2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

akşamkii kızartma planlarım suya düştüü bi arkadşa yemeğe gidiyozz e bu daha güzell hazır yemek gibisi varmıı cokacimcoook

ben kaçar öpüldünüz hepininizzz
sevmediğin yemekler çıkarsa görürsün...sen cadıııııı
nazan ne güzel ya. benim de sat 1 kasım benim de bebişin kafası yukarda..bu kızların kafa yukarda mı durur böyle acaba..bana dönmezse sezeryan olaman gerekebilir dedi doktorum...bir de bacak ağrıları için bana çok ve hızlı kilo alma dedi..egzersiz verdi..şimdi daha iyiyim..biliyorsun geceleri ağlıyordum ağrıdan..sonuçların da iyi çıkar umarım..

maşallah edeleli bebişine..nasıl mutlusundur şimdi..Allah bozmasın

kansızlık için ilaçla desteğe ihtiyaç var sanırım mutlaka..pekmez içmek iyi fikir. bazılarımız ben de dahil keçiboynuzu pekmezi içiyoruz..bir de ben cevizli sucuk var ya içi ceviz dışı pekmez ondan yiyiorum.bir taşla iki kuş..

mercimekcim çok tatlıbu maşallah yavruna tombik yanaklı : )
Serni gözün aydın şekerin iyi çıkmış, iltihap da geçer üzme kendini, pekmezi içemiyorsan tahinle karıştırıp yersin birde portakal suyu iç o da kan yapıyor, ben demir ilacını portakal suyu ile birlikte içiyorum

seernicim hoşgelmişsin dr.dan..takma kafana..en önemlisi şekerdi ve sen onu atlatmışsın...diğerleri için üzülme derim ben...ilacını düzenli alırsın ve geçer..
kan yapıcı yiyecekler çok çeşitli internetten bakabilirsin...ama en önemlisi pekmez..harnup pekmezi en iyisi....bir de saf arı poleni var..o da kansızlığa iiyi geliyor..tahinle karıştır pekmezi, tahin de kan yapar...
daha bi sürü yiyecek var kan yapıcı..bir de eğer çay içiyorsan, öğünle beraber sakın içme..öğün aralarını ve açık çayı tercih et...

didom..petrikim saolasınız kuzularım...benim de bebişin kafası yukarda şu an...kukumun üstünde ayakları, vurup duruyor...

Hahaha gerçekten kol kaslarını göstermiş yaramaz sana annesi (mercimekime) sevdim onu..
Aftabru, oturarak çalışmak bizi mahvediyo. Hamilelik de eklenince böyle oluyoruz işte..Geçmiş olsun..

Seerni, üzülme benim de kan değerlerim düşük çıktı, günde 2 kere kullanmam gerekiyo kan ilacını. Ama daha başlamadım tembellikten.. Bide sabah hadi aç karnına alıyoz da e ikinci ilacı ne zaman alıcaz hiç aç olmuyorum ki :))
Yiyerek çok fazla yükseltemiyosun kanını canım ya..ılaç bile bazen fayda etmiyomuş...ne demişler çocuk için "anne karnındayken annenin KANINI, doğduktan sonra CANINI, öldükten sonra da MALINI yermiş" diye...

saolasın Ayçacım...ben hiç duymadıydım..ölemi derlermiş..bi doğsun ben onu yiycem..

ben de hep oralarda hissediyorum hareketleri.. ayaklar yüzünden mi sence?

ben öyle düşünüyorum...dr.a gitmeden önce bugün ayakları aşağı tarafta diye düşünmüştüm..öyleydi...demek ondan dedim...
ama akşam Norranın yaptığı kumanda olayını denedim..hareketler göbek deliğim hizasındaydı...o da kollarımıydı ki acep..

Selam kıslar. Geçen gün sitede gezerken gördüm. e-bebek.com da arçeliğin bebek ürünleri çok indirimli ve uygun fiyatlara satılıyor. Biberon ısıtıcı ve sterilizatörünü 40 TL ye aldım. 5 Tl de kargo ücreti ödüyorsunuz. 2 günde geldi. Ben ayrıca sterilizatör almayı düşünmüyordum. Metal bir su ısıtıcı alığ onu kullanacaktım çünkü 100 TL li fiyatlar duyuyordum hep. Ama müthiş ndirimde, başka güzel şeyler de var. Bir bakın derim ben :)

Lansinoh'la ilgili; Lansinoh aynı anestol gibi, çok çok yoğun olan, sürmesi biraz acı veren bir krem. Bepanthenler gibi kolayca sürülemiyor. Göğüs ucunuz küçükse kullanabilirsiniz sanırım ama, büyükse zor, sürmek çok acı vermişti bana. Elinizde ısıtarak sürüyorsunuz ama o dönemde memişler zaten yamulmuş olacak, krem sürmek de eziyet olmasın derim ben.

