2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın.. çok sevimsizim bu sabah... sabah bi uyandım çektirdiğm dişimin altındaki yirmilik dişim şiş ve acıyor ağzımı açamıyorum bazen kulaklarıma bazen çenemin altına kadar ağrıtıyor ara ara şimdi simitle kahvaltımı yapmaya çalışıyorum ama simiti ısıracak kadar bile ağzımı açamıyorum küçük lokmalar halinde bölüp ağzıma atıyorum onu bile çiğnemekte zorluk çekiyorum allahım neydi günahım.....

EVRİM güzel haberi bizlere ulaştırdığın için teşekkür ederim.. NUR demek sağlıkla almış kuzucunu kucağına çok sevindim... darısı bizlerin başına.... EVRİM birgün benimde böyle bi haberimide verirsin inşallah en kırmızılı yazılısından hehhe:)))

amanin sonunda bende leke sorunumu çözebileceğim galiba. teşekkürler dilek...

açıklamaya çalışayım ben sana:))) kıyamam yorulma sen.
bildiklerimde denizin durumundan dolayı belirteyim.

demir eksikliği sık sık hastalanma yani bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi pek çok soruna yol açıyor.

bizdede demir eksik çıkınca ama demir eksikliğinin neden olduğu sorunların hiçbirini yaşamadığımız için doktorumuz durumu enteresan bulup hoca görüşü alalım dedi.

gittiğimiz hocada bize bu açıklamayı yaptı. gelişim iyi, sorun yok ama demir eksikse demekki demir depoları gelişime yetişememiş.

önemli derecede eksik olan demirde et, yumurta gibi yiyeceklerle tamamlanamaz. yani onlar iyi demir kaynaklarıdır ama eksiği tamamlamaya yetmez. o nedenle dışarıdan desteklemek gerekir dedi bizde demir şurubuna başladık.

nasıl yani :)))))

DAMLA şöyle yani:))) 3-5 sene sonra bende 2. ciyi doğurduğumda nasipse allahın izniyle inşallah birgün benimde haberimi verir EVRİM.....

PERVİNİM sagol canım... sen neden sevimsizsin hayırdır önemli birşey yoktur inşallah....

Valla bu haber iyi geldi, çok sevindim.

Köfteleri misket gibi yapıp una bulayıp çorba yapsan belki çorbanın içinde yer. Hani sulu köfte yaparlar ya, tarifini istersen ayrıntılı yazarım. Ben yoğurt çorbası yapıp unla yoğurdu atmadan önce köfteleri attım, biraz pişince terbiyesini döktüm. Öyle de yedi. Eşine KK dan kocaman bir alkış gelsin
Bizde de azcık azcık ilerleme var. Bana iki gün önce eşim sitem etti. Ben hiçbir şeyi ona bırakmıyormuşum, herşeyi ben yaparım diye atlıyormuşum, o yapmaya kalktığında çok müdahale ediyormuşum. O da madem istiyor kendi baksın diye herşeyi bırakmış. Bu sözleri durup düşünmeme neden oldu. Hakikaten yapıyor muyum, yapıyor olabilirim.. ama neden hatırlamıyorum evet bazen müdahale ettiğimin farkındayım da ona göre hep karışıyormuşum. Artık kendime daha dikkat etmeye karar verdim. Biraz daha geri çekilicem. Zaten eşim de daha çok ilgilenmeye çabalıyor. Ama henüz alt açacak kadar kendini aşmadı.

Çok etkileyeceğini sanmıyorum. Beyin gelişimi için omega3 çok önemli ve en iyi şekilde bunu balık yada balık yağından alabiliyorlar. Doktoruyla da bir görüş istersen. İştah açıcı şeyleri bizim doktor vermiyor Didara, pekmezi bile bu yüzden kısıtladı. Balık yağı ne kadar etkiler onu bilmiyorum. Evrimin dediği gibi balık haplarında ilave vitaminler de var belki onların etkisi olabilir. Ama hiç vermemezlik etme derim.

dilek dilek ariel leke çıkarıcı toz olanı kullanıyorum ben çıkarmıyor ama ama ????

daha öncede sormuştum ya domestos renkliler için olanıda denedim olmadı

Ben loc ve amwayin leke çıkarıcı spreyini kullanıyorum çok işe yarıyor.

çok şaşırdım Belma..düzenli et veriyordun hatırlıyorum..nası bomboş oluyor..hiç mi faydası olmaz..et konusunda demir yapıyor diye titizleniyorum ben de..merak ettim şimdi biz ne durumdayız..

Demir deposu yani ferritin düzeyi 30 olması gerekiyormuş bizde 10. Kandaki demir yüksek ama depoya aktarılmadan kullanılıyor. Hızlı büyüyen çocuklarda bu sık görülürmüş. Kırmızı etin faydası var tabi ama tek başına yeterli değil, aslında et demirden çok protein için faydalı. Demir için bol yeşil yapraklı sebze yemesi gerek, ama zaten demirin emilimi zor olduğu için vücutta birikemeden atılıyor. 4 öğün ot da yese birşey değişmeyecek. Doktor da böyle kaşık kaşık demir vereceğiz ama bunların yarısı depolanmadan gidecek onun için ihmal etmeden kullanın dedi.

merhabalar.defalarca girdim okudum alıntı yaptım ama yazamadım.Cumaları başka bir okuldayım.evin düzenini,eşyaların yerlerini falan değiştirdik.lap topun çöktü.okuldaki pc virüslüydü format falan çekildi.gezi düzenliyorum 11 ve 12lere.yoğunum yani kalnim sizinle ama

belmacım, 3 ay önce aynı sorunu bizde yaşadık. hem kansızlık hem de demir deposu 10 lardaydı didar gibi. hatta talesemiden bile şüphelenildi. doktor bize 3 aylık ilaç tedavisi önermişti. biz sadece 1 ay uygulayabilayabildik verdiği maltoferi. alperen içmeyi reddetti. ama 3 ay boyunca her gün dana eti yedi 30-40 gr kadar birde yumurta sarısı. 3 ayın sonunda kan tahlili yaptırdığımızda 68 lere çıkmıştı demir deposu kanı da yükselmişti. talesemi içn kan testi yapıldığında demir deposu boş olduğu için yanıltabilir dedi doktoru yine kan alıp yolladılar ankara'ya cok şükür temiz cıktı sonuçlar. diyeceğim şu ki eti yumurtayı ihmal etme depoları doldurmaya etkili oldu bizde.

