Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)
1. YOĞURT ÇORBASI
(5. aydan itibaren)
Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı haşlanmış patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su
Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurt, haşlanmış pirinç, haşlanmış patates, zeytinyağı ve su ekleyerek pişiriniz. Bebeğinizin yoğurt çorbası hazır.
Valla çiğken gayet lezzetli, bir de nutellalı denemeli :)
evet ama bütün gece gazdan kıvrandı Pervin! Gene uyku uyumadık. Oysa ne güzel düzelmişti. Bİr de ben tattırmaya karşı değilim. Ama bunların hepsini aynı gün tattırmaya ne gerek var? Bİrer ikişer verilir. Çocuk alerji olsa, neyin sebep olduğunu anlamayacağız. Al gene saat başı uyandı. Hem o kıvrandı hem ben uyuyamadım, ikimize de eziyet!
bıde meyve suyu vercem artık sevvale yavrum bız yemek yerken kıyım kıyım bıze bakıyo,cok üzülüyorum sankı anlıyo yemek yedıgımızı.sandalyesınden berı masaya atılıyo yavrum.meyvesuyu verıyımde hergun az bıse tatlı nıyetıe yesın kuzum
kavanoz mamalarından yedıren varmı bebişlere.ben yarın meyvelı alıp bı vermeyı düşünüyorum emınım cok sever.gecen gun lımon yalattım ona bile hayır demedı. bıde bıtanede organık sütlacından alımda bulunsun evde,olurda bı aksam sutum azalıverırse verırım,genelde bebekler sevmıs bu organık sütlacı.
aysın ısıttınmı sütlacı yoksa oda sıcaklıgındamı verdin
Herkese günaydın. Bugün bahtsız deve modundayım. Dün azı dişim ağrımaya başladı apar topar doktora gittik. İki çürük yan yana olunca ağrıyı tespit etmekte zorlandık veee işte ağrımayan diş dolgu oldu. Uyuşmanın etkisi geçince gecenin yarısı dişim tekrar ağrımaya başladı. Zonk zonk vuruyor. Gene dişçiye gidicem. Adam ağzıma bakınca, hamilelik dişlerinin yarısını götürmüş dedi. Oy başıma gelenler eyvahedigeldismile
meltem ben kasıgı verdım elıne gercektende agzına goturuo muntazaman ama asagılara kadarda ittirio damagına batırmasından korktum artık vermıorum . gerci plastık kasık ama olsun
ecenin bugunku oglen menusuydu tadı guzel oluyo cokta sevdi miziklamadı . guvenle bebişlerinize yedirebilirsinz
zormuş idrar torbası olayı
Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
cok mantıklı bı dşünce,ben hıc takmadım bı bılgım yok ama kızlar anlatmıs,anladıysan yap bencebir sorum daha var az önce yazmayı unutmuşum...
yarın dr. a gidicez sabah... ben diyorum ki bu akşam eczaneden bi idrar torbası alayım sabah kaltığında koyayım dr. a gidene kadar idrarını yapar ordada hemen tahlile veririz diye düşünüyorum çünkü beklemek çok zor oluyor bekleyincede yapmıyor.....
SORUM: bu idrar torbasını nasıl koycam ben???? yani kayıp altına falan akmazmı???
aynı nınnı,devamıda şöle ;uyusunda buyusun huu ninni tıpış tıpış yürüsün huu ninni eeee eeee eeee eeeeuyku konusunda Şevval'le Çağan'la aynılar....aynı anlattıgını yaşadık biz bu sabah
sanki ben yazdım
hu hu hu ALLAH sen uykular ver ALLAH ee eee eeeeeeee : )))
]
gözümden uyku akıyor çok yorgunum
zorla kendimide uyutayım : ))
iyi geceler
Pervin, hep söyleyeyim diyorum, unutuyorum. Şu ayağını bir pedikürcüye gösterir misin? Ama iyi bir pedikürcüye tabii ki. Kurtarabilir, gibime geliyor. Benim burada gittiğim bir kuaför var. Diş hekimlerinin sterilizasyon aletinden kullanıyorlar. Çok da güzel pedikür yapıyorlar. Kça defa kurtardılar öyle tırnaklarımı. Bİr dene lütfen...
