2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Esracım ben Aksaraylıyım yemek kültürü olarak antep yemekleri çok uzak değil bana, mükemmel lezzetler var yani hamileliğimin başlarında canım K....E çekti kayınpeder sağolsun yaptı bende afiyetle yedim.Sen hangi semtte oturuyorsun bu arada??

ayy bee heves felan bırakmıyonuzz ne giycem ben bu düğünde ayy daral geldi tmm kapadım bu konuyu :1ninca: doktorada sorcam göbek atabilrmiym die masalara çıkamam zatiii kırılır alimallah masalar kaydirigubbakcemile3

sarıyer-istinyede canım

bunlarda kızımın en yeni foto larıııı

ay esra çok tatlı maşallahimrendim şimdi.bizimki haftalardır yüzinü saklıyor.her gidişimde bu sefer göreceğim diyorum ama göstermiyor yüzünü

çok güzel bi duygu canım.hele bid eşin hissesin oda çok duygulanacak.ben şimdi çıplak gözle tekmelirini görüyorum.vurduğu yer yukarı çıkıp iniyor

güzel haberlerini bekliyoruz.inşallah gösteriri yüzünü

ne 50 kilomu:bbo:ben zaten 57 58 idim aman yarabbim.bence annen rekeor kırmış

Yerim ben senii yaa :)))) hediye paketim benimm kaydirigubbakcemile3

yuuhhh..!! e pardon..:)) nası becermiş diycem..sonadan okudum..amann o kadar olmayalım bis..

çok saol ben de isteyim bakıyim..ama bizim tr deki insanlar mokunu çıkartıyolar bazen..tanasına...dayısına...halasına..vs...sözüm meclisten dışarı....yani diyceem kaldıysa gönderirler belki...

bak şimdi canım acayip menemen çekti..noolcek?? akşama artık...(

canım çok geçmiş olsun yine öyle böyle derken iyi yakalamışsınız. söyle bebişe kafasını ayağını dayamasın bidaha annesinide babasınıda üsmesinnn

çok geçmiş olsun canım.keşke türkiyede olsaydın.kendine iyi bak

benimde ağrıyor helin gece uyuyamadım ağrısından gaz sancısı olumuş öyle galiba gazdan ?

helin bendede oluyor sırtımdan vuruyor sanki sıcak tutuyorum o zaman rahatlyor biraz ufak havlulardan ısıtıp atletinin içine koy iyi geliyor

saolun kızlar lalece evet sadece göğsümün altında özellikle akşam yemekten sonra oluyor.

Didoooooooo yazdıgın mesaj arada kaynamıs.. cımbızladım neyse.. anladım ne demek ıstedıgını,muck.

norraaa yakında kanal değiştirirse şaşırma .ben de denedim ama kıcık tebüklemedi

super:))))))))))))))))))))))

ay inanmıyorum nurdan yaa ne hosss gozlerimizin doldugu seylere bak yaa cidden benimde dolardı kesin aglardım hatta kızım guclenmismidiye :))ay bende deneyeyimmm

dimi artik ne kadar basit seylerden mutlu oluyoruz, minikl daha neler yasatacak...

slmm kızlarr
ay yine peteğin programında kolbastı varr takıldım kaldım bayılıyorum şu oyunaa yaaa doğursamda rahat rahat oynasam :dance:

kizz eger normal dogum yapacaksan dogumhanede oyna iste, daha kolay dogurursun, bi bakmissin cikmis cocuk:)))))

cok gecmis olsun canim, allah korumus ya, insallah boyle bisi olmaz bi daha...bocekler ellerin ayaklari durmuyorki...arkadaslarda yazmis, bence hazirani falan beklemesen trye gelsen biran once, kendi doktorunun yaninda olursun doguma kadar...

ohh yavruumm benimmm, sen bu elbiseyi giy, damat gelini birakip seni alir valla, ayy ne seksi sey o oyle, dusun bi ay sonra daha bi bildircik kivaminda olucaz:)))hele bide kirmizi:))bence de sen baska model bak...o donem bacaklarda cok odem olucak, yere kadar bisi tavsiye ederim nacizane, ust gene dekolte giyersin...

kızlar benim göğüslerimin tam altında ağrılar oluşuyor.sizlerde oluyormu

HANİ MİDENİN BİTTİĞİ YERİ Mİ DİYORSUN. BENİM TAM GÖĞSÜMÜN ALTINA DENK GELİYOR. VE EVET ÇOK FENA YANMA OLUYOR BAZEN. AĞRI DEĞİL DE CAYIR CAYIR YANIYOR... GAVİSCON İYİ GELİYOR.

