2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

gunaydın herkese...

ya benim sol kolum iptal durumda gece boyunca sadece sag tarafa yatmak zorundaydımve bununiçin sürekli uyandım.. çok agırlık var kolumda kızlar sizinde böle olmuşmuydu tetanoz sonrası... ben 2.ci doz falan yaptırmam.. yeter bi doz...banane yaaaa! şimdi tekrar uyumaya çalişiyim...bide dün midem taş yutmuş gibiydi..5 den sonra hiç bişey yiyemedim..su bile içemedim soda bile fayda etmedi..inş. bugun güzel birgun geçirirrim..midem ve kolumdüzelir..:Saruboceq:

Günaydın herkese,

Tuanacım çok geçmiş olsun kuzu. Dikkat et kendine.. Artık hareketlerimi kısıtlanıyor ve kedimizi zorlarsak ağrılar artıveriyorrr. Çok geçmiş olsun...

Lalcim sana da ççççooookk geçmiş olsun. Çok üzüldüm ya benneyaptımki Bak şu bebişini yaptıklarına... Neyse şimdi ikiniz de iyisinizdri umarım. Herşey gelmiş geçmiş olur. Sanırım sen de 7. ayda gelicektin di mi canım tr'ye? Neyse az kalmış tatlımm..

Esra, Ece'n çok tatlı maaşallah. Büyümüş kocamn olmuşş. Benim kızımın bir resminde eli seninki gibi kafasındaydı. Diğerinde de dizinin tadına bakmaya çalışıyorduuudelikafaduldendelikafadulden Ben de kızımın resimleri ekledim albümüme:ecrin_bebek:. Bakabilirsiniz kızzlarrr...

Herkese güneşli bir gün diliyorummm...:CüvCüv::CüvCüv:

Geçmiş olsun Pinky. Benim de aynı durum olmuştu. Yaptırdıktan sonra çok acımamıştı ama gece uyutmamıştı beniii. Hatta 2 gece uyutmadı tatlım. Ama sonra geçti.. Benim de 2. doz 2 hafta sonra. Kara kara düşünüyorum:bbo::bbo:

Miden de inş bir an önce düzelir. Süt iç istersen rahatlatır.Kendine ii bak...

günaydın arkadaşlar..
Emziren Kadınlarda Meme Başı Çatlaklarının Önlenmesi adlı bir araştırma var googleden akedemik arama yaparsanız çıkar..bir okuyun derim..araştırmada kullanılan merhem de şu
http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/vademecum.asp ben sanırım alacağım bu merhemi biraz daha araştırayım.

ay bu dizide iyice cıvıdı nazmi yine piyasaya çıkıyo -tatlicadiarzu-

ben magnezyumda kalsiyumda kullanmıyorum kızlar yaa??kullanmak şartmı?

tatlım benim kramplarım vardı onun için verdi doktor yoksa tabiki kullanmana gerek yok.

pinky ben söylemiştim sanaaa geçmiş olsun umarım çabucak geçer.... benim 1 hafta açlık ağrı acı felaket gibiydi.

HERKESE GÜNAYDIN

evrimcim
belkidie ilk iki ay ates olcmen hiç gerekmeyecek. benim oglum 11 aylık olana kadar hiç ateslenmedi grip vs olmadı. 11 aylıktı pipi den ameliyat oldu yarım sunnetli dogmustu operasyon gecirdi tam iki saat surud ve ameliyathanenin sogunda muhtemelen hasta oldu ameliyat sonrası biraz ates oldu falan oksuurkle birlikte yani ilk kez o zaman ates olcmeye basaldık nerdeyse onun haricnide hep dr u olctu biz olcmedik. ilk iki ay içinde gerekirse zaten benimde var evde petrik in aldıgı gibi yarım dk da olcenden onu kullanırım dedim. herkesde birsekil vardır heralde derece. ama pratiklik acısından popo çok zorr. ve hiç bir dr dan popodan olcum duymadım gormedimde. cesitli çocku dr larına gittim çesitli hastaneleni acil lerindeki çocuk dr larınada gittim hep ozel hastane tabi popo uygulaması yoktu. zorlugundan olsa guerek
birde o kadar milimetrik bir olcumu gerktircek durum olmadı . alırken hani bunuda dusun. en klasik basit tarzo sendede olanlardan popo olcumu yapabilirsin icap ederse ilk aylarda sonrası ıçın kulak çok pratik çocuklar atesli iken aglıyor oluyor zaten enelde nora nın dedigi gibi

kesinlikle dogru . katılıyrorum tumune koltuk altı olcumu ç ok çok zor uyurken falan ancak yada caktırmadan tutup kucagınızda iken yaparsanız o da saglıklı olmuyor sizin sıcaklıgınızla birlesiyor çunku.

