2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

geçmişe bakamıyorum zamn yok misafirim gelecek..bu sayfadan gördüklerim ..ESRA siyah saç niye kine..resim ekleyince yorum yapalım en iyisi..güle güle kullan ..
NURDAN teom gözü mikroplanmış çok geçmiş olsun bizde iki kere geçirdik..
DİDOŞ dombulu engel tanımıyor sanırım..:)
DORUK'mu düşmüş çok geçmiş olsun .oda dombul nanaklara katılmış sanırım..
MİNİK kilo vermiş ...bende almaya devam ediyorum..((
NUR NUR hadi gözün aydın..herşey gönlüne göre oluyor inşallah...

sevgili Nur,

yarın inşallah seni ve eşini sevindirecek haberler alırsın.
şu dönemde ,eşine en çok ihtiyacın oldugu dönemde askere gitmesi gerçekden zor.

aslında askerliğin yapmayan kız vermezler ya seni nasıl verdiler yahukaydirigubbakcemile3
neyhseki gelecek inşallah.
aslında sadece sana özel bir durum oldugu için geri gelsin diye dua ediyorum inan
yoksa gitsin yapsın askerliğini vatani görevini hizmetini sagsalim evine dönsün derdim. amma velakin gel görki dualarımız zamana ve ihtiyaca göre değiştiği için
senin ve mustafanın ve minik bebişin babasına kavuşmasını can-ı gönulden diliyorum.

ayyh mektup gibin olmuşkaydirigubbakcemile3 tamamlıyım bari mektubumu..sempatiksalakcinni
satırlarıma son verirken yakışıklı mustiyide seni öpüyorum.
Allaha emanet ol.byee

ayy esraaaaaaaaaaa
ne kadaaaaaaaaaaaan değişik bi karar
simsiyah saçsositososito
sana herreng her model yakışır canım .
güle güle kullan.
ben yahonun tepkisini merak ediyorum.
malum afik ben saç kestirdiğimde kal gelmişti çocuga tanıyamamıştı ya...kafamçokkarıştı

afik bu aralar herkesi ısırma çabaları içinde
çocugun öpme duygusu ısırmakla birleşmişeyvahedigeldismile
sabah uyandıgında bana sarılıp ısırıyor
babası işten geldiğinde kucagına atılıp yanagını yada burnunu neresi denk gelirse ısırıyor.akannehir

mesela yeni bişey giydiğinde ben seviyorum ayy oglum çok cici oldu diye
oda hemen eller havada titreyerek(bu kucagına al demek) sarılıyor bana ve hemen ısıryor.sempatiksalakcinni
bunu nasıl aşmalıyım
herkesi abartısız herkesi ısırıyor.
annecim öp diyorum gösteriyorum bak böyle öpülür ciic diyorum ıhhhhhhhhhh:umursamaz:

aklıma gelnişken ve fırsat bulmuşken unutmdaan yazayım

erişteli yogurt çorbası

normal yogurt çorbası yapargibi yapın ama içine pirinç yada şehriye yerine erişte koyun.
birde erişleri pirinç gibi önceden haşlamayın. kaynamakda olan erişteye ekleyin yogurt karışmını.
afik çok begenerek yiyor maşallah

hem lezzeetli hem besleyici
hem organik anneannesinin yaptıgı misss gibin erişte.

öyle işte

canım hastalık nedir anlayamadık

nurdan konjunktivit ne?ilk defa duydum.

nurdanım o ne olakii geçmiş olsun (
gozleri mikrop kapti, kipkirmizi ve capakli, sisi acamiyor (damlaya basladim hemen antibiyotikli..bebekkende olmustu ama ozaman gozyasi kanali tikali diyeydi, simdi neden anlamadim(

kuaförden geliyorum saçlarımı boyattım
simsiyahhhhhhhhhhh
fotooo fotoooo, gule gule kullan, bende bisey yapicam ama ne bilmiyorum...

kuaförden geliyorum saçlarımı boyattım
simsiyahhhhhhhhhhh

Hayırlı olsun güle güle kullan, çok merak ettim yalnız.

gunun olayi teoman konjunktivit oldu, birazdan doktordan recetesini almaya gidicem antibiyotik damlasi icin..hey allahim, bu cocuk bi buyuse...