Bir eczacının önerisiyle gene % 100 organik olan bir başka krem almıştım. Aynı tereyağı gibi görünüyor, memişe sürünce hemen yavşayıp su gibi yayılıyor. Onu da silmeye gerek duymuyorsunz. Bebeğin emmesinde bir sakınca yok. Adı EARTH MAMA & ANGEL BABY. Fiyat olarak tuzlu gibi görünse de gramaja vurunca Lansinoh ile aynı.

aaaaaaaaaaa defnem damlam naptın sen ya.....ben bu mj okumamış gibi davransam ...kafamçokkarıştı

Şimdi defnecim; o dediğin bizim için yasak olanlar fast food restoranlarda pişenler. Evde yaptığımız kızartmalar o kadar yüksek ısılara çıkmadığı için çok fazla zararlı değil. Ama fast foodlardan kızartma yemek ve bunu alışkanlığa dönüştürmek gerçekten kansere davetiye çıkarmakla eş anlamlı. Yani şimdi, bir yaz günü de mis gibi tazecik biberi patlıcanı kızartıp, balkonda seri serin yiyemeyeceksek, ben insanlığımdan ne anladım :) Evet abarttım biraz ama, I love kızartma :) cokacimcoook

Şimdi canımcım, 40 haftanın içinde ilk 2 hafta da var mı? Var! çıkar onu, kaldı mı 38 hafta?? Al sana eski hesap 9 ay 10 gün = 38 hafta. a.s.

Bizim kafamızı karıştıran şey bu. Eski hesapla yeni hesabı karıştırıyoruz. Şimdi ben 22 haftalığım, evet ama, bebiş 20 haftalık. Bu nedenle aslında 5 ayı yeni doldurduk biz :)
Ama yeni hesapla da bebekler genelde 40 haftayı doldurmadığı için yeni hesaba göre 38 - 39. haftada doğuruyoruz. Aslında bebek 9 ay 10 günlük değil de, 9 aylık doğmuş oluyor. O nedenle biz de ufak bir hileyle 22. haftada 5,5 aylığım diyoruz :)

Neeeeğğğğ??? mimkin deeeel!! Okulda alafranga yok da, ptesi günleri (sabahtan akşama okulda olduğum için) su içmiyorum. 1-2 defa sıkıştım da havadan işemek zorunda kaldım. :1no2: değil ki, büyük tuvaletim gelirse mümkünü yok! Gene havadan :) Dart oynar gibi :)))

Bence de yarı 40 yani 20 günlük yeterlidir ki, ağustos sonu gibi olur, havalar soğuk olmaz. Bebişlerimizi havası iyi olan yerlerde halka açabiliriz diye düşünüyorum.

kıslar benim annem izmirde perdeci.yani onlar sadece dikiyolar.iş diktikleri magazalardan hem uyguna,hemde cok güzel şeyler bulabilirler size.eger giderim derseniz konuşuruz.

Sağol figencim. ıyisin umarım?
Kilo vermene yardımcı olabilecek sana şunu öneririm; tam tahıllı ürünler seç ve onları tüket. Beyaz un bu nedenle çok tehlikelidir. ıŞlenmiş gıda olduğu için vücutta fazla kalmaz ve seni hemen acıktırır. ışlenmemiş gıdaya yönel, seni tok tutar. Canın tatlı isterse kuru üzüm ye, kan şekerini dengeler. Ama çikolata yersen kan şekerin aniden düşer ve gene yeme ihtiyacı duyarsın. Sabahları müsli yersen, önümüz yaz, meyveye abanırsan, rahatça kilo verirsin. Bir de şu dieyt bisküilerden uzak dur. Külliyen yalan, onun yerine elma ye, su iç! Hıç kesmezse 1 tabak sebze ye, az yağlı çorba iç.

:) Yerim ben onu yerim yerim :) Maşallah oğluna.

SEERNİ MERCİMEK gözünüz aydın kızlar. MERCİMEK foto epey flu ama ben seçtim senin bebişim profilini. maşşallah maşallah.... çok şirin. SEERNİ benim lokosit de normal sınırlarda ama sarı alana yakın çıkmış. yani üst sını 10 ama benimki 9,8... bakalım doktor ne yorum yapacak.

kızlar, benim kan sonuçlarım belli oldu. şeker daha belli değilmiş. arayacaklar belli olunca. kanda da Eritrosit Hemoglobin ve Hematokrit normalden biraz düşük çıktı. kırmızı alarm değil ama sarı bölgede. bakalım benim doktor da demir hapını artıracak mı?

yawvf Tazee..gülmekten karnıma ağrılar girdi..(şu wc mevzuu)..koptum yaaa..bu bana bugünlük yeter..allah ömür versin..

paylaşımların için çook mersiii....senin oğluşuna da maşalllah...

taze burcu sen hangi arada derede kullandın o kremleri.??...niyeküne??