Doruk'un bugün yedikleri :
peynir, menemen, reçel, yoğurt çorbası, ekmek, tahin helvası, armut, yoğurt ve sütlaç.
Bunlardan sadece yoğurt, armut ve sütlaç benim onayımla verildi. Dİğerleri annemin eseri. Sonra Doruk uyandı tabii kıvrana kıvrana. Ben bile bu kadar çeşit yemiyom be! Neyse ki rezene - ıhlamur ikilisi yetişti.
günaydın... kötü bi sabah benim için size birkaç sorum var....
1-.-- dün akşam kızımın burnuna serum fizyolojik damlatırken gözüne kaçtı birşey olumu???gerçi kutunun üstünde göz ve burun için yazıyor....
2-- birde bu doğum kontorol hapında kazalar nasıl oluyor.... hapı içmeyi unuttuğun gece ilişkiye girersen hamile kalma ihtimalin artıyor yoksa birkaç gün önceden almayı unuttuğun hapmı koruyucuğu azaltıyor bu konuda acilll cvp bekliyorum((((((((
Herkese günaydın. Bugün bahtsız deve modundayım. Dün azı dişim ağrımaya başladı apar topar doktora gittik. İki çürük yan yana olunca ağrıyı tespit etmekte zorlandık veee işte ağrımayan diş dolgu oldu. Uyuşmanın etkisi geçince gecenin yarısı dişim tekrar ağrımaya başladı. Zonk zonk vuruyor. Gene dişçiye gidicem. Adam ağzıma bakınca, hamilelik dişlerinin yarısını götürmüş dedi. Oy başıma gelenler eyvahedigeldismile
Doktora gitmek ne kadar sürüyor?bir sorum daha var az önce yazmayı unutmuşum...
yarın dr. a gidicez sabah... ben diyorum ki bu akşam eczaneden bi idrar torbası alayım sabah kaltığında koyayım dr. a gidene kadar idrarını yapar ordada hemen tahlile veririz diye düşünüyorum çünkü beklemek çok zor oluyor bekleyincede yapmıyor.....
SORUM: bu idrar torbasını nasıl koycam ben???? yani kayıp altına falan akmazmı???
Ah canım, Allah kolaylık versin
Bende bu fikre katılıyorum, doktordan ziyade senin işin bence iyi bir pedikürde. Doğumdan sonra benim de batıklar olmuştu hemde hayatımda ilk defa. Perişan oldum günlerce yürüyemedim, sağolsun annem beni bağırta bağırta batan tırnağı taaa dibinden çıkardı, orayı iyice törpüleyip tırnağın uzama yönünü değiştirdi. Batan tırnağı çıkarıp iyice törpülerlerse ve haftada bir törpüye devam edersen tırnak yolunu bulacak bir daha batmayacaktır.
Off offf off.. ohaoldumsmile Biliyorum.. Ne desek boş..
Günaydın canım, serum fizyolojikten hiç bişey olmaz, tecrübe ile sabit, hatta burun spreylerinden de bişey olmuyor, bu da tecrübe ile sabit sositososito
Doğum kontrol hapını bilemiyorum çünkü hiç kullanmadım. Emzirirken doğum kontrol hapı kullanılıyor muydu? fisfisfis
Ahh dişci deme banaa
En sevmediğim meslek grubudur çünkü onlardan çook korkuyorum. Çok talihsizlik olmuş yanlış dişine dolgu yapılması..
