2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)

Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)

Burcuu inanamıyorum ! Aynı mama sandalyesinden almışız ! Bizimki de bundan, balikli olumunekankayizsmile

Doruk yavrum sana maşallah, seni o kadar çok seviyorum ki nazarım değecek diye korkuyorum yaw ! Maşallah maşallah

ecenin bugunku oglen menusuydu tadı guzel oluyo cokta sevdi miziklamadı . guvenle bebişlerinize yedirebilirsinz

bak bu aklıma gelmedi evet gzlanma ve alerjı rıskı var .ozaman bundan sonra yapmazsın ezıyetını sen cekıosun sonra

Biz yemekteyken ben Didarı mama sandalyesiyle masaya oturtuyorum. Azar azar ona da yoğurt ya da sebze püresi veriyorum. Yoksa bizden ayrı kalmıyor, birimiz yemek yerken diğerinin onunla ilgilenmesi gerekiyor. Milupanın taze fasulyeli püresini verdim sevdi.

çok üzüldüm ya nasıl diş hekimi bu anlamadım

meltem ben kasıgı verdım elıne gercektende agzına goturuo muntazaman ama asagılara kadarda ittirio damagına batırmasından korktum artık vermıorum . gerci plastık kasık ama olsun

evet bayağı sokuyo kaşığı ağzına

ecenin bugunku oglen menusuydu tadı guzel oluyo cokta sevdi miziklamadı . guvenle bebişlerinize yedirebilirsinz

afiyet olsun ece yecokacimcoook

zormuş idrar torbası olayı

ı-ıh hiç zor değil, yazıyı okurken zor gibi görünüyor sadece. gözünüzü korkutmayın.

Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)

Maşallah doruğun güzel gözlerine. Fileli emzik hoşuma gitti ben de alayım.

cok mantıklı bı dşünce,ben hıc takmadım bı bılgım yok ama kızlar anlatmıs,anladıysan yap bence

uyku konusunda Şevval'le Çağan'la aynılar....aynı anlattıgını yaşadık biz bu sabah
sanki ben yazdım

hu hu hu ALLAH sen uykular ver ALLAH ee eee eeeeeeee : )))
aynı nınnı,devamıda şöle ;uyusunda buyusun huu ninni tıpış tıpış yürüsün huu ninni eeee eeee eeee eeee

]

bende acaba erkenmı dıe düşünüyordum şu file işini.hemen edınmek lazım bıtane.
ayrıca poz veren doruku yirim ben.hakket fotojenık yahuu,maşallah

gözümden uyku akıyor çok yorgunum
zorla kendimide uyutayım : ))
iyi geceler

Ah canım, Allah kolaylık versin

Bende bu fikre katılıyorum, doktordan ziyade senin işin bence iyi bir pedikürde. Doğumdan sonra benim de batıklar olmuştu hemde hayatımda ilk defa. Perişan oldum günlerce yürüyemedim, sağolsun annem beni bağırta bağırta batan tırnağı taaa dibinden çıkardı, orayı iyice törpüleyip tırnağın uzama yönünü değiştirdi. Batan tırnağı çıkarıp iyice törpülerlerse ve haftada bir törpüye devam edersen tırnak yolunu bulacak bir daha batmayacaktır.

Off offf off.. ohaoldumsmile Biliyorum.. Ne desek boş..

Günaydın canım, serum fizyolojikten hiç bişey olmaz, tecrübe ile sabit, hatta burun spreylerinden de bişey olmuyor, bu da tecrübe ile sabit sositososito
Doğum kontrol hapını bilemiyorum çünkü hiç kullanmadım. Emzirirken doğum kontrol hapı kullanılıyor muydu? fisfisfis

Ahh dişci deme banaa
En sevmediğim meslek grubudur çünkü onlardan çook korkuyorum. Çok talihsizlik olmuş yanlış dişine dolgu yapılması..