güzelim hiç endişe etme, mutlaka birşey denk gelir. bak ne güzel hergün fıldır fıldır geziyorsun. bakmadığın yer kalmayacak bu gidişle. elbet birgün bişey hoşuna gidecek alacaksın. ama böle dergiden filan seçmekle olmaz. bizzat gidip deneyeceksin bir sürü model

aftabru
evet tam midemin bittiği yer bende ağrıda oluyor.sanki basıya uğruyor.akşam yemeğinden sonra şiddetleniyor.büyüyen rahimmi bası yapıyor acaba

aftabru
evet tam midemin bittiği yer bende ağrıda oluyor.sanki basıya uğruyor.akşam yemeğinden sonra şiddetleniyor.büyüyen rahimmi bası yapıyor acaba

ben bu yuzden artik dimdik oturamiyorum biraz egimli oturuyorum, yoksa nefes alamiyorum..otobuste metroda baya zor oluyor oturunca..

BU KONU HAKKINDA ıKı GÜNDÜR ÇALIŞIYORUM.. KENDı KENDıME ıKNA OLMAZSAM KURSA GıDECEĞıM.. BU ARADA OKUDUKLARIMI AKTARAYIM SıZE.. AKLINIZIN BıR KÖŞESıNDE OLSUN.

ıMDAT! BEBEĞıM...

[Kendini yaktı]

Bebeğiniz kızgın bir tencereye ya da ısıtıcıya dokunduğunda, vücu­dunun herhangi bir yerine kaynar su değdiğinde, vücudunda önem­li yanıklar oluşabilir. Bebeğinizin yanıktan duyduğu acı, onun ağla­yış biçimiyle paralellik gösterecektir. Yanık güçlüyse, dindirilemez bir şekilde ağlar.

Müdehale Güneş yanığı gibi tende hafif bir pembelik oluşmuşsa, yanmış olan bölgeyi 10 dakika kadar soğuk suya tutmak acıyı dindir­meye yeterli olur. Yanan bölge su toplamış ve beyazlaşmışsa, yanık ciddi boyutta demektir. Bu tür bir yanığa, asla buz uygulamayın. Ambulans çağırın ve en yakın sağlık kuruluşuna gidin.Önlem Çaydanlık, tencere gibi nesneleri, ocağın duvara yakın kısmındaki gözle­rinde tutun. Isıtıcı, ütü gibi nesnelerin bebeğinizin ulaşamayacağı mesafede durduğuna emin olun.

[Zehirli bir şey yuttu]

Bebeğinizin ya da oynadığı alanın yanında kapağı açık temizlik maddesi ya da ilaç kutusu bulmuşsanız, bebeğiniz zehirlenme tehli­kesi geçiriyor olabilir.

Müdehale Bebeğiniz bilincini kaybetmiş ya da nefes almıyorsa, vakit kaybetmeden ambulans çağırın. Doktora sormadan asla bir şey yedirip içirmeyin.

Önlem Temizlik maddesi, ilaç, alkollü içecek gibi malzemeleri, mutlaka kilitli dolaplarda, bebeğinizin ulaşamayacağı yerde tutun. Aldığınız ürünleri, orijinal ambalajları dışında şişe ve benzeri kaplara koymayın. Bu oluşabilecek bir sorunda bebeğinizin hangi maddeyi, ne ölçüde alarak zehirlendiğini daha çabuk bulmanıza yardımcı olur.

[Kafasını çarptı]

Bebeğinizin kafasında kızarıklıkla birlikte şişme varsa ya da belirgin bir yara görülüyorsa, bebeğiniz kafasını çarpmış demektir.

Müdehale Dışardan iyi görünüyor olsa bile mutlaka doktorunuzu

arayın. Nefes aldığından ve tepki verdiğinden emin olun. Kafası kanıyorsa, yaranın üzerine nazikçe baskı uygulayın. Boyun incinmesinden şüpheleniyorsanız, bebeği hareket ettirmeden mümkün olduğunca çabuk ambulans çağırın. Kusma, uyuşukluk hissi varsa, vücudunun sadece bir bölümünü hareket ettirebiliyorsa ya da vücudunda seğirme hareketleri görülüyorsa, bebeğinizi en yakın sağlık kuruluşuna götürün. Doktor muayene etse dahi, 48 saat müşahede altında tutulması gerekir.

Önlem Bebeğinizi alt değiştirme ünitesi, yatak gibi yüksek yerlerde bir an bile yalnız bırakmayın. Emekleme döneminden itibaren onun her anını izleyin.

