gunaydın herkese...
ya benim sol kolum iptal durumda gece boyunca sadece sag tarafa yatmak zorundaydımve bununiçin sürekli uyandım.. çok agırlık var kolumda kızlar sizinde böle olmuşmuydu tetanoz sonrası... ben 2.ci doz falan yaptırmam.. yeter bi doz...banane yaaaa!şimdi tekrar uyumaya çalişiyim...bide dün midem taş yutmuş gibiydi..5 den sonra hiç bişey yiyemedim..su bile içemedim soda bile fayda etmedi..inş. bugun güzel birgun geçirirrim..midem ve kolumdüzelir..:Saruboceq:
ay bu dizide iyice cıvıdı nazmi yine piyasaya çıkıyo -tatlicadiarzu-
ben magnezyumda kalsiyumda kullanmıyorum kızlar yaa??kullanmak şartmı?
gunaydın herkese...
ya benim sol kolum iptal durumda gece boyunca sadece sag tarafa yatmak zorundaydımve bununiçin sürekli uyandım.. çok agırlık var kolumda kızlar sizinde böle olmuşmuydu tetanoz sonrası... ben 2.ci doz falan yaptırmam.. yeter bi doz...banane yaaaa!şimdi tekrar uyumaya çalişiyim...bide dün midem taş yutmuş gibiydi..5 den sonra hiç bişey yiyemedim..su bile içemedim soda bile fayda etmedi..inş. bugun güzel birgun geçirirrim..midem ve kolumdüzelir..:Saruboceq:
İlk ıkı ay bebeklerin atesi popodan ölçülmeliymiş.. en sağlıklı sonuc oyle alınabılırmıs.. 2. aydan sonra alınölçer ya da koltuk altı ölçer kullanılmalıymış.. kulakölçerler özellikle de bebekler için sağlıklı sonuc vermezmiş.. bır de yaydıkları infrared ısınları bebege maruz bırakmak, her seferınde sıklıkla kullanılacagı ıcın sağlıklı bulunmuyormus.. kulakölcerler sadece cocuklara kullanılabılırmış.. çocuk hastalıkları uzmanlarının ortak goruslerını sıze yazdım burada arkadaslar..
Bu konuda ben devreye gireyim,
2 sene gordugum pediatri stajlarinda yeni dogan klinigi dahil kulaktan ates olcer kullanildi cunku popo kaka yapimini aktive edebiliyor, teorikte dogru bilgi ama , ateslenmis vizir vizir aglayan, kipirdayan bir bebekte hic mumkun olmuyor popo olcumu, hele koltuk alti hic, surekli kayiyor, dogru sonuc alamiyorsun..
ben hastanedeki yasanmis deneyimlere dayanarak digital kulaktan olcer alicam..
evet kıslar geldim...çok şükür herşey normal kızım eliyle yüzünü kapmaya çalışıyo ama nasfikle yakalık pozu:) esrako senin kızın gibi benimkide elini kafasına koymuş ölece duruyo aklım asen geldin orda:)
kızalr geçen acil gitiğimde doğum sancısı tutmuş bi gebe vardı yanımda nstye bağlı karnı resmen yırtılmış feci görünüyordu çatlak işini ciddiye alalım kızımda sadece yan taraflarımda azcık olmuştu oda son bir haftada ama buna daha dikkat ediyorum özellikle gece yatarken mutlaka bi nemlendirci sürün derim doğum sonrası moraliniz için hiç bişey yapmıyorsanız normal bi nemlendirici sütün içine susam ve fındık yağı katın oda işe yarar
bu arada 1 kilo daha almışım of
selam arkadaşlar.özellikle erkek bebek anneleri. şu bebişleri taşımak için kanguru deniyor galiba. almayı düşünüyormusunuz.erkek bebeklerde iyi olmaz diye duymuştum. ama taşıması çok zevkli gibi duruyo. özellikle kociş istiyo.bilgisi olan varmı
kızlar kalsiyum kllanan varmı aranızda?
