2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evrim sen harikasın yavrum.diyeceğim kadına kendini tıbba bağışla diyeceğim.yapacağım bunu

Belkı de bu dakıkalarda babannemı kaybetmıs oluyorum.. Su an amelıyatta, çıkma şansı cok cok dusuk.. Istanbulda.. butun evlatları da yanında.

Bıyolojık annem benı 2 yasında terkettıktten sonra o buyuttu benı.. Onun en sevıdıgı torunuyum ben, cunku en perısan olan torunu ben ıdım.. o yuzden yerım onda ayrıdır.. bende de yerı ayrıdır. Hayatımda ılk kez cok sevdıgım bırını kaybetmıs oluyorum.. evladım ıcın babanneme gıdemedım, sesını duydum, Pamugumm senı cok sevıyorum dedım, mutlu bır sekılde amelıyata gırmıs..

Sızden rıcam, sızınle paylastım, ama bana bısı yazmayın bu konuda, gecmıs olsun,basın saolsun dıye yazmayın, tekrar tekrar hatırlamayayım,sadece okuyun ve gecın ve bır de bır dua bıle okursanız, benı mutlu edersenı Nacıye Teyzenız ıcın..

paylastım çünkü..ruh halımı bılın kı, belkı de bı yerlerde garıp davranırsam benı anlayın ıstedım.Bılırsınız ben acıyı paylasmayı sevmem.. çoğalmasın hıc bır zaman.

cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
doktora sordum ama ilaçların süte geçtiğini fakat bebeğin sağlığını etkilemediğini söyledi. emzirme kategorisi b. hani şu hamileyken kullanılabilen ilaçlardan. sütümün de parmağımla tadına bi baktım şöyle bana çirkin gelmedi ama bilmiyorum. pompayla sağmayı denedim ama bişi farketmedi. benim anneme bakarsan canım bişi çekmiş. yani sen çekmesen de sütün çekmiştir diyor.. ondan olurmuş. bende mama ya da işte devam sütü vermeyi istiyorum birkaç gün ama biliyorsunuz bizim afacan ne biberon kabul ediyor ne kaşık. öyle olunca mecbur yani memeye devam ediyoruz. rabbim hepimizin yavrularını korusun hastalıklardan inşallah..

kesinlikle katılıyorum tubacım sadece sut alıyorsa gerek yok su içirmene istersen ver ama zorlama demisti bana dr um

Ayrıca Özdeninde benim gibi ilk azı dişi çıktı :bbo:

massallah ozlem ya nası yani azı disi arkadaki dis miç ikti yanii

ben yurutec in anneye zaman tanıma çocugun kendince biraz oyalanmasına faydası olması haricinde bir yararı varmı bilmiyorum
zararıl oldgunu dusunuorum gereksiz yerkapladıgnı dusunuyorum gereksiz esyalara zarar veriyor ayrıca etrafa tak tuk gidip vurdukca çocuk içinde
ablamın oglu koydu yurutece parmak uçlarında yurudu 3 yasında daha tam duzgun yurumuyor
yurutece binenler oyle oluyormus
oglumu koymadım yurutec e kızımıda koymayacagım

yokkk devenin bale papucu
hasta ya hasta ruhlu resmen
ne demek istiyor seni acıtmayamı calısıyor
sakın uzulmusug ibi yapma soylediklerinin ustune sakın
dik dur umursamaz davran kaale almamaya calıs o f ne sinir bozucu
ya bakıca nez aman baslıyor bakıcınız yanıbasınızda niye hala bunlar sizde kalıyor
ne kadar sabırlısınnn ben neler derdim

ya sibelcim bende korkuyorum ama battaniyeyi sıkı sıkı kenarlara sıkıstırıyoruz onu çekemez ama done dolana kendi kafsını osıkıstırılmıs battaniyeye sokar diyede korkuyorum
tek avuntum uyandımı birs ekil aglaması yada konusması bagırması idi dun gece sessizdi
esime diyorum aglasa uzun uzun duyardık dimi hani yok yok duyardık diyoruz uyanınca baktım gozunde yas burnu flan sulu muydu aglamısdamı duymamısız diye yoktu birsey ya uyandı hemen sızdı yine bilmiyorum
korkuyorum artık gecelir bundan sonra

epruuuu

nabersinnnn nasılsınn
ise ne zamanbaslayacaksın bakıcı falan buldunmuu ?