[Boğuluyor]

Bebeğiniz öksürmeye başlamış, hırıltılı sesler çıkarıyor, yüzünün rengi kırmızıya ve giderek mora dönüşmeye başlamış ise soluk borusuna bir cisim kaçmış demektir.

Müdehale Bebeği yüzü yere dönük olarak, eliniz bebeğin çenesini ve yüzünü destekleyecek şekilde kolunuza yatırın. Diğer elinizle, bebeği incitmemek için avucunuzu çok hafif kapatarak bebeğin sırtına, kürek kemiklerinin arasındaki belli bir noktaya beş kere sert bir şekilde vurun. Bebek ağlamaya başlamaz ya da herhangi bir ses çıkarmazsa, cisim dışarı çıkmamış demektir. Bu kez bebeği yüzü yukarı gelecek şekilde çevirin. ıki parmağınızla göğsünün tam orta noktasına bastırın. Bu hareketi, cisim çıkana kadar uygulayın. Sonuç alamıyorsanız, acil yardım çağırın.

Önlem Bozuk para, düğme gibi bebeğinizin yutabileceği büyüklükteki cisimleri, onun ulaşabileceği yerlerde bırakmayın. Oyuncak alırken, yaş sınırı uyarısına uyun ve aldığınız oyuncağın yutulabilecek bir parçası olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Bebeğinize boğazına kaçabilecek yiyecekler yedirmeyin.

ıLKYARDIM REHBERı

OLAMAZ! TIRNAK MAKASIYLA BEBEĞıMıZ PARMAĞINI KESTıM

Panik yapmayın! Kesilen yeri, temiz bir bez kullanarak sabunla yavaşça yıkayın. Bebeğinizin tenini incitecek, antiseptik özelliği olan malzemeler kullanmayın. Kanamayı durdurmak için temiz bir sargı beziyle kesilen yeri güzelce sarın. Kanama durduğunda kesiğin olduğu bölgeye, enfeksiyon riskine karşı antibiyotik merhem uygulayın. Bandajı, bebeğinizin elini ağzına götürme riskine karşı, çıkmayacak sağlamlıkta bağladığınıza emin olun. Bebeğiniz bandajı çıkarıyorsa, elini bandajlamayın.

ELıNıZıN ALTINDA BULUNSUN

ılkyardım çantanızı, banyonuzun ya da mutfağınızın kolay ulaşabileceğiniz bir yerinde bulundurun.

Bebek termometresi (Tercihen popodan ateş ölçen)

Ağrı giderici merhem

Antiseptik solüsyon ya da mendil

Hafif formüllü sıvı sabun

Steril gazlı bez, yara bandı, yapışkanlı bandaj

Bebekler için özel üretilmiş elektrolit

Antihistamin

Hidrokortizon krem

Şuruplar için ağız şırıngası, damlalık ya da ölçü kaşıgı

ıLKYARDIM GEREKTıREN ATEŞ

Bebekler sık sık ateşlenir. Ancak ateşin düşmemesi ya da arada düşse dahi iki günü aşkın süre devam etmesi durumunda mutlaka doktora başvurmak gerekir.

1 -) Bebeğiniz 3 aylıktan küçük ise 38 derece ve daha üstü ateş, yüksek ateş anlamına gelir.

2 -) Bebeğiniz 3 ile 6 ay arasında ise 39 derecenin üstü, yüksek ateştir.

3 -) Bebeğiniz 2 yasından küçük ise ve ateş düşürücü kullanmanıza rağmen son 12 saat içinde ateşinde düşme gözlenmemişse, doktora başvurulması gerekir

ALINTIDIR.

Son düzenleme:
Bu da başka bir yorum.. birisinde yazan diğerinde yazmıyor.. buna da göz gezdirin derim..

Acil durumlarda neler yapılacağının önceden bilinmesi, bu durumlara müdahaleden daha büyük önem taşır. Rutin yaralanmaların tedavilerinde bazı genel kurallar vardır. Bu kuralları bilmeniz, sizin bir hata yapmanızı engeller ve acil durumlarda daha bilinçli hareket etmenizi sağlayabilir. Bu genel kurallardan bazıları:

Boğaza kaçan nesneler:
- Bebeğiniz, boğazına bir şey kaçtığında öksürüyor, yüzü doğal rengini kuruyor ve nefes alabiliyorsa, durum kötü değildir. Böyle durumlarda bebeğinizi, başı kalçasından daha aşağıda olacak şekilde kucağınıza alın ve omuzlarının arasına seri hareketlerle hafifçe vurun.
- Bebeğinizin boğazına sıkışan nesneyi, parmaklarınızla boğazından çıkarabilirsiniz. Bebeğinizin kusması iyidir, nesnenin çıkmasına yardımcı olabilir.