ay ne guzel tuana guzel goruntuler verdi yani ayrıntılı ya mı gitmistin sen dun nasıl durum hersey yolunda herlalde dimi ??

kızlar benim karnımda korkunçç catlak dolu pek umrum değil ama yani yeniden araları dolup yen icatlaklar olusurmu bilmiyorum:) aksamları normal bir nemlendirici suruyorum ozel krem almama gerek yok zaten catlak dolu.
ihmal etmeyin surun kremlerinizi

ben oglumda almamıstım. yumurtacıklarını sıkıstırmak istemedim sakıncalı vs diye de duymustum belkti ilk bir iki ay için çok kilosu hafifken bebegin ama bana mantıkende acıtcak gibi geliyor yumurtalıklarını tabi kesin acıtmıyordur ama ben almamıstım.
onun yerine beebek malzemelerini koymak için bir sirt cantası edinin bebegi kucagınızda normal tasıyın canta ile ugrasmayın derim ben oylede pratik oluyor

kızlar kalsiyum kllanan varmı aranızda?

ben kullanıyorm dr um uç aydan sonra verdi hiç bir sikayetim olmamasına ragmen 1000 mg lik hemde. gunluk ihtiyacımız 1200 mg e ben zaten sut içiyorum yogurt peynir yiyorum niye içeyim bunu dedim kendimce yarım tablet içmeye basaldım tam içmiyorum korkuyorum bobrek tası kum vs olcak diye
kalsiyumun fazlasıda iyi değli çunku. oglumda zaten bobrek taslı idi bundada olur diye korkuyorum

oyy oy ygizzee o burnun guzelligi ne oyle çok guzel burunlu olcakkkk massallah yaaa

günaydın kızlar. aş ermek ne demek kaydirigubbakcemile3 ben herşeyi yemek istiyorum yemek ayırt etmiorum bu herşeye aş ermek mi yoksa aş ermek özellikle 1 şeyi istemek mi. kaydirigubbakcemile2
bugün antibiotiğimizi içioruz. günde 4 tane antibiotik fazla deil mi kızlar. 500 mglık. aklım bebişte. ama kullanmazsam daha zararlı. aranızda antibiotik kullanan oldu mu. doktorunuz ne dedi. idrar zorluğu çekiorum tam boşaltım yapamıorum kaydirigubbakcemile3 ama 1-2 güne ilacın etkisinle düzelir.bebekim çok acıktı. ona kahvaltı hazırlıorum. yemek yedikten sonra bebişim enerji doluo başlıo kıpraşmaya.
çok saolun arkadaşlar siz olmasanız ben kime danışıcam kime sorucam. hamile hamilenin halinden anlar . aileme çıtlattım biraz annem gelmeye kalktı. belki de gelir bilmem. o da ilk gebeliğinde 7 aylık bebeğini bu yüzden kaybetmiş.ama o zaman ağrının üstünde durmamış. herhangi bir bel ağrısıdır demiş. ondan aklı ben de kaldı yazık anneme.anne olmak gerçekten çok zor.
biras geçmiş okuyup geleim.

günaydın herkese
canım bende dün oldum ilk tetenoz aşımı ilk vurdurduğum anda bişey yoktu akşam olunca kudurdu resmen uyuştu sanki böyle her tarafımı et kesmiş gibi bi halsizlik bi yorgunluk var üstümde kolumu oynatamıyorum ama ben yinede diğer dozlarıda vurdurucam doktor ömür boyu herhangi bir ameliyatta yada muayne sırasında yada başka bi nedenle vücüdumuza değen bütün demir aletlerden bizi koruduğunu hiç bir şekilde bebişimin ve benim tetenozla ilgili hastalığa yakalanmayacağımızı söyledi bu yüzden katlanmaya çalışıcam:CüvCüv:

kızlar size bişey danışmak istiyorum ben şimdi ayrıntılıya ultrasona giricem tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı fiyat açısındanda uygun olursa iyi olur

kızlar bir de alınması gerekenler listesi yapsak ya. bebişe ve anneye. burun aspiratöründen derecesine kadar neler almak lazım.kıyafet dışında. hangi biberon mesela. hangi oyuncaklar.