Evrim güzel haberler getirmiş bizlere
Nur allah analı babalı büyütsün sağlıklı hayırlı evlat olsun.

sibel geçmiş olsun bir doktora göstersen dişini bakalım ne diyecek
acaba çektirdikten sonra böyle acı şişme falan oluyormuymuş

selam arkadaşlar.nasılsınız ben çok iyiyim.hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.
sorun daha buyumeden aşmış olmanıza cok sevındım.zaten hep böyledır o sınırle konusmak herzaman yanlıs sonuclar dogurur.
hadı kolay gelsın ve tasıycaksınız daha
Nur ıyıymıs.. ama yurumeye kalkamamıs, sanırım dıkıslerın oldukca taze olmasından dolayı.. oglu 2 900 dogmus, annesı ıle konustum. Her sey yolunda yanı arkadaslar..
ayy yazıyı kırmızı görünce cok tuhaf oldum.sırf Nurdsn haber varmı dıe gırdım cok sevındım ıyı haberlerıne
ayy diş diş diişşş.bende 20lık dısımden cok cektım,senın nıe böle oldu,apse falan mı yaptıkı.cekılen di,ş degılmı bu
Sabah gazatesinde böyle bir haber var. Aklım durdu
ABD'nin Oklahama eyaletinde, 26 yaşındaki bir anne 10 günlük bebeğini yanlışlıkla çamaşır makinesine attı.
bu haberı gördüğümde bayılcaktım,nası yaa.kesın uyusturucu almıstı ve cocuk aglıyo dıe susuturmak için attı.camasırların arasında bebek kalmz heralde.
lekeler için size ARİEL leke çıkarıcıyı tavsiye ederim arkadaşlar
ben çok memnunum çıkaramadığım leke olmadı bu güne kadar
hemde beklemiş kurumuş lekeleri bile tertemiz yapıyor

almak lazım,koslaların ne sıvısı ne tozu işe yaramıyo.her badımız pijamalarımız mevye suyu lekesı

DİDE allah kolaylık versin.....

AİDA verdiğin bilgiler için çok sağol....

eşlerin yardım konusu geçmiş benimkide 3-5 gündür selini o uyutuyor... ben miğren için ilaç kullanıyorum pert haldeyim akşamları 9-10 oldumu nineler gibi uyuklamaya başlıyorum resmen beynim uyuşuyor oda bunun farkında istemedende olsa kanepede falan uyuyup kalıyorum eşim selini uyutuyor beşiğine yatırıyor gecede o bakıyor....

Belma balık yağı hakkında açıklamalara teşekkür ederim
Evrimde güzel bi şekilde açıklamış aydınlatmış bizleri teşekkürler
bende annelik içgüdülerime dayanarak en azından haftada 1 defa balık yağı vermeye karar verdim

Son düzenleme:
nurda artık iki çocuklu anneler kervanına katıldı allah yardımcısı olsun çok zor ama çok guzel bir bitmeyen donem baslıyor.

MİNİKİM MAVİŞİM sağolun... evet çekilen diş değil onun altındaki diğer 20 lik dişim... az önce dişçiyle görüştüm akşam bi bakacak bakalım ama onlar müdahale edemiyorlar çene cerrahının çekmesi lazım o dişi burdada çene cerrahı yok enyakın eskişehirde var...

Offf çok geçmiş olsun.İnşallah geçer çabucak.

Dün Nur un annesi ıle sohbet ederken bana soyledıklerını sıze de aktarayım. Musti annesini cok aramıs o gün, Gokhan gelmıs, Mustıyı de almıs annesıne goturmus, annesinin sagından solundan sarkan serum sıselerını gorunce bı garıp olmuş.. sonra ona kardesını gostermısler.. cok heyecanlanmıs gorunce, sevınc hareketlerı yapmış, sonra eğilip kardesını opmus.. yaww cok duygulandım bunları duyunca.. bı garıp oldum.

Son düzenleme:

Of canım benim çok geçmiş olsun, neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Didar 2 aylıkken dişim apse yapmıştı. Mahvolmuştum.

bende pek bı sevımsızım bugunlerde

cık, ı-ıh sen sevimsiz olma. olamazsın zati. senin resmine baktıkça Allahım sanki tanıyorum ben bu hatunu diyordum. Dün özdileğe gittim, kasiyer kızla göz göze gelince "işte" dedim. "Pervin, burada, karşımda duruyor". Neden o kadar tanıdık geldiğini sonunda çözdüm. Kasiyer her zaman selamlaştığımız bir kız ve sana çok benziyor.

Canıım, çok sevindim. Artık 4 kişiler. Ne güzel. Çekirdekten büyüyüp kocaman bir aile oldular. Daha dağınık bir ev, daha kalabalık bir sofra. Daha koşturmalı bir hayat. 20 - 25 yıl sonra bayramda kapıyı çalacakların sayısı arttı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…