2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tabii ki mızıldanıyordu ama 15 dakika kadar oyalamanın yolunu buluyorduk bir şekilde. Şimdi olay şu: Mızıldadığında hemen memeyi vermiyorum, önce saate bakıyorum. Atıyorum 1 saat önce emmişse 15 dakika oyalıyorum sonra veriyorum. 3-4 gün böyle gidiyor ve 1 saat 15 dakikada bir emmeye alışıyor. Sonra bir 15 dakika daha ekliyorum. Böylece 3-4 günde de 1,5 saatte bir emmiş oluyor ve ona alışıyor. Böyle böyle 20-25 günde 3,5 saate çıkardık aralıkları. Bak en son 9.00'da emmişti. 10.30'da uyudu. Hala uyuyor ama kıpırdanmaya başladı çünkü 12.30 - 13.00 gibi yeniden emecek

Sanırım mideleri genişleyeceğinden daha sık acıkacaklar. Bol bol beslememiz gerekecek

Son düzenleme:
bayram gecesi bize zehir oldu( teomani ogleden sonra kalca usg ve sacrum usg icin hastaneye goturmustuk, gecen hafta randevuya gerek yok dediler diye, gidincede randevu almaniz gerek dediler, neyse hfatya icin randevu aldik, geldik, eve biraktik bizde biseyler almaya carrefora gittik alisveri yaparken,annem aradi, teomn yarim saattir hic susmadan agliyor catlarcasina gelin diye, herseyi kasada birakip eve kostuk, ama nasil aglamak, kusuyor, agliyor kusuyor agliyor, kustukca rahatladi ama heryere fiskir fiskir kutu, koltuk, halilar, ust bas..neyse o rahatladi ben rahatladim, ama cok huzursuzdu, pediatrina ulasamadim, karnina sicak havlular koydum, ayagina patikler giyidrdim, elleri ayaklari buz kesti resmen, allahtan atesi yoktu, sabaha karsida yemyasil kaka yapti, rahatladi, simdi iyi cok sukur, az once yine kaka yapti, sariya donmus cok sukur, ama dun cok korktuk, cok agladi..(

nasil usuttu bu cocuk anlamadim,banyosunu bile sicacik odada yaptiriyorum, falza cibil kalmiyor, disari cikmadi 1 haftadir, 1 tek hastaneye gitti 1 saat once, 1 sattede usutmez sanirim, ustu yeterince kalindi, anlamadim((ama elim ayagim bosaldi...

nasil usuttu bu cocuk anlamadim,banyosunu bile sicacik odada yaptiriyorum, falza cibil kalmiyor, disari cikmadi 1 haftadir, 1 tek hastaneye gitti 1 saat once, 1 sattede usutmez sanirim, ustu yeterince kalindi, anlamadim((ama elim ayagim bosaldi...

ah kuzuum kıyamam:gitme:gelmiş geçmiş olsun canım

çok geçmiş olsunsenağlama

Nurdancım çok geçmiş olsun - okurken bende çok korktum noldu acaba yavruya birden bire acaba diyorum sütünden mi bişey geçti sonra hatırladım ki veremiyosun anne sütü neden olmuştur çok şaşırdım
inşallah düzelir teo hemen seni fazla üzmeden - çok geçmiş olsun tekrar

çok geçmiş olsunsenağlama

sagolun kizlar, bugun daha iyi cok sukur, kakasi normale dondu, disarida cikmadik bugun, az once banyosunu yaptirdim, dun yaptirmamaistim, banyo yapmayinca duzgun uyumuyor..allah tum yavrulari korusun hastaliklardan...

kiyamam yaaa bebisler aglayinca insan cok caresiz kaliyor.cok gecmis olsun canim.
üsütünce böyle birdenbire mi hastalanirki???

sagolun kizlar, bugun daha iyi cok sukur, kakasi normale dondu, disarida cikmadik bugun, az once banyosunu yaptirdim, dun yaptirmamaistim, banyo yapmayinca duzgun uyumuyor..allah tum yavrulari korusun hastaliklardan...

Ah kıyamammam cocugumaaa.. cok cok gecmıs olsun Nurdanım, cok uzuldum ya,mınnacık halıyle ne yıpranmıstır.. hakkaten nası usuttu dıyorsun degıl mı?? bız Kuzey hasta olmasın dıye dısarıya cıkmıyoruz, ama bak 3 gundur kahır kahır oksuuryor.. kesın bırımızden mıkrop kaptı.. sızde de emınım oledır.. bırınızden kapmıstır kesın.. neyse kı atlatmıs.. Allaha emanet olsun evlatlarımız.

ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ

Hıristiyanları n İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, çok eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.

Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre,yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.

Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.

Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık'ta gece gündüzle savaşıyor. Uzun bir savaştan sonra gün geceyi yenerek zafer kazanıyor. İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar. Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.

Bayramın adı NARDUGAN
(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.
Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen'e dualar ediyorlar.
Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar,dalları na bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan.
Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar.

Yaşlılar, büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek birlikte yiyip içiyorlar.
Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme.

Bayram, aile ve dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş.
Akçam ağacı yalnız Orta Asya'da yetişiyormuş. Filistin'de bu ağacı bilmezlermiş.
Bu yüzden bu olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıkları söyleniyor. İsa'nın doğumu ile hiç ilgisi yok.
"Doğum, güneşin yeniden doğuşu"

Sümerolog
Muazzez İlmiye ÇIĞ

Kuzey ıcın cam agacını bu hafta kurup susleyecegım.. emınım aksamları cok ılgısını cekecektır.. yukarıdakı bılgıyı de sızınle paylasmak ıstedım.

Nurdan teoya çok çok geçmiş olsun umarım atlatmıştır yazık kıyamam ne kadar zordur onun için ve annende panik olmuştur çok ... mafoldumben

NURDAN çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Kıyamam Teo'ya

EVRİM daha iyi olmanıza sevindim. Çam ağacını annem her sene kurardı :)

BURKOM o taktiği ben de kullanacağım. Normalde 2 saatte bir emiyor Doruk. 3 hatta 4 saate çıkmalı artık yavaştan. Mümkünse oyalıyorum da, bayram nedeniyle her türlü uygulamaya ara verdik tabii...

En azından yatma saatini 11 - 12 lerden biraz geriye çekebildim. Kitabımı da okusam çok süper olacak. Gözde geldi diye annemde kalıyoruz biz de. 4 günlüğüne geldi, 2 aydır görmüyordu Doruk'u!

Sigaraya tekrar başlamayı hiç istemiyordum zaten ama, canım ister mi diye de endişe ediyordum. ıstemiyorum, tekrar başlamayacağım. Canımın istemiyor oluşuna da çok seviniyorum.

MAMA SANDALYEMıZı almış bulunuyoruz. Chicco polly Sea Dreams aldık. EVRıM, SAFARı modeli gelmişti Corners'a... Ama ben sea dreamsi çok beğendim.

nurdancım çok geçmis olsun ya bu ani aglamalar her yasta olabiiyor biz berkede çok yasadık noluyor dedik amasonra geçip gidiyo hani illa usutmeye baglama ama yesil kaka falan demisin usumus bu sefer ama her zaman anlamlı olmayabiliyor bebekkende çocukkende aklında olsun , bir ruya bile boyle aglatabiliyor

burcu gule gule kullanın mama sandalyenizi

bayramda ne kotu ya topik bombosss kimseler yazmıyorr sayfalar ilerlemiyorr

İFTİHARLA SUNARIM!!!!
canım maşallah...
simdi oldumu acaba..sadece bu resimi ekledi..gerci bu yeni dogddugundaki hali ama olsun..denemelik..
ayyy çok şeker....
mmmmmm.ağzımın suları aktı....
geçmiş olsun canım dikkat et kendine...
bakıcın hayırlı olsun esracım
ayy ne güzel artık oyuncaklarla oynamayada başlayacaklar..

çok geçmiş olsun canım bian yüreğim ağzıma geldi korktum ciddi bişey mi var diye...
hayırlı olsun.canım ben bebeklerin 6 aydan önce oturtulmayacağını biliyorum ama belleri ağırır diyorlar

eee herkes gezmelerde fırsat bu fırsat artık havalarda iyice soğumaya başlıyacak birdaha dışarı çıkmak zor olur o yüzden herkes bayramı değerlendiriyor

herkesin bayramını kutlarım arkadaşlar sağlıklı bir bayram geçer inşallah hasta olan tüm bebeklere geçmiş olsun
bir sorum olacaktı şu kitabı okuyupta yatır kaldır yöntemiyle uyutmayı başarabilen varmı 2 gündür deniyorum çok ağlıyor başaramıyorum sanki çocuğum inatçı oldu iki gündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…