2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ohhhhhhhhhh ne güzel bugün ben tüm gün evdeyim eşim nöbetçi bende komsuculuk mu oynasam acep CADIARZU
günaydın hepinize arkadaşlar bugün çok sessiz burası neden???
sanada günaydın ee hafta sonu herkes kocişiyle uzun kahvaltı sonra da gezmeler Şeniz
geçmiş olsun canım

valla tazefasulye senin bu misafirlerden kurtulusun yok mu be? buluşmalar ne güzel ya özeniyorum size bende istanbul yada izmire mi taşınsam:uhm: plmadı buluşma zamanı tasımı tarağımı toplayıp sana misafir olurum dimi ama :roflol:

kızlar siz deniz konusunda ciddimisiniz yaa delikafadulden benim doktor şimdiden 20 haziran dan sonra yolculukları yasakladı da hatta kaynımın düğününe bile gidemicem.aman dikkdtli olun kızlar değmesin size
aftabru teşekkür ederim umarım olmuştur :sm_cool:a.s.

babymom malesf bende oda falan yapamıcam tayinciyiz biz sürekli heryerde aynı boyutta ev bulmamız mümkün değil çünkü.bende beşik aldım odama koycam şimdilik hayırlısı önemli olan bebişlerimizin sağlıklı olması

kızlar günaydın
bende nazan gibi uzun yazmayı hayal ettim ama kocacım yürüyüşe çıkmıştı hava güzelmiş kızınıda çağırıyor. bu arada biz bir bahçe bulduk geçen hafta marul diktik dört çeşit, bu haftasonuda bahçenin kalan yerlerini temizleyip domates ve biber için hazırlayacağız. daha doğrusu ben kenarda oturuyorum, kocacım uğraşıyor.

sabah süper bir kahvaltı yaptık. şu patates olayı vardı ya kekikli pul biberli üstünede domates dilimleri azıcık yağ, yağlı kağıt üstünde fırına attık, muhteşem oldu. bunca zamandır neden kızartmalarla uğraşmışız çok gereksizmiş. fikir sahibi arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

deryacım sana çok geçmiş olsunnn.

esrakocum seninde oğluna geçmiş olsun. allah beterinden korusun.

norrraaa teoman yakışıklı ve ağır olacak, maşallah ona.

şimdi bide losyonmu alıcaz anlamadımki ben yatim bari çok yedim galiba ekmek beyinli oldum -tatlicadiarzu-

delikafadulden delikafadulden

öptüm hepinizi

Günaydın kıslar. Biz de süper bi kahvaltı yaptık Onur'la, bol kahkakalı :) Çayımı içiyorum şimdi de...

NAZAN; çok iyi düşünmüşsün. Keşke bizde de olsa öyle eski mobilyalar, ben de yapsam. EL emeği, göz nuru olacak. Ne keyif :)

Ben de kendi adıma, alacağım - araştıracağım bazı şeyleri bilerek ağırdan alıyorum ki, her şeyi yapıp yazın oturmayayım. Şurada 1 - 1,5 ayım var dolu dolu geçecek olan. Ondan sonra okul işleri iyice hafifleyecek. O zamanları değerlendirmek istiyorum. Annem mermerşai bezinden küçük ağız silme bezleri yapacak. Ben de onun kenarlarını işleyeyim diyorum ki, tığ işinden pek anlamam :) Öğreneyim, basit bişi zaten. Yaparım, yaparken de hayaller kurarım diyorum :)

EVROS gel anam, ne olursan ol gel, sen de gel :))) kaydirigubbakcemile3

ıZMıRLı KIZLAR Onur "Konak olmaz, delirdin mi sen" diyor. ınciraltını öneriyorum ya da Gaziemir'i ? Gaziemir diyorum, çünkü Evrim'e, Nevin'e ve bana çok uygun. Burko'ya da çok uzak değil? Nurdancım seninkiler nerede oturuyodu? Burada da hoş cafeler var, bahçe içinde falan? Ayrıca KADRıYE bi ses ver !!!

