2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ya kızlar zeytin ne demiş kimse kalmadı felan demiş biz böyle olmalayalım asla ve asla çok üzülürüm ben koparsak senağlama

ben yatıyorum izmir güzelleri yarın bütün gün giremem günümüz var garılarrr günü yani gün = boll mamaaaa cokacimcoook öpüyorum ikinizide göbişlerinizdennn

günaydınnnnnn..cumartesileri hep böle sessiz sedasız oluyo..:)
kahvaltımı yapmadım henuz bugun bursadan amcamlar geleiyor..tam öglen saati bi kaç saat ugrayıp gideceklerimiş.. evi toplayıp güseell yemkler yapmam gerek..:)tabii yorulmadan..
arada girerim yine..:)

amin güzelim...deneyimlerini paylaşırsan sevinirim...

bak simdi teknik su; gobusunu sikica kavriyorsun, sonra kizgin kumlardan serin sulara kostura kostura kendini atiyorsunsırnaşık şey sonra bi bakmissin cocuk pirtlamis, al sana suda kolay dogumsırnaşık şey

hımm...bi deniyeyim..sonucu bildiririm..

slm yavyular nasılsınızz bakalımmm herşey yolundadır inş ben çok iim hatta çok çok iim dün bebeğim sonunda babasına olan nazını bıraktı şöle anlatıyım oğluşum ne zmn oynasa gökhan elini koyduğu an duruyordu dün yattık bu yine başladı oynamaya ama sanki yumruk olup açılıo okadar hareketli gökhana dedim bak seninkine nasıl oynuyor dedim bu sefer durmadı çok şaşırdı ilk defa buluştular temasa geçtiler baba oğul baya hoşuna gitti eşimin sizde ne var ne yokkk

Kızlar günaydın ;
Kimse kalmadı demedim kimse yok dedim ben o yüzden size yazaym dedim bari dedim :)
Bu arada kıslar yanlış anlamadıysam çatlaklarınız içinmi bişey aıyorsunuz karnınıza ...dediklerinizden hiçbirini kullanmanıza gerek yok saf zeytinyağı varken banyodan 10 dakka önce karnınıza sürün iyice ovuşturun ve de bekleyin banyodayken de safzeytinyağından yapılmış köy sabunları olur onunla karnınızı yıkayın vede son zamanlarınızda artık gerilmeler son haddini bulur ve kaşınmalar başlar çatlamaya başladığı için bunun olmaması içinde sürekli vazelin sürünki olmasın...
Ben böyle yaparak 2-3 çatlakla son buldu hamileliğim diğer tüm ürünleri kullanan annelerin hepsi şu an bir ton çatlakla dolaşıyor ...Çok tanıdığım akranım var çünkü aynı zamanlarda doğum yaptığımız...Bazen eski kadınları yaşlıları dinlemek gerekiyor ...bende dinledim ve bunları yapmamı söyledi çok da işe yaradı karnımın resmini çekip de koysammı ki delikafadulden

Bu arada az önce okudum ama kim olduğunu unuttum adını hatırlayamadığım için özur dilerim biberon maması yemez tabi kızın demiş bi arkadaşımız ...Canım benim benim kızım zaten hiç mama yemez senin benim yediğim şeyleri yer kısır yap yer mesela :)Ama biberon mamasıyla hipp'in pirinçlisini karıştırıp muzda ekleyince onu çok seviyor sadece.Hipp in ürünlerinden başka bişey yemiyor zaten ...
Başka türlü mama ver yemez hayatta onu da vermemin sebebi gece tok dursun diye az ki bende uyuyabileyim yoksa her dakka kalk emdir uyut geri uyu...Off neyse ben şimdi size daha fazla anlatmıım ...Sizler ohh uyuyun gezin tozun kocalarınızla alışverişlere çıkın havalar güzelleşti piknikler yapın ...Çok özledim ben bunları ...

gunaydın kızlar felaket bi gece gecirdim
kasın kasın öldüm bacaklarım cok fena yolundu
bugun seminer var gidince dra sorcam
cikolata yedigim zaman oluyor bunu anladık esimle
oda uyandı zavallım
uzerimde saten pij vardı cıkardım pamuklu giydim biraz rahatladım
yani hava soguk olmasa sortla yada altım cıplak yatıcam geceleri o denli yatıorum o ustumdeki pijama fazla gelio..
bide yine kocis gittikten sonra uyudum ama bisuru kabus gordum busefer. bıcaklananlar camdan atılananlar simdi mal gibiyim tabiri caizse.
yastıgımın altında dua vardı onu kaldırdım kabuslar basladı tekrar koycam

kızlar o yesil meyveye muadil ot buldum. adı kuzukulak hatta ondan daha guzel arkadas almıs bana tuzladık yedik. hatta oglu var 5 yasında dioki anne erik otundan getirsene :)

ben bilirim kuzukulağı... bayılırım... galiba ben bütün otlara bayılıyorum. örneğin tereyi herkes sevmez, acı bulur, ben inek gibi yerim bir oturuşta bir bağ....

