valla helinciğim tam benim durumumu anlatmışsın zaten..bir de senin fıtık var tabi daha da zor.ben de fıtıkmıyım diyerek gittim doktora sinir basısıymış..o da çok zorluyor.saat 5te eve geliyorum dinleneceğim diye sevinemiyorum yattığım gibi iyice azıyor ağrılar..eşim de az kaldı sık dişini diyor..ama doğum işi de korkutuyor ...ben hep bebişimi kucağıma alacağım anın hayalini kurarak rahtlıyorum:ecrin_bebek:
Amannnn çekmese şaaşardımmmm :))) ekmek arası yap meyveleri :)))
Anaa.. o da ne yahu.. ilk kez duyuyorumm..
baby ya sen dantelli donmu giyiyon hala kaşındırmıyomu anam yaa ben yumuşacık penyelerden giyiyorum hayatta giyemem şimdi öle donlardan varsın anane gibi olim kendi derdime düşümüşüm zatiii
bide popolin hangisi bende duymadım?
sakoya hoşgeldin aramıza
kızlar size merak ettiğim birşey daha soracağım siz domates, salatalık, biber, patlıcan falan yiyormusunuz? hemşire bana bunlarıda yeme mevsimi değil demişti artık her söylediğinden şüphe eder oldum da! :bbo:
burko tıkınmakla meşgul bence hiç sallamadı valla
doğrudur biz hiç yaşamadık sizin anlattığınız gibi göğsümü filan silme olmadı sadece emzirdikten sonra kendi sütümle temizliyor ve onun kurumasını bekliyorduk çok emziremedim ama bi sorunda yaşamadım karbonatlı su bebeklerde pamukçuk oluşursa ağız temizliğinde tedavi amaçlı kullanılıyor
kızlar size merak ettiğim birşey daha soracağım siz domates, salatalık, biber, patlıcan falan yiyormusunuz? hemşire bana bunlarıda yeme mevsimi değil demişti artık her söylediğinden şüphe eder oldum da! :bbo:
valla evriş sende diğer kızlarda iyiki varsınız hihoyyyt sayenizde birçok sey ögreniyorum keske ilk bastan beri takılsaydım diyorum.ben ya vakit azlığından yada araştırmacı ruha sahip olmadığımdan pek beceremiyodumda bu işi CADIARZU
iyiki varsiniz deneyimli anneler:))) peki bu bebisler yikaninca sonrasinda kafalarinda konak oluyormus, o ne ki?? yani biz konak diye bocuklere diyoruz..sanirim pul pul biisiler di mi?? onun icin napicaz, nasil onlem alicaz??
birde yeni dogan bebek kac gunde bir yikanir????bunun bi olcusu var mi, min-max??
konak dediğiniz şey kepek gibi bişey değil mi ya?
kıslaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr........
çok mutluyummmmmm....az önce yön.kr.sekr. aradı...yaz izin kağıdını gönder dedi....yuppiii...pazartesiden itibaren 10 gün izinliyim.....geçen günden beri homurdanıp duruyodum...sanırım pes ettirdim....heyyyyyyyyoooo....dr.randevumu erkene aldım..izin verirse dooğru Muğlaya gidicem..hava değişimine çok ihtiyacım varr.........yaşasınn...
Sakaleyn geçmiş olsun canım, geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları, biz de pek hareketliyiz bu ara ama ben (korkudan) kocamı pek yaklaştıramıyorum yanıma. Bir de hamileliğin en rahat devresindeyiz sanırım, kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum. İp atla deseler atlayacağım. kaydirigubbakcemile2 Bazen hareketli şarkılarda kendimi tutamayıp oynadığım oluyor :dance: Bir ay sonra bu rahatlığı bulamayacağız gibime geliyor. Kendine dikkat et canım, gönül yaylarını sıkı tut :asigim:
YA KIZLAR KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM. BİRAZ ÖNCE DR DAN GELDİM. 1 AY ÖNCE AYRINTILI USG DE DR ERKEK DEMİŞTİ. ŞİMDİ DR BEN KIZ DİYORUM Bİ DE 4 BOYUTLUDa bakalım diyo. ben napçam kafam allak bullak oldu
Helin bu arada ben 10 kıloya yaklastım.. ha tuttumm ha tutucamm.. sen ne durumdasın kuzum???
