimi düşünüyorum(işte olduğum günler)

sonra durup düşünüyorum bu durum yaklaşık 2,5-3 yaşına kadar devam edecek Allah hepimize sabır kolaylık ve para versinde en azından ev temizliğinden vb işlerden kurtulalım, spora gidip göbeklerimizi verebilelim, ruhumuz okşansınki sütümüz çok olsun

iyiki varsınız kızlar
böyle bana geldiği anlardan birinde eşimle tartıştık ve benim moralim onun için bozuktu
inanın sabah servise yetişeceğim diye paldır küldür hazırlanıyorum akşamdan kıyafetleri hazırlamasam giyinip çıkamam bile
çalışan bayanlar beni daha kolay anlarlar
tabii bu durumda olan bir tek ben değilim ama yoruluyoruz ve takdir edilmek istiyoruz hepsi bu değil mi??

yazık ya artık sözlerin tükendiği andır bu süt atma işi..alsanaalsanasmilekaydirigubbakcemile:mymeka:Allah akıl versin ..sinirim hopladı okuyunca..bu kadın kusura bakama ama bu kadın diyorum seni kıskanıyor onun için inadına sağlam dur..olumunekankayizsmile.moralini bozma dediği hiçbirşeyi duyma bırak kendine konuşsun..
evrim sen harikasın yavrum.diyeceğim kadına kendini tıbba bağışla diyeceğim.yapacağım bunu
vereliniortaka.s
:teselli::teselli:
doğru olabilir...annenin dediği....a.s
mutlaka duyardın kendini hırpalamayı bırak artık .yasakkelimeŞeniz..çok şükür kuzun iyi..hem artık büyüdüler kendilerini kurtarabiliyorlar...yerimseniben
bebikleri dra goturdugunuzde yada saglık ocagına cıplakmı tartıolar yoksa oldugu gibimi yoksa ic badisiylemi.. ?
üstüyle tartıyorlar 300 gr düşüyorlar...
geçmiş olsun ateş olamsın inşallah...
eceyi cıtcıtlıyla tartıp 200 gr dustu bu tohtor hanım :) pampersi çiş doluymus ondanmıs..

a.sa.s

elif canım saol srduğun için çorum a gittik 5 gün yeni döndüm geçmiş uçmuş yetişemiyorum ev çamasırla dolu erat iyi çok şükür ama kucaga alıştırdılar uyku düzenini mahvettiler benim kaygana ve görümcenin incilerini bi ara anlatırım ama çok şükür fazla sorun yasamadım yüzgöz olmadım sustum geçtigitti
evet sütün azalmıs sanırım emin ol onlar gidince düzene oturacak benim kayganada ne kaynana ne kaynata görmüş sonuç ortada ama bu işin birde öteki dünyası var bakalım ne olvcak
benim senin ve kaynanatörlerin hepsini allaha havalke ediyorum
gece dönerim artık yemek yapmam lazım
bu arada hakan sınavı kazandı eger mülakatı da gecerse bu sene batman hayal olur bana bu seferde istanbul yolu gözükür 1 seneliğine sonra tekrar doğu hayırlısı bakalım
ama senle tanısmayı aynı ilde olmayı gercekten çok istiyorum

Geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyidir.

Maşallah Akif'e.. Herşeyin yolunda gitmesi, paşanın anneciğini üzmemesi harika :)

Nevin, fotoğrafınızı çok beğendim.Sen çok güzel gülmüşsün, oğluşuna da maşallah..

Ben de hamile kalmadan önce öyle bir diyetle 5 kg vermiştim ve gayet fit olmuştum. bu kalori hesaplama olayına o kadar sarmıştım ki içtiğim bir bardak meyve suyunun bile kalorisini hesaplar hale gelmiştim ama çok işe yaramıştı bende.. inşallah sen de emeklerinin karşılığını alırsın, sonra da benim gibileri gaza getirin, gaza gelmeye ihtiyacım vaaaar..

Dido'm, benim zeki, çevik ve akıllı arkadaşım.. Herkeslere fark atmışsın, hem de hasta halinle girdiğin halde.. Çok sevindim, hayırlı olsun. İnşallah gönlüne göre bir yere yerleştirilirsin.. Seni okurken benim tek üzüldüğüm Salifo'nun verdiği tepki oldu. Ama insanoğlu beşer şaşar derler.. olur böyle şeyler.. kayganana da ciddi hazımsızlık yapmış olmalı bu durum, kürler de fayda etmemiş vücut istifra etmiş baksanaaaa... :lepi:
Taze'm ben de kalori hesabına göre diyet yapıyordum. Ama tabii önceden diyetisyen kontrolünde diyet yapmışlığım olduğu için işin mantığını bilerek başlıyordum işe. Sadece elimde alışveriş listesi tutar gibi öğünlerimin listeye bağlanmasını sevmediğimden kalori hesabına geçtim. ne şekilde yaparsam yapayım zaten başta kızartma, tatlı ve hamurişini yememeyi göze alarak başlıyorum, yoksa hiç işe yaramıyor..