Günaydın herkese.

Baby canım çok geçmiş olsun. Benimde illaki hergün oluyodu dizimden aşağısında 3 hafta önce kasılmalar. Dr. Calsiyum yazdı ondan beri 2 güne 2 düştü kasılmalar.

Eftelya eşinin ve senin gözün aydın.

saol canım ee nasılsınız görüşmeyeli geçmişi okumadım 10 sayfayı geçmiş çünkü

eylemcim benimki kasıntı degil canım kaşıntı
enson 2 ay once olmustu simdi yineledi
benim tenim cok hassastır en ufak biseyde kabarır hemen tepki verir
buda oyle siinek ıssırıgı gibi kabarıyo yasa sivilce cıkmıs gibi
netten baktım zararsızmıs genelde ama yinede dra sorcam
kabartı olmadan olan kasıntılar icten karacigerden geliomus

günaydın kızlar,
eşimi uğurladım hemen pc başına oturdum. o evdeyken giremiyorum pek topiğe. sanki gözü kayacak da okuyacak gibi geliyor. oysa hayatta yapmaz böle şeyler ama ben yine de mahremiyeti korumak uğruna sohbetten geri kalıyorum.
.
ne zamandır uzun uzun yazamıyordum.
bebek arabaları, göğüs kremleri, bebek kozmetikleri herşey konuşulmuş okudum. hatta son sayfalarda bebeklerin nasıl ek gıdaya geçeceğine bile değinilmiş.
ben hiçbir konuda çok fazla düşünmüyor ve araştırmıyorum. bugünleri görmüş olmak bile bana rüya gibi geliyor. hep "yüksek riskli gebelik" in çok stresli olacağını, kendimi hiç mutlu huzurlu hissedemeyeceğimi, bebeğimle ilgili hayaller kuramayacağımı sanıyor ve tekrar hamile kalmak istemiyordum. ama şimdi 23 hfta geride kaldıktan sonra ben de hayaller kurmaya daha uzun vadeli düşünmeye başladım. sizlerin şu araştırma planlama hevesinize ben de ortak olacağım. hep "hele bi 8 ay dolsun o zaman alırım o zaman yaparım" derdim. şimdi ise bebeğimle ilk tatilimizin uçak biletlerini bile aldım ve hayal kurmaya başladım.
odası için dolaşmaya başladık biz de... babası bebeğe ayırdığımız odayı uçuk bir pembeye boyayacak. ben de eski bir raflı tekerlekli masa gibi bişey vardı evde, balkonda dururdu eskiden, onu adam edeyim diyorum. hatta başladım bile. onu alt değiştirme ünitesi yapacağım. raflarına primalarını, pudralarını losyonlarını filan koyarım, üstüne de tepsi gibi bir şey yaptırırım bir marangozda, onu da boyarım güzelce, içine de altdeğiştirme örtülerinden, hani şu pufuduk pufuduk şeylerden....
bekarken kullandığım gardrobun rengi bebek odası için düşündüğüm mobilyaya uymayacak. ben de onun kapaklarını değiştirtirim diyordum. bakalım astarı yüzünü geçmeyecekse öle yapacağım yoksa onu da kağıtla kaplayacağım. kağıtlarımı aldım bile. ben kendim uğraşmak istiyorum bebeğimin odasıyla. herşeyini kendim tasarlamak istiyorum. raflarını filan hep ben yapacağım. sadece karyola alacağız.
aslında gidip bir oda takımı almakla hemen hemen aynı fiyata gelecek ama benim için önemli olan onunla uğraşmanın verdiği haz olacak... emek vermek istiyorum. birazdan dolabı kaplamak için bir deneme yapacağım.
bebek ürünlerine gelince; annemler almanyaya gezmeye gidiyorlar birkaç gün sonra, eğer fiyat farkı değecek kadarsa onlara sipariş vereceğim nivea ya da bünchen... yoksa taşıdıklarına bile değmeyebilir....
bebek arabasını ve oto koltuğunu ablamlar verecekler. biz şimdilik sadece anakucağı ve kanguru alacağız. kanguru markasına karar verdik ama anakucağı için sizi takip edeceğim. kangururyu kesinlikle BABYBJÖRN alacağız, şiddetle tavsiye ediliyor.

