2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

yavaş gelin kızlar hamileler var burda patatesler yuvalamalar katmerler ohhhhhh valla salyalarımı toplayamıyom

ahhh kıyamma ya sadece 1ay sonramı...:1shok: eger imkanın varsa bence ilk 6 ay izin almaya çaliş.benm ablam bebegi 50 gunlukken işe başladı üstelik kreşi kaydirigubbakcemile3 dersanenin üst katındaydı ama kızı şimdi 5yaşındaama hep hasta olur bagışıklık sistemi sıfır...
hmmm ben biliyorym antep yemekleri yapmayı..delikafadulden antepli arkadasımla 4 yıl aynı evde kaldık..katmer falan ben açarım yani...:)yuvalamayı pek sevmiom... gecen aklıma patatesli kıymalı yapma oluyor ya o geldi hani siimitle yapılır(simit bizim köftelik bulgura antepliler simit dio) üşenmedim ve yaptım..:)

domates soslu kızartma demişsin..ooooohhh karışık kızartma dimi..cokacimcoookcokacimcoook

bu arada doktor bana haftada 400 gr alıcaksın demişti ben gayet istikrarlı gidiyorum 3 haftada 1.6 almışım..:)

sibel ya nası yani bir ay sonra dogumdan ise mi d onceksin e yasal iznin bile iki ay niye donuyorsun ozelneden heralde ama neden ??

kızım ece diye hitap eden yada kızın diye eden herkese tesekkurler kizlar hiç onemi yok tabiki hitap seklinin. mutlulguumuzu paylasıyoruz bu resimlerle sagloun varolun

arkadaşlar işi gücü bırakıp ev yemekleri yapan bir yer bulmaya gidicem olmadı izin alıp anneme gidicem önceden tel açıp ben şunları istiyorum diye sipariş vericem tabii konuşmayalım yemek konusunu lütfen ama

milkshake bugün nasılsın?

ayyy canım benim duygulandım hasta olduğumu unutmamışsın:1hug: bugün biraz daha iyiyim ama gene gece gıcık tuttu kaç kere uyandım öksürükten.... her zaman gün için öksürmüyorum ama bazen bir gıcık tutuyor bogazlarımın şiş tıkalı olmasından dolayı..... boğazlarım hala şiş ama sanki biraz olsun indiler gibi.....esrakonun dediği gibi sanırım 10. günde geçecek...

ya bu arada benim canım hiçbirşey istemiyor ya hamile kalmadan önce ne görsem tatmak isterdim herşeyden canım isterdi hatta ozaman ben hamile kalırsam kim bilir nasıl olurum derdim ama şuan tam tersi.....

ne kızartması arkadaşlar kilo alımı bir yana yağ belli bir ısıdan sonra hiçde uygun olmayan şeyler üretiyor ve bunun bebeğe geçtiğini düşünmek bile istemezsiniz. yasak arkadaşlar yasak!!! biz ızgara veya haşlama yiyebiliyoruzzzz.

Günaydınlar

benimde aynısı oldu pinky kolumu uzatıp birşey alamıyordum, bugünde ağrır yarın sızısı azalır 2. doz u da vurul o daha az ağrıyormuş ihmal etme

kızlar size bişey danışmak istiyorum ben şimdi ayrıntılıya ultrasona giricem tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı fiyat açısındanda uygun olursa iyi olur

mavi gözlü maviş ben 2 haftadır araştırıyorum, doktorun perinatolog a mı ölçtür dedi? fehmi yazıcıoğlu 170 tl ona gideceksen hemen ara yoksa randevu alamıyorsun, Ahmet Gül 160 tl özelden adreslerini veririm istersen, tuanada güneşlide çekilmiş 120 tl nisa hastanesinde 90 tl sanırım, Ahmet Gül'e randevu aldımben 22 nisanda randevum

Meltemmmm ne güzel dün anlamamıştık yuvalama kolay ama katmeri nasıl pişirem :uhm:

Didom link için sağol bende yeni doğan bebeği nasıl yıkarım diye düşünüyordum çok iyi oldu güzel anlatıyor öperim

günaydın güzel hatunlar

mavişim ben gültepede yaptırdım detaylıyı 120 tl sen esenlerde oturuyodun sanırım ordada şubesi var ama sana uygun gelirmi bilmiyorum tabii

gülistannım ah be güzelimm hoşgeldin aramıza 3 gün 3 gece uyuyamadım kolumun ağrısından nelerr çektim iptaldi resmen afedersin teharet bile alamıyodum ağrıdannn ama herşeye rağmen 2. yaptırcammm minnoşum için değerr bu acılaraaa ve sende yaptır hem 2. böle ağrı yapmıyomuşş inş yapmaz haftaya benimkidee senağlama

e bu kadar yemek muhabbetine canmı dayanırr bende bu akşamm kızartma yapcamm bide evrişim demiş ya sosisi haşlayınn öle kızartın bende öle yapıyorum ama sosisi iice haşlayıp salçalı yağda kavuruyorum daha süper oluyo öle yapıcamm yaneee akşam sosisle patates kızartması var bide yumurtaaa var benim yaptığımm sizede tavsiye ederim oktay ustadan almıştım tarifini : yarım paket (süt kreması)kremayı ve 3 yumurtayı çırp içine dil peyniri yada kaşar ne varsa artık evde rendele koy tavaya üstünü kapakla kapat kısık ateşte demlensin üstüne tekrar kaşar rendele birazda pul biber ölece pişir çok lezzetli oluyooo,,bide kahvltılık felan çıkarttıkmı yanına al sana akşam yemeği kaydirigubbakcemile2

gizzee maşallahh canımm yaaa minicik burnuu var yarabbim ne kadar güzell sağlıkla kucağına alırsın inşallahh,bendeee 4 boyutluu istiyommmmm mirmirmirmir

aaaaaaaaaaa defnem damlam naptın sen ya.....ben bu mj okumamış gibi davransam ...kafamçokkarıştı

oy oy Defne iyice canm çekti biizm evde kızartma pişmez fırında yapıyorum kızartması yapılan her şey fırında pişiriyorum çok leziz oluyor hemde ev kokmuyor , koku takıntım vaaar kaydirigubbakcemile3

dido saolasın paylaşımın için...ben de bebeğin başının en son yıkandığını biliyodum...yüzü aşağı bakacak şekilde..

gebelikte 6. ay 20-24 haftalar

Sizdeki değişiklikler:

- Kilonuz artık düzenli olarak artmaktadır. 5-7 kg kadar kilo alabilirsiniz, bu tüm hamilelik boyunca alınan kilonun 50-60’ı kadardır. Aşermeler artabilir, ancak abur cubur yemekten uzak durmaya çalışın. İştahınız iyi ve bulantılarınız nadiren olabilir. Buna rağmen ağır, yağlı, acılı yiyecekleri takiben mide ekşimeleriniz olabilir.

- Dişlerinizi fırçalarken dişetleriniz kanayabilir, bu hamilelikte sık karşılaşılan bir durumdur. Hamilelik hormonları dişetlerinin şişmesine ve iltihaplanmasına yol açarak kolayca kanamasına neden olur. Dişlerinizi düzenli ve yumuşak hareketlerle, yumuşak diş fırçasıyla fırçalayın ve iple temizleyin. Dişetleriniz acısada, hamilelikte çürükleri önlemek için koruyucu işlemlerin yapılması çok önemlidir.

- Karnınızda, kalçalarınızda ve göğüslerinizde gerilme işaretleri, soluk kırmızı çizgiler oluşabilir, gebelik çatlakları, stria adı verilir veya koyu lekeler görülmeye başlayabilir. Bunları gidermede kremlerin pek yararı olmaz ancak yinede yumuşatıcı kremler sürebilirsiniz. Ama göğüslerdeki çatlakları destekleyici sutyen kullanmak önleyebilir. Hamileliğin bu döneminde bu çatlakların görülmesi tipiktir, doğumdan sonra solarak gümüş beyaz renge dönüşür, tamamen kaybolmayabilir. Gerilmeye bağlı karında kaşıntı olabilir.