bak tanıdık var çocuk bakmak isteyen haberleselim birini bulamazsan

defnem damlam adem güneş uzman pedagogdur kendileri. ben radyo programından takip ediyorum kitaplarıda mevcut ben ço kçok faydalanıyorum ve çevremdeki tüm arkadaşlarım sıksık kendisinn görüşlerine tavsiyelerine başvururlar.
detaylı bilgi istersen sana özelde yazabileremmm

Ben taze burcumun eskı bır şakasını dillendirdim.. bu yuzden ozelden yazmaya nıyetlenmedın umarım Gulıstanım?

ben google ya adem gümüş yazdım ama birşey elde edemedim... linki flaan varsa atarmısın

kızım aşısını olmuş 3 tane iğne yapmışlar bir tanede ağzını damla yapmışlar şükürler olsun çok ağlamamış....

babannesi dün ateşi vardı demiş onlarda hemen ateşini ölçmüşler eğer yüksek çıksaymış aşıyı yapmayacaklarmış ama normal çıkmış....

bu ay sadece 200 gr almış ne yapalım sağlıklı olsunda...

şimdi sağlık ocağından çıkmışlar dedesi biraz arabayla gezdiriyormuş.... inşallah bu geceyide sorunsuz atlatırız.....

o kösteği ben varrr yaaaaa
devenin bale pabuçu küçük gelir bizim jumboyasırnaşık şey.ben de umursamaz görünüyorum o vakayı anlattığında.benim kızım akıllı yapmaz öyle şey dedim.gün içinde telefonla konuştujk dün diyor ki neva uyumuyor üşüdü mü acaba.evin içi 26-27 derece.dedim üşümez.dedi gazı var dedimk sanmıyorum.büyüme atağıdır bir şey olmaz dedim.ne umursamaz diyordur benim için.gün içinde arayamıyorum bu yüzden hep olumsuz birşeyler söylüyor.oysa bence uysal bir çocuk neva.maşallah sağlıklı da.
bencede söylemelisin... bakalım tepkisi ne olacak tabi anlarsa eğeraklinialirimsmile
ilk fırsatta söyleyeceğim.
bebikleri dra goturdugunuzde yada saglık ocagına cıplakmı tartıolar yoksa oldugu gibimi yoksa ic badisiylemi.. ?

olabildiğince hafifletiyoruz üzerini.giysiyle tartınca da 200-300 gr düşüyorlar.

İlk sportif etkinlik: Çiğneme
Eğer anne iyi besleniyorsa, emzirdiği bebeğin normalde ilk altı ay boyunca başka hiçbir ek besin almasına gerek yok. Ama çiğneme egzersizi için, dördüncü ayda ek gıdaya başlanması öneriliyor