baby,
kaşıntılar, özellikle de gece tutanlar, eminim çok sinir bozucu oluyordur. madem genelde çikolata yiyince oluyor, o halde yeme güzelim çikolata... bak bakalım yine de olacak mı? belki de çikolataya alerjin oluşmuştur gebelikte.

zeytinyağlı pırasa yapayım dedim bir baktım havuç yok hiç. hemen alt komşumu aradım ondan alayım bir tane diye. o da ille "gel biraz oturalım, alır gidersin" dedi. çok da tatlı bir hatundur, severim. şimdi ben bi yarım saat ona ineyim. sonra çıkarım. hazır sinan yokken evcilik oynayayım. komşuya gitmeler, yemek yapmalar filan... ayyy çok güzel ya. ne güzel çoğunuz bunu hergün yapıyorsunuzdur. ben haftaiçi yoğun çalışıyorum haftasonu da normalde sabahtan çıkarız evden, geceyarısına kadar hep plan vardır.
ohhh beeeeee

babymon;
kolay gelsin canım çok sevindim böyle eskiden de benim yaptıklarımı şu anda yapan birini okuyunca ...
Bahsetti ğin kanguruya baktım çok uçuk bir fiyatı var ben alma derim sana ama yinede sen bilirsin çünkü hepsi aynı ve hepsindede belin mutlaka ağrıyacak gün geçtikçe ağırlaşacaklar çünküü...Ben normal hiçde pahalı olmayan bişey aldım ve 8 aydır kullanıyorum 1 ayllıkkenden beri her dakka onla taşıorum bebeğimi...İnan o kadar para vermene değmez...Ama yine son söz senin ...

saol canım ee nasılsınız görüşmeyeli geçmişi okumadım 10 sayfayı geçmiş çünkü

Sağol canım ben iyiyim şükür sadece burun akıntım var 2 gündür burnumu koparıp atasım geliyoo. Kurtardınmı bilgisayarı eşini kandırıp yoksa annenlerden mi yazıyosun?

Sağır duymaz uydurur :) Nazanın dediği gibi çikolataya alerjin olabilir canım.

Hadi bakalım oyna biras evcilik

bak simdi teknik su; gobusunu sikica kavriyorsun, sonra kizgin kumlardan serin sulara kostura kostura kendini atiyorsunsırnaşık şey sonra bi bakmissin cocuk pirtlamis, al sana suda kolay dogumsırnaşık şey

norra çok tatlısın ya :roflol: ölüm gülmekten ayrıca sezeryan dahil hepsinden tırsdığım için acaba bende senin suda doğum yöntemini mi denesem kafamçokkarıştı:uhm:kaydirigubbakcemile2

aftabru supersin ya ne guzel hayaller kurmussun
bende ne odA ne tatil hic bir hayal yok cunku kaldıgımız ev mobilyalı kiraladıgımız bir ev ve bebek odası yok daha dogrusu cocuk odası niyetine 2 ayrı yatal ve bir gardrop koymuslar ve ben o mobilyalara dokunamıyorum. dolayısıyla bebegime sadece beşik alıp onuda yatak odama koycam , o odayı misafir odası olarak kullanıcam doguma annemler gelince.
tatil olayına gelincede bebegim dogduktan sonra k.valdem tr ye donunce (40 ı cıkana kadar kalcak bayrama kadar yani) bende bayramı burda esimle beraber gecirmek istiyorum. bu bizim cekikrdek aile olarak ilk bayramımız olacak cunku. hemde basbasa kalma fırsatımız olacak. ancak bayramdan sonra bebegimi alıp turkiyeye gezmeye gelme planım var. bakalım tabi gelen gunler ne gosterecek...
suanda pek heycanım yok bebegimin tekmelerini duymak bile beni yeteri kadar mutlu ediyor suanda. herseyi zamanında yasamayı seviyorum. ben dugunumde bile kuafore gittigim an heycanlandım yani kendimi hep oyle motive ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…