Benimde 2 hafta kadar önce dişlerim dayanılmaz şekilde ağrıyordu, dişçiye gittim, adama diyorum alt tarafa ağrıyor. Hayır üstteki çürük diş ağrı yapar diğerleri ağrı yapacak kadar çürük değil diyor. Ama benim alt çenem ağrıyor, bakın işte şu diş ağrıyor diyorum. Hayır üstteki ağrıyor dedi. Ulen dedim içimden, sen nerden biliyorsun benim çektiğim ağrıyı manyakmısın nesin ! Alttaki dişim ağrıyor işte ! Zaten sırtımdan ter boşalıyor, korkudan altıma işemek üzereyimi elime geçirdiğim ilk şeyi adamın kafasına vurmak geçiyor içimden.
Ağlaya sızlaya iğne yapıldı, üstteki dişe kanal tedavisi yapıldı, ama ben bu arada adamdan nefret ediyorum, yanlış dişime yapıyor, ben bunun hesabını sorarım bundan falan diyorum..
Doğru dişmiş :kedi: Ağrı falan kalmadı o günden sonra..

Doktora gitmek ne kadar sürüyor?
Şöyle bir durum var, idrar torbasına idrarını yaptığı zamandan itibaren idrarın yarım saat içinde tahlile verilmesi gerekiyor, yarım saati geçerse sonuç doğru çıkmayabiliyor, çünkü torba idrarında üreme başlıyor.

Deva'nın böbreklerindeki rahatsızlık yüzünden 2 haftada bir bende torba ile idrar alıyorum, ama yarım saat içinde hastaneye yetiştiriyorum.
Belma torba bağlamayı çok güzel anlatmış, çok kolay aslında ama bir kaç kere denemen gerekebilir. İstresen bu seferde hastaneye götür, orda torbayı takarlarken dikkatle bak, bir dahaki sefer gerekirse sen yaparsın.
Torba bağlandıktan hemen sonra emzir ya da mama içir, hemen arkasına çiş yapıyor.

Arkadaslarım,

Esra yı telefonla aramayın boşuna,sesi tamamen gıtmıs kızcagızın,arayanlarla konusamıyorum,arkadaslara ıletır mısın dıye, benden rıca ettı,yanlıs anlamasınlar diye.. bilginize.

canım cvpların için çok sağol...

benim kızım emmediği için doğum kontorol hapı kullanabiliyorum:gitme:

ya dr. a gitmez en kötü ihtimal 45 dk. sürüyor ama ben nezaman çişini yaptığnı nerden bilcem ben diyorum dr. a gitmek için hazırlanırken yapıştırayım belki hemen yapar belki hiç yapmaz belki hastaneye yakın yapar offff kafam karıştı ben şimdi yarım saat geçip geçmediğini nerden bilicemkibilmiyorumkismile bide inşalah torbayı bağlayabilirim....yok be canım benim kız inat yapmıyor böyle bir yerde başka zaman yapar orda bekleyince yapmyor zaten kalabalık hani oralarda beklemek istemiyorum benim sıkıntımda o normalde alkollü soğuk pamuk koyunca karnına yaparlarmış ama benim kız yapmıyor işte sonra yine geçenki gibi olacak babamız kızacak çıkartıp torbayı yine yaptırmayacağız o yüzden benim sıkıntımda buguclubacismile diyecek gerek yok hasta değil şu yok bu yok başta kayınpederim patırdar alsanaalsanasmile zaten binbir nazla götürüyor bizi dr. a ne gerek varmışklava:

ufffff geçmişi okurken resmen yoruldum ya ne kadar çok birikmiş oku oku zor bitirdimkafamçokkarıştı
dün misafirlerim vardı 3 tanesi çocuk ayy varya öldüm bittim ya bu insanlar ne kadar rahatlar çocuklarını salıyorlar kendileri börek pasta faslına dalıp gidiyorlar inanın misafirlerden hiçbişey anlamadım benim gözüm hep çocuklarda bişey anlatıyolar dimi dilek öyle değilmi dilek bende hıhı diyorum ama aklım hep çocuklarda bi ara peteğin oraya gitti çocuklar peteğin üstünde suluk var aklım gidio devirecekler diye ki nitekimde korkulan oldu her taraf su içinde kaldı halıya kadar geldi nese sildik falan aradan 5 dk geçmedi çocuklar elleri pis ağızları pis tülle oynamaya başlamazlarmı bütün tülün içine ettiler havlu niyetine kullanıp bi güzel yüzlerini sildiler anam hangi birine yetişeyim bide baktım biyerden şakur şukur sesler geliyor kafamı bi çevirdim kapının koluyla oynuyor biri elinde kalacak anneside oturduğu yerden kızım yapma lütfen gel yanıma nazik nazik söylüyor ama çocuk anlarmı ya be kadın kalk al çocuğunu ordan ve sonuç kapı koluda bozuldu bende dayanamadım dedimki kızım sen çok rahatsın yada sabırlısın çocuğuna karşı dedim neymiş efendim o kızının pısırık büyümemesi için özgür olması için böyle davranıyormuş o zaman evi yıksın başımıza töbe töbeee...diyeceğim o ki bir anne çocuğuna sahip çıkmalı... özelliklede misafirliğe gidildiğinde
kökü onda değilmi canım bahara kadar uzar merak etme
bak annesi gitgide alışıyor teocuk
Ben artık yatayım midem bulanmaya başladı hayırdır inşallah.. bilmiyorumkismile Keyfim yok bu aralar zaten... :sinifsinif:
hayırdır özlem noliiii
kaydirigubbakcemile3
Şu korunma kazasından sonra tırstım iyice ve 3 aylık iğne olucam galiba. Tam karar vermedim. Hapla 4 yıl mutlu yaşamış biri olarak, 3 aylık iğneyi deneyeceğim. Galiba.
canım benim yengem koluna bişey taktırdı 5 senelik böle kıl gibi ince bişey bi sorayım bakalım neymiş 5 senede bir yeniliyor çokta memnun
benimde bi komşum var onun oğluda böyle yapıyodu çocuk 3 yaşına geldi anam beni evden kovdu resmen annesine diyorki anne bu gitsin evden ayy nsl alınmıştım çocuğun lafına
Günaydın Kızlar, geçmişi okumadan Didarın son fotosunu ekleyeyim. İşte benim toparlağım.

maşallah..

elimizde ensevdiğimiz oyuncağımız..
ya şunlara bak ne kadar tatlılar allah ayırmasın onları
bende deneyeceğim şu çorapsız yatırma işini işe yararmı acep
inş. hep böyle devam eder diyeceğim ama bu çocukların bir günü bir gününü tutmuyor
alalh kavuştursun canım
geçmiş olsun ecenin bünyesi çok hassas sanırım çabuk hasta oluyor
hadi hayırlısı olsun aramıza tekrardan hoşgeldin ecede maşallah bakıcıya çok çabuk alıştı
neeee menemenmiii kafamçokkarıştıakannehir
inş. bizde o günleri göreceğiz. geçen gün kıvançı yere bıraktım birazda sehpaya yakın bırakmışım bende mutfağa gittim geldim bi baktım çocuk yok anam deliye döndüm bi eğildim ki bizim oğlan dönerek sehpanın altına yuvarlanıvermiş
güllü ne beceriklisin yaa süper görünüyolar ben sana kesin gelicem havalar biraz güzelleşsinde ama bu tatlıdan isterem ona göre
aynen nesrin benim oğlanında ayakları kokuyor daha şimdiden yandık valla babsına çekerse
bende alıcam şu meyve filesinden ama hiçbiyerde bulamıyorum
paşama bayıldım burcu çok tatlı bu oğlan biz onu eşimle Tarık Akana benzetiyoruzz
geçmiş olsun diş ağrısı çok fena olur bende yeni yaptırdım dişimi

aaa atlamışım sanırım gpsyesra hastaymış çoook geçmiş olsun esramm dikkat et kendine

O zaman sen yine de bağla torbayı evden çıkmadan. Arabayla gidiyorsunuz nasılsa, arabada kontrol edersin olmaz mı?

Şunu da söyleyim, bizim başımıza geldi bir defa, hastanede torba bağlandı, torba kaydı idrar beze gitti, yeni bir torba bağlandı, bu seferde kaka yaptı, o da gitti. Üçüncü kez bağlandı, çiş yapamadı.
Biliyorsun torbanın ağzı yapışkanlı, takıp çıkarırken dikkat etmek gerekiyor, aynı gün 3 defa torba bağlanınca tahriş oldu. Baya kızardı oraları, hametan kullandım 3-4 gün.
Karnına soğuk bişeyler koydurmayın kuzunun, üşütür falan bu seferde.. Dediğim gibi sen mutlaka bişeyler içir torba bağlanınca, hemen çiş yapar o zaman.