babybjörn ün en basit modelini almayı düşünüyoruz. 160tl civarındaymış. en çok kullanılan eşya o oluyormuş. o yüzden pratik ve kaliteli bişey seçin diye arkadaş özellikle bunu tavsiye etti. en dikkat ettiğim şey tek başıma bebeği alıp koyabileceğim, yani tek elle kullanabileceğim bişey olması. önce pratiklik yani. sürekli tak çıkar yapmak gerekebiliyormuş çünkü. sen neyinkini almıştın?

ne kadar daha oturacaksınız o evde? e tabi mobilyalı ev tutmaktan başka şansınız yok sizin. ama belki kızın 3-4 yaşlarına geldiğinde tr ye dönersiniz ve o zaman tam istediğin gibi bir oda yaparsın kızına. sonuçta ben de eskilerden devşirme bişey yapacağım. niye? çünkü 3 yaşına gelince kendi zevklerine göre olsun istiyormuş bu sıpalar herşeyi. yani 3 sene idare etsin de eskiler bebeğimi, 3 yaşında hanımefendi ne isterse onu almaya çalışırız. şımartmadan tabi.

aftabru süpersin ya becerdim çok şükür

maşallah sana... ben öle tarifle şak diye yapamayanlardanım... teknoloji konusunda tam bir embesil gibiyimdir...

ne kadr iyi yapmışsınız... bahçe olayını diyorum. yeşil soğan nane maydonoz filan da ekin... süper fikir ya... çok zevkli. sen uğraşma tabi, allah korusun topraktan toxo filan kapabilirsin. eşin yetiştirsin sizin için, siz yiyin.
benim hiç aklıma yatmadı şu fırında patates kızartma olayı ama herkes güzel oluyor diyorsa bi denemek lazım. yarın sabah kahvaltıya yapayım bari...

ayyy aynı benim hayaller. ben de anneme mermerşai diktiriyorum. birkaç tane elyüz havlusu büyüklüğünde dikecek, 10 tane kadar da elbezi kadar. bana da tığlamayı öğretirse, ben doğum iznimde deniz kenarına oturup onları işlerim. müzik dinleyerek.. doğum iznimde fenerbahçe orduevinin havuzuna gitmeyi düşünüyorum. haftaiçi sakin olur, kimse garipsemez havuzbaşında tığ işleyen bir hamileyi...

ben de şimdi geldim komşumdan. sütlaç ikram etti. nefret ederim sütlaçtan ama bebeğim için yedim. şimdi de ocağa yemeğimi koydum. birazdan bitirebilirsem kapladığım o eski rafın fotosunu çekip eklerim.

Bu arada dün eşimin dedesi anneannesi, dayısı ve yengesi buradayken kırdığım potları sıralıyorum:

1) "Aslına daha önce gelmek isterdim" diyen yengeye zaten 10 gündür misafir ağırlıyor olduğumu, o gidince pek bir rahatladığımı söyledim. Misafir misafir de bir yere kadar gibi bir durum oluştu :)

2) En çok (yasaklardan) neyi özlediğimi soran kuzene RAKIYI özlediğimi söyledim. Dedenin yanında söylemek değil kötü olan. Çok rahat insanlardır. Dedenin yanında sigara da, alkol de alabiliyorduk. O da yapmış zamanında. Bilirim meretin tadını, derdi. Kötü olan, dayı geçmişte alkolikti. 2 defa midesi yıkandı, midenin üçte ikisi alındı. Geçmişte alkolik olan adamın yanında "en çok rakıyı özledim" dedim :))

3) Çerez ikramım sırasında "kusura bakmayın, çerezliğimi çok kullandığım için 3 tanesi kırıldı, takımım bozuk" diyerek "bana çerezlik alın" a getirmiş bulundum konuyu. Aslında hiç böyle bi niyetim yoktu.