ben tam on kilo almışım evriş.doktorumada şaşıyorum hiç yorum yapmıyor.
ben bir de çişe kalkıp su içip yatıp tekrar çişe kalkanlara da üyeyim..tebük yeyip uyuyamayanlara da kabul ederseniz gelirim..gece coşuyor benim kız da
bir kocişim hissedemedi kıcık.dokunma duyusu özürlüsü ne olacak
canim ben hamile kilotlarini yaklasik 1.5-2 aydir kullaniyorum ve inanilmaz rahat, anane donu gibi ama cok rahat, annem yollamis trden ebrudan almis, en azindan 2 tane al derim, yikar yikar giyersin.. burdaki bi arkadasimda 6. aydan sonra o bantlardan tavsiye etti, hatta ustu resimli olanlari var, kotun, esofmanin ustune giy dedi, bi dene alicam ben...sarkmayi onluyormus, daha rahat yurusun dedi...
O konuyu ben arastırdım sık kullanılanlara da ekledim.. zamanı gelınce sıparıs edicem delikafadulden Ay halime bakın yaaa... :)))
KK Kadınlarının en cok onerdıgı korse CHEZ ELLE LİNGERİE imiş.. sezeryanla dogum yapanlar bıle rahatlıkla kullanmıslar :))
teesüf ederim o kadarda diil bende kabak yemeği yaptım bu akşam severim sebze yemekleri ama tek başına olmass tabee makarna vardı yanında bide koca bi tabak salata e bide çorba delikafaduldenBizim Esra yı kesmes o annemm.. ona daaha dişe dolduracak seyler lasımm.. :)))) yerim ben seni... bende besleyıcı seyler pişirdim mi dıyorum ki.. aferin bana.. oğluşuma yaptım :)))
ooo yemesmiyim ölede güsel yiyorumkii hormon felan hak getirekızlar size merak ettiğim birşey daha soracağım siz domates, salatalık, biber, patlıcan falan yiyormusunuz? hemşire bana bunlarıda yeme mevsimi değil demişti artık her söylediğinden şüphe eder oldum da! :bbo:
konak bebeğin kafası iyi durulanmadığı için olurmuş oluş sebebi buymuş yani bebişlerimizi yıkadıktan sonra iyi durulayalımiyiki varsiniz deneyimli anneler:))) peki bu bebisler yikaninca sonrasinda kafalarinda konak oluyormus, o ne ki?? yani biz konak diye bocuklere diyoruz..sanirim pul pul biisiler di mi?? onun icin napicaz, nasil onlem alicaz??
birde yeni dogan bebek kac gunde bir yikanir????bunun bi olcusu var mi, min-max??
ayy neymişşş merak ettim ölürüm meraktann söleseneee burkoooTuanam geçmiş olsun canıma.s.Bu hamilelikte olmadık şeyler böyle başımızı ağrıtıyor işte. Sağ salim atlatırız inşallah hepimiz:Saruboceq:
Ben ilk aşermemi yaşamış bulunuyorum kızlar. Az önce sevgilimi markete yolladım. Çok dolaşmış ama aradığım şeyi bulmuş aşkım:asigim::hooray:
ay kızlar bugün yeni doğum yapmış bi arkadaşa gittim bana birşey anlattı sizinle paylaşmak istiyorum..