Geçmiş olsun canım. hayırlısıyla bir büyüse hakikaten hem seni hem kendini mahvediyor. Hep hastalıklar da teocuğu mu bulur yaw

Bebek Kahvaltı Tarifi

2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltımızın hazırlanışı

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

Kahvaltı Tarifi-2
1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)
Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır.

Kahvaltı Tarifi-3
1 Adet yumurta
Yarım Muz
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane ceviz(iyice ezilmiş)
1 kaşık pekmez
Biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması

Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine
ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir.

teos erken uyudu kreste uyumamis aksamustu, bende erken alinca duzeni sasti, sizdi, uyanir birazdan, o uyurken yemegimi yaptim birde cayli kek cirptim attim firina, yarin is yerine gotururum, birde canim cok istedi, buugun 1 dilimcik odul yapayim ekmek yemedim hic onun yerine.....

bize daha kahvalti vermedi doktor((guzel tarifler ama..

Belmacim birde solicektim unuttum, bence tahilli mamalari kessen, balli muzlu falan onlarda kalorili sonucta..teomanda son zamanlar hizli kilo artisi gsterdi gerci 9 kilo ancak suan ama doktor bizide frenledi biraz, aksamlari maasini pirinunlu yapiyrdum; artik normal biberon veriyorum kestim pirincunun, adam pirincunu gobegi yapti resmen:))%75 percentilin ustine cikmasini istemiyor kilo konusunda bizim doktorumuz..

Hamarat hatun seni ... ben de didarı yeni uyuttum, mutfağı toparlamam lazım, ekmek makinasına malzemeleri koymam gerek ama elimi kaldıracak gücüm yok. Biraz buraya takılayım dedim. Belki azcık kendimi toparlarım.

Hamarat hatun seni ... ben de didarı yeni uyuttum, mutfağı toparlamam lazım, ekmek makinasına malzemeleri koymam gerek ama elimi kaldıracak gücüm yok. Biraz buraya takılayım dedim. Belki azcık kendimi toparlarım.

yok ya ne hamaratligi, bazen hic yemek yapamiyorum veletten bugun firsat bulunca yapiverdim..aa keki cok canim cekmisti gozum dondu resmen..

CAYLI KEK
3 yumurta
1.5 su bardagi seker
1 su bardagi cay (ben 1 kasikda nescafe koyuyorum)
1 su bardagi sivi yag( ben yarim koyuyorum)
3 su bardagi un
2 kasik kakao
1kabartma tozu-1 vanilya

isteyenlere tarifff..180 derece firinda pisiriyoruz, sonra sut yada cayla yiyoruz...

Yulafın Bebek Beslenmesindeki Önemi

Bebek yemekleri bir yana yulaf, bizim kendi yemeklerimizde de çok kullandığımız bir tahıl değil. Bir arkadaşıma bebeğinin çorbasına yulaf ilave etmesini söylediğimde bana “niye benim bebeğim at mı?” karşılığını vermişti. Gerçekten de yulaf ülkemizde daha çok hayvan yemi olarak biliniyor. Oysa ki bebekler için hazırlanan bütün tahıllı mamalarda yulaf bol miktarda kullanılmakta.

Bebek Beslenmesinde Zengin Besin Kaynağı Yulaf
Vikinglerin fiziki güçlerini kahvaltıda yedikler yulaf ezmesi ile hazırlanan lapaya borçlu oldukları söyleniyor. Yulaf bitkisel protein kaynağıdır. İçinde lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri vardır. İçeriğindeki oleik asid ve B vitaminleri sinir hücrelerinin düzenli çalışmasında rol oynuyor.

Mesela 100 gr yulaftaki besin değerleri aşağıdaki gibidir.

53 mg kalsiyum
405 mg fosfor
4.5 mg demir
268 mg potasyum
Aynı zamanda yulaf iyi bir magnezyum deposudur. Magnezyum büyüme hormonu olarak bilinin auxina hormonu üretimine katılır. Kalsiyum ve fosfor da kemik gelişimini hızlandırıyor.

