2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkezın kurban bayramı mübarek olsun kızlar.uzun zamandır gıremedım,malüm bayram falan.gecmısı okuyamıyorum inşallah herkez iyidir öpğyorum sisleri.misafirler var ayıp olmasın

herkesler nerde allah aşkına bayram gezmelerinemi gidildi yoksa .. bende grip durumlarından dolayı kızımla ilişkimi emme süresiyle kısıtlamış bulunuyoruz. umarım onu hasta etmem. böyle olunca haliyle vakit bol bende:))
dün bir prof. dr a gittik. ne farkı var derseniz ben pek bir fark göremedim. belki sorunumuz olmadığı içindir. kilomuz iyi hatta üst sınırda çıktı. ama ek gıdaya başlamalıyız dedi. günde bir kez yoğurt bir kezde meyve suyu. 4. ayın sonunda
ek gıdaya başlanması karnını doyurmak değil ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak içinmiş. kaşıkla yemek, farklı tadlar, nispeten daha katı şeyleri yutkunmayı öğrenmek gibi nedenlerle başlamamız gerekiyomuş.

aç olduğu zamanlarda . çay kaşığıyla başlayarak günden güne arttırarak devam edicez.

emziği kesinlikle bırakın dedi, bende hoşlanmıyordum zaten hemen bıraktık. uykuya dalmakta güçlük çektiğimiz için veriyoduk. bunuda şöyle açıkladı: bebeklerin uykusu geldiğinde etrafta ilgilerini çeken ve keşfedilecek çok fazla şey vardır uyumak istemezler bu nedenlede huysuzluk yaparlar.dedi.

ek gıdayı bizim yemek saatlerimizde masada vermemizi söyledi. yemek taklitle öğreniliyor diye. ve

yemek sırasında tv oyun yasak yemeğin farkında olacak

blender rondo yasak pütürlü yemeyi zorlaştırıyor

4 saate kadar emzirme arası olabilirmiş.

6. aydan sonra gece uyanma sıklığı artacakmış.

memede uyutmamalıyız. hava yutuyormuş osırada

sonunda kanguru aldım. chicco you me . bayıldık.tüm aile ankaradayız ya kanguruyla elden ele dolaşıyor deniz. çok keyifli. özellikle yüzü dışarı dönük haliyle etrafı izlemeyi çok sevdi.

esrakom bakıcın hayırlı olsun. ben kaçırdım sanırım işe başlıyorsun.950 tl gerçekten yüksek değilmi yani genelde böyledir mutlaka. ben ayancıkta bakıcı konusuyla ilgilendiğim için bugüne dek burada 200-300 civarında. annem baktığı için ihtiyacımız olmadı hatta annemden üste para istiyoruz bazen torununa baktırdığımız için....
inşallah içine siner,öyle olursa verdiğin paraya elbetteki değer.

oda takımı almamıştım ben taşınma hikayesi yüzünden. çilekten cici oda takımını aldım. büyüyen yatak yerine 70x130 beşik ve 3 kapılı dolap beşiğin içinde yatağı ve uyku seti var. 1.300 tl. ayancığa götürmek meselesi dışında hoş.

ben demir ilacı alıyordum. hangi doktor söyledi hatırlamıyorum. bu doktor bunun bebeğe faydası olmadığını söyledi. vücudunda eksikse kendin için alabilirsin dedi. 6. ayın sonunda tam kan sayımı yapılacakmış bebeğe. ihtiyacı olduğu ortaya çıkarsa ona ayrıca verilecekmiş.

maşallah kuzuna 6 aydan sonra gece daha sık mı uyanacak ? akannehir bizim bu ek gıda olayı çok karışık bizim dr şubata kadar bir sıkıntı olmazsa gelmeyin demişti ve ben ne zaman başlanacak başlanması gerekli mi bilmiyorum :uhm: memede gece uyandırmadanveriyorum uyansa uyumaz ki tekrar :sinifsinif: bilgiler için teşekkürler zemuszemus

Kanguru ve oda takımınız hayırlı olsun güle güle kullanın :)
Demir hapını ben doğum yaptıktan sonra hiç almadım tüm ilaçları kestim hatta :umursamaz:

* kesinlikle ince giydiriniz. kat kat giydirmeyiniz. eldiven ve şapka takmayınız.
* oda ısısı 22-24 C arasında olduğunda bebeğiniz üşümez.
* hergün banyo yaptırınız. kışda dahil.
* yoğurt evde günlük olarak hazırlanacak. başlangıçta bir küçük kahve fincanı.
* meyve suları, elma,havuç, tatlı portakal, kivi, üzüm, armut,şeftali olabilir. yarım çay bardağı su çıkarılacak.

herkesin bayrami kutlu olsun,bebislere alinan yeni oyuncaklar salincaklar hayirli olsun hepsi mutlu mutlu oynasinlar.sirkeli su icmeye bende basayacagim insallah.bebeklerin resimleri hepsi de cok tatli massaaaalllaaahhhhhh baklavalar yapilmis ellerinize saglik, afiyet bal seker olsun.

Iyı bayramlar arkadaslarım.. evlatlarınızla, sevdıklerınızle nıce nıce bayramlarınız olsun ınsallah.

Gecmıs olsun dıleklerını esırgemeyen herkese cok tesekkur ederım.Ihlamur verıyorum, serum fızyolojık damlatıyorum gunde 4 kere,dun gece uyumadan once ates olması ıhtımalıyle calpol verdık.. su an bı problemımız yok cok sukur.. ılerlememesı ıcın elımızden gelenı yapıyoruz.. Umarım o noktalara gelmeden bıtırırız bu işi.

yaburcu peki simdi o kadar saat mızıklanmıyormu yine mızıklandımı siz sekilden sekle oyalıyormusunuz onu merak ediyorum
bende arabada giderken aman kuçuk alanda ciyaklamasın diye hemen meme veriyordum simdi ondan da vazgeçmeye baslıyorum karnının tok oldugunu biliyosam vık vık lanıyor vermiyorum valla
her istediginde alamadıgınbilmesi gerek sanırım artık 4 ayımız bitiyor bizim sonuçta

damla ne diyorsun kuzum 200-300 e istanbulda haftada bir temizlik yada yemek yapmaya falan geliyorlar tam gun hele benim saatlerim soyle sabah 7 aksam 6,30 nerdeyse 12saat kimi bulursun hani 750 civarı da var ama daha asagısını hiç duymadım tanıdık usulu vs hani bilmem ama profesyonel isi çocuk bakcılgı olan tipler asla daha dusuk degil semtine gore degisen birsey bu istanbul içindede suadiyede atıyorum bagdat cad civarında mesela 1,5 dan asagı asla yokmus, bizim ev ortalama bir fiyat aralıgında kalıyor semt olarak en çok 1 milyar bizim bualarda kadın içimize cok sindi biraktıgımızçok kuçuk bebek onemli olan içimize sinmesi dedik az yer az giyerim oderim hesabı yaptık napalım artık
aklımız evde kalmasında iste iken en onemlisi bu

gule gule kullanınn

damla ya nasıl 6 aydan sonra geceleri sik uyancaklarmıs bunu ilk kez duyuyorum hani hızlı buyume donemlerinde aclık agır basar arada olur tamamda 6 aydan sonra sık uyancak diye birsey çok kulaga garip geliyor nedenkii acıklamasını yaptımı?
ben oglum 4 aylıkken ise baslamıstım mesela ise hiç uykulu gittigimi bilmem ki ilk 3 aykabus geçmisti aman aman uyuyan bir çocuk degildi ama belli donem sonra iyiydik geceleri yani allah allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…