Bugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bİrkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
Neyse, kan alalım dedi doktor. Damardan alınması gerekiyormuş. Bayağı büyük insan gibi kolundan damar aramaya başladılar. Ben çok endişelendim, hemşireler bulamadı, Doruk çok ağladı -zaten yatmayı sevmez-, diğer bulgular da temiz olduğundan vazgeçti doktor. Sonra bir daha kaka yaptı, kan falan yoktu. Doktor kuzenimi aradım, o kadar azsa korkma, dedi. Artarsa götürürsün doktora, dedi.
3 gecedir de sabaha karşı sürekli uyanıyor. 15 dk - 30 dk da bir ağlıyor, pışpışlıyorum, yattığı poz. değiştiriyorum, saati geldiyse emziriyorum, inşallah bu gece olmaz artık. Gaz gibi ama değil. 5-6 gibi başlayıp saat 10 a kadar sürüyor böyle. 3 gündür leyla gibiyim.
canım geçmiş olsun....selam kızlar kaç gündür giremiyordum girsemde çıkmam bir oluyor burçinin öksürük krizleri tutuyordu cigerleri temiz oldugu için ilaç vermedi dr ama cigerleri çıkıcak gibi öksürürken yüregim dayanmıyor birde bayramda bütün aile benim evdeydi kurban benim evde halledildi üstüne çamaşır makinem bozuldu allahım herşey biranda üst üste geldi perişan haldeyim bayram gelmiş neyime ay çok dertlendim biranda neyse burçin salıncagında uyudu onu yatırıp azıcık bende uyayım bari
herkesin bayramı kutlu olsun kızlar bayram sabahı yazdım ama sitenin gazabına ugradım mesajım bir türlü olmadı neyse iyi uykular kızlar
geçmiş olsun arkadaşım ıhlamur içebilirsin bebişe bi zararı olmaz bence tamamen geçmesede seni biraz rahatlatırselam bayanlar acil yardım grip oluyorum galiba boğazım acıyor ve burnum tıkandı bayram nedeniyle doktorada gidemedim bebeğimi emzirirken ilaç kullanabilir miyim bebeğime bulaşır mı ne yapmalıyımyardımcı olur musunuz
cok gecmis olsun canim..cok sükür kötü birsey degilmis..muhtemelen migdesini üsütmüytü..dedigin gibi daha cok hastaliklarla karsilasacagiz ama ne yapalim annelik böyle..gik deseler hemen panik yapiyoruz..Allah bebeklerimizi tüm hastaliklardan korusun..gecmis olsun dileyen arkadaslar cok tesekkur, gecti bitti cok sukur..dunden beri kusmuyor, yani cok cok az kusuyor, o zaten vardi..
Teo genelde cok aglayan bi bebek oldugu icin aglamasindan korkmadim, fiskirir gibi kusmasi beni coktedirgin etti, birde yapiskan kuvamli gibi.neyse gecti gitti cok sukur..daha cok seye alismamiz gerekicek, daha cok hastalanicaklar, ama gel gorki anne yuregi..allah beter hastaliklardan korusun...
canim benimki gülücük atiyor,bagiriyor,sesler cikarmaya calisiyor...yüz üstünden sirt üstüne dönebiliyor(ama bunu her zaman yapamiyor);bir oyuncagi alip agzina götürebiliyor.yüz üstüyken kafasini dik tutabiliyor.yatirmiyor...kucagimdayken vücudunu dik tutabiliyor ama arada geriyede attigi oluyor..bu yüzden sürekli belinden destek veriyorum..elinden tuttugumda kendini zorda olsa kaldirabiliyor..aklima gelenler bunlar..Ağustos anneleri bebekleriniz hareket olarak neler yapabiliyor?