Benimde 2 hafta kadar önce dişlerim dayanılmaz şekilde ağrıyordu, dişçiye gittim, adama diyorum alt tarafa ağrıyor. Hayır üstteki çürük diş ağrı yapar diğerleri ağrı yapacak kadar çürük değil diyor. Ama benim alt çenem ağrıyor, bakın işte şu diş ağrıyor diyorum. Hayır üstteki ağrıyor dedi. Ulen dedim içimden, sen nerden biliyorsun benim çektiğim ağrıyı manyakmısın nesin ! Alttaki dişim ağrıyor işte ! Zaten sırtımdan ter boşalıyor, korkudan altıma işemek üzereyimi elime geçirdiğim ilk şeyi adamın kafasına vurmak geçiyor içimden.
Ağlaya sızlaya iğne yapıldı, üstteki dişe kanal tedavisi yapıldı, ama ben bu arada adamdan nefret ediyorum, yanlış dişime yapıyor, ben bunun hesabını sorarım bundan falan diyorum..
Doğru dişmiş :kedi: Ağrı falan kalmadı o günden sonra..
Doktora gitmek ne kadar sürüyor?
Şöyle bir durum var, idrar torbasına idrarını yaptığı zamandan itibaren idrarın yarım saat içinde tahlile verilmesi gerekiyor, yarım saati geçerse sonuç doğru çıkmayabiliyor, çünkü torba idrarında üreme başlıyor.
Deva'nın böbreklerindeki rahatsızlık yüzünden 2 haftada bir bende torba ile idrar alıyorum, ama yarım saat içinde hastaneye yetiştiriyorum.
Belma torba bağlamayı çok güzel anlatmış, çok kolay aslında ama bir kaç kere denemen gerekebilir. İstresen bu seferde hastaneye götür, orda torbayı takarlarken dikkatle bak, bir dahaki sefer gerekirse sen yaparsın.
Torba bağlandıktan hemen sonra emzir ya da mama içir, hemen arkasına çiş yapıyor.
kökü onda değilmi canım bahara kadar uzar merak etmecok üzgünümm mafoldumben kızımın kafasını sıfıra vurduk......... 2 damlada olsa sacı vardı oda gitti,daha düzgün uzasın dıe sonunda ikna oldum ama olan kelebegıme oldu.kafası tam bı kabak oldu mafoldumben
bak annesi gitgide alışıyor teocukbugun cok yogundum, gunduz pek giremedim..
Teo kres macerasi gun 3
bugunku bi saat daha iyi gibiydi, ama yine agladik tabi, sumklu zenci arkadaslarina bakti bol bol.bugun annemde bizimle geldi, kresi begenmedi, cocklari sumuklu birakiyolar diye, uyku odasinda aglatiyorlar diye, krese birakmak istemiyor..yarin buyuk gun bizsiz 4 saat kalicak orada,allahim insallah iyi olur, aklim hep onda kalicak(annem teoyu trye getirme planlari yapti orayi gordukten sonra, bda iyice moralimi bozdu (
hayırdır özlem noliiiiBen artık yatayım midem bulanmaya başladı hayırdır inşallah.. bilmiyorumkismile Keyfim yok bu aralar zaten... :sinifsinif:
kaydirigubbakcemile3buarada aksam annem teoya dua ettiriyor,..teo benim nazar boncuklu 3 tane duam var, duvarda onu cok seviyor, ordan gecince hep bakar oraya..ise yine ounun onunde durdular aksam, annem diyor, hadi ac annanem ellrini dua edelim; " Allah'im bana akil fikir ver, kreste uslu durayim, dotumdeki kurtlar dokulsun, rahat rahatt durayim, amin" :)) koptum bunu duyunca, tabi teo o sirada popo ve ayaklar birbirinden hareketli kipirdiyor:)))
canım benim yengem koluna bişey taktırdı 5 senelik böle kıl gibi ince bişey bi sorayım bakalım neymiş 5 senede bir yeniliyor çokta memnunŞu korunma kazasından sonra tırstım iyice ve 3 aylık iğne olucam galiba. Tam karar vermedim. Hapla 4 yıl mutlu yaşamış biri olarak, 3 aylık iğneyi deneyeceğim. Galiba.