Nazan'ım saolasın...

gözün aydın nazancım.şekerinde iyi çıkacak inşallah.nazımızada maşallah...

canım benim ya çok sevindim.sonuna kadar hep güldürür inşallah..

ah o iltihap.bendede çıktı ve antibiyotiğe başladım ve 3 litre su.geçmiş olsun canım sıkma canını...

yüreğimm..kol kaslarını gösterirken...

velet..allahım seni nazarlardan sakınsın.hadi zamanında gelinde bilek güreşi yapın zıpırlar....

akşamkii kızartma planlarım suya düştüü bi arkadşa yemeğe gidiyozz e bu daha güzell hazır yemek gibisi varmıı cokacimcoook

ben kaçar öpüldünüz hepininizzz
ayyyy aman amaaaaaan ayyyyy ne severim var ya kızartmayı, bayılırım bayılırım.... şöyle bir ay daha geçsin de haftada bir kızartma yapıp yiycem valla.... sarmısaklı yoğurtla....

DİDE cim bebeklerin pozisyon değiştirmesi için daha çok zamanları var. ben inanıyorum kafasının aşağıya ineceğine.... o kadar çok istiyorum ki normal doğum yapmayı anlatamam..... doktor da tavsiye ediyor normali.... bakalım işte başka bir problem çıkmazsa normal yapacağım. 25 temmuzdan itibaren heran bekleyin dedi.
.

Selam kızlar
Mercimekim - çok sevindim bebişine - epey kaslı olacak :smiley-cool:
Bnede doktora gittim - ama ben sizin kadar mutlu çıkmadım - tahlil sonuçlarında yine sorun var - geçen de yazmıştım inşallah yine bişey çıkmaz diye ama malesef her ay telaşlanacak bişeyler çıkıyo - bu sefer idrar yollarımda mı artık nerdeyse ileri derecede iltihaplanma varmış (lökosit değeri normali 3-5 arası bende 129!!!!!)
Abtibiyotik yazmam lazım dedi - yarın tekrardan bi tahlil yaptırcam - yine yüksek çıkarsa ozaman yazsın - içmeme diyodum içimden (çok karşıyım ilaç alımına hamilelikte - çok korkuyorum) içmem diye düşündüm - ben nasıl yüksek tansiyonlar nasıl baş ağırıları çektim yinede içmedim - ama doktor erken doğuma kapı açılır eyep içmek istemezsen deyince moralim sıfırlandı
Çok üzüldüm ya - neden böyle oluyo - hiç bir şikayetim yok aslında hiç bir belirtisi yok - ne bileyim wc ye bile sık sık gitmiyorum ki ilk belirti bu olsa gerek
Dua ediyorum yarın değerler normal çıksın ki antibiyotiğe gerek kalmasın :a015:

aa perde mi evrim supersiniz, gelince bi fiyat araligini soylesene, ben burda istedigim gibi renkte hazir perde bulamiyorum, tr den ona da bakicam, bana bi fikir verirsiniz gelmeden...
hazirlar ve normal dikmeler ne kadar diye??

Valla yafrum benımkının güneslıgı vardı zaten turuncudan.. bıs Burcu ıle sade zarıf bı tül beğendik Tac Linens ten 110 tls ına mal olacak kuzum.

iyiym demek isterdim boğazım ağrıyor kızlar bu hava değişimleri beni mahvetti sabahları kızı okula götürdüğüm için üşütmüşüm yine of çok halsizim :1no2:

Gecmiş olsun kuzum.. Allah yardımcın olsun.

Yafrum.. 4 lüsü bize uygun olanı.. nerede 41 tlsına bulduysan oraya yumul derım çünkü oldukca uygun bır fıyat.. bızde Burcu ıle burada yenı acılan bı magaza ındırım yapmıs orada bulduk.. orada fıyatlar ıyı ınmıstı.. asagı yukarı 48 lere falan gelıoo.. gıdıp yarın oradan alacagız tek tek..

Geçmiş olsun.. gözün aydın.. bacak için de umarım doktorun abarttıgı kadar ılerlemez ınsallah..

Hadi gözün aydın Mercimekim.. fotolarında da gormeye calıstım.. Allah hep yuzunuzu guldursun boyle.

Senin de gözün aydın Serrnicim.. sekerın temız cıkmıs.. darısı bızım basımıza ınsallah.

ben de hep oralarda hissediyorum hareketleri.. ayaklar yüzünden mi sence?

Ya bende orada hıssedıyorumm.. rresmen ustunde tepımıyor sıpa yaa.. şükür yalnız degılmısımm :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…