gunaydınlarrrr

dungece kızım tam 1de uyudu yetmezmıs gıbı bıde sabaha kadar kac kez uyandı.önce 4de emmeye sonra 5de 6da ve 8de tekrar emmeye 9da yıne uyandı 9.5dada kesın kalkıs yaptı.yanı gece sadece ve sadece 8 saat uyudu!!!!!! bıde bugun gunum var bakalım nası geccek gun maceramız.normalde gıttıgımz zaman uyutuoyurm 1.5 saat falan uyuyo ıyı oluyo.ama bugun geceden uykusuz 11de uyuttum uyusa barı 12.5 a kadar

oğluma ve kızıma yorum yapan herkese terruk ederiz....çorapsız yatırmak çok iyi bebek dinleniyor...nasıl yatırdığımıza gelince patikli alt giydiriyorum çorapsız...birkerede direk ayaksız pijamayla çorapsız yatırdım ayakları sıcacıktı...rahatda uyuyorlar...
yanlız dün gezme işini azıtınca olan yusuf beye oldu sabahı sabah ettik..kuzumu üşüttük sanırım çok terledi alışveriş merkezinde ordanda anneanneye geçtik terli terli dikkat ettim ama azcuk rahsızlandık sabahı sabah ettik..işin ilginci mamalarını yedi uymadı ama mama yedi...şaşırtıcı rahatsız olsa mamayıda redetmezmiydikine..gerçi daha çok gaz sıkıntımız oldu gece 3 gibi paranox yarım fitil verdim..yinede 2 saat anca uyudu diğer vakitlerde 20 dk.10 arası kalktık hep ve ben sabah teslim bayrağını çekip babamızın ayağına yusufu bırakıp kızın odasına geçtim..ama nafile 30 dk.anca uyumuşum..şincik kızcemi okula gönderip evimin yaşanmışlığı artmadan işe koyulacağım..öğleden sonrada babamızı gece görevine yolculayıp geliriz.
Nurdan teom durmamış...üzüldüm yaf nasıl etcez bu gamzeli ördeki...inşalah alışıcak teminimiz bu yönde....

Baby çok geçmiş olsun.

Ya ben neden alıntı yapamıyorum diğer alıntılarım nerde
Belma,Çingene Esra,Mumy2009 sizlerede çok geçmiş olsun. Esra benimde dün ve ondan önceki gün sesim çok kısıktı kayınvalidemin kuşburnu limon portakal kaynatmaları ,kayınpederimin taze greyfurt limon ve portakal suları sayesinde atlattım şükür dr ada gittim tabi şükür thlilde bi şey çıkmadı minoset içebilirsin demişti 1 tane minoset aldım sadece şükür halime sende tez zamanda atlat inşallah.

Sağlıkocağındaki ebe 6. aydan sonra doğum kontrol hapı kullanabilirsin demişti. Emziririken cesaret edemem tabi
Milkshake kayınpederinin boğazını sıkabilir miyim

Maviş, meyve fileleri e-bebekte var.
Bulamayanlara alıp yollayabilirim, e-bebek mağazası çok yakın bana, yarın gideceğim alışverişe.

yardımın için çok sağol canım... bakalım nasıl geçecek dr. maceramız inan şimdiden strese girdim... selin yabancı biliyor kalabalığa nasıl sokucam bilmiyorum dr. un odasına girincede daha beter ağlayıp yıkıyor ortalığı... kayınpederim böyle şeylerde çok aceleci beklemeyi sevmez hani birşey olsada insanlarla kavga etsek modunda..ya senin ne işin var hastanenin içinde git bekle aşağıda arabada ama yok sorun çıkarcak ya atmaca gibi bekliyor başımızda.... ayyyy allah yardımcım olsun benim... selin bir yandan dedesi bir yandan yarın bakalım hangi birinin hakkından gelicem....

ay çok zor çocukların arada düzenleri değişiyor durdduk yere karnı aç değil bir sıkıntısı yok saat başı uyanıp huzursuzluk yapabiliyorlar... inşalllah uyur belki birkaç saat.... ya şu gün yapanlara hayranım....valla benim gözüm yemiyorboshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…