benimde bi komşum var onun oğluda böyle yapıyodu çocuk 3 yaşına geldi anam beni evden kovdu resmen annesine diyorki anne bu gitsin evden ayy nsl alınmıştım çocuğun lafınagünaydınnn.....
akşam tam yemek yerken üst komşum geldi benim cepten aramış ki bende duymamaşım demiş bunlar evdedirler o olmazsa bi alt kattakine giderim demiş 9 aylık oğlu var canı sıkılmış gezdirmeye çıkmış.... selin bunları görür gömez bastı çığlığı bakıp bakıp dudağını büzüp büzüp ağladı... komşunun oğlu örümcekte geziyor benimki oturdu mama sandalyesini hiç istifini bile bozmadı şişirdi dudaklarını yandan yandan komşu oğluna baktı akşamları eevde gülücükler şaçan çığlıklar atan selinden eser yoktu.... ağır abi edalarında çocuğa hiç pas vermedi.... aradan zaman geçince biraz alıştı ama bağırıyor heyecanlanıyor nerdeyse üstüne atılacak hırslanıyor komşu oğluna istemiyor onu.....allahım napcam ben kızı çok sırıklı birşey olcak misafir istemiyor yandım valla... az daha büyüdüklerinde çocuğu benim kız merdivenlerden bile çıkartmayacak bu gidişle....
maşallah..Günaydın Kızlar, geçmişi okumadan Didarın son fotosunu ekleyeyim. İşte benim toparlağım.
ya şunlara bak ne kadar tatlılar allah ayırmasın onları
elimizde ensevdiğimiz oyuncağımız..
bende deneyeceğim şu çorapsız yatırma işini işe yararmı aceparkadaslart şu gece uyurken ayaga corap gıydırme konusunda nacizane fıkrımı sölim.ben annemınde uyarmasıyla 1 aydır falan corapsız uyutuyorum yada patıklı pijamayla.bende hep üşür sanırsım hatta uyandıgında bakardım ayakalrı soguk gelırdı.megerse uyurken ayakları terlıyormus ve terı sogudugu için ayakaları sogukmus.gercekten cıplak ayakla uyuttugumda cok daha fazla uyuyır ve asla buz gıbı olmuyor ayakalrı.bebegın ellerının hava almaya ihtiyacı oldugu kadar ayakalarınında hava almaya ihtiyacı varmıs.denemeyenler bırgun denesın gercekten hıc buz gıbı olmadı ayakaları ve rahat uyuyor.ama tekmelemesını önlemek amacıyla battanıyeyı sıkıstırmayı unutmayın yatagına.ilk günler okadar mutlu oldukı ayakjlarını bırbırıne sürtmekten uykuya gecısı uzamıstı oyun yapıyodu ama alıstı artık.
inş. hep böyle devam eder diyeceğim ama bu çocukların bir günü bir gününü tutmuyorDün kızım tam 10 saat uyudu ! TAM 10 SAAT ! alkisalkisalkis
Sadece bir kere uyandı, emdi ve uyumaya devam etti.
Geceleri istisnasız 1,5 saatte bir uyanıp, 10 dakika gözleri kapalı emip tekrar uyuyordu. Emmeleri o kadar kısa sürüyor ki, acıktığı için uyanma ihtimalini düşünmüyordum.
Dün ilk defa, Milupanın organik sütlacını aldım. Akşam oynadık, banyo yaptık, sütlacın 3 te birini, biraz sulandırıp yedirdim, bayıldı ! 10-15 dakika oyalandık, esnemeye başladı. Emmek istedi, emerken uyuyakaldı. Sabaha karşı bir defa uyandı, yine gözler kapalı emdi, yine uyudu. Bi uyandık saat 9,30 ! Sütlaç tok tuttu demekki, inşallah kabız falan yapmazda, devam edebiliriz bu şekilde. Bugün kaka takibi yapacağız bakalım..