Yafrum ben yazana dek toparlanmışsındır umarım.. ara ara geliyor sanki bizlere böyle.. yanlız değilsin bilesin :)

Ay çok sevindim iyi olmanıza. bende fobi derecesine ulaştı işe başlama durumu. Sanki perişan olacakmışım gibi şimdiden gözüm korkuyor. Defne de sanki çok etkilenecekmiş gibi hissediyorum. bunların hepsi paranoya da olabilir tabii, yaşamadan bilemiyeceğim..

Ayyyyy, nasıl büyüyecek bu veletler, ayyyyyyy :1ninca:
bugun bi dimcik cikolata bile yemedim hani bana alkışş
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

buket arada okuyup cıkıyo sanırsam.benım buket bu buket ben kımı buket sanmıstım gecenlerde :))

hee ebruyu buket sanmıstım hatırladım
Bendim Minik'im diyecektim ki, sen hatırlamışsın, eferim lülülülülülü
ebruyla nesrin şeydeler ama mesguller
Benim bilgisayar açılınca o şey kendiliğinden açılır.. Eğer ben bilgisayarın başında değilsem ya da eşim bakıyorsa ya meşgule alırım ya da dışarda olarak gözükürüm aklınızda olsunn zemuszemus

yanında + olunca galiba o kisiler baska yerlerede bakılar oluyo baska topiklere yani
yok kız, arkadaş listende olanların yanında + oluyor. sazanlık yapmadım umarım :ecrin_bebek:

Tebrikler ! Umarım çok çok sancılı olmamıştır. Darısı bizlerin başına.. Ama ben hemen çıksın istemiyorum bakalım ne zamana pırtlayacak bizimkiler...

Ooh afiyet-i şeker olsun.. Pekmezle şekerin farkını da biliyor sıpa ! sahi, kaç saat uyudu ?

Ayrıca Özdeninde benim gibi ilk azı dişi çıktı :bbo:
Azı dişi mi ..:1shok: zor oldu mu peki Özlem? Hayırlı olsun ilk azı dişiniz..

Geçmiş olsun Derya.. zor bir gece olmuş gerçekten.. biliyor musun arada Defne de böyle aşırı korkmuş gibi ağlıyor, çığlık atıyor.. hatta bir gece uykusunda öyle bir çığlık atarak ağlamaya başladı ki yanına nasıl koştum hatırlamıyorum.. belki Yusuf'un fiziksel bir huzursuzluğu üzerine senin stresin de geldiyse böyle tepki vermiştir. ama haspama bak sen, küsmeyi de biliyor.. ben anneme anlattığımda bebekler öyle arada bir yapar demişti ama beni teselli etmek için mi söyledi bilemiyorum tabii.. dilerim bu olağan bir durumdur..

ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum. geçmiş olsun. ben de bu durumdan korktuğumdan geçenlerde gittim uyku tulumu aldım. artık çekiştirecek birşey bulamadığından biraz daha rahatım. sen de hemen al derim.

işin aslı şu. gece karnıma sıcak su torbasını koydum ayagımdaçorapla yattım yatmadan nane limon içtim ve psikolojik baskıynaln çok şükr ayakdayım..:lepi:
çok şükür hasta olmamışsın Güllü.. kendine dikkat et canım benim.. yerimseniben

ben yürüteç almayı düşünmüyorum canım. bu konuda olumlu olumsuz bir sürü düşünce var.. bana sanki tembellik yapar da yürümesini geciktirir gibi geliyor.
NAÇİCANE TAVSİYEM

çocuk egitimi konusunda ben ADEM GÜNEŞ beyfendiyi takip ediyorum çokda faydalı
hmm, bir bakalım kimmiş, ne dermiş.. yerimseniben

epruuuu

nabersinnnn nasılsınn
ise ne zamanbaslayacaksın bakıcı falan buldunmuu ?