Bebeğinizi boğulma riskine karşı korumak için, ağzına sokabileceği para, boncuk, misket, çekirdek, düğme gibi küçük cisimleri ortada bırakmayın ve ağzına alabileceği kadar ufak parçalı oyuncaklar satın almayın. Bebeklere asla balon vermeyin. Bebeğiniz şişirmeye ya da çiğnemeye çalışırken, balonu nefes borusuna kaza ile kaçırabilir. Bebeğin erişebileceği yerlerde naylon torba veya poşet bulundurmayın.

Yabancı Nesneler:
- Bebeğinizin kulağına veya burnuna kaçan küçük şeylerin daha ileri itilme veya sıkışma riski varsa, bu nesneleri asla kendiniz çıkarmaya çalışmayın. Doktorunuzun yardımına başvurun.
- Bebeğinizin gözüne toz, kum tanesi veya sıvı bir şey kaçtıysa, gözlerini temiz suyla yıkayın. Bunun ardından her zaman bebeğinizin gözlerini inceleyin. Gerekirse bir göz doktoruna gidin.

Kıymıklar:
- Küçük bir tahta kıymığını sterilize edilmiş bir cımbızla çıkarılabilirsiniz. Çocuğunuz buna karşı koyarsa veya kıymığı cımbızla çıkaramazsanız bir iki gün bekleyin, kendi kendine çıkacaktır. Çıkmazsa doktorunuza gidin.

Kesikler, çizikler ve sıyrıklar:
- Sadece sıyrık varsa, bölgeyi sabunlu suyla temizleyin.
- Sıyrığın üzerine bir parça steril gazlı bez koyun ve bantlayın.
- Kanama varsa, yaranın içinde cam veya başka sivri bir şey olup olmadığını kontrol edin. Bir şey bulursanız doktora gidin. Hiçbir şey yoksa, yarayı temiz suyla yıkayın, derinliğini görün ve kanı durdurmak için steril gazlı bezi yaraya bastırın.
- Çizikler veya küçük kesikler soğuk su ve steril gazlı bezle temizlenmelidir. Yaranın hava almasını sağlayın; bu iyileşmeyi hızlandıracaktır. Sadece, yara giysiye sürtünüyorsa veya kirlenme olasılığı varsa, pansuman veya yara bandı kullanın.
- Yaraya her gün bakın. Gerekirse bandajı değiştirin. Yara kabuklandığında artık bandaj yapmanıza gerek yoktur.
- Yara kırmızılaşmış, etrafında şişlik oluşmuş, sıcaklığı artmış veya iltihaplanmışsa doktorunuza başvurun.

Hafif yanıklar:
- Eğer yanık 2 cm²’den daha büyükse, tıbbi müdahaleye gerek vardır. Küçük yanıklarda herhangi bir krem veya merhem kullanmamalı, sadece o bölgeyi sürtünmeden korumak için steril sargı kullanmalısınız.
- Su toplandığında bunları asla patlatmayın, çünkü bunlar yarayı korur.
- Elektrik akımının neden olduğu herhangi bir yanık, doktor tarafından kontrol edilmelidir.

Yanıklar:
- Yanıklar, şiddetine göre genelde üç derece olarak sınıflandırılırlar. Birinci derece yanıklarda, sadece yanan yerde kızarıklık vardır. ıkinci derece yanıklarda, yanık bölgesi koyu kırmızıdır ve su kesecikleri oluşur. Üçüncü derece yanıklarda ise, cilt altı dokusu, kas sinir ve damarlar da zarar görür.
- Tüm yanıklarda ilk önce, yanan bölgeyi akan suya tutarak soğutunuz. Buz kullanmayınız.
- Yanan bölge üzerine diş macunu, yağ, pudra vb. maddeleri kesinlikle sürmeyiniz.

Aşağıdaki durumlarda, ilk müdahalenin ardından bebeğinizi acilen bir sağlık kuruluşuna götürünüz:
- Birinci derece dışındaki diğer yanıklarda,
- Ağız, göz cinsel organ bölgesi yanıklarında,
- Kimyasal madde sebebiyle meydana gelmiş yanıklarda.

Böcek sokması:
Böcek sokmaları ve ısırmaları alerjik reaksiyonlara ve nadir olarak enfeksiyonlara neden olabileceği için önemlidir.