Allah'ım tüm bebelere uzun deliksiz uykular versin, kızımda böyle devam etsin inşallah..
Pilim bitmek üzereydi, uykusuzluk ve yorgunluktan bir yerde bayılıp kalıcam diye korkuyordum vallahi..
alalh kavuştursun canımGökhanın gideceği tarih belli oldu 21 şubat dün belli oldu allahım nasıl geçecek 15 ay yaa düşününce bi tuaf oluyorum yaa bi türlü kabullenemiom evimden gökhandan ayrılmaya dayanamıyorum tek tesellim oğlum:gitme:mafoldumben
geçmiş olsun ecenin bünyesi çok hassas sanırım çabuk hasta oluyordrdan geldık ecenı oksurugu gecmedı bugecede oksurdu durdu surup verdı bıde dedıkı yatagının kenarına sarmısak serpiştir enfeksıyonu alsın sende sarmısak ye dedı bana sonra ayagımı gosterdım ortapedıye 1 aydır gecmeyen tırnagımı ptesı batan kısmı kesecekler yanı tırnagımın yarısını lokal anestezı olacakmıs. ay eceyle yanlız gıttım emrah gelemedı cok onemlı ıs vardı iş yerınden kankası trye kesın donus yapıo onları yolculadı 2 cocuk karısı valızlerı vs yanı banada guc geldı .. anakucagıyla goturdum dr benı muayene ederken ıcıne kydum bıde hava buz gıbı kaz tuyunden ıclık almıstım hem puset ıcın hem oto koltugu ana kucagı ıcın onun ıcıne koydum eceyı atkı bere tentesınıde actım kafası terledı gelırken taksıde ensesıde delı oldum actım kafasını sildim uyuyo ama ensesıne mendıl koydum eve gelene kadar uyudu soydum vs uyanmadı hala uyuyo
hadi hayırlısı olsun aramıza tekrardan hoşgeldin ecede maşallah bakıcıya çok çabuk alıştımerhabalarr
ise basladım su an isten yazıyorum. geçmisi okuma imkanım olmadı ama sanırım yarın daha rahatlayacagım bolbol okuuyp yazacagım bundan sonra
iki gundur yerime alısmaya calısıyorum biriken ivir zivir detay isler var onlarla mesgulum
yerime bir arkadas baktı ama tabi asıl kalıcı kisinin duzenlemesi gibi olmuyor kendime gore tekrar organize oluyorum vs vs aksam nasıl oluyor anlamıyorum
ama kızımı çokkk ozledimmmmm dun bir ara telde esimle konusurken tutamadımkendimi gozumden yaslar aktı ece hakkında konustuk ayy simdi napıyordur vs derken fena oldum
ama gececek tabiki bu duygusallık çunku kızım çokmutlu gorunuyor aksamları gidiyorum beni gulucuklerle karsıladı dun
bu arada sagılmıs sutleri bugun veriyor bakıcısı pek içmek istememis mamayı verince hemen içmis
sanırım dolaptan çıkan ısıtılan sutu begenmiyor bizim hanım oyle olursa gunduz mama yourt çorba vs aksam meme seklinde gideceğiz napalım herkesler iyimi okumaya baslayayım ufaktan
neeee menemenmiii kafamçokkarıştıakannehirPERVİN geçmiş olsun kuzu! Ayrıca doktor, Ece ile birlikte yatmayın, demiştir bence de :)))
Bi de EVRİM pekmezi kahvaltıda vereceksek nasıl olacak? Peynirin, yumurtanın etkisini azaltmaz mı? Peynire, yumurtaya mı başladın, diyorsan, eh kısmen. Sefa ile kahvaltı yaparken mecburen :)))) Doruk bu sabah menemen yedi mesela! yaaa! bilmiyorumkismile