Günaydın herkese,
Esra, Ece'n çok tatlı maaşallah. Büyümüş kocamn olmuşş. Benim kızımın bir resminde eli seninki gibi kafasındaydı. Diğerinde de dizinin tadına bakmaya çalışıyorduuudelikafaduldendelikafadulden Ben de kızımın resimleri ekledim albümüme:ecrin_bebek:. Bakabilirsiniz kızzlarrr...
Herkese güneşli bir gün diliyorummm...:CüvCüv::CüvCüv:
gunaydın herkese...
selam kızlar gündüz giremedim eşimde işten geç gelicekmiş biraz annemde takılıp evime indim bugün ögleden sonra pazara gittik abilerimin eşleriyle yakın pazar ama benim fıstık hala yukarı çıkmadı kasıklarımda sanki biraz yürüyünce aşşagı dogru baskı yapıyor sıpa artık kilo almasamda agırlaştıgımı farkettim 6 ay bitmek üzere ama neden hala kasıklarımda anlayamadım yukarı çıkması gerekmiyormuydu ilk hamileligimde böyle degildi doguma gittigimde bile kızım hala yukarıdaydı o yüzden dogumum zor olmuştu inşallah 7 ayda çıkar fıstıgım yukarıyada kasıklarımda taşımam o zaman
saol canım süt içtim ne fayda sabah kalkar kalkmaz elma yedim mideyi rahatlatıyor ya bakalım umarım iyi gelir..Geçmiş olsun Pinky. Benim de aynı durum olmuştu. Yaptırdıktan sonra çok acımamıştı ama gece uyutmamıştı beniii. Hatta 2 gece uyutmadı tatlım. Ama sonra geçti.. Benim de 2. doz 2 hafta sonra. Kara kara düşünüyorum:bbo::bbo:
Miden de inş bir an önce düzelir. Süt iç istersen rahatlatır.Kendine ii bak...
valla benm doktorum aslında hiiç bahsetmedi bile yani o gerek görmüyor dagda bayırda dogurmıycas diye ama benm ablam ebe hemşire ya kesinlikle olmam gerektiğini söyledi. en azından ilk doz:) kolumun agrısıda dirsekden sonra başlıyor bi agırlık var..dolu kum torbası baglanmış gibi..günaydın herkese
canım bende dün oldum ilk tetenoz aşımı ilk vurdurduğum anda bişey yoktu akşam olunca kudurdu resmen uyuştu sanki böyle her tarafımı et kesmiş gibi bi halsizlik bi yorgunluk var üstümde kolumu oynatamıyorum ama ben yinede diğer dozlarıda vurdurucam doktor ömür boyu herhangi bir ameliyatta yada muayne sırasında yada başka bi nedenle vücüdumuza değen bütün demir aletlerden bizi koruduğunu hiç bir şekilde bebişimin ve benim tetenozla ilgili hastalığa yakalanmayacağımızı söyledi bu yüzden katlanmaya çalışıcam:CüvCüv:
kızlar bir de alınması gerekenler listesi yapsak ya. bebişe ve anneye. burun aspiratöründen derecesine kadar neler almak lazım.kıyafet dışında. hangi biberon mesela. hangi oyuncaklar.
günaydın kızlar. aş ermek ne demek kaydirigubbakcemile3 ben herşeyi yemek istiyorum yemek ayırt etmiorum bu herşeye aş ermek mi yoksa aş ermek özellikle 1 şeyi istemek mi. kaydirigubbakcemile2
bugün antibiotiğimizi içioruz. günde 4 tane antibiotik fazla deil mi kızlar. 500 mglık. aklım bebişte. ama kullanmazsam daha zararlı. aranızda antibiotik kullanan oldu mu. doktorunuz ne dedi. idrar zorluğu çekiorum tam boşaltım yapamıorum kaydirigubbakcemile3 ama 1-2 güne ilacın etkisinle düzelir.bebekim çok acıktı. ona kahvaltı hazırlıorum. yemek yedikten sonra bebişim enerji doluo başlıo kıpraşmaya.