Başakcım benim kızımda öyle malesef kasıklarımda duruyor yukarı çıkmıyor aynen dediğin gibi biraz gezeyim yorulayım resmen kasıklarımda bir ağırlık bir baskı oluyor....geçen hafta detaylı ultrasona girdik zor görüntü aldı dr. çok aşağıda diyor ama hani aşağıda derken korkmayın hani anormal bir aşağıdalık yok ama orayı benimsemiş diyor....inşallah çıkarlar yukarı aman onlar sağlıklı olsunlarda bunlarda geçer ben 3 ay daha aşağıda taşımaya razıyım...

saol canım süt içtim ne fayda sabah kalkar kalkmaz elma yedim mideyi rahatlatıyor ya bakalım umarım iyi gelir..

valla benm doktorum aslında hiiç bahsetmedi bile yani o gerek görmüyor dagda bayırda dogurmıycas diye ama benm ablam ebe hemşire ya kesinlikle olmam gerektiğini söyledi. en azından ilk doz:) kolumun agrısıda dirsekden sonra başlıyor bi agırlık var..dolu kum torbası baglanmış gibi..
iyi düşünüp herşey oglum için diyorum...

kızlar bir de alınması gerekenler listesi yapsak ya. bebişe ve anneye. burun aspiratöründen derecesine kadar neler almak lazım.kıyafet dışında. hangi biberon mesela. hangi oyuncaklar.

canım bununla ilgili k.k. birçok yerde listeyi gördüm ama tam olarak hangi topikteydi hatırlamıyorum ama hatırlayan birileri vardır mutlaka iyi olur o liste.... birde ben bayağıdır biberon araştırıyorum ben dr. brown'nun biberonunu almaya karar verdim çünkü bebekler mamalarını içerken biberondan hava geliyormuş buda gaza sebep veriyormuş ama dr. brown biberon gazı önlüyormuş sende bir araştır istersen ama sanırım en iyisi bu hatta benim bir ark. gazdan dolayı bebeğini dr. götürmüştü bu biberonu önermiş oda kullandı çok memnun....

canım ben ilk uç ay içinde ustelik antibiyotik kullanmıstım agır bir grip olmustum 4 gun atesim inmedi antibiyotige ragmen mecur kullandım. dr um penisilin grubu antibiyotikelrin guvenle kullanıldıgın soyledi zaten içindede gebeler için doz ayarı falany azıyrdu b grubu ilaclardandı insan tedirgin olsada kullanmak grekiyorhele enfeksiyonlarda allah korusun yani dusuge bile neden olabilyor enfeksiyonlar

ilk 6 ay bol bol sütümüz gelse bile mesela 4. 5. ayda dışarı çıkıcaz bebişle. sütümüzü sağıp biberonla versek bebiş memişten soğur mu sizce. 6 ay meme dışında bir aparat vermicek miyiz. biberon gene lazım demi.

evet esra malesef. 9 günlük vermiş antibiotiği. geçen gün bi konu vardı. nora yazmıştı galiba. içimde çok büyük korkular başladı. iyi mi değil mi devamlı kafam kurcalanıor. hareket etti mi en mutlu benim. biraz duruldu mu başlıorum paranoyaklaşmaya. evrişte buna süper bi açıklama getirmişti ki bana çok mantıklı gelmişti. :CüvCüv: cidden ciğerimize işlenior bebişlerin varlığı.

bilmiyorum canım ben her ihtimale karşı almak istiyorum biberon yinede bulunsun.... sezeryan falan olursak süt gelmezse birkaç saatliğine mama verebiliyor hemşireler.... yada ben doğumdan 1 ay sonra falan işe başlayacağım dolayısıyla bebeğim günün belli saatlerinde biberonla beslenmek zorunda kalıcak biz yine alalım bulunsun çantamızda eninde sonunda lazım olacak ilk birkaç ay gerek duymazsak bile sonrasında yine lazım olacak....

Günaydın kızlar
Canım hiç çalışmak istemiyor bugün eve gidip uyumak istiyorum aa bi de patates kızartması muhabbeti geçmiş yapılmazki bu bize yaaa çok severim ben de kızartmayı karışık olsun hatta üstüne de domates sosu yapalım yiyelim değil mi??
Pinky canım o antep yemeklerini yapmak da bulmak da zordur. y ile başlayan YUVALAMA k ile başlayan da KATMER hadi bakalım. Katmer in de en güzeli antep den gelen oluyor. Antep den gelen olunca kayınvalidem sağolsun hemen haber veriyor

ben de aynen öyle biliyorum canım.tazeye de söyledim hatta..gerçi o seni sefmiyo norayı sefiyooo

domates sosu kalmıştı eksik onu da sen ekledin tam oldu şimdi..1-2 kilo fazlamın sebebi siz olucaksınız

anladım dr.um...ben de petrik'inden alayım bi tane....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…