Bugün hepiniz çok yoğunsunuz galiba.. Bayram gelmiş neyime ... benim için sıradan bir günden farkı yok :sinifsinif:
herkesler nerde allah aşkına bayram gezmelerinemi gidildi yoksa .. bende grip durumlarından dolayı kızımla ilişkimi emme süresiyle kısıtlamış bulunuyoruz. umarım onu hasta etmem. böyle olunca haliyle vakit bol bende:))
dün bir prof. dr a gittik. ne farkı var derseniz ben pek bir fark göremedim. belki sorunumuz olmadığı içindir. kilomuz iyi hatta üst sınırda çıktı. ama ek gıdaya başlamalıyız dedi. günde bir kez yoğurt bir kezde meyve suyu. 4. ayın sonunda
ek gıdaya başlanması karnını doyurmak değil ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak içinmiş. kaşıkla yemek, farklı tadlar, nispeten daha katı şeyleri yutkunmayı öğrenmek gibi nedenlerle başlamamız gerekiyomuş.
aç olduğu zamanlarda . çay kaşığıyla başlayarak günden güne arttırarak devam edicez.
emziği kesinlikle bırakın dedi, bende hoşlanmıyordum zaten hemen bıraktık. uykuya dalmakta güçlük çektiğimiz için veriyoduk. bunuda şöyle açıkladı: bebeklerin uykusu geldiğinde etrafta ilgilerini çeken ve keşfedilecek çok fazla şey vardır uyumak istemezler bu nedenlede huysuzluk yaparlar.dedi.
ek gıdayı bizim yemek saatlerimizde masada vermemizi söyledi. yemek taklitle öğreniliyor diye. ve
yemek sırasında tv oyun yasak yemeğin farkında olacak
blender rondo yasak pütürlü yemeyi zorlaştırıyor
4 saate kadar emzirme arası olabilirmiş.
6. aydan sonra gece uyanma sıklığı artacakmış.
memede uyutmamalıyız. hava yutuyormuş osırada
Esrako Buse de 1-1,5 saatte bir meme istiyordu birkaç hafta öncesine kadar. Vermedim mi yırtıyordu ortalığı. Sonra yavaş yavaş arayı açmaya başladım. Mızmızlandığında oyalayacak birşeyler yaptık ev halkı olarak. Suratımızı şekilden şekile soktuk, hoplattık, kucağımızda gezdirdik falan. 15-20 dakika uzattık arayı her seferinde. Şimdi gündüz 3,5 saate, gece 7 saate kadar dayanıyor. Aman MAŞALLAH diyeyim de nazarım değmesinkaydirigubbakcemile3
esrakom bakıcın hayırlı olsun. ben kaçırdım sanırım işe başlıyorsun.950 tl gerçekten yüksek değilmi yani genelde böyledir mutlaka. ben ayancıkta bakıcı konusuyla ilgilendiğim için bugüne dek burada 200-300 civarında. annem baktığı için ihtiyacımız olmadı hatta annemden üste para istiyoruz bazen torununa baktırdığımız için....
inşallah içine siner,öyle olursa verdiğin paraya elbetteki değer.
gule gule kullanınnoda takımı almamıştım ben taşınma hikayesi yüzünden. çilekten cici oda takımını aldım. büyüyen yatak yerine 70x130 beşik ve 3 kapılı dolap beşiğin içinde yatağı ve uyku seti var. 1.300 tl. ayancığa götürmek meselesi dışında hoş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?