çok saolun arkadaşlar siz olmasanız ben kime danışıcam kime sorucam. hamile hamilenin halinden anlar . aileme çıtlattım biraz annem gelmeye kalktı. belki de gelir bilmem. o da ilk gebeliğinde 7 aylık bebeğini bu yüzden kaybetmiş.ama o zaman ağrının üstünde durmamış. herhangi bir bel ağrısıdır demiş. ondan aklı ben de kaldı yazık anneme.anne olmak gerçekten çok zor.
biras geçmiş okuyup geleim.
canım bununla ilgili k.k. birçok yerde listeyi gördüm ama tam olarak hangi topikteydi hatırlamıyorum ama hatırlayan birileri vardır mutlaka iyi olur o liste.... birde ben bayağıdır biberon araştırıyorum ben dr. brown'nun biberonunu almaya karar verdim çünkü bebekler mamalarını içerken biberondan hava geliyormuş buda gaza sebep veriyormuş ama dr. brown biberon gazı önlüyormuş sende bir araştır istersen ama sanırım en iyisi bu hatta benim bir ark. gazdan dolayı bebeğini dr. götürmüştü bu biberonu önermiş oda kullandı çok memnun....
ilk 6 ay bol bol sütümüz gelse bile mesela 4. 5. ayda dışarı çıkıcaz bebişle. sütümüzü sağıp biberonla versek bebiş memişten soğur mu sizce. 6 ay meme dışında bir aparat vermicek miyiz. biberon gene lazım demi.
ben de aynen öyle biliyorum canım.tazeye de söyledim hatta..gerçi o seni sefmiyo norayı sefiyoooİlk ıkı ay bebeklerin atesi popodan ölçülmeliymiş.. en sağlıklı sonuc oyle alınabılırmıs.. 2. aydan sonra alınölçer ya da koltuk altı ölçer kullanılmalıymış.. kulakölçerler özellikle de bebekler için sağlıklı sonuc vermezmiş.. bır de yaydıkları infrared ısınları bebege maruz bırakmak, her seferınde sıklıkla kullanılacagı ıcın sağlıklı bulunmuyormus.. kulakölcerler sadece cocuklara kullanılabılırmış.. çocuk hastalıkları uzmanlarının ortak goruslerını sıze yazdım burada arkadaslar..
Günaydın kızlar
Canım hiç çalışmak istemiyor bugün eve gidip uyumak istiyorum aa bi de patates kızartması muhabbeti geçmiş yapılmazki bu bize yaaa çok severim ben de kızartmayı karışık olsun hatta üstüne de domates sosu yapalım yiyelim değil mi??
Pinky canım o antep yemeklerini yapmak da bulmak da zordur. y ile başlayan YUVALAMA k ile başlayan da KATMER hadi bakalım. Katmer in de en güzeli antep den gelen oluyor. Antep den gelen olunca kayınvalidem sağolsun hemen haber veriyor
guzelim dedim ya teorikte cok dogru bir bilgi evet ama uygulamaya gelince cidden zor, bi bakuyosun sipa kakasini yapivermis, bi bakiyosun ates ve atiyorum kulak agrisindan yada karin agrisindan katila katila agliyor ve durmuyor, eger cocugu stabil tutmada guvenebilirsen kendine, al tabi popodan atesi en iyi sonucu verir. ama o panikle cidden zor olacagini dusunuyorum, ben kulak olcer alicam, ama eski civalilardan da bi tane bulundurucam evde...
geçmiş bi kaç sayfadan göze çarpanları yazıcam.. bu arada evriş ya sen ne kadar zarifsin biz hepimiz esrakonun bebeiğine kızın diye bahsettik ama sen o kadar incesinki ECE diye hitap etmişsin ..a.s.a.s.
ama ama ama yiçunn..?ben de ece bebek demiştim ama...:çok üzgünüm:
bir de tetanozla ilgili olarak ilk dozunda 3 gün ağrısını çekmiştim fakat ikinci dozda 1 gün sürdü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?