DünyaSağlıkÖrgütü (WHO) uzmanlarına göre bebeklere en az altı ay boyunca anne sütü verilmeli. Eğer anne isterse bu süre iki yaşına kadar uzayabiliyor. Metropolitan Florance Nightingale Hastanesi'nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Meral Saraçel ise altı ay boyunca bebeğin anne sütüyle yeterince beslendiğini hatırlatarak bu süre içinde bebeğe su içirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Saraçel, "Bebeklerin çiğnemeyi en iyi öğrendiği ay, dördüncü aydır. Bu dönemde 'dostlar alışverişte görsün' misali, yani doyurmak için değil, sadece alışkanlık kazandırmak için pürtüklü besinlere başlanmalı. Meyve ve sebze püreleri kaşıkla yedirilmeli. Bu dönem ek gıdalara başlamadığı için üç yaşına kadar biberondan emen bebeklerle karşılaşıyoruz" dedi.
Altıncı ay dönümü
Bebeklerde altıncı aydan sonra anne sütü yavaş yavaş ikinci plana düşüyor. Bu dönemden itibaren bebeğin beslenmesinin yüzde 50'sini karbonhidratlar oluşturuyor. Bebeklerin farklı bir yağ dokuları var. Bu nedenle neredeyse bir yetişkinden daha fazla enerji harcayan bebeklerin beslenmesinde karbonhidrata ağırlık verilmeli. Bebeklerin özellikle emzirilirken terlemeleri, ne kadar enerji kaybettiklerinin göstergesi. Bebeğin karbonhidrat ihtiyacı tahıl mamaları, pirinç, pa-tates püresi, bebe bisküvisi ve ekmek içinden sağlanabilir.
Piyasada çokça çeşidi bulunan bebek mamalarına itibar edilmemesini söyleyen Dr. Saraçel, "Çağımızın iki hastalığı var; biri kanser diğeri de
alerji. Bunların kökeninde katkı maddeleri var. O yüzden her şeyin doğal olanı tercih edilmeli. Bebeklere 1 yaşından önce de inek sütü verilmesini önermiyoruz" diye konuştu.
Saraçel, bebeklere beşinci aydan itibaren üçü ara, üçü ana olmak üzere altı öğün verilmesi gerektiğini söyledi. Saraçel, bebeklerin beslenme takvimi için şu önerilerde bulundu:
"Sabah kahvaltısı mutlaka olmalı. Tahıllı kaşık mamaları içine peynir, ekmek içi veya bebe bisküvisi konularak verilmeli. Bal, alerjik olduğu
için önermiyoruz. Pekmez kullanılabilir. Ara öğünlerde meyveli yoğurt, içine bebe bisküvisi, 7-8 aylık bir bebeğe evde yapılmış kek de verilebilir. Akşamları çorba, etli bir öğün ihtiyacını karşılar. Gece yarısı gibi de mama verilebilir. Anne sütüne devam eden bebekler kesinlikle
yemek öncesi değil yemek sonrası emzirilmeli. Yemeklerden yarım saat sonra emzirme bebeğin su ihtiyacını karşılamasını sağlar. Eğer bebek emzirilmiyorsa her yemekten sonra yarım çay bardağı su verilmeli. Yerine papatya veya rezene çayı da içirilebilir.
Aileler su konusunda sürekli hata yaparlar. Nedense bebeğin hep susamış olduğu düşünerek, annesi, anneannesi, babası tarafından ha bire su verilir. Oysa bu yapıldığında bebeğin iştahı kesilir. Çünkü bebek karnını suyla doyurur ve adeta su bağımlısı haline gelir. Özellikle iştahsız bebeklerde suyu kesmediğimiz sürece kilo almadıklarını görüyoruz."
İdrar yolları ve iştahsızlık
Midesi geç boşalan bebeklerde ara öğünleri kaldırmak gerekiyor. Dr. Meral Saraçel'e göre zorla yedirilen bebek, iştahsız oluyor: "Bazı bebekler annesinin yemek hazırladığını görür görmez kusmaya başlar. Bu, 'Zorla yedirirsen kusarım' demektir. Devamlı 'Ye ye' komutu alan çocuklar iki yaşından sonra abur cubura yöneliyor ve ileride obez oluyor. Bir çocuk iştahsızsa bunun altında idrar yolu enfeksiyonu yatabilir. Çok sık rastladığımız bir şeydir bu. Eğer diş çıkarmıyorsa, başka da bir sorunu yoksa mutlaka idrar yolları enfeksiyonundan şüphelenilmeli. Bu da yoksa o zaman genetik iştahsızlıktan söz edilebilir. Anne-baba bebekliğinde iştahsızsa çocuklarında da bu görülebilir."

Kıskançlık çok doğal
"Kardeş kıskançlığı doğaldır ve acı verir" diyen Memorial Hastanesi Çocuk Hastalıkları Merkezi'nden pedagog Dr. Melda Alantar'ın önerileri şunlar:

Bebeğin ve diğer kardeşin yatak odalarını ayırın.

Bebeğe konulacak isimde, kardeşine fırsat tanıyın.

Okul öncesi çocuklar, anne-babanın da katılımıyla oyuncak bebekle oynayarak yaşanacaklara hazırlanabilir.

Yeni doğanın yanı sıra kardeşin de fotoğraflarını eve asın. Ailedeki yerini kaybetmeyeceğini, aksine yeni haklar edineceğini hissettirin:
'Kardeşin küçük olduğu için evde kalacak, ama sen bizle sinemaya gelebilirsin' gibi...

Kavgaları aralarında çözmelerine fırsat verin, gerekirse odayı terk edin.