valla daris benim basima..gelecek ay Türkiyeye ucak yolculugumuz var..insallah huzursuzluk yapmaz ve Türkiyede de düzeni bozulmaz..evimize döndük nihayet..Rüzgar 6 saatlik yolculukta hep uyudu..gidiş dönüş çok rahattı..:))
sizede gecmis olsun canim..insallah uykusuda düzene girer..bence Doruk bey cok fazla nazarlaniyor gibime geliyor annesi..totosunu kasi bol bol..Bugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bİrkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
Neyse, kan alalım dedi doktor. Damardan alınması gerekiyormuş. Bayağı büyük insan gibi kolundan damar aramaya başladılar. Ben çok endişelendim, hemşireler bulamadı, Doruk çok ağladı -zaten yatmayı sevmez-, diğer bulgular da temiz olduğundan vazgeçti doktor. Sonra bir daha kaka yaptı, kan falan yoktu. Doktor kuzenimi aradım, o kadar azsa korkma, dedi. Artarsa götürürsün doktora, dedi.
3 gecedir de sabaha karşı sürekli uyanıyor. 15 dk - 30 dk da bir ağlıyor, pışpışlıyorum, yattığı poz. değiştiriyorum, saati geldiyse emziriyorum, inşallah bu gece olmaz artık. Gaz gibi ama değil. 5-6 gibi başlayıp saat 10 a kadar sürüyor böyle. 3 gündür leyla gibiyim
ay nedir bu bebislerin durumu böyle ya...valla burcine de cok gecmis olsun..zaten dertler bir geldimi üst üste gelirmis..olsun allah beterinden saklasin..selam kızlar kaç gündür giremiyordum girsemde çıkmam bir oluyor burçinin öksürük krizleri tutuyordu cigerleri temiz oldugu için ilaç vermedi dr ama cigerleri çıkıcak gibi öksürürken yüregim dayanmıyor birde bayramda bütün aile benim evdeydi kurban benim evde halledildi üstüne çamaşır makinem bozuldu allahım herşey biranda üst üste geldi perişan haldeyim bayram gelmiş neyime ay çok dertlendim biranda neyse burçin salıncagında uyudu onu yatırıp azıcık bende uyayım bari
herkesin bayramı kutlu olsun kızlar bayram sabahı yazdım ama sitenin gazabına ugradım mesajım bir türlü olmadı neyse iyi uykular kızlar
selam bayanlar acil yardım grip oluyorum galiba boğazım acıyor ve burnum tıkandı bayram nedeniyle doktorada gidemedim bebeğimi emzirirken ilaç kullanabilir miyim bebeğime bulaşır mı ne yapmalıyımyardımcı olur musunuz
Kıyamam:gitme:Ne oluyor bu kuzulara hakkaten. Çok az bir kan bence de endişe edilecek bir durum değil. Ufak bir yara vardır biryerinde. Allah korusun yavrularımızıBugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bİrkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
selam bayanlar acil yardım grip oluyorum galiba boğazım acıyor ve burnum tıkandı bayram nedeniyle doktorada gidemedim bebeğimi emzirirken ilaç kullanabilir miyim bebeğime bulaşır mı ne yapmalıyımyardımcı olur musunuz
Bugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bİrkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
3 gecedir de sabaha karşı sürekli uyanıyor. 15 dk - 30 dk da bir ağlıyor, pışpışlıyorum, yattığı poz. değiştiriyorum, saati geldiyse emziriyorum, inşallah bu gece olmaz artık. Gaz gibi ama değil. 5-6 gibi başlayıp saat 10 a kadar sürüyor böyle. 3 gündür leyla gibiyim.