Ama çok yorgundum yaaaa... Utanıyorum bu gaflarımdan

Aftabru, havuza girecek misin gerçekten. Bizim de sitenin havuzu var ama yazın mikrop kapar mıyım diye endişeleniyorum. Gidicem tabi ama sürekli duşa girer oturur güneşlenirim diye düşünüyordum. Bir taraftan da e spor yapmak gerek ve yüzmek çok iyi bir fırsat..Ne biliyim..Ama ben orda tığla bişi yapamam valla gülerler bana:)

Bu arada ben de balkonumda saksıda cherry domates, sivri biber, maydanoz ve dereotu yetiştiriyorum. Maydanozlar süper oldu. Geçen yıl da dereotuna hiç para vermemiştim. Seneye yelpazeyi biraz daha genişleticem, çilek falan ekebilirim.Bide oğluşa civciv alıcam balkonda oynasın dursunlar. Geçtiğimiz yaz 2 civcivim vardı epey büyüttüm sonra verdim bi yere..Sitede otlatmaya çıkarıyordum civcivleri, herkes bana bakıp aa çocuk için mi aldınız diye soruyorlardı. yoooo diyodum, çocuğum yokki..e artık seneye evet çocuğa aldım diyebileceğim:)))

Çok merak ediyorum, siz de hapşırınca çişinizi kaçırıyor musunuz ?

Yaaaa eveeeet!!!
Annem hapşuruken bacaklarını birbirine sıkıştırırdı. Napıyım çişimi tutamıyorum derdi. Patlarcasına gülerdim. Gülme gülme çocuk yap bak nasıl oluyomuş derdi..Allahım affet beni anneme güldüğüm için. Şimdiden hapşuruken kaçıyo..Egzersiz yapmamız gerekiyo o bölgedeki kaslar kendini kapıkoyvermeden..

ben bilirim kuzukulağı... bayılırım... galiba ben bütün otlara bayılıyorum. örneğin tereyi herkes sevmez, acı bulur, ben inek gibi yerim bir oturuşta bir bağ....

NAZAN seni "fahri İzmirli" ilan etsem ayıp olur mu, yoksa zaten sn kendini ilan etmiş miydin :) Arkadaşım ne işin var oralarda -biliyorum, bir süre burada yaşamıştın- ama sen daha çok Ege'ye aitmişsin gibi hissettim :)

evet canım ben hem hapşururken hem öksürürken hemde kusarken felaket kaçırıyorum

Maviş bu gebelikten önce de var mıydı? Bende 1-2 haftadır var, önceden de yoktu?

İlahi taze :)) Allahtan bu kadarla kalmışsın yani:))))) Beyin büzüşüyo ya ondan oluyo bunlar üzülme :CüvCüv:

Hapşuruken çiş kaçırma olayına karşı KEGEL EGZERSıZLERı yapmak gerekiyo..şimdi alıntı yapayım bi yerlerden

PELVıS TABANI KASLARINI GÜÇLENDıRMENıN YOLU: KEGEL EGZERSıZLERı

Pelvis tabanı adı verilen bölgede, yani kemik çatının alt kısmında bulunan, idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde ve şartlar idrar yapmak için hazır olduğunda kadın tarafından çalıştırılan kas grubuna pelvis tabanı kasları adı verilir. Bu kaslar daha derinde yer alan kaslarla beraber çalışarak dışkılama işlevinin yerine getirilmesini ve çatı kemik içinde yer alan organların sarkmadan burada kalmasını da sağlarlar.

