Kayracim bi metot daha var onda aglatmiyosun.ben kendimi hazir hissedince bi deneme yapicam.yat/kalk metodu.bunda aksam 8 gıbi cocugu uykuya hazirlamaya basliyon.pijamalar giyiliyo tatli tatli uykuya gecis hazirlaniyo falan.sonra yatagina yatiriyosun sende yaninda oluyon ama göz temasi kurmamaya özen gösteriyosun.eger aglarsa(ama miziklanma degil)hemen kucaklayip yumusak bi ses tonuyla konusuyosun.ben senin yanindayim bebegim korkma vs.sakinlesince tekrar yatiriyosun yine ninniler falan.bu sekilde bi döngü devam ediyo.kimininki 20kez yatir/kaldirda uyuyormus kimininki 50kerede.ama her aksam bu sayi düsüyormus ve artik aksamlasi yatirdiginda 10dakika icinde hafif bi miyirdanma miziklilikla uykuya geciyorlarmis.aglama fasli olmuyormus.ama kendi uyumaya alisana kadar(bazen 1hafta 10günü buluyormus)mutlaka kendi yataginda olmaliymis.düzeni tam oturtmak icinde aksam gezmesine bi müddet ara verilmeliymis.meşagatti bi sürec ama kendimi hazir hissedince denemeyi düsünüyorun,bebegimin kendi iyiligi ıcın.bebek ve cocuklarin gelisimleri icin düzenli uyku şart.ve ben kizima,düzensiz bi uyku vermek is temiyorum.enazindan denedim derim basaramasam bile.baska careler ararim.ama asla aglatip birakmam.zaten bu tracy hogg daki amac bebek her agladiginda onu kucaklamak ona güvende oldugunu hissettimek.bu sekilde bexnine yer edicek.bakalim bizde basari saglayabilecekmiyiz dıger anneler gıbi.umudum var ve kendimi tamamen hazir hissetmeyi bekliyorum,yorulup pes etmemek icin.3gün denemeyi düşünüyorum ama olmazsada olmaz.yani zaman göstercek bakalimdöndüm bitanem.1 hafta oluyor.evet uyumuyor.aman sağlığı yerinde olsunda gerisi boş varsın ben uyumayayım.canım baktım o tekniklerede ben ağlatamam kıyamam ya.ben beceremem bu tarz şeyleri....
kizimin gözünde sürekli sulanma ve akinti var..ama bu sadece sag gözünde var..ne yaptiysam gecmedi..kaynatilmis temiz suyla sildim,parmagimla masajda yaptim,anne sütüyle sil dediler onuda denedim ama gecmedi..bakalim 4 aya kadar normal diyorlar ama pazartesi günü doktoruna yine gösterecegim..insallah iltahaplanma gibi bir sey yoktur..oglumda da vardi..ama zamanla gecmisti...insallah buda cabucak geciverir..
Neden olmasin,sallayabilirsin.enazindan kisa sürede uykuya gecerse buda senin yöntemin olur.yerimseniben tabi beceremeyebilirizde,mesela cagan sanirim cok aglamis.benim kiz ne tepki vercek bilmiyom,ama alisirlarsa bebeklerimiz derin ve düzenli uyku almis olcaklar inşallah.benim kuzenim avusturyada,demekki oda bu yöntemi denedi.orda hamileyken bunlara kurs tarzi bise verilmis.onu uyguluyorum melisa 8.5da uyuyor sabaha kadar 2kez mama icin uyaniyorum ve sabah 7de uyaniyor diodu.ama ben ozaman hamile bile degildim, hic nasi bi yöntem die sormamistim.simdide bi oglu daha oldu görüsme firsatimiz yok.ama ayni anlattigi seyler tracy hogg taki gibi.düzen oturtana kadar aksam disari cikmadim falan diodu.kizi simdi 2yasinda hep kendi uyuyo.ogluda 7aylik oda kendi uyuyo.denk gelsek sorcam msnde ayrintilari.tubacım sağol.deneyeceğim en kısa zamanda....peki beşiğini sallıyormuyuz uyuturken..eğer sallıyorsak benimki zaten uyur...
Hayır canım vermiyorum dr böyle devam ederse 6. aydan önce başlamazsın ek gıdaya demişti. Önümüzdeki ayın 17 sinde gitcem bakalım ne diycek.canım anne sütü yanında ek besin veriyormusun?
4 bitti derim artıkcanim ozaman benimkide 4 ü bitiriyor..ben 24 temmuzda dogum yaptim...yani fazla fark yok aralarinda..demekki benimkide 4 ü bitiriyor 5 ten gün aliyor..aman ben 4 aylik diyorum..biten yasi söylemek daha iyi..
Neden olmasin,sallayabilirsin.enazindan kisa sürede uykuya gecerse buda senin yöntemin olur.yerimseniben tabi beceremeyebilirizde,mesela cagan sanirim cok aglamis.benim kiz ne tepki vercek bilmiyom,ama alisirlarsa bebeklerimiz derin ve düzenli uyku almis olcaklar inşallah.benim kuzenim avusturyada,demekki oda bu yöntemi denedi.orda hamileyken bunlara kurs tarzi bise verilmis.onu uyguluyorum melisa 8.5da uyuyor sabaha kadar 2kez mama icin uyaniyorum ve sabah 7de uyaniyor diodu.ama ben ozaman hamile bile degildim, hic nasi bi yöntem die sormamistim.simdide bi oglu daha oldu görüsme firsatimiz yok.ama ayni anlattigi seyler tracy hogg taki gibi.düzen oturtana kadar aksam disari cikmadim falan diodu.kizi simdi 2yasinda hep kendi uyuyo.ogluda 7aylik oda kendi uyuyo.denk gelsek sorcam msnde ayrintilari.
ne bileyim eylem ya,800 gram almış bu ay.ufaktan başla dedi doktor.diğeride başlama dedi.şaşırdım...
slm yine benden hastalık haberi var ama yazmicam.yaz yaz bitmiyo anasını satıyım.güzel şeyleri yazcam artık.oğlum kahkaka atmaya başladı ay insan nekadar sewiniyo.ya bu arada bebişleriniz çk tatlı ben hala yapamadım şu fotoğraf işini aslında hastalıktan elime geçmedi.bugün hava çok güzel geliyo keşke dışarı çıksak
kizimin gözünde sürekli sulanma ve akinti var..ama bu sadece sag gözünde var..ne yaptiysam gecmedi..kaynatilmis temiz suyla sildim,parmagimla masajda yaptim,anne sütüyle sil dediler onuda denedim ama gecmedi..bakalim 4 aya kadar normal diyorlar ama pazartesi günü doktoruna yine gösterecegim..insallah iltahaplanma gibi bir sey yoktur..oglumda da vardi..ama zamanla gecmisti...insallah buda cabucak geciverir..
canim 6. aya kadar kanallar tam acilamiyabiliyor, serumfizyolojikle sabah aksam temizle ve masaj yap, kendiliginden kanal acilicak, o zamanda akinti kalmicak..bizim daha gecen haftaya kadar hep sol gozunde vardi, kanal acildi simdi rahatiz cok sukur..
ne bileyim eylem ya,800 gram almış bu ay.ufaktan başla dedi doktor.diğeride başlama dedi.şaşırdım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?