inş. bizde o günleri göreceğiz. geçen gün kıvançı yere bıraktım birazda sehpaya yakın bırakmışım bende mutfağa gittim geldim bi baktım çocuk yok anam deliye döndüm bi eğildim ki bizim oğlan dönerek sehpanın altına yuvarlanıvermiştopikte kimsecıkler yok dıe bende hazıran annelerıne göz attım bebişleri emeklemeye baslamıs.bırı dıokı kızımı bırakıyom mutfaga gıdıp gelıyom yerınde bulamıyom dıebıan şevvalı öyle hayal ettımde,masaların altında ben onu ararkan bana sırıtan surat ifadesı geldı gözümün önüne kaydirigubbakcemile2
güllü ne beceriklisin yaa süper görünüyolar ben sana kesin gelicem havalar biraz güzelleşsinde ama bu tatlıdan isterem ona göre
aynen nesrin benim oğlanında ayakları kokuyor daha şimdiden yandık valla babsına çekersecipsiEsra geçmiş olsun canımya umarım Yahya'ya geçmeden atlatırsın
Esrako hayırlı olsun bakıcınız memnun olmana sevindim işhayatında başarılar
Baby geçmiş olsun, demek baş terlemsi d vitamini eksikliğinden Çağanda da başladı terleme
şu çorapsız uyutmayı bende deniyeyim zaten ayakları trlediği için kokuyor onada çözüm olur
bende alıcam şu meyve filesinden ama hiçbiyerde bulamıyorumDoruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)
Dönencesinin ineği ile aşk yaşarken!
geçmiş olsun diş ağrısı çok fena olur bende yeni yaptırdım dişimiHerkese günaydın. Bugün bahtsız deve modundayım. Dün azı dişim ağrımaya başladı apar topar doktora gittik. İki çürük yan yana olunca ağrıyı tespit etmekte zorlandık veee işte ağrımayan diş dolgu oldu. Uyuşmanın etkisi geçince gecenin yarısı dişim tekrar ağrımaya başladı. Zonk zonk vuruyor. Gene dişçiye gidicem. Adam ağzıma bakınca, hamilelik dişlerinin yarısını götürmüş dedi. Oy başıma gelenler eyvahedigeldismile
ayy evet sibel az uğraşmadık bu çocuklar için klomen topiğinde de çok şey paylaştık ama gerçekten şimdi ikinci oluverir diye korkuyorum bende
yararlı bilgiler var sanırım bi göz atayım bendeİştahsız çocuk.comdaki beslenmeyle ilgili başlıklar. Buyrunuz
ekgida
• Çocuklarda beslenme önerileri nasıl belirlenir?
• Ek gıdalara neden başlanır?
• Ek gıdalara ne zaman başlanmalıdır?
• Anne sütü alan bebeklere 4. aydan sonra ek gıda başlanmalı mı?
• Anne sütü alan bebek, 6-12 aylık dönemde nasıl beslenmelidir?
• Ek gıdalara başlayınca anne sütü azalırsa ne yapılmalıdır?
• Ek gıdalara başlarken dikkat edilecek konular nelerdir?
• Bebek ek gıdaları istemezse ne yapılabilir?
• Pütürüklü gıda alırken bebek öğürürse ne yapılabilir?
• Ek gıdalar allerji yapar mı?
• Şişman bebek sağlıklı mıdır?
• 5 ve 6. aylarda ek gıda önerileri nelerdir?
• 6. ve 8. aylarda ek gıda önerileri nelerdir?
• 9-12 aylar arasında ek gıda önerileri nelerdir?
• Bir yaştan önce süt ürünleri verilebilir mi?
• Bir yaşından önce yumurta verilir mi?
• Bir yaşından önce et ve et ürünleri verilir mi?
• Bir yaşından önce sebze çorbası başlanır mı?
• Bir yaşından önce portakal/mandalina verilebilir mi?