Bu kaslar aynı zamanda doğum eylemi esnasında ıkınma işlevini de yerine getirerek bebeğin dünyaya gelmesinde önemli roller üstlenirler ve bu nedenle pelvis tabanı kasları doğum eyleminin yıpratıcı etkilerine direkt maruz kalırlar. Sorunsuz bir şekilde gerçekleşen bir veya iki doğum bu kasları olumsuz etkilemezken zor doğumlar ve çok sayıda doğum yapılmış olması bu kasların işlevlerini tam olarak yerine getirememesine neden olabilir. Yine menopoz dönemine girildiğinde tüm genital yapıların genel bir gevşeme eğiliminde olması bu kasların kasılma yeteneklerini sınırlayabilmektedir.

Sonuç olarak kadınlarda öksürme, hapşırma, gülme ve hatta ayakta durma gibi nedenlere bağlı olarak idrar kaçırma sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Kegel egzersizlerinin amacı yıpranmış ve güçsüz düşmüş olan ve bu nedenle idrarın uygunsuz bir zamanda boşalmasına neden olan bu kas gruplarının güçlenmesini ve işlevlerini daha iyi yerine getirmesini sağlamaktır. Bu egzersizler halter kaldırmaya benzer: ağırlık kaldırdıkça kol kasları nasıl güçlenirse bu egzersizleri uyguladıkça pelvis tabanı kasları güçlenir ve idrar tutamama sorununun ameliyat gerektirmeden azaltılması mümkün olabilir.

Aynı kaslar kadın cinselliğinde de önemli görevler üstlendiklerinden bu kasların güçlü olması kadının cinselliği daha iyi yaşamasını sağlar.

Nasıl Uygulanırlar?

Bu testleri uygulamaya geçmeden önce hangi kas gruplarınızı çalıştırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Pelvis tabanı kaslarınızı algılamak için aşağıdaki iki testten birini uygulayın:

1-ıdrarınızı yaparken idrarı yarıda kesmek için hangi kaslarınızı kullandığınıza dikkat edin. Bu kaslarınızı kasarken karın ve kalça kaslarınızın gevşek olmasına dikkat edin.

2-Yukarıdaki teknik size zor geliyorsa vajinanızın içine işaret ve orta parmaklarınızı yerleştirin ve parmaklarınızı sıkıştırmaya çalışın. Bu iki test esnasında çalışan kaslarınız Kegel egzersizleri esnasında çalıştıracağınız kaslardır.

Ne Sıklıkla Uygulanırlar?

Kegel egzersizleri evde, iş yerinde, yolda, kısacası her yerde uygulanabilir ve dışarıdan bu egzersizleri uyguladığınız anlaşılmaz. Bu egzersizleri hergün düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirin.

Her birim egzersiz esnasında pelvis tabanı kaslarınızı 3-10 saniye süreyle kasın ve bu kadar bir süre ara verin. Bunu arka arkaya 5-10 kez uygulayın. Bu birim egzersizi günde beş kez yapmanız sizin egzersizlerden maksimum fayda görmenizi sağlayacaktır. Egzersizlerde aşırıya kaçmamalı ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamamalısınız. Egzersizler esnasında normal nefes alıp vermeye ve yalnızca pelvis tabanı kaslarınızın çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz.

Kağan Kocatepe'nin sitesinden alıntıdır..

canım bu kaçırma olayı hamilelikten sonra oldu daha önce böyle bişey yoktu

Ben carrefourdan aldım kangurumuzu tek elle de kızıımı koyuyorum valla hemde 15 liraydı kangurum... ne kadarlık alırsak alalım hepsi aynı diyen birini dinlemiştim bende senin gibi yoksa markalı bişiler alırken mağazada o pahalıyı alıp çıkıcaktım .Ama sanırım erkek çocuklarına pek önermiyorlarmış kanguruyu.belkide doğru değildir bilgim ...Bilmiyorum...

bu arada çiş kaçırma diyince size bişi anlatayım :)
doğuma 2 hafta kala ben balkondayken annemin anlattığı bişeye gülerken resmen altıma yaptımm...

bunlar neki bir iki damladan bişicik olmaz :)naniknanik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…