doğum yaptığı hastanede başka bi kadın varmış 10 gün önce doğum yapan o kadının birde oğlu varmış oğlu gripmiş neyse bebiş doğmuş eve gelmişler abisi kardeşini öpmüş felan bayağı bi temas olmuş yani,bebiş hastalanmış ve hastaneye yatırmışlar 10 günlük bebeği ve doktorda benim arkadaşa tembihlemiş,bak seninde başka çocukların var çok dikkat et yaklaştırma demiş.bebeğin kurtulma ümidi hiç yok gibi birşeymiş yani resmen mucize yaşıcakmış düşünsenize gripli biri diye ayy yarabbim çok dikkat edelim kimsenin kucağna bile vermicem varsın küssünler bozulsunlar...bağışıklık sistemleri yokmuş bile yaaa ben bile öpmücemm kıyamam ona bennn resmen gözlerim doldu anlatınca o kadının halini düşünsenize bi yanda küçük bi çocuk diğer yanda yeni doğmuş bebeği valla benimde yiğenlerim var küçük onları bilem yaklaştırmam çünkü çocuklar bilinçsiz sevmek isticek..senağlama
kizlar bide korse konusunda ne dusunuyorsunuz dogum sonrasi
esrako sen kullandinmi kuzum ilk bebeden sonra???
ya ilk aylar bu set kullanılmazmı pekii?yani sebameddemi alıcaz şincik anlamadımkine ben CADIARZU
Yafrum.. set aliyim diyorum.. bastan karıstırmayayım dıyorumm bi o bi bu.. o yusden set aliiciğimm ben.Ama senin için bakarım kusum.. yazarım.
:roflol: Şimdi ben o konuyu da arastırdımm :roflol:
Hani makyaj temizleme pamukları var ya.. yuvarlak yuvarlak.. yassı olanlardan.. onlardan ınce uzun bır kovanozun ıcıne koyacagım.. içine de kaynatılmıs karbonatlı su koyacagım (bebegın agız kenarları pamukcuk olmasın dıye karbonatlı su) boylece ustten ustten cok rahatlıkla suyu emmiş pamuklardan alıp silip atabileceğim.. bu kavanozu hastaneye de goturecegım yanımda.
CANIM AYRINTILIYA GİRDİĞİM DR DA BANA ÖLE DEMİŞTİ. 4 BOYUTLU USG MAGAZİNSELDİR. ASIL ÖNEMLİ OLAN AYRINTILI USG DEMİŞTİ. ARTIK BENİM DR UN 4 BOYUTLU USG GİRMEM İÇİN YAPTIĞININDAN ŞÜPHELENİYORUM. KAFAM O KADAR KARIŞIKKİ ANLATAMAM. VE BEN AYRINTILI USG DE GÖRDÜM PİPİYİ DR DA GÖRDÜ. DR NEDEN BÖLE YAPTI ANLAMADIM. AMA Bİ DAHA AYRINTILIYA GİRİCEM. ŞU ANDA 23 HAFTALIĞIM. AYRINTILIYA GİRDİĞİMDDE İSE 19 HAFTALIKTIM.EĞER AYRINTILIDA Kİ DR DA KIZ DERSE Kİ DİYEMEZ HERHALDE KENDİ DR A GÜVENİCEM. YOK ERKEK DERSE KENDİ DR SİLİCEM YADA DİREKT DR DEĞİŞTİRMEKLE KALMAYIP HASTANE DEĞİŞTİRİCEM. VALLA BANA Bİ AKIL VERİN. BİDE KENDİ DR UM BANA AYRINTILIYA GİR O ZAMAN BELLİ OLUR DEMİŞTİ. ŞAKA GİBİ VALLA.senağlama
merhaba bende 22. haftamdayım.bu forumdan çok şey öğreniyorum açıkçası.Daha ilk hamileliğim,acemilik var tabi...
Amannnn çekmese şaaşardımmmm :))) ekmek arası yap meyveleri :)))
Anaa.. o da ne yahu.. ilk kez duyuyorumm..