• Bir yaşında önce meyveler pişirilerek mi verilmelidir?
• Bir yaşından önce bebek bisküvisi verilir mi?
• Diş bisküvisi yararlı mıdır?
• Ek gıdalara geçiş döneminde “blender” kullanılmalı mı?
• Aynı öğünde karışık beslenme gerekli mi?
• Sütten kesme döneminde anne sütü devam etmeli mi?
• Diş çıkarırken beslenme alışkanlıkları değişir mi?
• Bebek aile sofrasına ilgi gösterirse ne yapmalı?
• Bebek ne zaman düzenli (saatli) beslenmelidir?
• Ek gıdalar başlandığında anne-bebek ilişkisi nasıl olmalıdır?
• Bebek ne zaman kaşıkla beslenebilir?
canım cvpların için çok sağol...
benim kızım emmediği için doğum kontorol hapı kullanabiliyorum:gitme:
ya dr. a gitmez en kötü ihtimal 45 dk. sürüyor ama ben nezaman çişini yaptığnı nerden bilcem ben diyorum dr. a gitmek için hazırlanırken yapıştırayım belki hemen yapar belki hiç yapmaz belki hastaneye yakın yapar offff kafam karıştı ben şimdi yarım saat geçip geçmediğini nerden bilicemkibilmiyorumkismile bide inşalah torbayı bağlayabilirim....yok be canım benim kız inat yapmıyor böyle bir yerde başka zaman yapar orda bekleyince yapmyor zaten kalabalık hani oralarda beklemek istemiyorum benim sıkıntımda o normalde alkollü soğuk pamuk koyunca karnına yaparlarmış ama benim kız yapmıyor işte sonra yine geçenki gibi olacak babamız kızacak çıkartıp torbayı yine yaptırmayacağız o yüzden benim sıkıntımda buguclubacismile diyecek gerek yok hasta değil şu yok bu yok başta kayınpederim patırdar alsanaalsanasmile zaten binbir nazla götürüyor bizi dr. a ne gerek varmışklava:
Baby çok geçmiş olsun.tazem benim tırnak artık cerrahı mudehale gerektırıo yara kabuk baglıo kabuk dusuo sonra altta aynı goruntu tekrar kabuk baglıo ama ıcerdeki irin akıo o kabuk oluyo burda nere guveneyım ıı pedıkurcu suan zor zaten batan kısmı kesıcek dr lokal anestezı ıle..
O zaman sen yine de bağla torbayı evden çıkmadan. Arabayla gidiyorsunuz nasılsa, arabada kontrol edersin olmaz mı?
Şunu da söyleyim, bizim başımıza geldi bir defa, hastanede torba bağlandı, torba kaydı idrar beze gitti, yeni bir torba bağlandı, bu seferde kaka yaptı, o da gitti. Üçüncü kez bağlandı, çiş yapamadı.
Biliyorsun torbanın ağzı yapışkanlı, takıp çıkarırken dikkat etmek gerekiyor, aynı gün 3 defa torba bağlanınca tahriş oldu. Baya kızardı oraları, hametan kullandım 3-4 gün.
Karnına soğuk bişeyler koydurmayın kuzunun, üşütür falan bu seferde.. Dediğim gibi sen mutlaka bişeyler içir torba bağlanınca, hemen çiş yapar o zaman.
gunaydınlarrrr
dungece kızım tam 1de uyudu yetmezmıs gıbı bıde sabaha kadar kac kez uyandı.önce 4de emmeye sonra 5de 6da ve 8de tekrar emmeye 9da yıne uyandı 9.5dada kesın kalkıs yaptı.yanı gece sadece ve sadece 8 saat uyudu!!!!!! bıde bugun gunum var bakalım nası geccek gun maceramız.normalde gıttıgımz zaman uyutuoyurm 1.5 saat falan uyuyo ıyı oluyo.ama bugun geceden uykusuz 11de uyuttum uyusa barı 12.5 a kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?