selam kızlar kaç gündür giremiyordum girsemde çıkmam bir oluyor burçinin öksürük krizleri tutuyordu cigerleri temiz oldugu için ilaç vermedi dr ama cigerleri çıkıcak gibi öksürürken yüregim dayanmıyor birde bayramda bütün aile benim evdeydi kurban benim evde halledildi üstüne çamaşır makinem bozuldu allahım herşey biranda üst üste geldi perişan haldeyim bayram gelmiş neyime ay çok dertlendim biranda neyse burçin salıncagında uyudu onu yatırıp azıcık bende uyayım bari
Kıyamam:gitme:Ne oluyor bu kuzulara hakkaten. Çok az bir kan bence de endişe edilecek bir durum değil. Ufak bir yara vardır biryerinde. Allah korusun yavrularımızı
Evrişimin kulaklarını çınlatarak tarifi veriyorum:
Elma,portakal,limon evde ne varsa yıkayıp soymadan tencereye doğruyorsun. İçine birer tutam kekik, nane, ıhlamur, karabiber atıyorsun. Üzerini kapatacak kadar kaynar su ekliyorsun. 10 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakıyorsun. Sonra süzüp içiyorsun. 2-3 sefer içtin mi birşeycğin kalmaz. Geçmiş olsun
maşallahEsrako Buse de 1-1,5 saatte bir meme istiyordu birkaç hafta öncesine kadar. Vermedim mi yırtıyordu ortalığı. Sonra yavaş yavaş arayı açmaya başladım. Mızmızlandığında oyalayacak birşeyler yaptık ev halkı olarak. Suratımızı şekilden şekile soktuk, hoplattık, kucağımızda gezdirdik falan. 15-20 dakika uzattık arayı her seferinde. Şimdi gündüz 3,5 saate, gece 7 saate kadar dayanıyor. Aman MAŞALLAH diyeyim de nazarım değmesinkaydirigubbakcemile3
bizim üçbuçuk ay oldu ek gıdaya başla dio annemler çünkü doymuyo gb ne dersinizherkesler nerde allah aşkına bayram gezmelerinemi gidildi yoksa .. bende grip durumlarından dolayı kızımla ilişkimi emme süresiyle kısıtlamış bulunuyoruz. umarım onu hasta etmem. böyle olunca haliyle vakit bol bende:))
dün bir prof. dr a gittik. ne farkı var derseniz ben pek bir fark göremedim. belki sorunumuz olmadığı içindir. kilomuz iyi hatta üst sınırda çıktı. ama ek gıdaya başlamalıyız dedi. günde bir kez yoğurt bir kezde meyve suyu. 4. ayın sonunda
ek gıdaya başlanması karnını doyurmak değil ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak içinmiş. kaşıkla yemek, farklı tadlar, nispeten daha katı şeyleri yutkunmayı öğrenmek gibi nedenlerle başlamamız gerekiyomuş.
aç olduğu zamanlarda . çay kaşığıyla başlayarak günden güne arttırarak devam edicez.
emziği kesinlikle bırakın dedi, bende hoşlanmıyordum zaten hemen bıraktık. uykuya dalmakta güçlük çektiğimiz için veriyoduk. bunuda şöyle açıkladı: bebeklerin uykusu geldiğinde etrafta ilgilerini çeken ve keşfedilecek çok fazla şey vardır uyumak istemezler bu nedenlede huysuzluk yaparlar.dedi.
ek gıdayı bizim yemek saatlerimizde masada vermemizi söyledi. yemek taklitle öğreniliyor diye. ve
yemek sırasında tv oyun yasak yemeğin farkında olacak
blender rondo yasak pütürlü yemeyi zorlaştırıyor
4 saate kadar emzirme arası olabilirmiş.
6. aydan sonra gece uyanma sıklığı artacakmış.
memede uyutmamalıyız. hava yutuyormuş osırada
* kesinlikle ince giydiriniz. kat kat giydirmeyiniz. eldiven ve şapka takmayınız.
* oda ısısı 22-24 C arasında olduğunda bebeğiniz üşümez.
* hergün banyo yaptırınız. kışda dahil.
* yoğurt evde günlük olarak hazırlanacak. başlangıçta bir küçük kahve fincanı.
