2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

akannehir ben yanlışmı yapıyorum şimdi ben haftada bir yada iki defa kaynatıyorum

günaydın arkadaşlar...

ya ilke gece yüzünü fena çizmiş.. iki gündür gece eldiven takmıyorum alışsın die.. dün burnunda ufacık bi çizik vardı şimdi gözünün biraz altında derin ve uzun bi çizik kıpkırmızı sabah gördüğümde ağlayacaktım.. gecede çok sık uyandı ama yoktu heralde sabah yaptı.. nası alıştırcam eldivensiz yatmaya tırnaklarınıda dün kestim daha nası yaptı anlamadım.. ??????????????

Güllü, matematik ihtiyaçları varsa bana yollaa :) Çok özledim özel derslerimi. ınşallah 2. dönem bana da çıkar birkaç tane :Saruboceq:

aspirin, kendini çize çize çizmemeyi öğrenecektir. Doruk da çiziyordu 1-2 aylıkken. Çıkardım gene de eldivenleri, eskisi kadar çok olmuyor artık.

aspirin, kendini çize çize çizmemeyi öğrenecektir. Doruk da çiziyordu 1-2 aylıkken. Çıkardım gene de eldivenleri, eskisi kadar çok olmuyor artık.

çok üzüldüm yaa galiba biz çok geç kaldık eldivenleri çıkarmak için... takıcam galiba yine geceleri bilmiyorum ki ...

günaydin kizlar...izin sonrasi pek giremedim malum yerlesmek uzun sürüyor...yazdiklarinizi okumadan izinde aklima takilan bir konuyu sizlere sormak istedim..kayinvalidem izinde Hayatin basmadigini söyledi..acikcasi erken diye bende dikkat etmemistim..kizim oldukca hareketli bir bebek..hatta bir kac gündür kendi kendine dönebiliyor ama kucagimdayken yere basmiyor..arada sirada basiyor ama cok sert degil..tabiri caizse civi gibi basmasi gerekirmis..valla kafama cok takildi..sizinkilerde böylemi yoksa benmi abartiyorum..

hadi kolay gelsin sana şimdiden canım inş afik uslu olur

ben avent kullanıyorum süt saklama kapları takılıyor ve ağzını kapatıp buzluğa koyuyorum

biz biberon kullanmıyoruz ama okuduğuma göre her kullanımdan sonra yıkamak ve kaynatmak gerekiyormuş..
hergün kaynatmak lazım

ben akşamları eve gidince pompa parçalarını ve süt saklama kaplarını strelize ediyorum

canim ben her kullanimda kaynar suyla yikiyorum ve haftada birde sterilize ediyoruz..bence her kullanim sonrasi yapmaya gerek yok..
ben dogdugundan beri eldiven kullanmadim..bana hemsireler eldiven takmamami cünkü yüzünü ve vucudunu tanimasi gerektigini söyledi..bu yüzden bende kullanmadim..arasira yüzünü ciziyor ama derin degil..birde devamli tirnagini kisa kesiyorum..tirnagini törpüleyemedigimiz icin yirtmis olabilir..ama yavas yavas alisir bence..

çok iyimiş be:)
aysin den yanıt var

midesi hala kotu imis hastanaye yatıp yatarak tedavi olması gerekiyormus deva yi hastaney e sokmamak için erteliyormus tedaviyi simdilik keyfim yok su ara girmiyorum dedi hepinize selamları var
Allah yardımcısı olsun.iyi olsun inşallah kısa sürede.
elif peki 3 saatte bir yani sık sagma ile aynı miktara ulasıyorsan neden arayı acıyorsun vaktinmi olmuyor ??
ben önceden 2.5 saatte bir sağıyordum.şimdi 3-4 saatte bir sağıyorum.bazen vaktim olmuyor.bazende sağsam da değecek bir miktar çıkmıyor.bazen ikinci sağımı evde yaptığımdan oluyor.
hayırlı olsun
benim iki pompam var dönüşümlü kullanıyorum.birini sterilize edip onu daha sonra diğerini kullanıyorum.sağdığım şişeyi kapağını kapatıp dolaba koyuyuorum.pompayı da çay ocağında kaynar su ile yıkıyorum.kuruluyorum.3-4 günde bir de bulaşık makinasının üst rafında yıkıyorum.kullanım klavuzunda yıkanabileceği yazıyor.sonrasında da duruluyorum iyice.
emziği kaynatmadım ilk aldığım zaman kaynatmıştım.biberonu ise akşamları kaynar suda bekleterek sterilize ediyorum.