Böcek ısırmalarında:
- Isırılan bölgeyi sabunlu suyla yıkayınız.
- Isırılan bölgenin üzerine birkaç dakika temiz bir beze sarılmış buz koyunuz ya da bölgeye ıslak bez tatbik ediniz.

Yukarıdakilere ek olarak örümcek sokmalarında:
- Isırılan yer üzerine antibiyotikli bir pomat sürünüz. Örümcek sokmalarında eğer,
- Isırılan yerin etrafında koyu mavi veya mor renk oluşmuşsa,
- Vücudumda döküntü varsa,
- Kaslarında kasılmalar ve sertlik olursa,
- ıştahında ciddi bir azalma olursa,
- Eklem ağrıları meydana gelirse,
- ıdrar rengi pembe ya da kırmızı olursa,
bebeğinizi hemen bir sağlık kuruluşuna götürmeniz gerekir.

Arı sokması:
- Isırılan yerde geniş bir alan şişmişse, çocuğun nefes alıp vermesi düzensizse, zor nefes alıp veriyorsa, şuuru kapanmışsa, vücutta herhangi bir yerde büyük bir alanda kızarıklık varsa, çocuk bayılmış ya da kendinden geçmişse, bulantı, kusma varsa, hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.
- Bal arısı, soktuğu yerde iğnesi ile birlikte zehir torbasını bırakır. ığneyi çekerek çıkarmayınız. Bu durumda zehrin vücuda daha fazla girmesine neden olursunuz. ığneyi küt uçlu bir cisimle sıyırarak çıkarınız.

ALINTIDIR.

Evriş, annem gibisin maşallah..Süper bi anne olacaksın sen...

evrisim her eve laziimm senden bi tane, supersin:)))) ben bebisimle size yerlescem karar verdim:)))bise de bak noooluuurrrr....:1hug:

canum evrişçimmm çok saol canım. çok gerekli bilgiler bunlar. aç insanlar gibi okuorum bu bilgileri hiçbir fikrim yok bebeklerle ilgili.izmire gelince kitaplar alıcam artık. ben çıkıorum tekrar doktora. gelince anlatırım kızlar. ben de böbreklerle ilgili bildikleirmi anlataım bari :)

Selam kızlar. Bu aralar ilk 3 aya geri döndüm ben. Çeçe sineği ısırmış gibi uyuyorum yaa. Bu nedir anlamadım. Dün 3 saat boşum vardı, eve geldim, 2 saat uyudum. Okula zor yetiştim valla :) Akşam yattım bugün gene 12 ye kadar uyudum. 13.30 da dersim vardı. Sanırm olmasa daha da yatacaktım. Cumartesi de öğlen 1 e kadar uyumuşum. Onurcuğum uyandırdı hadi kahvaltı hazır diye :)

BURKO hani pazar günü seni yediğin yemek vardı ya? Bugün ondan yapıp fırına vericem, güveçte pişecek. Çok güzeldi, bakalım aynı tadı yakalayabilecek miyim :) Daha sonra da aynı yemeğin köfteli versiyonunu deneyeceğim. Eminim o da çok güzel olacak :) 3 gündür etrafımdaki insanlara anlata anlata bitiremiyorum :)

ESRAKO Ece'nin fotoğraflarını göremedim ama???

Geçmiş olsun canım yaa. Bence de bir doktora görünsen iyi olmaz mı? Yani kendi çabalarına geçmiyorsa, zararsız antibiyotikler mecbur kalınca kullanabildiğimiz. Ben de 10 gündür hastayım. Sesim henüz düzelmedi ama öksürük kısmını 3-4 günde atlattım. Buhar makinesi kullandım sürekli. Gece - gündüz onu çalıştırdım. Ihlamurdu, pastildi derken çok şükür daha iyiyim.

Yaaa :) Yerim ben o Teoman'ı :)

Domates salatalık olmazsa olmaz artık. Ben de köylülerden alıp bir güzel yiyorum valla. Patlıcanda nikotin bulunmadığına sevindim. TEŞEKKÜRLER NAZAN !! Çok seviyorum patlıcanı. Yazın her türlü yemeğini yapar yerim. Ayrıca anneni tebrik ederim. Yuh desem ayıp olur mu?? kaydirigubbakcemile3

Lalcim çok üzüldüm canım yaaa.. Büyük geçmiş olsun diyorum. Gerçekten bari sen gelsen? Ananın dizinin dibinde otursan da, doğru düzgün aletlerle muayene olsan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…