* meyve suları, elma,havuç, tatlı portakal, kivi, üzüm, armut,şeftali olabilir. yarım çay bardağı su çıkarılacak.
geçmiş olsun canım ya kıyamam bebişimenasil usuttu bu cocuk anlamadim,banyosunu bile sicacik odada yaptiriyorum, falza cibil kalmiyor, disari cikmadi 1 haftadir, 1 tek hastaneye gitti 1 saat once, 1 sattede usutmez sanirim, ustu yeterince kalindi, anlamadim((ama elim ayagim bosaldi...
sanada hayırlı olsun güle güle kullanınSigaraya tekrar başlamayı hiç istemiyordum zaten ama, canım ister mi diye de endişe ediyordum. İstemiyorum, tekrar başlamayacağım. Canımın istemiyor oluşuna da çok seviniyorum.
hayırlı olsun allah herkesin kısmetini kaldırsın inşallah
MAMA SANDALYEMİZİ almış bulunuyoruz. Chicco polly Sea Dreams aldık. EVRİM, SAFARİ modeli gelmişti Corners'a... Ama ben sea dreamsi çok beğendim.
Ağustos anneleri bebekleriniz hareket olarak neler yapabiliyor?
ben varim olmami??
geçmş olsun ya bebişlere noluyor dicem ama her anne yaşıyo malesefBugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bırkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
canım bende öleydim doktor ilaç verdi ama saolsun emziriyorum dedğim halde kullanmamam gereken ilaç vermiş.eczacı dedi bende minoset kullanarak atlatmıştımselam bayanlar acil yardım grip oluyorum galiba boğazım acıyor ve burnum tıkandı bayram nedeniyle doktorada gidemedim bebeğimi emzirirken ilaç kullanabilir miyim bebeğime bulaşır mı ne yapmalıyımyardımcı olur musunuz
canım ev sıcaklığını termometre ölçer.ben dijital almıştım.24/25 arası sabit tutarım sıcaklığı...
[COLOR="Red"] Şu hayatta çocuklarımız için yapamıyacağımız şey yoktur. Yeri gelir bütün hayatımızdan vazgeçeriz. Onunla güler onunla ağlarız. Anneyiz biz.. Onun kokusu, onun bakışı, onun öpüşü, onun sarılışı hiç birşeyin yerini tutmaz. Mutsuzken mutlu oluruz bir sözcüğüyle.. Herşeyi biz öğretiriz. Anneyiz biz. Sadun TANJU 'nun çok güzel bir yazısı var. Ben anneyim diye . Seni sevinçlerin en büyüğü ile ellerime aldım. Hayata alışman kendi kendine yaşayabilir bir insanoğlu haline gelebilmen için seni sütümle besledim. Geceler boyu başucunda bekledim, tenimin hararetiyle ısıttım, şefkatimle sarıldım. Sana ilk davranışı , ilk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi ben öğrettim. Sana ilk şarkıyı ben söyledim. Sana hayatta lazım olacak ilk dersleri ben verdim. Saçını taradım , seni yıkadım, Senin yüzünden acılari ilk ben duydum. İlk ağlayışlarını göğsümde dindirdim. İlk endişelerini bana söyledin. İlk sırrını bana açtın. İlk dost beni edindin. Ben anneyim! Bana her zaman güvendin. Beyne ilk naksolacak sözler benim sözlerim, kalbe ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır. Ben istersem sevgi, kardeslik, dostlukla büyütürüm, istersem kinle düşmanlıkla içini doldururum. Ben anneyim ! Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl ben öğrettimse, korkuyu da sana ben öğrettim. Seni ilk öpen benim. Sevmek, şefkat, dostluk duygularının hepsi bende... Ben anneyim! Bir acı duyarken beni çağırırsın. Ben teselliyim. Ölsem bile gözüm arkadadır seni merak ederim. Sen benim eserimsin. Sen benim emeğimsin. Sen benim güzel günlerim, geçen ömrüm, bütün anılarımsın. Sen ak saçlarım, buruşuk tenim, kaybolan güzelliğim, neşem, ümitlerim karşılığı kazandığım varlıksın. Bunun için sakınırım seni. Ben anneyim!
[/COLOR]
evlatlarınızla iyi bayramlar güzel annelera.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?