Düzenli yenilen yulaf vücudu tazeliyor. Hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücreleri yenilemede etkili. Özellikle sık hastalanan bebeklere öneriliyor.

Bebek Kahvaltısında Yulaf
Ben kendi bebeğimin kahvaltısı için yulaf unu ile bir lapa hazırlıyordum ve diğer malzemelerini bu lapanın içine katıyordum. Hazır bebe bisküvüleri kullanmak yerine bebeğinize sabahları daha doğal ve sağlıklı bir bebek kahvaltısı hazırlamak elinizde. Çorbalara bir yemek kaşığı katılabilir.

alıntı

Belma,mısır unu çok su çeker rahatsız etmesin bebişi.1 yumurta çok fazla diilmi.ben 1 yumurta sarısının çeyerği ,1 çay kaşığı pekmez,4 bisküvi,çok az ekmek,portakal suyu,ıhlamur, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir,senin kahvaltı baya bolkepçeymiş,bunları azaltsan miktarları ,belki kg alımı hızlaması yavaşlar

Nıye tek başımayım yav? :uhm: bu saatte?

NURDAN ben kampa aldım gene kendimi. Sıkı sıkı diyetteyim. 2 günde bir yediğim 1 fincan dondurmayı saymıyorum. Hatta uzun teneffüslerde bile (gün gibi oluyor öğrtmenler odası) öğle yemeğimi götürüp, onu yiyorum ki, keke - böreğe dadanmayayım. Yoksa çok cazip şeyler getiriyor arkadaşlar. Ya da çok çok 2 tane limonlu bisküvi. 62,5 i görene kadar sıkı sıkı diyetteyim. Mümkünse Nisan çıkmadan ya da en geç mayısın ilk haftasında 62.0 olmak istiyorum artık. Yeter 63 lerde gezdiğim. Gerçi kendim ettim, kendim buldum ya, orası ayrı!

iyi akşamlar arkadaşlar,
ara ara okuyorum ama bir türlü dönemedim nedense. bahar yüzünden sanırım keyifsizlik hakim ruhuma.

özlemcim özdeciğe geçmiş olsun cok, herşey üstüste gelmiş sanırım sende keyifsizmişsin. cok geçmiş olsun sende sıkma canını, en iyisini yapmışsın bırak zamana. değişmiyor bu erkek milleti. zamanla böyle mutlu olmayı öğreneceğiz inşallah.

esrako cok üzüldüm berke'ye. şuanki ruh halimle cocuğuma biri el kaldırsa babası da dahil kaplan gibi atlarım üstüne. ama tabi büyüyünce sabır azalıyor demek ki. eceye de cok geçmiş olsun canım.

çingenem yaho cok hastalanmış cok ama cok geçmiş olsun. inşallah iyidir artık.

nurrr eşin askere giderken okumuştum bir ara gitmiş. allah kavuştursun diyeceğim ama sanırım hemen dönecek. ara ara düşündüm seni inşallah döner canım hamilelik psikolojisiyle daha da üzme kendini.

evrimmm kayınvalidenden bir tane var bu dünyada bence :))) çok şanslısın...

pervinnn eceye bayıldım temizlik yapıyor hatun büyümüşte... anası gibi becerikli olacak belli..
nurdann teo ya cok geçmiş olsun. sende arabana alışmışsın. birde izmir sefasına az kalmış çok sevindim sizin için...

bu kadar olur bende soracaktım size bu yumurta aklarını napıyosunuz diye ben dolapta biriktiriyorum 2-3 gün sonra çöpe atıyorum
amanınnn Esra sakın dolapta bekletme yumurtanın beyazlarını.enfazla bakterı üreten sey oldugunu bılıyorum.hem bakterıyı üretiyor hemde uzun süre kalırsa yakınındakı gıdalarada bulastırıyormus doktorum programında dinlemıstım.
hadı hayırlısı olsun Nurcum.

bunu bende denedım ve Şevval böğürdü resmen, titredı hıc sevmedı.bende baska secenekeler denıyorum.hoş bı haftadan fazladır kahvaltımız bı kac lokmayla sınırlı ama bu gun bıraz daha ıyı.tekrardan iştah gerı geldı gıbı sankı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…