ANADOLU YAKASINDA DOĞUM YAPACAKLAR VARSA, HASTANE OLARAK NEREYİ DÜŞÜNÜYIRSUNUZ, BEN HALA KARAR VERMİŞ DEĞİLİM DE:1no2:
kızlar şimdi doktordan geldim. bebek ii ancak rahim boyum 22- 23 mm miş
ne demek bu. gveledi bişiler ama izmirdeki doktorum ameliyatta. çıkmadı hala. kısa mı oluo bu. lütfen bilen biri varsa haber verir mi
yok be güzelim çook istedim ama olmadı benim 39 haftada sezeryan oldu bebek dönmedi dönmeyince rahim açılmadı o yüzden dr alalım dedi...ondada sıcaklara gelmiştim oda temmuz doğumlu kaderim sıcaklardan gidiyo benimm..
slm kıslar..umarım iisinizidr geçmişe bakamıcam....ben ii diilim dün otobuste çok sıkıştım ecbur eve gidene kadar tuttum yapınca rahatlaım akşamda bi sancı gaz sancısı gibi sıcak tutyoprum rahatlıyım diye yok banamısn demedi sabaha kadar uyuyamadım 5 dk dalıyom ağrıyla uyanıyom eşime bişi demedim gece o saatte sabahı bekledim..sn leri saydım sabah ıolsada dr gitsem diye..ben regl ağrısı çok bilmem ama bi kaç kes çekmeişimdir öle bi ağrı yani kasıklarım fena batıyo kıvrandırıyo..sabah hemen dr gittik eşimle çokta kısdı tabi o geçtiğini sanıyodu ağrının geceden giderdik dedi ...dr usg ile baktı bebiş ii dedi kasılma yok dedi toko ya bağlan dedi nst gibi bi cihaz orda ağrı var ama fazla diil zaten orda iken ağrım olmadı fazla..serumn verdi odaya çıktık ...tv açtı eşim ay dedli oldum seren serengilden bahsediyo erken doğumlardan ben iice oldum..ama...ama dinlemek istedim güsel şeyler öğrendim...dr bu arada diyet verdi diyetisyene git dedi...tekrar serum bittikten sonra cihaza takip edilsdi arılar ara ara geldi sancılar sonrasıonda hafifledi öle çıktık...yarında ayrıntılı usg gircem...hala ağrım var sanki gaz sıkışması..ben ctsi pazar ve dün çok üşüttüm..dr idrarda yanma varmı bişler sordu ama hepsi bende normal..hani dedi üşütme olsa idrarda yanma olur suyumuda içiyorum bol onuda sordu eğer içmiyosan kasılma oluır diye ..ama bebişin suyuda ii çok şükür..işte böle yatıp dinleniyorum dinlenmem gerek gezmek yok zaten yürüdüğüm <aman ağrı artıyo sıcak tutmay çalışıyorum kendimi..
tesekkur ederim deryacim sagol, ben ilerleyen zamanlarda tecrubesizlikten cok sacmasalak sorular sorabilirim, simdiden affola:))) cunku yavas yavas panik olmaya basliyorum ve kendimi cok tecrubesiz bulmaya, allahtan annem gelicek yanima...universitede sozde 2 sene pediatri staji gordum, beslenme asi ok ama pratik sifir:))))
ay kızlar bugün yeni doğum yapmış bi arkadaşa gittim bana birşey anlattı sizinle paylaşmak istiyorum..
doğum yaptığı hastanede başka bi kadın varmış 10 gün önce doğum yapan o kadının birde oğlu varmış oğlu gripmiş neyse bebiş doğmuş eve gelmişler abisi kardeşini öpmüş felan bayağı bi temas olmuş yani,bebiş hastalanmış ve hastaneye yatırmışlar 10 günlük bebeği ve doktorda benim arkadaşa tembihlemiş,bak seninde başka çocukların var çok dikkat et yaklaştırma demiş.bebeğin kurtulma ümidi hiç yok gibi birşeymiş yani resmen mucize yaşıcakmış düşünsenize gripli biri diye ayy yarabbim çok dikkat edelim kimsenin kucağna bile vermicem varsın küssünler bozulsunlar...bağışıklık sistemleri yokmuş bile yaaa ben bile öpmücemm kıyamam ona bennn resmen gözlerim doldu anlatınca o kadının halini düşünsenize bi yanda küçük bi çocuk diğer yanda yeni doğmuş bebeği valla benimde yiğenlerim var küçük onları bilem yaklaştırmam çünkü çocuklar bilinçsiz sevmek isticek..senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?