- Gözlerinizde ışığa karşı duyarlılık oluşabilir. Hamilelikte görülebilen bir belirtidir. Sizi çok rahatsız ediyorsa, doktorunuza danışın.

- Rahminiz daha yukarı çıktığı için idrar torbası üzerindeki baskısı azaldığından idrar yapma sıklığı azalır.

- Braxton Hicks kasılmaları denen kasılmalar, rahim kaslarınızda gerilme ve gevşemeleri sizi doğuma hazırlar. Eğer saatte 4 veya daha fazla kasılmanız olursa doktorunuza bildirin.

- Bebeğin tekmelerini karnınızın yukarı veya aşağısında hissedebilirsiniz. Aniden kasığınızda karnınızın yan tarafına ilerleyen keskin ağrılar hissedebilirsiniz. Rahimi destekleyen bağ ve yapıların krampı nedeniyle bu ağrılar olabilir. Ani hareket ve dönmelerden kaçınmalısınız.

- Karın veya yüzde ciltte renk değişikliği olabilir.

- Ayak bileklerinde, ayaklarda,el ve yüzde şişme olabilir.

- Sırt ve bel ağrıları olabilir.

- Sıcağa karşı daha duyarlı olabilir, daha çok terleyebilirsiniz, bol su içmelisiniz.

- Cinsel isteğiniz her hafta değişebilir, azalabilir, artabilir.

- Dalgın olabilir, ağırlık nedeniyle sıkılmış olabilirsiniz.

- Bebeğinizin büyümesini içinizde daha fazla hissedersiniz. Hamileliğiniz sırasında ortaya çıkan problemleri ve bebeğinizin sağlığına etkilerini düşünebilirsiniz. Çoğu hamile kadın bu nedenle endişelenebilir.

Bebeğinizdeki değişiklikler

- Bebeğiniz artık minyatür bir bebek görünümündedir, dudakları daha belirgindir, gözleri gelişmiştir. Gözlerini açıp kapayabilir, kaşlarını çatabilir, yan bakabilir ve sesleri duyabilir.

- Karnınıza ışık kaynağı yöneltilirse, bebeğiniz başını çevirir.

- Bebeğiniz bazı solunum hareketlerini yapmaya başlar, ama akciğerlerinde henüz hava yoktur.

- El ve ayak parmak izleri şekillenmeye başlamıştır.

Öksürebilir, hıçkırabilir, hareketlerini hissedebilirsiniz. Bebeğiniz karın muayenesinde hissedilebilecek kadar büyümüştür.

- Cildi hala kırmızı ve kırışıktır.

- Amniyon sıvısı yaklaşık 4 saatte kendini yeniler, bebeğin ısını düzenler ve darbelerden korur.

- Bebeğinizin ölçüleri, boyu 28-35 cm civarında, ağırlığı 700-900 g civarındadır

Muayene ve laboratuar tetkikleri

- Kan basıncı ve kilonuz ölçülmeli.

- İdrar tetkikiniz yapılmalı.

- Şişlik nedeniyle el ve ayaklar, varis açısından bacak muayenesi yapılmalı.

- Fundusun yüksekliğine bakılmalı.

- Fetus kalp atışları muayene edilmeli.

- Karın muayenesi ile bebeğin pozisyon ve ölçülerine bakılmalı.,

Günaydınlar
benimde aynısı oldu pinky kolumu uzatıp birşey alamıyordum, bugünde ağrır yarın sızısı azalır 2. doz u da vurul o daha az ağrıyormuş ihmal etme
tamamdır madem 2.ci dahaaz acıyor yaptırıyım barim....
NESRİNim katmer konusunda bi gun gelin bana ben yaparım yeris ayol.. ne varmış katmer yapmakda..:)hava azcık ısınsın..ADAPARK a ideris..:) isteyen herkeşler katılabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…