Geçmiş olsun canım.. kreşte mi kaptı ki acaba?

topikte yeri geliyor insanlar buralara yazılmayacak şeyler yazıyorlar ama ben kociş yazınca insanlar rahatsız oldular garip geldi asıl rahatsız olunacak konulara rahatsız olsunlar

"kociş" lafıyla ilgili yazılanları okurken ben de kendime sordum, kendimi iğrenç mi hissetmeliyim acaba diye.. açıkcası, öyle hissetmiyorum, ki çok sefer burada eşimden bahsederken kullanmışımdır o kelimeyi. ama buradaki eleştiriler de bazen dokunabiliyor hakikaten.. belki bazılarımız "dokunuyorsa, şakayı kaldıramıyorsan gelme, okuma, yazma" diyebilir.. o da bir görüş tabii.. neyse.. amacım olayı uzatmak değil, sadece ben de üstüme alınmıştım ondan mıdır nedir yazmak istedim.

bu aralar aşk ve ceza diye bir dizi var konusu güzel
parça pinçik de olsa Ece müsaade ettiği sürece izliyorum

ya ilk bölümde acaba bunu mu izlesem dedim ama sonradan çabucak baydı beni. özellikle berdeli işlemelerinden öğğğh dedim. bir aradalar bu tarz diziler çok yapıldı ya, artık doğu-güneydoğu kültürünü işleyen, aşiretleri konu edinen dizilerden sıkılıyorum.. keşke Ezel'e başlasaymışım zamanında. onun baya hastası oluşmuş şimdiden..

bu aralar pek sağmıyorum ama Defne daha küçükken sağardım. yarım yarım emip uyuduğundan sağmak zorunda kalıyordum. bildiğim kadarıyla süt yapımını uyarması için 15er dk sağın diyorlar. ben hep o şekilde sağdım. bir de birşey çıkmasa bile saat aralarını çok açmadan sağmaktan vazgeçmeyin diyorlar. bildiğim kadarıyla böyle..

bence bir an önce bırakın eldiveni.. bebekler dokunarak dünyayı tanırlar.. elinden geldiğince tırnaklarını kesip törpüyle düzelt. buna rağmen gene de çizmeyi başarabiliyorlar ama onlar da çabuk iyileşiyor zaten.

canım benim oğlum yeri geliyor çivi gibi basıyor yeri geliyor hiç basmıyor ayaklar pırtttt diye kıvrılıveriyor seninki hiçmi basmıyor yani arada birdemi basmıyor
su an yere tutarsam basiyorda ama cok kuvvetli degil..kucagimdaysa bacaklarini kiviriveriyor hemen..bence normal ama taktilar kafama bir kere ne yapayim..haftaya doktora gidecegiz onada soracagim bakalim..

canım koseleri falan mutlak akalan yerler vardır sivri
yoksa zor cizmesi yani
mutlaka tek tek kontrol et eline batan yer bulacaksındır
elldiven takma kac aylık oldular

bzimki tam nezamandır bilmem ama bir iki aylıktan beri civi gibi basıyor her bastırdıımda
bakıcımızda masalah guzel basıyor diyor
ha basmayan daha sonra basanın birseyimi eksiliyor onuda anlamıyrom acele niye yani bilmiyorum tibbi olarak ama

sarmaşık arkadaşım neva da önceden hiç basmıyordu parmakları kıvırabiliyordu hatta benim kaynanatör belinde bir sorun var mı diye ötmüştü.ben de biraz denedim bastırmaya çalıştıkça daha iyi basar hale geldi.ama öyle çivi gibi basmıyor.pop dışa fırlıyor dizler bükülüveriyor.sorun olduğunu düşünmüyorum.zamanı gelince basacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…