Renkli cisimler doğru ağza...
4. ay: Eşyaları almak için iki koluyla uzanabilir. Özellikle parlak ve renkli olan cisimleri yakalar, ağzına götürmeye başlar. Bebek dünyayı keşfetme eğilimindedir. O yüzden uzun aralıklarla etrafı seyreder.
5. ay: Destekli olarak oturabilir. El hareketlerini gözleriyle izleyebilir.
6. ay: Yatar durumda ayağını ağzına götürebilir ve emeklemeye başlar. Emekleme aynı zamanda tehlikenin de habercisidir, o yüzden evde zararlı olabilecek materyaller uzaklaştırılmalıdır.
İkinci üç aylık dönemde bebek günde ortalama 15 saat uyur. Bunun 10 saati gece, beş saati ise gündüzdür. Bebeğin uyku düzenini planlamak için bu dönem uygundur. Akşamları saat 20.00-20.30 gibi uyutmanız doğru olur. Bebek çok hareketli, uyumaya niyetli olmasa bile yatırın, böylece alışkanlık kazanacaktır. Uyuturken ona masal anlatmak, ninni söylemek yararlı olabilir. Gece 10 saat uyuduktan sonra sabah onu uyandırmanız yararlı olur. Bu, uyku alışkanlığı kazanmasını sağlar.

10 günlük depresyon
Doğum sonrası depresyon sinirlilik, bebekten nefret etme ve ağlama nöbetleriyle hissediliyor. Bu durum genelde ilk bir hafta-10 günde atlatılabiliyor. Ama sözü edilen sürelerde geçmiyorsa annenin ilişkilerindeki daha derin problemler ya da psikolojik bir rahatsızlığın varlığı söz konusu olabiliyor. Bu tür depresyonda ilaç tedavisi de uygulanabiliyor ancak bu, emzirmeden dolayı sütle bu ilaçlar bebeğe geçtiği için mutlaka çocuk doktorunun bilgisi de olmalı. Depresyonda en çok görev ise babaya düşüyor. Babanın anneye desteği depresyonu daha çabuk ve kolay atlatmasını sağlıyor.

Püf noktası

Dördüncü aydan önce ek gıdalara başlamayın.

Bebeğe ilk altı ayda hiçbir şekilde su içirmeyin

Bebeği bir yaşına kadar her ay rutin olarak doktora götürün.

Bebeği dışarı çıkarmadığınız sürece ayakkabı giydirmeyin. Hiçbir ayakkabı ortopedik değildir.

Bebeği yürümeye başlamadan önce ayakta durması için zorlamayın, hoppala yapmayın, havaya fırlatmayın, düşebilir.

Alıntıdır

bi aksilik çıkmazsa allah işi karışmazsa tarih kararlaştırıldı mayısta İZMİRE gidiyoruz......

eşimin okul arkadaşı var izmir Buca Şirinyerde oturuyormuş onlar çağırıyorlar mendereste çiftlikleri varmış inegölde bir arkadaşları daha var onlarla beraber izmire gelicez.... gerçi çok kısa kalıcaz bi hafta sonu gezmesi gibi ama inşallah fırsat olurda izmirli ağustos anneleriyle görüşebilirim görüşmeliyim görüşmeyi çok istiyorumopuyorumnanaktan

Ben taze burcumun eskı bır şakasını dillendirdim.. bu yuzden ozelden yazmaya nıyetlenmedın umarım Gulıstanım?
cıkcıkcık çok kızdım şimdi bağyan size. yok cigerim özel yazmak istememdeki gaye şu ;
detayı buraya yazıp sıkmıyayım sizi.

şimdi ADEM GÜNEŞ sibelcim gümüş değil.google da arattıgın zaman tüm detaylı hayatını bilem bulrsun..
pervincim ben radyodan dinliyorum Burç FMde salı ve çarşamba gunleri çıkıyor.hatta internetteki arşivden kaçırdıgım haftalarıda dinliyebiliyorum.

-tatlicadiarzu-şimdi kafam karıştı...dr. giysiyle tartı selini hafta sonu geçen ayki kilosuyla aynı çıktı... şimdi az önce 200 gr almış dedim ama baby sorunca farkettim dr. giysisiz tartı sağlık ocağı giysiyle ozaman ben 200 gr almış bu ay selin dedim ama selin hiç kilo almamış ozaman buayakannehir

:roflol::roflol: bende gümüşü nerden bulduysamohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…