bak tanıdık var çocuk bakmak isteyen haberleselim birini bulamazsan
Esra'cım, iyiyim canım.. Mart başında başlayacağım. 2 ay ücretsiz kullanmaya karar verdim. bakıcı bulamadım daha. aslında öyle harıl harıl aramıyorum. ajanslardan hiç tanımadığım birini bulup da evime sokmak istemedim. şans meselesi tabii, çok iyiler de vardır mutlaka ama işte insan güvenemiyor. hep yakın çevremden birilerinin referans olabileceği bakıcılar bakıyorum. tabii ağırdan almamda en büyük etmen anneme güvenmem. bakıcı konusuyla ilgili ben seni arayayım en iyisi.. kimdir, sizin çevrenizden biri mi yoksa??
biz üstünde sadece bodysi kalacak şekilde soyuyoruz. 60 gr düşüyorlar. tabi bezin temiz olması lazım.

Gözün aydın Sibel..

İnşallah gidersiniz. sana da çok iyi geleceğine eminim.. ben de geçen sene mayıs ayından beri izmit haricinde bir yere gitmedim daha.. benim de çok ihtiyacım var çooook :sinifsinif:

epruuuuuuuuuuu tüm geçmişi toplamış gelmişsin be kuzu
eferin sana rekor sendedirbilesinopuyorumnanaktan

melteeeeeeem melteeeeeeeeeem melteeeeeeeeeeem

tam seni ararken afikim mızırdadı uykuda..

bak ne dicem bi pazartesi atla gel bana yahu öyle topluca buluşmaları beklemeiyelim illa valla bak çok samimiyim çık gel otururus muhabbet ederis.
azcık deşarj olurus gülerik çay içierik heeeeeeeeeee olmamı??????

Kabız olan bebeklere probıyotık yogurt yedırlebılındıgını okudum bı yerde.. doktor tavsıyesı ıle.. bılgısı olan, duyan var mı??
Benim bilgim yok Evriş.. Kayısı vs daha iyi gelmez mi ki? yani benim bünyemde kayısı daha çabuk etki gösterir de.. biz daha ek gıdaya da başlamadık ama kızım 1 haftadır kaka yapmadı. peki ben ne yapmalıyım acaba?? daha popişteki yara yeni iyileşmişken neden böyle oldu acep?

Meltem, hepimiz bugüne kadar alışkın olduğumuz hayat düzeninden tamamen farklı bir düzene geçtik. hele ki çalışmaya başladıktan sonra hayat mücadelesi daha da zorlaşmıştır. Seni çok iyi anlıyorum, benim de zaman zaman böyle kendimii sıkıntılı, mutsuz ve kızıma yetersiz hissettiğim anlarım oluyor. bu çok normal olsa gerek.. normal olmayan bu ruh halinin çok uzun sürmesidir heralde... bugün daha iyi olmana çok sevindim.. eminim kafandaki tüm düşünceler senin kuruntularından ibarettir. Ece'ye elinden gelenin en iyi şekliyle baktığına eminim.. annelik içgüdüsüyle böyle düşünüyorsun.. mükemmel olmak istiyorsun ama böyle olmaya çalışmakla kendini yıpratırsın canım.. önemli olan Ece'nin mutlu ve sağlıklı bir bebek olması.. ve beraberinde annesinin mutlu olması tabi..

anlaştık şeker
ama ben azıcık sabahın köründe gelebilirim çünkü eşim bırakır akşam dönüştede alır beni
akılsız kafam ehliyet var ama kimlik niyetine kullanıyorum da
haftaya ya da ondan sonraki hafta yapalım kendimize bir güzellik
1 çeşit yemelik mama getiririm kendimize sende bi çay demlersin oh yeter de artar bile
sen forum ist un oralarda oturuyordun değil mi:teytey:

imdaaaaaaaaaaaaat biri beni durdursun..yasakkelime

yemek yapıyorum belki 100 defa buzdolabını açtım kapadım durmadan bişiler atıyorum agzıma. mafoldumben
işin kötüsü abur çekmecesine dadanmış durumdayım.bilmiyorumkismile
ögle yemeğimi yedimeyvahedigeldismile
biraz vakit geçti bir kase yogurt yedim
kesmedi portakalcokacimcoook
kesmedi çokomel
kesmedi susamlı kraker
kesmedi yemekden tırtıkladım
kesmedi süt içtim
kesmedi 2 petibör arasına nutella sürdüm yedim
alaaaaaaaam noluyo banaaaaaaaaaaaaaaa:gitme:delikafadulden
şimdide ıhlamur demledim içiceeem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…